Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 februari 2022

Sverige tappar ansiktet om och om igen under Jupiters cykel

"Huawei stämmer Sverige - fler lär följa efter" är en intressant ledare i Expressen. 

(När AB köper eller får utomstående texter av experter som samtidigt får göra reklam för sin senaste bok blir tidningen mer relevant - den här artikeln vidgar perspektivet från frågan om vem som får vara med och utveckla 5G-nätet. Hoppas den får förbli "fri läsning" i allmänhetens tjänst.)

Min första tanke om stämningen på 5 miljarder är att Sveriges ondska (eller bara den taskiga trend) som framträder under landets ödescykel 2021-36 under vanartig Jupiter, perfekt illustreras av telecomjätten Huawei s tilltag. 

Skälet till det är förstås att Sverige smittats av den Kina-neuros som kryper i imperialisten och f.d. världshärskaren USA och som Sverige så ensidigt hänger i kjolarna. Det stora landet i väst vet allt om spionappar och hemlig övervakning och har naturligtvis goda skäl att med Sverige som osjälvständig fingerdocka ana att Huawei sysslar med samma saker.

Men sen läser jag Expressens underrubrik/synopsis och ser hur tidningen far fram med osanning. (Tänk hur gammelmedia anklagat allt och alla för desinformation och sedan själva publicerar det ena bottennappet efter det andra - se Expressens  kulturredaktör som sänkte sig till politisk propagandism istället för att skriva om Dowton Abbey eller något annat "kulturellt" där åtskillnaden mellan rika och fattiga skönmålas.) I synopsis står det: "Huawei ställer miljardkrav på Sverige för att ha nekats att tjäna pengar på svenskt 5G". 

Är detta bara ett misslyckat försök att kort sammanfatta artikelinnehållet eller något värre? Det är ytterst svartmålande och fejk-vänster att kalla Sveriges säkerhets-nej att Huawei ens får vara med i budgivningen för att HUAWEI (notera bytet av subjekt) får "tjäna pengar" i Sverige. Svenska medier är verkligen en skam som dessvärre illustrerar de många tillkortakommanden man kan se i landets horoskop och efter att ha förstått "vägkartan" så enkelt ser utspela sig i skilda händelser.

Den kinesiska teknikjätten passar perfekt in på Sveriges onda Jupitercykel som har sitt epicentrum i nationalhoroskopets 5e hus för de välbeställda och lyckligt lottade. Men Jupiters period bör också kunna tydligt ses i de två hus planeten äger, ofta nämnde 3e kommunikationshuset i jupiterstyrda Skytten och 6e (o-)hälsohuset i lika jupiterstyrda Fiskarna. 

Att båda livsområdena är svåra varbölder i dagens Sverige är uppenbart och talesättet att "ingen olycka kommer ensam" kanske har med astrologins märkliga förgreningar att göra. En planet är ofta "rådare" över ett flertal områden i en varelses liv. 

Huaweis rättsliga åtgärd aktiverar dessutom Sveriges vanartiga välståndsplanet Jupiter på ett annat sätt, som inte nämnts i samband med den svenska ödescykeln där IT- och vårdbubblor kommer att spricka. I sig själv, utan koppling till en enskild varelses livssektorer står Jupiter ytterst för Lagen (även om Saturnus griper in och är den mer påtagliga och kännbara effekten av Lagen). Saturnus representerar ju "lagens långa arm", själva lagbokens lydelse - Jupiter är istället den "anda" eller ande som låg bakom lagboken och ett lands lagar kan aldrig bli bättre än dess förhållande till den andliga verklighet varifrån hela begreppet Lag ytterst kommer. 

För den som läst västerlandets Grundare, filosofen Platon, står det klart att Lagen är "the common good" som tillvarons dolda Former tillsammans bildar. Platon hade också ett särskilt gott öga till vårt solsystem som det perfekta synliggjorda exemplet på hur det rådde en samverkan mellan alla delar i vårt kosmos (de åtta sfärerna, stjärnhimlen och de 7 klassiska planeterna). Platons "Det Goda" var således in Form bland andra utan helhetens harmoniska samverkan. 

Av dessa tankar utvecklade hundratals år senare nyplatonismen läran om Den Ena och tanken om det gudomliga Intellektet som en främsta Idén men paradoxalt inbäddad i en helhet av andra Idéer. Nous, Intellektet, blir som även hinduerna ansåg, allt visare genom att fördjupa sig i sitt get liv. Här i de fallna själarnas universum ser vis samma process men "utrullat över tiden". 

I den gudomliga världen är det ett tidlöst skede och att som "sekventiellt tänkande" människa skulle man bara spränga hjärnan av att söka förstå det kosmiska medvetandet, eller Gud-i-världen. Jupiter är astrologins symbol för denna Allseende intelligens (även om det finns röster för att Solen är den bästa symbolen för Nous). Lagen och Samvetet är således verkligt existerande på en högre nivå än människans fattningsförmåga, men ändå har några av människorna fattat så mycket att de sökt föra ner Lagen för att dressera de svårtyglade människoaporna.

Astrologin håller fram vissa symboliska figurer på himmelen som skulle kunna vara folk av rätta virket att ta på sig Platons mödosamma studieväg fram till den perfekta "filosof-kungen" som både förstår Lagen (inte minst genom barnmaten: astrologin och planeternas symboliska tilltal), men också genom direkt kontemplation av Formernas värld som inte är reducerbar till matematik, även om en ytterst begåvad filosof och matematiker jag just läser, menar att Formerna kan identifieras med matematiska objekt.

Theokritos Kouremenos bok har några få år på nacken (ingenting när det gäller litteratur av bestående värde, till skillnad från senaste Netflix-säsongen av serien ditt eller datt). Men Platons texter - gärna med förklarande kommentar - kanske ska läsas först. Den här lilla boken på 135 sidor är en rätt specialiserad och bitvis extremt logiskt krävande kommentar till ett par av Platons texter där Formerna avhandlas. Boken är dessutom svårläst till följd av författarens krävande meningsbyggnader, särskilt i första halvan (om Former som matematiska objekt, mindre så i del 2 om Platon och sin tids astronomi).

*****

Att svensk lag har vidriga hål och närmast ser skriven ut för att de rika ska ha hål och luckor att rädda sig genom, är uppenbart men helt i linje med Jupiters hälsotillstånd i nationalhoroskopet. Incentivet för en genomgripande omskrivning av lagen på viktiga områden saknas när Jupiter i Sverige främst representerar orättfärdig rikedom.

Nu stämmer alltså en utländsk part svenska staten och aktiverar därmed Jupiter på dess djupaste och mest fundamentala nivå: som den dolda Lag som vissa individer svagt kan förnimma och förstå. Det individuella horoskopets 9e hus, samvetets, religionens och filosofins hus tjänar som en extra informationskälla till ämnet Lag.

Ett av Sverigehoroskopets största problem ligger som bekant i 9e huset: Saturnus som är disponent eller rådare över den svenska identiteten (Solen). Det faktum att en så "djup" planet som själens eller identitetens Sol har en rådare över (eller inbäddad i) sig låter som en självmotsägelse. 

Men antik grekisk-romersk tanke - och även hinduistisk - känner till en "själens själ" eller en Översjäl (paramatman).  Undantaget är förstås Solen (själen/atman) som i hemmaläge i Lejonet inte har någon som råder över sig - och här är förstås skälet till att just Solen blivit symbol för själen. Solen i Lejonet är en ren sinnebild av det levande djuret (ett zodiaktecken, gr: zodion, är ett levande väsen - varav romarnas anima för den levande själen). Platonismen tillägger också att själen är "självstyrd", dvs sin egen agent (före inträdet i en människokropp så klart).

*****

Inlägget hamnar, inte helt färdigskrivet, i kö och hinner inte ens få ett ett vettigt slut (se de löst påhängda fyra styckena ovan) förrän det är dags igen:

EU drar Sverige inför sin domstol för att detta vårt land inte uppfyllt hårdare regler som drabbar Överklassen och dess vapenfetischism. EU söker begränsa spridning av legala jaktvapen till kriminella kretsar men detta vällovliga syfte tycks inte det korrupta Sverige vara med på. 

Är det vår "anrika" historia som vapenexportörer och sadistiska krigshetsare på säker distans till Mellanöstern (eller whatever) som spökar? Rör inte mina vapen! Har Sverige blivit en parodi på Texas och dess hårdföra män?

https://www.dn.se/varlden/sverige-stams-vid-eu-domstolen-har-inte-genomfort-lagandringar-om-vapen/

Att bli dragen inför domstol är förstås också en tilldragelse inom ramen för Sveriges verksamt onda Jupiter - lägger pengar och framgång på hög när den lyckas men under dess egen cykel kommer den "verksamt onda" typen mer att demonstrera hur en banal och slarvig chanstagare beter sig. Som här Sveriges regering som inte sedan direktivet om vapnen började gäller 2018 fått ändan ur vagnen. Så svagt.

Vapen sorterar förstås under krigsplaneten Mars, men är här en underordnad sak: vad frågan gäller är skammen för Sverige att dras inför UD-domstolen och dess lag. 

Åren då Sveriges alla bluffar och konstlade yta av framgång synades: 2021-2036. 

Public service kan inte bygga appar, Spit-o-Fry blev snabbt Sveriges mest utskämda reklampelare för vårt "it-under" i vida världen. Det händer mycket under Jupiters ödescykel. Kommer landet efter vid hösten 2036 att ha NÅGRA kvaliteter kvar som inte visat sig vara korrupta, falska , hajpade eller på annat sätt falla kort om förväntningarna? 

För några år sedan trodde jag bara det var välfärdsnäten som skulle trasas sönder av den kapitalism som duperat även medelklassen, men nu lutar det åt att alla klasser drabbas under tiden då onda frön sås av Jupiter (och viss karma är närmast ögonblicklig - ta EU-domstolen om vapenlagarna, ett par års ohörsamhet från Sverige innan det smäller till är närmast omedelbar "bumerangkarma" eller, som John Lennon sjöng, "Instant karma is gonna get you").

I pipeline ligger en längre diskussion med exempel på den personliga daimon (eller skyddsanden). Central i den diskussionen kommer exemplet Sverige att vara. Återigen landar nationalhoroskopet på dissektionsbänken men nu i jakt på den "daimon" eller skyddsande som sägs ledsaga landet. 

Sätt nu inte förväntningarna för högt om hjälp från andevärlden. Det människan väljer, det får hon. I bakgrunden finns gammal karma som faktiskt styr det man kunde tro är ens fria val här och nu. Mer så är styrningen redan fastslagen för  Tamas guna än för Sattva guna, för dem som absorberat den här bloggens halv-hinduiska terminologi. Det beror förstås på att Mörkret har en fallenhet för det materiella (där Nödvändigheten råder) medan Ljusets kvalitet i många fall är framtidens verklighet, men för tillfället bara ljusa idéer (Och tankar är ting och  besläktade med Platons levande och fria Former.)


Inga kommentarer: