Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 februari 2022

Löwenmarks anti-islamism bara missräknad sensationalism

Det blev ett otroligt hallå hos Expressen efter Guillous träffsäkra häcklande av egenföretagaren Sofie Löwenmark som via sin firma DOCU kunde bestå svenskarna med bekräftelse på illviljan hos de som hävdade att svenska sociala myndigheter inte bara går till övergrepp mot pur-svenskar utan att även muslimer får sin beskärda del av ett omänskligt och fyrkantigt system dess förvaltare helt helt inte klarar att administrera på ett rättrådigt sätt. 

På bara något dygn publicerade Expressen inte mindre än tre uppbragda texter, en ledartext mer begriplig eftersom konkurrenten Aftonbladet angrep en av deras egna. En annan text föranledde min fundering över vad det islamiska drevet egentligen sade, och nu ramlar en harmsen text av Martin Kragh in, han som ansågs fulmåla Ryssland för några år sedan. Han tvår sina händer i sin senkomna artikel som mer handlar om att han är sårad än om Löwenmarks "insats" för att underblåsa den svenska islamofobin.


Med det lilla (och ändå inte) som ett horoskop för Löwenmarks födelsedygn kan säga, står en sak tydlig: det är en journalist som skapat en egen firma i tider när svenska medier hade svårt med digitaliseringen om frågan hur att klämma folk på pengar för dubiöst vinklad information. Hennes enda chans som "free agent" är att söka upp sensationalistiskt material, sånt som Expressen vill köpa in.

Denna verkliga bakgrund korresponderar exakt med födelsedygnets viktigaste indikation, och detta är nu en paradox: trots att hela dygnet kommer att se ett otal individer födas kommer de alla i varierande grad att ha samma emotionella natur: Månen i Lejonet som förstärker och dramatiserar allt vad fundamentet Solen uppfattar. Det är  en ren och skär sensationalist som om även Solen är lättpåverkad blir en outhärdligt skränig och lättrörd människa. Antimuslimen Löwenmark har den värsta tänkbara kombination av Eld och Vatten i krig, den där Månen-i-Eld söker flamma upp på basis av en instinkt för pladder och snack bakom ridåerna: Solen i protektionistiska Krabban. Alltså skapar hon en mediasensation baserat på att hon fångat upp diverse yttranden i slutna samtalsgrupper på Facebook (sluten grupp = Krabbans princip).

Den astrologiska sensationssökarens (och -skaparens) signatur innebär här också den enda kombination där Sol och Måne står korskopplade i en "ömsesidig reception" mellan tecknens härskare. Mer kritiskt uttryckt: både Sol och Måna har explicit förväxlat vilken domän de hör hemma (den sublunära eller den supralunära världen) och här saknas ofta (har jag märkt) insikt om vad som är huvudsak och bisak. 

Den vars huvud är under vatten och förstärker det upplevda levererar ofta en vrångbild. Som nu, när Löwet bara eldat på den antiislamska känsla som redan fanns, och alla medier nappar på hennes vinkel. Det viktiga tyckte jag från dag ett, vara att överväga om det muslimska "drevet" pekade på något viktigt om Sverige som efter "IT-stödets" införande lett till alltmer inhumana och opåverkbara system där tjänstemän numera bara är slavar under algoritmerna. Och lägg till det överordnads krav på "kostnadseffektivitet" och det ser ut som den muslimska kampanjen har mer som talar för sig än Löwets omdömeslösa privatspaning. Hon ser som nationalist inte den stora och sanna bilden. Flytta ner Platons resonemang om det Sanna och Godas Form till denna världen och valfritt område och sakta dagas insikten att man måste studera ämnet ur långt fler än ett redan från början låst partisanperspektiv (Solen i Krabban).

Med månascendenten för hela dygnets stämningsläge uppstår dessutom det olyckliga att Sol och Måne står dissocierade från varandra. Angränsande tecken hade ingen kontakt enligt astrologisk lära under senantiken. Sen kom den i övrigt storslagne astrologen Johannes Kepler och introducerade ett knippe nya aspekter på 1600-talet, bland annat 30-gradersvinkeln. Resultatet är att astrologin är så överfylld av aspekter att i stort sett vad som helst kan återföras på en eller annan planetaspekt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Astrological_aspect#Other_Minor_Aspects

Den "inkonjukta" 150-gradaren är också Keplers, det förhållande jag kallat "radioskuggan" som inträffar mellan två planeter sex tecken från varandra (se Ygeman och Karl XIV Johan i nyligt inlägg). Även Löwets Sol och Månen i tecken 30° från varandra drabbas alltså av "radioskugga". 

Man kan hävda att Kepler bara formaliserade den här vinkeln, men hans tanke var felaktig eftersom det inte alls handlar om att en planet blickar mot/aspekterar en annan utan det motsatta: planet A "hittar inte" planet B att fixera (och motta information från i gengäld). Allra värst är det om någon av planet A eller B är den andres disponent eller fundament. (Se Sverigehoroskopet för hela Eliten som vilar på ett trasigt fundament, den usla mixen av Saturnus och Draksvansen.)

Det intressanta - eller tragiska - med Löwets dygn är att det uppmärksamma sinnet (Månen i solära Lejonet) ligger i första huset (per definition vid ett månhoroskop) medan fundamentet är begravt och oåtkomligt i den onda daimonens 12e  sektor. Grunden för alla den här journalistens observationer bygger alltså på omedveten illvilja eller medveten jakt på det skandalösa att bytta personlig tillfredsställelse på! Wow. Den här kvinnan gillar inte utlänningar och särskilt inte muslimer! Man undrar vilken personliga historia hon har bakom valet av "scoop"...

Den onda daimonen här är således 12e-hushärskaren Månen, som i 1a husets framhävda position närmast telepatiskt övervunnit dissociationen mellan "Detet" eller 12es omedvetna, dolda (och onda) huset ("slutna" Facebook-grupper igen) och den medvetna förnimmelsen i 1a huset.

Och där är eländet långt ifrån slut. Psyket är dessutom illa klämt mellan drömmen om spektakulär och lätt framgång (Jupiter) och det tröga och slitsamma Saturnus arbete. Här skulle en födelsetid vara till hjälp för att avgöra vilken av de här opposit verkande krafterna som är starkast. "Lätt framgång" eller "tålmodigt slit men utan världens tack". Vid från midnatt och till lunchtid befinner sig Månen närmare Lycksökarens mix av Jupiter och sinne.

Men varefter eftermiddag övergår mot kväll närmar sig Månen istället Saturnus - byter "bästa vän". Det påfallande smala ansiktet talar för att Månen ligger närmare Saturnus ("som äter sina barn"), men att spekulera via ansiktsform har visat sig förrädiskt. Ibland stämmer traditionerna om utseende och planeter perfekt, bara för att ibland inte stämma alls...

(För alla födda detta dygn är dock Saturnus markör för själens åstundan, atma karaka, vilket kan läsas som en återfödelse i acceptans av viss belastande karma - själen möter detta liv sitt öde eller är i ovanligt hög grad underkastad större krafter än ett ego kanske räknat med.)

Horoskopet för hela dygnet är således inte till hjälp för att förstå den här journalistens motivation (lycksökare eller arbetarklass) utöver att den onda daimonen perverterar och ger en grävande journalist (på jakt efter smutsen i 12e huset). 

Och "grävare" är väl det bästa utfallet  av att ha den onda daimonen som emotionell bas: den tomma känslan bara tillfredsställd av att ha hittat något sjaskigt missförhållande att rapportera om. (En god vän lämnade journalistyrket muttrande "dessa murvlar",  besviken över branschens mentala tillstånd, dess brist på etisk medvetenhet.)

*****

Det är också intressant att notera hur hennes "riddare" till försvarare, Martin Kragh, som snabbt börjar babbla om sina egna besvär pga. av såna som Jan Guillou, delar flera astrologiska teman med henne. Kraghs horoskop har liksom Löwenmark det aktivistiska soltecknet Krabban, en boren protektionist som ängsligt lever bakom sitt skal i rädsla för alla hot därute. Båda har också Mars i det analytiska Merkurius-tecknet Jungfrun vilket gör dem benägna att om inte prata så mycket åtminstone välja pennan (eller tangentbordet) - Jungfrun är JORD och konkretisering så det är passande att peka på tankens yttre verktyg här.

Den analytiska Mars-Jungfrun är en perfekt korrekturläsare och faktagranskare (innan sekreteraryrket försvann brukade Jungfrun som Lejonets/chefens bisittare beskrivas som sådan). Men  Mars "mörka eld" saknar det övergripande perspektivet (det tillhör Sol-Lejonet/chefen, att skilja från Månen i Lejonet som bara är omedvetna reflexer att bullra lika högt som chefen). Mars, trots placeringen i ett intellektuellt tecken bör därför inte vara avgörande kraft i frågan huruvida de fakta den verifierat också är i överensstämmelse med Helheten. 

Jag menar att Löwenmark tycks ha röjt den onda daimonens uppsåt med sitt "gräv". Mars-Jungfrun kan samverka med Krabbans protektionism varpå man får den ultranationalism som ser fiender överallt och i varje liten fråga. Kragh var likadan, han söker rentvå sig i sitt senaste skriveri genom att beskriva sig som nyfiken på förhållanden i utlandet. Han förstår tydligen inte sina djupare motiv, lätt insedda t.o.m. genom hela födelsedygnets karta.

En analys jag läst av Platons Form-lära menar att Det Goda, Sanna och Sköna (den ultimata Formen) inget mindre är en såväl en paradoxalt enskild Form men samtidigt den övermänskligt komplexa interaktionen mellan samtliga Former i idévärlden. (Tänk begreppet "Gud immanent i världen".) Inte ens om en journalist vunnit perfekt ren kunskap genom att i sitt inre förverkliga en helt "ren" Mars, räcker denna otåliga springare till för att avgöra olika instanser av Mars (faror, krig, m.m.)  i omvärlden. Helt enkelt för att det Sanna och Goda kräver så många fler fakulteter som realiserat sin respektive underliggande Form.

Platon favoriserar i sitt mäktiga verk Timaeos, astrologin (ingen modern översättare skriver "astrologi" men de var samma sak förr) som ett gudagivet träningsverktyg för att komma i kontakt med Formerna och därigenom förverkliga människans potential till sann kunskap i varjehanda fråga. Den drivna stjärnskådaren kommer i kontakt med Principer bortom de synliga himlaljusen och upptäcker snart att han "förstår" vilka ämnen som helst genom att undvika ytskenets illusion av "valfrihet" eller "mångfald". 

Det ONDA och det GODA finns verkligen, bara det att vissa samhällen söker hålla befolkningen fången på den ytliga sinnessnivån där "sensationalismen" verkar. Eld och Vatten kan utläsas som sinnesintryck (Eld) skapar affekt eller känslostormar (Vatten). Löwenmarks problem är att den "ömsesidiga  receptionen" ger båda positiv och negativ sensationalism. Den senare tecknas av en Eld-Månen som kan bränna eller torka ut Vatten-Solen. Negativ sensationalism eller "bad press" kom via Guillous kallsinniga betyg, men då ska man betänka att redan Löwet själv ägnar sig åt negativ sensationalism även om hon bara ser hälften av sin verksamhet.

Läran om det Sanna och Goda som en komplex Helhet är astrologins metafysiska grundtes och inget som kan läras in i en kursbok i astrologi. Men i antiken tänkte människor bättre än idag (givet sina förutsättningar) och mycket om astrologins djupare väsen kan bara inhämtas genom studier i filosofi - händelsevis det ämne som i praktiken är förbjudet i Sverige. Bloggarens yrkesliv (för att köra lite klagosång typ Martin Kraghs obehövliga text i Expressen)  trasades sönder genom att ha satsat flera år på filosofi och religion, bara för att tvingas inse hur naiv föreställningen varit att Sverige skulle kunna erbjuda jobb av tänkande typ. 

Vi var ju ett nonsensland som monterar krigsvapen (och nu snart bilbatterier som i värsta tomteverkstaden) åt arabiska sultaner. Och likväl odlar svenskarna ett anti-muslimskt sentiment! Fatta den bottenlöst låga intellektuella nivån. Sverige var sannerligen inget Vaterland för alla döda tyskar som efter Andra världskrigets slut sakteliga börjat droppa in till Sverige i deras nästa jordeliv. Den ariska drömmen om nordisk överhöghet visade sig vara ett förvirrat fuskbygge.


PS. En pinsam rubricering i Expressen: "Relativister som Guillou har stått Sverige dyrt", den korrekta motpolen till en relativist skulle kunna vara en intorkad absolutist men lika gärna vad Expressen sysslar med: sekulär Fundamentalism av värsta sort. Det är just sekularismen som substitut-religion Sverige förgiftar sin befolkning med. Här syns inte ens ett försök att som i USA hylla plurarismen och ge individuella trosgrupperingar en chans till lycka. Sverige har bara "enda vägen" och ligger så nära en fasciststat man kan komma. Det är faktiskt en fasciststat om men medger att svensk demokrati bara är ett sken bakom vilket de verkliga makthavarna - plutokraterna - driver sitt spel utom behovet av att ta hänsyn till folket (se frågan om vård och skola utan vinstmotiv - kommer aldrig att hända, trots att V lyft tanken på en folkomröstning.)

*****

 

Bonusspaning

Hur har andra lyckats med de tre faktorer jag pekade på här? En sökning efter Sol-Krabban, Mån-Lejonet och Mars-Jungfrun bland tiotusen horoskop gav följande:

  • Alexis de Tocqueville;29.07.1805; 3:00 - historiker, överkänslig och sjuklig, dyrkare av amerikansk demokrati
  • Gregor Mendel;20.7.1822;12:00 - biokemist, arvsläran, stämplad genom av historien som inspiration för nazismen
  • Betty Blue;14.8.1931;12:00, tidig Playboy-brud ("sensationalism" äv lägsta sort)
  • Richard F. Heck;15.8.1931;12:00, Nobelprisvinnare, kemi
  • Richard Branson;18.7.1950; 7:00, dyslektiskt rikemansbarn som förmerade sitt medfödda kapital - rejält, svek kontrakterade artister under tiden som skivbolagshöjdare för att de inte tjänade honom tillräckligt mycket
  • Kjell Dabrowski;19.7.1950;12:00, tv-producent
  • Anonym;12.8.1961;12:00, internetpionjär och klippare (slug försäljning av aktier medan tid var)
  • Karl Malone;24.07.1963;12:00, idrott, basebollstjärna
  • Eric Gadd;31.7.1965;12:00, musiker, artist, Svergies första whigger (vit man som glider in i en svart roll)?
  • Joanne Kathleen Rowling;31.7.1965;14:00, författare
  • Linsey Dawn McKenzie;7.8.1978;12:00, porraktris
  • Björn Daniel Sundin;7.8.1978;12:00, brottsling, FBI:s "mest eftersökta"-lista
  • Henrik Holmqvist Dinamarca;7.8.1978;12:00, politik V-partist
  • Sofie Löwenmark;16.07.1980;12:00, jämförelseobjektet
  • Julia Kronlid;16.7.1980;12:00, politiker, SD-styrelsen = främlingsfientlig

Förstår om Löwenmark drömmer om stor framgång med JK Rowling i listan. Men Harry Potter-skaparen hade ett alltigenom gott sinnelag utan den onda daimonens illvilja mot andra och så slapp hon också den generiska krisen via 12e huset. Det Onda figurerar dock friskt i Potter-böckerna...

För saken bör noteras att Nobelpristagare och prostituerade då och då ser överrepresentarede ut i dessa sökningar. Men det beror på dagar av sökande efter datum för större studier i olika kategorier. De är överrepresenterade i denna samling med tiotusen födelsedatum.

 



Inga kommentarer: