Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 februari 2022

Sveriges kommunikationsvägran med Ryssen, samt något om Ottawa-konvojen

AB:s Wolfgang Hansson intervjuade en rysk representant i Sverige och det denne sade visade var alltför klokt för att svenska läsare i stor skala skulle få se det. Raskt stängdes hela artikeln in bakom betaldörren. Skulle kreti och pleti få läsa sånt här tjänade artikeln illa Sveriges intressen och ståndpunkt. (All heder åt tidningens krönikör Jan Guillou som verkar kräva att hans texter hålls tillgängliga för alla läsare. Åtminstone har jag aldrig sett en av hans texter snart låsas in för exklusiv konsumtion av de arbetsföra som kan betala för sig.)

Jag hann dock läsa Hanssons text och det diplomaten påpekade var att (den dumme) Svensken kunnat undvika parodiska självmål som hönsandet kring Gotland om Sverige bara lyft luren och frågat vad ett par båtar hade för sig där ute i vattnet. Men Sverige har ensidigt frusit alla förbindelser med Ryssland sedan 2014. 

Vårt fosterland eller snarare anstalt för tankemodifikation dansar så villigt efter USA:s pipa att man undrar om inte den svenska hjärnan ruttnat i brist på självständigt tänkande. Istället rullar rysskräcken slentrianmässigt runt i det nationella (o-)förståndet, generation efter generation.

Här är Hanssons intervju, och det måste jag säga, att så USA-vän han mer än troligt är, låter han hedervärt Ryssen ge sin syn (Hansson har inte bara bakvikten från konservatismens rådande fixering - Mörkrets kvalitet - utan också en väg fram: den vetgiriga Solen-i-Jungfrun, ett tecken av Ljusets kvalitet):

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RrnBR5/ryssland-kan-inte-acceptera-att-sverige-gar-med-i-nato

Intressant för astrologin och vårt nationalhoroskop är naturligtvis att Sveriges schabblande på sistone nu fått Ryssen att byta åsikt om Sverige. Vi är så otillräkneliga att de skärper formuleringarna. Att Sverige nu inte tolereras söka NATO-medlemskap är förstås en ren formalitet i praktiken är vi redan USA:s knähund.

Hetaste frågan är alltså den om Sveriges FRIHET att välja sina allierade och "frihet" lyder som bekant under planeten Jupiter. Här är då en oväntad vidgning av allt bloggen redan skrivit om Sveriges eländen under sin medfött onda Jupiter under Jupiter-cykeln 2021-36. 

Som redan utrett är en "verksamt ond" Jupiter en falsk känsla av frihet, och nytt är att en kassa frihets- och välfärdsplaneten inte bara svarar mot Sveriges raserade välfärdssystem (förorsakade av alla de partier som bejakar pseudo-individualismen - "psuedo" för att alla svenskar springer i flock mot "individuella lösningar" på allt och således allra minst visar prov på att ha uppnått individuellt och kritiskt tänkande).

Nej, Sveriges Jupiter visar med Ukraina-krisen att den och Saturnus är de två stora planeterna med universell räckvidd och representerar motsatta men komplementära rörelser. Frihet och restriktion, respektive. Fascinerande med Sverigehoroskopet är att ingendera fungerar vidare bra, och det har Ryssen upptäckt. Kanske vi borde vara tacksamma om Pappa Ryssen tar oss i vår omvårdnad allt medan USA vittrar sönder i inbördes stridigheter. 

Senaste nytt är t.ex. att Kanadas "Frihetskonvoj" verkar sprida sig till USA. Och gör den det, då blir det snart Trump igen och den här bloggens tankar om Trump som en Anti-Krist och USA:s sista dagar börjar allt mer se om som ett möjligt scenario.

Frihetskonvojen startade enligt Wikipedia en vecka före det datum diverse medier (The Guardian)  uppger. Varför? Kanske för en mindre tidsperiod ser mindre skrämmande ut för de styrande (de som påbjuder restriktioner och t.o.m. yrkesutövare att förtjäna sitt levebröd genom vaccintvånget). 

Lägger man på den första veckan av händelser som kulminerar i konvojens ankomst till Ottawa blir protesterna en vecka tydligare (varaktighet är ett viktigt mätvärde). Jag väljer som den första konvojen som startdatum för en snabb kontroll av stjärnorna:


Närmare än att konvojen körde iväg "på morgonen" kommer man inte, men som vanligt kan ascendenten för själva dygnet (midnatt) få tjäna för en inblick vad dygnet har för karaktär. När den första karavanen lämnar staden Prince Rupert stiger Arbetarens tecken Jungfrun (även Oxen kan klassas som en arbetare men kanske lite grövre arbeta än att sitta och hänga bakom en ratt hela dagarna). Jungfrun inkluderar även stillasittande IT-arbeten eller intellektuellt krävande skrivbordsjobb - via tecknets härskare, kommunikationens Merkurius.

Det kan tyckas passande att dygnets fokus är på tjänsteLEVERANTÖRERNAS tecken (av vilka långtradarchaufförer är en kategori). Med den hinduiska astrologins generösa syn på hur stort område Solen bränner eller ineffektiviserar näraliggande planeter (till deras yttre aktivitet, inte deras verkan internt), ser man här såväl transportmedlens Merkurius som Arbetsgivaren / Saturnus bränd av den aktivistiska Solen. 

Dessa placeringar är nära nog protestens ingredienser, även om man kan sitta länge och försöka klämma ominat på en logik det kanske aldrig var menad att leverera. Men nog är detta ett finger åt "The Man" eftersom Stenbocken (t.ex. statsmakten) sammanfaller med det kreativa (och individualistiska) femte huset (chaufförernas tilltag att starta en protestkonvoj).

Att chaufförernas privatliv och hem skadas av kraven på vaccinering för att få tjäna till brödfödan, framgår av privatlivets och det livsuppehållande näringsintagets Måne i lidandets och försakelsernas 12 hus. Det är pga. dessa försakelser till följd av kraven på vaccinering, coronapass och allt vad det handfallna Herrefolket på Jorden i yra testat för att inte deras kapitalism ska rasa sönder, som Månens disponent Solen beslutar om energisk aktivism riktad mot "The Man" (Saturnus, mycket illa placerad i 5e huset - kombinationen av intellektuell Merkurius och Överherren Saturnus i femte är INTE en begåvad ledarnatur).

Som jag uppfattar det är det alltså den levande och aktiverande Solen som är "den goda" i det här horoskopet och den väljer slutligen att "belägra" Ottawa så att den tätare konjunktionen mellan Sol och Saturnus illustrerar hur huvudstaden helt blockerad. Det är, om man så vill, ett martyriskt självmord för en större sak, för friheten att kunna röra sig, och är därmed vad Kapitalkramaren Fredrik Reinfeldt en gång nedlåtande kallade "särintressen".

Valt datum för hela manifestationen hos The Guardian och alla som framhåller Överhetens rätt att bestämma, är förstås den 29 januari, när konvojer kör in i Ottawa. Hopplöst nog har ingen på hela planeten varit alert nog att titta på klockan när det hände. Men dygnet öppnar med Månen nu i globala Skytten (disponerad av Jupiter-i-Vattenbäraren). 

Solen har närmat sig Saturnus och har fem dagar till exakt konjunktion - inte för att konjunktionen allenarådande, ibland tycks en viktig händelse inträffa en dag då planeterna "hittat en kompromiss", dvs de står så nära en viss ideal figur man kan komma, och  några har en kort sträcka kvar, andra har just passerad sitt exakta läget. Man påminns om den förenklade beskrivningen av Platons former: i Idévärlden finns det perfekta trädet, här i världen ser vi de knotiga och mindre än perfekt symmetriska avbilds-träd.)

Merkurius har varit retrograd från 14 januari fram till cirka 3 februari. Den hade den 29 januari backat sig tillbaka till Stenbockens tredje grad och således distanserat sig på negativt sätt från den solära aktivismen. Gissa om Merkurius här mer påminner om "medierna" är "transportörerna". Medierna är alltid underdåniga statsmakterna (Saturnus) snarare än folket när det gäller.... 

Astrologin påminner om hur besvärligt mänskligheten har att bygga sig samhällssystem / Saturnus utan att dessa snart nog korrumperas och utvecklar en ny överklass, tjänstemännen, vare sig politiska eller ej. Muslimernas nyliga drev mot svensk socialtjänst är en god påminnelse om ett System så korrupt att människan som skulle betjänas av Systemet finner sig dess fånge. 

Synd att det skulle vara muslimerna som startade den aktiviteten, svenskarna är ju så islamofobiska att de inte kan se att de själva delar uppfattningen att de svenska systemen blivit mer av begränsande och fängslande nät än stöd för behövande medborgare. 

Vem kan glömma Ulven Kristersson som tar vid med Nya Moderaternas omänskliga förstörelse av stödet till långtidssjukskrivna? Eller "fas 3"-åtgärden för långtidsarbetslösa där det smögs in oavlönat verkligt arbete (borgarna skapade alltså snedvriden konkurrens - de är så dumma att deras åtgärder begick våld på en av deras egna heliga kor: läran om att alla ska slåss eller konkurrera mot varandra med mycket lidande och stora besvär bara för ett en ska bli oanständigt rik och framgångsrik på de mångas bekostnad.)  

Kristersson är en partiledare som har olyckliga och drabbade människors självmordsblod på sina händer! Ebba Buschs irrläror gynnar inte heller medborgaren och nyliberala fanatikern Annie Lööf är lika illa. Vad ska bli av årets svenska riksdagsval med den oftast konservativa eller tillbakablickande Saturnus hemma i sitt negativa hemmatecken Stenbocken? Givet att det inte finns ett enda riksdagsparti som har en väg för framtiden, blir det förstås samma gamla frågor som kommer att stötas och blötas och inte ett uns till analys om brottslighetens djupare förklaring (några på procent svenskar som snott åt sig allt landets goda).


Inga kommentarer: