Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 februari 2022

Ygeman, del av det svenska skuggsamhället?

En händelserik helg och det här inlägget, fast skrivet några dagar före publicering är redan delvis nattståndet. Men det berör också till del en tidlös fråga: hur nära kommer en månascendent människans känslo- och attitydmässiga nivåer, vare sig dessa uttrycks i ord och handling eller helt förblir den privata hemligheten.

 

Expressen  sökte väta läsarens aptit på att prenumerera på en Bonnier-tidning med några rader gratis läsning från en betalspärrad artikel om det svenska skuggsamhället:

Magdalena Anderssons papperslösa städerska har lett till politisk strid om omfattningen av det svenska skuggsamhället. Experter uppskattar att mellan 100 000 och 200 000 papperslösa lever och verkar i Sverige.

Mina tankar går då till fejkat hårdföre Anders Ygeman som i samverkande Aftonbladet också söker ena folket mot invandrare (just det här yttrandet riktat mot dömda utlänningar). Helt apropå den mystiska påverkanskampanjen mot det nedmonterade svenska socialsystemet som visar att det sovande svenska folket inte ens är i stånd att återskapa ett hedervärt samhälle utan att till och med "utlänningar"  måste till för att få saker att röra sig. 

I samma AB som låter Ygeman spela hårdför ser kommentatören Lena Mellin ingen begriplighet i det uppdiktade eller dramatiserade drevet mot Socialtjänsten. Men poängen är att ett sekulärt land som Sverige, som förlorat all vettig mening i  sin fortsatta jakt på "ekonomisk tillväxt" (den sekuläres enda "mening" är kostnadskapande och mer disponibla pengar), en så förtappat mentalitet som den svenska får en SKUGGA som också saknar mening. 

De islamska eller islamistiska krafter som ligger bakom drevet är just bara en gäckande exercis i samma meningslöshet som Sverige så länge uttryckt i statens förryckta ägande av medborgarna (ett samhällskontrakt som slutade fungera för 40 år sedan med nyliberalismens maktövertagande av både sosse- och högerhjärnor).

Eftersom påverkanskampanjen tog fart i samband med en nymåne skulle snart episoden lugna ner sig, om det inte varit för att nymånen blandas upp med Saturnus - kroniska åkommor. Enklast är det att se Saturnus-i-Stenbocken som den allt mer ridiga och omänskliga cementhäck stora delar av det överorganiserade Sverige kommit att bli. Saturnus illustrerar perfekt staten själv som dess samhälleliga institutioner. Föregående inlägg om drevet lämnade lättvindigt ämnet utan att beakta den möjligheten. 

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/sverige-egen-onda-jupiter-bakom.html

Men en nymåne ("projektstart") som involverar Saturnus kan lika gärna vara tecknet på något som kommit för att stanna, och då har Sverige inte råd att vara samma förstelnade land det varit så länge. Överdrivet i sina påståenden om att svenska staten kidnappar barn må vara, är kampanjen dock inte enbart en Skugga, lika meningslös som det nyliberala Sverige, byggt på slaveri (skuggarbetsmarknaden och billiga utlänningar) som det en gång var, utan en i allra högst medveten "påverkanskampanj". 

Sverige såg genast terrorattentat i förlängningen, vilket visar vilka idioter vi är som inte omedelbart kan övergå i analystillstånd och självrannsakan utan tänker som en illa programmerad robot. Sverige intellektuella kapacitet har bloggen ofta klagat på, har något land någonsin producerat lika mycket defekt IT-teknologi, slarvigt byggd med felaktigheter kvar i funktionen för att landets ONDA JUPITER begär snabba och stora pengar på investerat kapital. Landets jakt på billiga genvägar som ska gynna den egna verksamheten är ett tecken på att Fattigsverige återuppstår under den onda Jupiter-cykel 2021-36. Sen slår Saturnus iskyla till hösten 2036 och svenskarna har bara att gilla den nya fattigdomen. Det är vid den tiden Eliten kört Sverige i botten.

Om den svenska Jupiters fuskmentalitet, se Johan Hakelius sarkasmer kring svenska politiker som låtsas garantera 100.000 års framtida säkerhet mot nedgrävt radioaktivt avfall. Rekommendation trots att Hakelius med sin medfödda Sol uppförstorad av Jupiter-Lejonets dragning mot hybris tror sig stå över den astrologi han likt Jan Guillou (några år tidigare och i AB) raljerat över. Tyvärr blockerade Expressen artikeln senare samma lördag så strax bara för Sveriges köpstarka elit som kan hålla sig med drösvis av prenumerationer för illusionen att "de är med i händelsernas centrum".

Det jag egentligen vill orda om är seriefiguren Ygeman och hans remarkabla månhoroskop. Ibland förefaller ett horoskop baserad på bara Månens position under dygnet en fattiga ersättning när födelseminuten är okänd, men nöjer man sig med en grov skiss är det dock individens osynliga inre fantasier som avslöjas av sinnelagsascendenten. I den meningen kan Månen som "ankare" bli nog så avslöjande om vad som händer inuti våra "folkvalda" politiker. 

Ygeman är inte ensam om ett mycket ofördelaktigt inre, åtskilliga horoskop på bloggen har visat sinnelagets Måne som famlar inåt utan att bottna i något. Men Ygemans tomhet ger prov på  att svenska folket helt enkelt inte klarar sin demokrati eftersom de inte kan väljer de bästa lämpade att representera sig själva. 

Blinda leder blinda och Sverige blir allt mer av ett skämt utomlands. Kabelkanalen TRAVEL har reklampauser som istället för produktreklam innehåller återkommande mikroinslag som ger information om olika länder och tips om vad som gäller i olika frågor. Jag misstänker att respektive lands turistnäringar betalar för dessa blänkare som påminner världen (eller åtminstone Västeuropa) om dessa länder som turistmål. Men bara Sveriges tips är värdelöst och driver gäck med svenskarna: vid konversation med en svensk, tipsas världen, kan man lugnt gå en tur och uträtta något ärende medan svensken trögt sitter och formulerar sitt svar.

Svensken tar inte illa upp, försäkrar mikroinslagets speakerröst. Jag kan tillägga att det i så fall beror på att något med tidsuppfattningen i Sverige är skevt. Den onda Jupiter stressar visserligen fram dåliga produkter men att det kan se beror på att nationalhoroskopets långsamma Fader Tid (Saturnus/Kronos) är skadad (av vinglippande Ketu) så att landet tappat perspektiv på vilken tid som egentligen krävs för att producera kvalitet och "appar" till Public Service-"tjänsten" Melodischlagern som faktiskt fungerar i skarpt läge. 

Tillägg: se åter Hakelius intill bristningsgränsen krama ur sin enda poäng, om orealistiska svenska tidsperspektiv. Jag läste krönikan först efter att ha skrivit detta inlägg men naturligtvis har den svenska "rotens" Saturnus-Kronos angripen av Ketu kommenterats många gånger på bloggen.

Faktum är att krönikan av den 12 februari ser så hastigt tillkommen ut jämfört med hans skarpare alster, att slängen mot astrologi i kombination med fantasin om en "statsreligion" som i 100.000 år traderar berättelsen om förvaringsplatsen påminner om min astrologiska diskussion  från exakt ett dygn tidigare: den om den sekulära staten som en kvasireligion.

Språkforskare ser släktskap mellan ord på basis av så lite som en stavelse och här sammanfaller "astrologi" med kombinationen av "sekulär/statlig" och "tro." mellan båda texterna. Jag gjorde samma analys för många år sedan när Jan Guillou återkom till "numerologer och astrologer" i tre krönikor nästan i följd kort efter att jag förärat den underhållande kåsören en egen astrologisk analys. 

Travels obegripliga och nedsättande blänkare om Sverige (egentligen: dess medborgare) bottnar garanterat i den svenska motsättningen mellan kreddiga Stockholm och landet. Någon PR-nisse vid Stureplan tyckte det var en smart idé att låta hela världen veta hur trögtänkta den svenska landsbygdsbon är! Och glömde då att ge ett konstruktivt tips som hjälpte den svenska turistnären. Det stinker ironisk stockholmsmentalitet så det förslår om Travels ständigt återkommande blänkare, och associerar i mitt stilla sinne till en annan slags stillhet, nämligen ett vakuum eller "radiotystnad" i Ygemans inre.

Se även: Naturligtvis försvarar Ygeman statens kränkning av individens integritet  (2016)

Månascendenten i Skorpionen kan ha kommenterats i tidigare, men Ygemans speciella variant  är värd en repris.


Psyket/Månen i Skorpionen säger ingenting i sig. Visserligen måste man känna till de många mörka traditioner som vidhäftar Månen i dess "fallna" läge, men astrologin har flera sätt att lösa upp ett tänkbart problem eller t.o.m. vända det till en tillgång och styrka.

Tyvärr inte när Månens fundament eller disposition gått och gömt sig i det attitydlåsta och otillgängliga dödens sektor (nr 8) !!! Det betyder att Ygemans känsloliv inte har tillgång till den intellektuella rörlighet och vigör som Mars-i-merkuriska-Tvillingarna i sig tecknar. Som ny minister nämnde Ygeman att han basade över familjen genom att t.ex. komponera de gemensamma måltiderna en hel månad i förväg. Här är då exempel på den rigida Skorpionen som förlorat all flexibilitet!

Nu kunde det ha varit värre, för även om Ygemans månkarta närapå beskriver en kriminell hjärna ligger 8e husets disponent "fri" från Dödsskuggans dal så att Ygeman i sin fantasi tror sig ha koll sitt eget omdöme i frågor om hot, kriminalitet och terror. I sin duperade lunära fantasi tror han det och detta för att Månen via "radioskuggan" saknar sitt ankare Mars. Mars disponent, intellektets Merkurius, står emellertid utanför 8e huset och opponerar Månen. 

Merkurius opposition till Månen ett ett annat ankare, en praktiker av Oxens typ snarare än en intellektuell teoretiker. Men Merkurius utanför sin egen domän (hus 8) gör Ygeman till främling för sakens nerv (8e). En Merkurius som står vid sidan av och kommenterar terrorskräckens 8e hus är minst sagt en smula avhängd från det verkliga dramat, som således ligger instängt i Ygemans mest förbjudna zon, det 8e dödstystnadens tempel.  Man  kan också anföra den hinduiska tanken att det just intilliggande huset/tecknet OCKSÅ ligger i "radioskugga" eller "dissocierad" från den sektor den i Ygemans fall äger. Ingen planet kan kasta en så kort aspekt, så väggen mellan de två husen blir ett perfekt insynsskydd.

Vad som än kan ha utspelat sig i Ygemans barndom, är troligen en förklaring till den här ministerns spelat hårdföra och beslutsamma framtoning. Här pågår extremt undertryckande i det omedvetna, vilket färgar av sig på de tankar och beslut en sådan här människa i ministerposition fattar. Stackars svenska folk som saknar förmåga att välja sig vettiga ledare. Inte konstigt att Överheten seglat lugnt i alla tider. Dompteringen av massorna ägde rum för mycket länge sedan i Sverige och Elitens massiva betoning av den rigida och oföränderliga kvaliteten (Mörkret eller Tamas) understryker att Sverige länge hållit sig med en besvärande Över- och Underklass. 

Nu vill inbillade överklassrepresentanten Ygeman öka trycket mot den Underklass Eliten skapat för sin bekvämlighet och naturligtvis vänder sig ett så här primitivt horoskop mot den "lågt hängande frukten" - brottsdömda som INTE är av svensk härkomst. Ygeman kunde lika gärna gå med i Sverigedemokraterna på en gång, där är hans rätta nivå.

Ygeman har förvisso planeter i humanistiska Luftelementet men sinnelagets beskaffenhet visar att han undertrycker såväl välviljans Jupiter i Vågen (en av många uppskattad position). Jupiter i det världsligt särdeles ineffektiva  12e huset som i sinnelagshoroskopet naturligtvis inte betyder att han är en världslig förlorare, men väl att han gärna leker med tanken på "utvisning" och "exil" är en av 12e husets äldsta signifikationer. Att utvisa människor i en tid på hemorten ofta var del av egennamnet kunde innebära individens död. 

Att sända någon i exil var ett  sätt för makthavaren att döda en annan utan att behöva få blod på sina egna händer. Ygemans undertrycka välvilja (Jupiter i 12e) berör via 120-gradaren den hysteriska överdriftens Rahu i trygghetens och hemmets 4e hus. Här ser jag åter Ygemans dolda fantasier om att skicka kreti och pleti i fängelse eller i exil och på det sättet rensa upp i alla svenska skrymslen och vrår som ditintills skyddat (4e huset = trygghet), sådana Ygemans vakuum till psyke inte kan fördra.

Se hur förunderligt väl t.o.m. ett simpelt månhoroskopets bildar ett logiskt helt: Ygemans egen religion ses i "det bästa" huset, det 9e: Venus i Krabban, stillhet och lydnad i det egna hemmet (genom att likt en diktator avgöra 30 dagar i förväg vad alla ska äta på en given dag). Denna lågt satta syn på vad som är det "bästa" livsmålet (9e är egentligen Samvetets och Religionens sektor) stämmer väldigt bra med Ygemans "svarta sida", med hans inre drömfantasi om att framgångsrikt rensa ut "skiten" som ligger i 4e huset - i den svenska inre sfären. 

Naturligtvis kan man inte låta bli att tänka tanken: detta är en väl dold fullblodsrasist som blir synlig bara man fördjupar sig i Ygemans karta och inre sinne. Naturligtvis talar den "yttre" Ygeman om hårdare tag och mer lag och ordning, men vad motiverar honom till detta? Svaret kan ligga i det inre sinnet, i Månen.

Svensk historisk rasism i AB några timmar efter den här texten skrivits:

https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/Bj4Bj9/recension-av-svarta-s-t-barthelemy-och-black-spartacus

Lag och ordning i dess utförande aspekt sorterar under Saturnus. Denna är nu, liksom psyket/Månen, "fallen" då Ygeman föddes. Fallet sker i egocentrerade Väduren så att samma disponent som Månens dyker upp igen som Saturnus fundament. Dessutom står Saturnus beklämmande illa i Fiendens eller Olyckans 6e hus - inte i verkligheten men väl i sinnelagets  verklighet. Vad detta innebär i Ygemans subjektiva inre vågar jag inte ens spekulera om, givet att psyket lider av "radioskugga" eller bortträngningar. Kanske är han en högeranarkist likt tidigare finansministern Anders Borg, en som egentligen hatar statens makt över honom själv men fattat så mycket att verka bakom en spelat politisk yta för att nå sina egna mål. 

Då har vi i regeringen en ulv som bara låtsas dela samhällets värderingar. Det enda som då är äkta med Ygeman är hans kärlek till sin egen lilla klan (Venus-Krabban i det högsta goda 9e huset). Men Venus är en verksam illgörare för Skorpionascendenten och det betyder att missbedömningar i amorösa frågor kan förekomma och Ygeman kan ha vald sitt "högsta goda" utan vett och klarsyn!

I sanning visar sig här drömmar och värderingar hos en mycket liten människa, men kanske rätt typisk för ett Sverige som i princip redan bannlyst stort och rätt tänkande. Landet utan genuin filosofi eftersom sådan har en tendens att sätta käppar i hjulet för landets nuvarande heliga kor: Produktion och Profit.


PS. Den svenska Elitens tjänare (som i stor del är en del av arbetsmarknadens skuggor) framgår naturligtvis av Sverigehoroskopets 6e hus som före den moderna förskönande omskrivningen till "serviceyrken" representerade trälar eller slavar, förutom husets antika koppling till Olyckor och Fiender.

Sverigehoroskopets Vågascendent ger Jupiter som tillfällig ägare av 6e huset och Jupiter som "verksam illgörare" befinner sig i Elitens 5e hus som ett av dess verktyg. Det är klarspråk så det räcker!

Svensk överhet, t.o.m. inbilsk svensk medelklass, vill hålla sig med slavar som gör tråkjobben. (Tänk RUT och ROT.). Detta perversa nationalhoroskop förklarar därför  varför vi har svårt underbetalda cykelbud med folkets luncher och middagar i öppen åsyn på stadens gator. Svenskarna har förfallit till sådan omdömeslöshet att de inte ens förstår vilken dödlig lek de leker. Kollektiv karma växer från dag till dag i ett sådant rike.

PS2. I sanningens namn är hinduisk astrologi så mollstämd att det är mycket svårt att hitta ett horoskop som ens närmare sig en klok normalmänniska. Ygeman är således i gott eller snarare talrikt sällskap. De som skapade dessa  tidiga psykologiska analyssystem var långt ifrån lika tvärsäkra som den västerländska människan att vara en välsignelse för den övriga världen. Det verkar nästan tvärtom.

PS3. I en läsvärd bokrecension i AB om ett franskt svin vid namn Bernadotte som sökte preferens hos Napoleon som tänkte återinföra slaveri i Karibien men slutar som kung i ett efterblivet Skitsverige, hittas lustigt nog en variant på Ygemans "radioskugga". Är detta förhållande mellan psyke och dess fundament (disponent) någon slags markör för rasistisk mentalitet?


 

 

Inga kommentarer: