Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 februari 2022

Strandhäll, slarvern

 


Den allra enklaste nedmontering av horoskopet i tydliga "block" eller "syndrom" kan vara upplysande. Ta t.ex. regeringsmedlemmen Annika Strandhäll som under några månader flera gånger avslöjats med ett otillräkneliga psyke när det kommer till det privata och dess ekonomi.

I USA granskas makthavare in spe noga i förväg så att medierna inte ska hitta någon skit om dem, men Sveriges befolkning är, kanske alltför vänligt tolkat, alltför fåtalig för att vi ska ha råd med samma kräsna sållning. Här tar man vad man har.

Riksdagen representerar helt enkelt folk som folk är mest, vilket bloggen visat med sina många analyser av nationalhoroskopets bedrövliga om än "demokratiska" 10e makthus, direkt förankrat i ett bud om folklig flegmatism och en sank moral. Det ska direkt sägas att den självberikande svenska Eliten inte är ett dugg bättre.

(Ett hoppfullt sista inlägg om nationalsjälen följer inom några veckor, men ur perspektiv av landets "personliga daimon" - vilken andlig kraft kan egentligen bistå ett land som valt det sekulära förnekandet av allt utom det materialistiska och socialrealistiska perspektivet?)


Strandhälls flera betalningsanmärkningar och hennes inledande lögner stämmer exakt med just några övergripande "syndrom" och illustrerar dessutom hur privatlivet (Månen) och det offentliga (Solen) kan uttrycka sig.


Här är Månen markör för 1a huset - jagets känslotyp avslöjas här men däremot inte dess inverkan på livsvägen. Några under detta födelsedygn kanske är extremt känslomässiga som Månen i 1a huset skulle indikera. Andra kanske föds när Månen underordnas andra och viktigare budskap. 

Det här dygnet är speciellt eftersom den spartanska kontrollören Saturnus opponerar den per definition privata Månen och dess eventuellt alltför begärsfyllda natur. Och Saturnus ser ut att ha att göra! 

Månens budskap måste samstämmas med dess underliggande disponent. Här är det en vidlyftig Måne i Skytten som inte får någon ro eftersom fundamentet är den expansiva Jupiter i Fiskarna, en hal och slipprig position och alls inte mycket till fundament. 

Detta är ELD och VATTEN som inte går att förena, jag har kallat det "sensationalismens syndrom". Jupiter är expansiv och när det alltid kalla och hungrande Vatten-elementet ska bjuda på en bas för Månens eldigt utåtriktade natur uppstår "negativ sensationalism" - den inre tomheten ger överdrivna begär och Vattnet dränker Elden. Den låga närings- och känslosjälen (systemet Måne+Jupiter) är självdestruktivt och eftersom Månen representerar det privata fick Strandhäll uppleva detta via sin plågade tidigare mans självmord. 

Men rent allmänt beskrivs här en klar tendens till att det privata Hushållet förintar sig själv genom odisciplinerad överkonsumtion. "Sensationalism" är som ett par ögon som ser och genast fattar begär till första bästa klädesplagg i skyltfönstret. Har aldrig hört om någon som studsat tillbaka så snabbt efter självmordet och grabbade tag i Morgan Johansson som ny partner. 

Också detta, om man så vill, uttryck för en ytlig och destruktiv begärsnatur. Fullständigt obegriplig för svensk produktions- och konsumtionsmentalitet är antikens sedvänja där änkan/änklingen i kultursamhällen förväntades sörja den avlidne i flera år för att inte stämplas som kallsinnig och defekt. I det här fallet blev det istället betalningsanmärkningarna hos Kronofogden som röjde omdömeslöshet - passande eftersom Sverige har just Pengar som ersättning för religion och filosofi. Och skötseln av desamma, ekonomin, blir då det sekulära förfallets ersättning för äkta moral.

Den privata sidan vittnar alltså om omdömeslös överkonsumtion mot vilken Saturnus (Kronofogden, Offentligheten) opponerar sig. Men vad gör Strandhäll då? Jo, söker först ljuga sig ur den oönskade uppmärksamheten. 

Nu måste vi titta på horoskopets solsida, människans agerande under dagtid, arbetande i solens hetta. Här är Strandhäll verkligen kreativ: Solen i Väduren är en känd mytoman och det har att göra med att Mars är den svarta elden, en mörkt brinnande eld som driver på ett passionerat Eld-tecken (Ljusets kvalitet saknas i kombinationen). Väduren är dristig och står för mannamod, men det är inte ett tecken som står för objektiv och nykter sanning. Saklighet (eller trohet mot de materiella villkoren) är Jord-tecknen bäst på! Väduren kan ge allt från frejdig förtäljare av skrönor till en psykopatisk lögnare, allt beroende på hur horoskopet i övrigt ser ut.

Strandhälls dag syns samma inspirerade mytomani som hos författaren av "Shakespeare", den 17e greven av Oxford som också var född Vädur med tecknets disponent Mars i mentala Vattenbäraren. Jag har tidigare noterat hur den gode grevens bekymmerslösa handlag med fakta fick honom att skriva in en hjälteroll i helt fel århundrade åt en av sina förfäder i ett av Shakespeares historiedramer. Detta är ett nog så gott indicium på vem som var den verkliga författaren bakom pjäserna. Dessa hade uppförts inför hovet och adel ibland många årtionden innan de uppfördes på någon av Londons kända teatrar, och säkert skrattade adeln (med järnkoll på sina stamtavlor) åt grevens busiga och självförhärligande historieförfalskning. 

Det är LUFT och ELD i nära samröre jag nämnt det "kreativa syndromet", denna kombination har inga problem med varandra utan ger en brinnande förmåga att hämningslöst vräka ur sig ögonblickets infall - skeendet är i den "supralunära världen" där intellektet i "andanom" ser objekt eller skeenden och berättar om dem. Synskhet är det perfekta intrycket men en verkligt driven vanelögnare skulle också kunna ha signaturen.

Även privat tycks greven Edward de Vere ha varit yvig och belägen till excesser i sina föreställningar. Han ansågs något av en galenpanna, vilket kanske förklarar att han drog sig bort från hovlivet runt Elisabet och sökte sig till teatern och skådespeleriet (en legitim arena för våldsamma utspel). Strandhälls lögner och tunna fabrikationer skulle ha passat bättre på teatern än i riksdagen.

En enkel summering av mån- och solsidan är alltså att psyket är glupskt gapar över för mycket (Skytten och Jupiter är expansiva). Situationer uppstår. Sedan används den solära intelligensen till att spinna historier (gärna komplicerade och snåriga) i avsikt att mörka det privata. En som söker skriva om verkliga fakta kanske inte är den typ av politiker något land behöver...

Intressant nog valde hon buffeln Morgan för sin snabba återstuds mot det privata eländet, men det är ganska typiska Månen i Skytten som verkar ha med övermaga despoter och diktatorer att göra. Expansionsinriktade Hitler hade den, och som tidigare nämnt förstörde Hitlers skara en svag men stadig trend över flera undersökningar som kopplade den ökända Månen i Skorpionen till mördarkategorin. 

Men så gjorde bloggaren en rejäl sökning på nätet och hittade en bunt nazister mindre kända än Goebbles, Göring och Hess. Hitlers Mån-Skytt tycktes få ett följe av  personer som känslomässigt samsvängde med Diktatorns yvighet. Mån-Skorpionens som mördare tappade sin svaga men notabla överrepresentation.

En sökning bland tiotusen beräkningar på "Månen i Skytten" kombinerat med taggen "nazi" (faktiskt eller sympatisör) ger 20 träffar. 

  • Philippe Pétain;24.4.1856;22:30, Vichyregimen, nazikollaboratör
  • Wilhelm Keitel;22.09.1882; 2:00, Hitlers närmaste militära rådgivare (efter Hitler nazismens viktigaste person)
  • Adolf Hitler;20.4.1889;18:30, Führer
  • Rudolf Hess;26.4.1894;10:00, Hitlers sekreterare
  • Herbert Backe;1.5.1896;12:00, nazibefäl, Obergruppenführer SS
  • Otto Hellmuth;22.7.1896;12:00, partimedlem och rasist
  • Joseph Goebbels;29.10.1897;23:30, kommunikationsminister
  • Rudolf Höss;25.11.1900;12:00, SS kommendör, Auschwitz
  • Charles Lindbergh;4.02.1902; 1:30, svenskättade hjälte i USA, blev en samhällets paria efter att ha bekänt nazismens sak (hyckleri, USA var själv rasbiologiskt vid denna tid)
  • Josef Grohe;6.11.1902;12:00, naziofficer
  • Hans Asperger;18.02.1906;12:00, nazi-medicinare, studerade mentala störningar speciellt hos barn
  • Alois Brunner;8.4.1912;12:00, SS Hauptsturmführer
  • Dag Bergman;23.10.1914;12:00, sv. diplomat med nazi-sympati. Ingmar Bergmans storebror, blev senare paralyserad av polio och rullstolsbunden
  • Karoly (Charles) Zentai;8.10.1921;12:00, nazi-medborgare, mördade en jude för att han inte bar judestjärna på sig
  • Göran Assar Oredsson;2.8.1933;12:00, svensk nazi
  • David Irving;24.3.1938;12:00, historiker, Förintelse-förnekare
  • Tony Byström / Tony Olsson;8.12.1972;12:00, nynazist vid tiden för Malexandermorden
  • Uwe Mundlos;11.8.1973;12:00,, mördare, nynazist
  • Robert Vesterlund;28.10.1976;12:00, redaktör för nynazistisk tidning
  • Patrik Forsén;25.3.1984;12:00, politiker, f.d. nynazist

Med detta ska man inte förstå att Strandhäll har nazisympatier men väl att hennes hjärta slår ett extra slag för bufflar eller uppblåsta politiker som är så nära den egenmäktiga typen man kan komma. Man bara undrar vad Strandhäll kan ha levt för tidigare liv för att återkomma med denna hunger efter det storslagna och dominanta...

 

PS. Man kan också se Strandhälls Måne i Eld och dess disponent i Vatten som representanter för den positiva polariteten och den negativa. Därmed uppstår ett vakuum mellan begär och fundament (förmåga att uppfylla begären) eftersom elementen drar åt motsatta håll. Även det ofördelaktigt.


Inga kommentarer: