Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 februari 2022

Den muslimska opinionen mot Sveriges systematiska inhumanism

Vanligen använder hinduisk astrologi bara Dasha-periodernas huvudcykel och första subcykeln, och granskar därefter tidens fortlöpande transiter på jakt efter känsliga tidpunkter då cyklernas motsvarighet i det egna horoskopet kan tänkas "bränna till".

Men jag provar att gå ner till tredje cykelnivån (och det finns än djupare nivåer för den som kan hantera och avväga så mycket information).

På tal om informationsmängd att hålla reda på, har jag i många inlägg på sistone felaktigt angivit Jupiters huvudcykel - den startade under 2020 och inte 2021.
 

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2020-10-05  -  2036-10-05
  Jup AD:  2020-10-05  -  2022-11-22

   Pratyantardasas in this AD:

   Jup:  2020-10-05  -  2021-01-14
   Sat:  2021-01-14  -  2021-05-16
   Mer:  2021-05-16  -  2021-09-07
   Ket:  2021-09-07  -  2021-10-23
   Ven:  2021-10-23  -  2022-02-26
   Sun:  2022-02-26  -  2022-04-06
   Moo:  2022-04-06  -  2022-06-11
   Mar:  2022-06-11  -  2022-07-28
   Rah:  2022-07-28  -  2022-11-22


Skälet att gå till tredje nivån är att huvudnivån är "ren" under sin första tid, även andra nivån tecknas av Jupiter. Det kan alltså hända att en eventuell kombination av olika tidsandor - en speciell konfliktstämning - blir synlig först när man jämför den förenade första och andra nivån med den tredje.

Eftersom Jupiter och treans Venus båda är "the good guys" borde hösten 2021 och fram till dessa dagar inte bjuda på någon besk biton. 

Men då måste man minnas att Jupiters huvudcykel innebär ett sammanbrott för Sveriges falska drömmar om sin rikedom och allmänna förträfflighet. Planeten är ju en "verksam illgörare" och Sveriges förmåga att sprida (Jupiter) sina synsätt både till omvärlden och fostra befolkningen i landets speciella sekulära religion kommer att fallera spektakulärt.

Den arabiska rörelsen mot svenska sociala myndigheter är en perfekt illustration  av dels landets kusliga sekulära trosföreställning - ren satanism i stora delar av världen. Men också den 3e nivåns månader under Venus är långt ifrån så välgörande för Sverige som man kan tro.

Venus är visserligen Sveriges rollspel utåt (via Vågascendenten) och också in mot nationens alla hushåll: Venus själv ligger i hushållens eller landets inrikes angelägenheter (hus 4). Men som noterat kan aldrig en planet bedömas ensam, Venus har ett fundament och i Stenbocken (ett överorganiserande tecken) blir det Saturnus - den patriarkale - som kontrollerar Sveriges mjuka Venus-värden (ex-vis sociala myndigheter). Och Sveriges patriark är svårt defekt i horoskopet, angripen av demonen Ketus som inverkar illa på landets policy-beslut (utvisningar och mycket annat - Saturnus/Ketu visar direkt sin mest odugliga sida där den står, i 9e huset som har att göra med import/export, invandring/utvandring).

Det passar således förträffligt att en kampanj mot svenska socialtjänstens orimlighet startar med 3e nivåns Venus. Expressen/GT påstår tvärsäkert veta exakt när kampanjen mot svenska myndigheters översitteri startade: den 28 december förra året. 

Datumet ger förstås helt andra transiter än den nymåne den 1 februari i år jag upptäckte stämde så bra för kampanjens intensifiering. Men i skenet av det hinduiska tillvägagångssättet har redan dasha-metoden givet en överblickbar period som utmärker sig som skakig för Sverige, då båda planeterna håller tvivelaktig kvalitet, och inte verkar vara mycket till "välgörare" trots deras essentiellt goda natur. 

(Överheten kommer undan med mycket eftersom Jupiter, trots dess tomma uppblåsthet, dock befinner sig i den mottagna goda karma ett äldre Sverige jobbat upp för denna generation att förspilla på substanslös dyrkan av individen och som de vänder till en förbannelse/dålig karma som kommer att skördas... ja redan med innevarande Jupiter-cykel, faktiskt.)

Storcykeln (och andra nivån) Jupiter träder tillbaka som en bakgrundsfond kännetecknad av krascher och krossade förhoppningar om välvilja och stöd från samhället. Kontrasten (via tredje nivån) visar exakt vad missljuden den här perioden rör: tryggheten i svenska hem dit myndigheter okänsligt härjar runt och inte minst den svenska neurosen i samband med Ukraina. 4e huset står ju för trygghet på hemmaplan ur det nationella perspektivet och den förhöjda beredskapen på Gotland har ryssen redan skrattat gott åt. 

Sverige har inte längre någon kontroll över sig själv, och skyll de på den allmänna fördumning som pågått sedan nyliberalismen bröt sig in som en tjuv om natten och smittade svenskarnas tankesätt och värderingar.


PS. Victor Malm i Expressen sätter via ett politikerexempel fingret på Sveriges dåliga Jupiter, en stor tum skramlande tunna utan substans. Han har helt rätt i att inte den enskilda politkern ska lastas, det bara ett exempel som visar hur lågt nationen sjunkit.

Inga kommentarer: