Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 februari 2022

Kim Cattrall, Parker och Stollen

Den proto-kosmiska kvaliteten Tamas (Mörkret) har fått flera inlägg efter att jag noterade hur hela NATO-drevet i Aftonbladet tydde på ett kommentariat lojalt försvuret åt den rådande makten istället för att praktisera kritiskt granskande journalistik. Jag inkluderade även Stollenberg i den serien av horoskop, han som visat sig USA-trogen så till den grad som NATO-chef att han nu anförtros rollen som rika Norges nya riksbankschef.

 

Han tycks ha gått ett fullt varv som den identitets- och lojalitetsbefriade Fisk (förklädnadskonstnären) han föddes till. Från ledare för ett arbetarparti för den amerikanska krigsindustrins västerländska utpost och så till PENGAR i sig. Vilken färd mot ultimat fördömelse. Inte ens det faktum att han var "landsfader" när hans galna landsman Anders Breivik mejade ner unga socialdemokrater i det värsta massmord högern åstadkommit sedan Andra världskriget kan ge tillräckliga sympatipoäng inför denna "karriärväg".

Ett redan svart horoskop har nu nått botten av den pseudo-verklighet de världsliga människorna kallar den enda. Låt se hur stollig över pengarna spelar ut mot det, det medges, begränsande horoskopet för hela dygnet. Men eftersom människan så träget arbetat sig uppåt måste det rimligen vara en av de födslar som förmått använda vad av talang som nu skildras på den dagens himmel. 

I "upphöjelsen" till Riksbankschef har Stollenberg upphört existera som verklig människa och är mer av en schablon för en karriärklättrare på väg ner mot helvetets lägsta krets. Den här gången ritar jag därför upp den naturliga zodiaken, en maximalt avpersonaliserad skiss över zodiakens 12 idéer, de 12 storverk Herkules måste utföra för att bli accepterad av gudarna:


Den sataniska  axeln (känd redan av romarna men under annat namn) drar tungt nedåt och det 2a huset för härjade territorier och en skorpionisk Jupiter som förstärker dramat omvittnar att Stoltenberg var född att uppleva dödsskjutningen - de var en del av hans karma och uppenbarligen drog han helt fel slutsatser som sällade sig till hökarna, till USA-Nato!

Men detta är förstås inte bara satanisk materialism utan också "Bankchefssyndromet". Jag har inte så många horoskop för riksbankschefer eller bankirer heller för den delen. Men jag har alltid misstänkt att dessa på något sätt sorterar under den korrumperande Skorpionens tecken, de döda som bara i avundsjuka kan betrakta hedonisten Oxen vältrande sig i denna världens goda. Bankirens själ är att likna vid osaliga döda som, för att lösa sin avund och sin hunger, positionerar sig där de likt vampyrer kan åderlåta medborgarna. 

Islamiska bankar förbjuder att ta ut ränta och därmed sänka sig till demoni. Islam har en levande tradition om den Onde som delvis går tillbaka på den judiska diaspora som flydde undan Romarriket. Särskilt den judiska esséersekten med dess tydliga koppling av Pengar till Satan påminner om den onda stjärnan Algol vid entrén till Oxen - symboliken är säkert äldre än så, och troligen importerad från Babylon där astrologin såg dagens ljus.

Stollenberg "som idé" ger en senkommen bekräftelse att min intuition om bankväsendet och Korruptionens 8e sektor som två sätt att säga samma sak. Men jag erkänner att kontrollerna slarvats bort. Vad t.ex. om den skräckinjagande och falska kvinnliga vd:n för Swedbank, Birgitte Bonnesen? Det är inte länge sedan deras vänslande med orena pengar (extra extra orena pengar) fyllde löpsedlarna.

Vid tiden blev det ett inlägg men jag tänkte aldrig på att kolla hypotesen om  8e huset.

https://siderisk.blogspot.com/2022/01/birgitte-bonnesens-merkurius.html

Chockerande nära! Jag ritade t.o.m. ut hennes med Stollens jämförbara sataniska axel men drog inga kopplingar i det inlägget till bankväsendets essentiella natur som en ond, självtjänande vampyr! 

Det föga lästa ...

https://siderisk.blogspot.com/2022/01/det-politiska-djurets-mognad-i-kontext.html

... kan nu bli mer begripligt. Bildens sluttande plan i Passionens instabila mellanzon drar ned mot Mörkret ju mer "höger" eller materialistisk människan blir i sin strävan. Oxen är den ultimata materialism zodiaken kan representera, för någonstans vid Djävulen slutar Platons idéer att genomtränga Mörkret. Därbortom bara total Intighet. 

Att förslava människor eller djur och använda dem som arbetsoxar, det ska till djävlar i människokropp för sådant. Någon tyckte säkert det var en "ljus idé" någon gång, att binda andra att göra jobbet åt en, men det var början på den ondska som astrologin som äldsta bevarade principskiss för den tidiga människans bästa insikter, ger tummen ned - för den som ägnat tillräcklig tidig åt att avkoda symbolerna.

***** 

I samma tidning för slasknyheter, samma dag, något skräp om att Sex & the City-stjärnorna Kim Cattrall och Sarah Jessica Parker nu nått absoluta nollpunkten i umgänget. 


En snabb kontroll visar att inte bara politiker kan ätas upp av djävulsk dumhet,  rigiditet och satsning på säkra kort för att nå och behålla makt eller att bankirer är födda med korruptionens ande i sig.

Samma Mörka kvalitet kan ge orubbliga störningar även mellan stjärnor i samma show:

Brittiska Kim Cattrall i inre ringen och den av Satan
anfältade amerikanskan Parker i yttre ringen.

Här är det lätt att se vem som god ond. Jag har bara sett någon enstaka episod av tv-serien och ingen av filmerna, men Kim Cattrall var den överlägset mest karismatiska i serien. Astrologin bekräftar detta, t.o.m. på den ytliga nivå som bara utgår från dygnet för födelsen.

Cattrall har visserligen, likt Parker, ett stor kors i rigida Mörkrets kvalitet (svaga människor upplever dess som klippor och förtroendeingivande men det är bara för att de själva är svaga). Men brittiskans båda ljusgivande Sol och Måne har en stark fullmåneopposition vilket kan teckna att Ljusets kvalitet jobbar hårt i detta livsöde på att sprida insikt om Mörkrets natur. 

Och missa inte att även den tredje de sattviska planeterna, den Stora Välgöraren Jupiter ingår i fullmånen. Kvinnan är fylld av godhet och det är henne man ska tro då hon enligt Expressens slaskjournalist ska ha yttrat att Parker var "grym" mot henne under inspelningarna.

Grymheten går lätt att se i amerikanskans horoskop, ett av de värsta barn USA producerat: Parker är extremt osäker på sig själv, vilket t.o.m. rollen i Sex indikerar och hennes privata och påfallande ytliga liv i Sex/City-stil (svindyra cityvåningar, exklusiva märkeskläder etc). Mycket riktigt har hon ytliga formalismens Saturnus och vredens Mars i opposition och dessa två naturliga illgörare klämmer Cattralls godhet mellan sig!

(Bloggaren har inte varit helt blind och döv för den  kvinnliga befolkningshalvans skräpmat på tv - Sex & the City bär stort ansvar för kvinnors högervridning och ökade imbecillitet under nyliberalismens nu 40-åriga förtrollning av västerlandet.)

Parkers solära identitet är således svag, vredesfylld materialistisk kompensation på topp, och eftersom också den fladdriga och inkonstanta Månen i Skytten ägs av samma härskare som Fiskarna - Jupiter - så är inte ens bristen på klockslag någon katastrof. Jupiter är i särklass den viktigaste planeten för Parker. Men se placeringen! Rigida och positionsmedvetna Oxen och korrumperad av Satans onda stjärna Algol. Är det inte den rollen hon haft i någon långfilm där hon presenteras för pojkvännens familj och alla skrattar ut henne för diverse egenheter? Satan attackerar sina offer - med Guds godkännande - för att se om de kan hävda något eget eller om de är offer för låga, låga medvetandenivåer. 

Helt klart klarar inte Parkers Jupiter att lysa lika självklart som Kim Cattralls helt enkelt fenomenala Sol/Jupiter-kombination i självklara ledaren Lejonet. Jupiter ger här den godhet som man brukar associera med bra uppfostran. Amerikanskan ser ut som något katten släpat in, en nyrik nolla som inte ha någon substans och lägger allt krut på att köpa sig en yttre identitet. 

Inte konstigt att de här två rök ihop, Parker måste ha känt Cattralls överlägset mer stabila och Jupiter-positiva självkänsla och sjunkit ner till sin elaka jävel. Jupiter är stark och behöver inte sänka sig till samma nivå, och tydligen har Cattrall kommenterat åren med måtta men också en fast linje: hit men inte längre.

*****

Det är ofrånkomligt att astrologin en gång konstruerade utifrån de bästa insikterna om tillvaron människan kunde prestera. Eftersom mängden elektronik och bling-bling definitivt var minimal för typ 5000 år sedan, såg den tidens människor verkligheten i vitögat. Resultatet blev, som jag ofta påpekat, en rätt mollstämd hinduisk astrologi som redan från början är riggade med fler chanser till usla födelser en smärtfria gräddfiler, precis som verkliga livet ser ut.

Den verkligt tidiga tudelningen var förstås den mellan Guds ENHET och den första avspjälkningen. Persiens zoroastrianer förklarar att Den Goda Tanken blev först med att tänka ... godhet. Och det lämnade inte mycket kvar till tvåan annat än opponera sig, bli Satan eller den Fula Tanken. Den som inte orkar så mycket reflektion kan nöja sig med att i detta förkosmiska drama se primitiva ap-människors projektion av obehövliga föreställningar på det faktum att dygnet skiftar mellan ljus och mörker, men andra vet att djupare realiteter döljer sig bakom den persisk-relaterade hinduiska kvalitetsläran. Det är inte nådiga ord som den viktiga texten Bhagadvad-Gita fäller om Tamas guna/Mörkrets kvalitet och förmodligen är dessa partier samtida med astrologins anammande av Ljuset, Mörkret och den Passion i mitten som dras i endera riktningen (beroende av en vidare kontext).

Det finns nu 160 inlägg taggade "Tamas guna" och jag orkar inte bläddra tillbaka genom alla. Men i början av bloggens historia citerades den här älskade texten och jag repeterar här ungefär samma verser. Kapitel 13 avhandlar Guds kosmiska gestalt (Världssjälen) och den lägre materiella energi, Prakriti, vari den enbart sensoriska människan vistas och upplever som ett oändligt djupt universum. Här är då dualismen i sin första uttrycksform, men kapitel 14 beskriver sedan Prakritis tre kvaliteter och här kan man säga att samma dualism upprepas men inom ramen för en lägre verklighet. 

Än lägre är de fyra elementens verklighet grundbitarna för den värld den materialiserade människan kan uppleva. Men även de fyra elementen (och det femte, Etern, som en tidlös dimension dold i världen) återkoppar till den ursprungliga skadan: hur Den Goda Tanken tänkte till och genast framfödda Den Fula Tanken eller Djävulen. Ytterst är synsätt som Ateism eller Materialism - i princip hela västvärlden - närmare besläktade med Djävulen än något annat!

Men här är alltså den preliminära delningen inom ett universum ett par steg innan det blivit synligt för de materiella varelserna:

...Godhetens kvalitet (Sattva guna), som är renare än de andra, är upplysande och fritar en från alla syndfulla återverkningar (dålig karma). De som befinner sig i denna kvalitet utvecklar kunskap och lycka men betingas samtidigt av dessa ting. (14.6)

...Okunnighetens kvalitet orsakar falska föreställningar hos de levande varelserna. Denna kvalitet leder till dårskap, lättja och sömn, vilket binder den betingade själen. (14.8)

Men mellan Ljus och Mörker har författaren en vers om Passionen, som jag menar är en illusion som fristående tredje kvalitet. Rajas guna är bara en bieffekt av det spänningsfält som positivitet och negativitet astrar mellan sig:

...Lidelsens kvalitet uppkommer ur obegränsade begär och längtan, och på grund av detta binds man till materiella, fruktbärande aktiviteter. (14.7)

Naturligtvis skulle en materialistisk astrolog söka släta över dessa entydiga ord (där, notera, också Ljuset binder själen till kosmos, vilket inte är det själen önskar sig). Men den här bloggen menar att Mörkrets kvalitet enbart är till för de nyttiga idioter eller verktyg som hjälper till att hålla makthavarna vid makt, att stötta och arbeta för den rådande ordningen. 

Det är när Mörkret får övertag, som i vår senkapitalistiska tid, som demonin i världen tilltar och alltfler far illa. Men Mörkret kommer att ta död på sig själv eftersom oskicken stimulerar Ljuset att dra sig tillbaka varpå Ljuset koncentreras till något som kommer att döda mänskligheten för att rensa spelplanen för det Nya. 

Detta är hur, principiellt, gudarna spelar spelet och människorna kan begråta sina felsteg hur mycket de vill. Paradigmskiftet kommer likväl att ske och Naturen har just börjat röra sig MOT Människan. Vi anade aldrig vilka krafter de alls inte döda gudarna hade. USA börjar nu bli nervöst över hur många UFO:n som siktats runt deras flygbaser och kärnvapenanläggningar gångna årtionden (siktade av militär och inte tokiga Area 51-galningar). Och nervositeten är befogad. Det kan visa sig att deras verkliga fiende inte är alla de jordiska stater de vänt sig mot i "frihetens" sak. Från Hyperrymden ser USA väldigt annorlunda ut än svenska mediernas hjärntvättade (och av Mörkret behärskade) kommentatorer.

Gemene man kan mycket väl vara doppad i Mörker från topp till tå utan att det märks värst mycket. När hela akvariet (samhället / civilisationen) är helt förgiftat upplevs det mesta som normalt. Sekulära staters "normalisering" av det religionerna brukade betrakta som "synd" gör att folk helt förlorat kontakten med Ljuset och därför är en förlust lätt att bära OM högre intelligensen beslutar att rensa spelplanen i förberedelse på introduktionen av det Nya. För sådan är den Naturliga Ordningen.


Inga kommentarer: