Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 februari 2022

Ryssland, i grunden defensivt

 


Ett fåtal inlägg som utgått från moderna Rysslands horoskop (1991) har alla varit felaktiga och är raderade. Två gånger har jag sparat fel uppgifter. En gång för att jag missade P.M. efter 5.19 så att ascendenten var för morgonen. En gång användes av någon anledning tidszonen 3+ när det korrekta var 2+. 

Uppenbarligen är det någon friktion mellan bloggaren och Ryssland. Kanske den amerikanska demoniseringen av "kommunismen" som Sverige valt att ta som "sin sanning" drabbar alla som bor i detta land som en hjärndimma. 

Här är det korrekta ryska horoskop som man genast fattar: korrekt rollspel är Krabban som är försiktig och extremt självprotektionistisk. I princip exakt det jag sade om Putin som med stigande oro sett USA-Nato flytta fram sina positioner i Europa.

Men ingen ska missta sig: bakom Rysslands lågmälda personlighet döljer sig en annan och mycket större varelse. Krabbascendentens härskare Månen står i mäktiga Lejonkungen och förstärks ytterligare av expansiva Jupiter (en mycket välgörande planet för Krabban). 

Detta är ett väldigt folk och även om folkets ledare och Lejonets härskare (Solen) står försvagad i 6e huset (olyckor och fiender), är ledaren och folket samstämda (vilket är mer än man kan säga om relationen mellan folk och överheten i andra nationalhoroskop...)  

Horoskopet ger en helt annan bild än svenska medier söker slå i läsarna, om Putin som en svag, bitter, kränkt och jag vet inte allt, ledare. Den här kartan visar att folket troget stöttar sin ledare. Det är bara några år sedan samma svenska medier förklarade hur intelligent Putin var! Kommentariatet är till att anpassa "informationen" till det Överheten önskar samla svenskarna kring.

*****

Rysslands planetära cykel för tiden för pågående Ukraina-kris är förstås högintressant. 

Storcyklernas första varv har nu symptomatiskt nått Månen, som natalt befinner sig i 2a ekonomihuset och där konjunktionen med Jupiter tyder på förbättrad ekonomi eller expansion av Månen i bemärkelsen "hemmaplan". Är det ett tecken på att Putin/Ryssen fingrar på tanken att återintegrera en del av det gamla Sovjetunionen?

Minns Ukrainas enfaldiga Eld-horoskop som skriker Väst-FRIHET  lite för mycket för att någon ska tro på det. Väst-medier är inte kända för mer opartiskhet  än de diktaturer de brukar ösa ovett över... Rysslands nya horoskop är några månader yngre än Ukrainas och den värsta yran har gått över, men jag finner det lustigt att båda länderna överlappar tydligt: både Lejonet, Skytten och Stenbocken är aktiva på båda himlarna och tyder på att detta i många och mycket är samma folk, även om en förvirrad nationalist inte förstår livets högre nivåer, dem astrologin hjälper till att synliggöra.

Av större intresse för Ryssland än ascendenthärskaren Månens tioåriga cykel är den subcykel som rymmer den aktuella Ukraina-problematiken:

Vimsottari Dasa:

 Moon MD:  2020-10-08  -  2030-10-09

  Antardasas in this MD:

  Moo:  2020-10-08  -  2021-08-07
  Mar:  2021-08-07  -  2022-03-06
  Rah:  2022-03-06  -  2023-09-08
  Jup:  2023-09-08  -  2025-01-05
  Sat:  2025-01-05  -  2026-08-08
  Mer:  2026-08-08  -  2028-01-06
  Ket:  2028-01-06  -  2028-08-07
  Ven:  2028-08-07  -  2030-04-05
  Sun:  2030-04-05  -  2030-10-09

Mars, krigaren, dominerar från augusti förra året och några veckor ytterligare i år. Kan man tänka sig en mer passande (sub-)cykel för en eskalerad hotbild? För Ryssland alltså inte för Ukraina eller de urbota dumma svenskar som patrullerade Gotland några veckor!

Värt att notera är dessutom att Rysslands personlighet (Krabbans tecken) har som försvarsinstinktens princip stor nytta av Mars, som således förvandlas från illgörare till verksam välgörare. Och vilken Mars är bättre på att försvara sitt än Mars i härskarläge i den negativt polariserade Skorpionen - ett defensivt tecken som dödligt kan bita ifrån?

Dessutom står Mars i 5e huset för ledarskap och den goda karma en varelse (eller nation) förtjänat sig i tidigare liv. Här måste man misstänka att moderna Ryssland fortfarande förvaltar god karma från Andra världskriget när man höll nazismen borta. Även då gällde det vapenmakt (Mars) enbart i defensivt syfte.

Tyvärr är västerlänningarna helt förgiftade av USA och kan inte analysera världspolitiken och se dessa uppenbara ting. Ukraina är bara en spelbricka för Putin, den egentliga diskussionen vill han inte ha med nollan EU. Det är USA:s framryckningar och manipulationer i Europa han har i sikte. 

Det är USA Putin petar på med en sticka genom Ukraina-krisen. Men USA är ett land överfyllt av paranoia och kommer inte att kunna hantera krisen. Blir det krig är det USA:s fel, landet som ofta visat sig helt oförmöget att tala andras språk, en psykologisk idiot som det ska till ett land som Sverige att ta som allierad.

Blir det inte krig före 6 mars slår ryska ödesrytmiken över i Rahus subperiod. Hinduernas giriga demon som sökte sig för högt i ambitionen att bli odödlig som gudarna (men senare straffades för det).

Denna Rahu är inte Rysslands egen, den ligger i 6e huset för Fienden. Stor risk således att USA (som naturligtvis är Rysslands främste fiende) kommer att göra bort sig utrikespolitiskt under perioden mars 2022 till  början av september 2023. Men även Ukraina faller förstås bokstavligen under Rahu som en omåttligt ostyrig demon - Rahu ligger ju exakt på Ukrainas rollspel/Skyttascendent! Ukraina har således också varit en  fiende till Ryssland sedan östblockets upplösning, bara att USA har varit fienden många årtionden ytterligare.

Det är är inte omöjligt att Ryssen kommer att manipulera USA till att begå extrema misstag eftersom Fienden disponeras av Rysslands eget och mycket vidsynta och intelligenta folk (Månen + Jupiter = kapabel att svälja allt och ta det till sig på ett vänskapligt sätt: Månen ser ingen planet som fientlig). 

Det tycks nästan som att Putin riggat någon slags fälla för aggressorn Nato-USA här. Varför ligger ledaren Putin själv i 6e Olyckans hus? Låtsas han skadad eller ofärdig bara för att sedan leverera en riktig överraskning via sitt mäktiga folk (Månen+Jupiter)? Är Solen i 6e mest ett eko från det just sönderfallna Sovjetunionen, den forna stormakten som nu lyser svagare från 6e ohälsohuset?


PS. Rysslands själsliga längtan - atma karaka - betecknas av Venus i oslagbara sista graden av dess värdtecken. Att Venus dessutom befinner sig i positivt härskarläge i Vågen visar att ryssarnas strategiska överblick och fundamentala längtan efter fred och harmoni är "ren". Detta är närmast omöjlig att förstå för ett så sjukt och krigslystet land som USA och i förlängningen de osjälvständiga skämt till länder som dansar efter USA:s pipa. 

Historiens dom kommer att bli hård om Europa följer USA i dess senaste krigsprojekt. Aftonbladets byggnad blir först att jämnas med marken - se hur blodtörsten redan svallar i tidningens  (ägd av Nato-Schibsted) störda rubriksättare. Det är ju galningen Boris Johnson som uttalar sig, var är källkritiken?


Inga kommentarer: