Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 februari 2022

Martyr eller fegpropp? (IS-ledarens död)

 


Jag lämnade ett i Väst impopulärt ämne efter att ha granskat några horoskop för terrordåd och i alla utom ett (om jag minns rätt) upptäckt hur tidpunkterna var GODA enligt den högsta gudomliga lagen, synliggjord i 9e huset om horoskopet har känd födelsetid. 

Här skiljer sig nog en ärelös modern materialistkultur och äldre civilisationers hederstänkande som mest. Den sekulära västmänniskan tror varken på andar eller på att kollektivet representerar ett existerande väsen som är överordnat individen. 

För den fadda västerlänningen är den egna kroppen det enda verkliga! Möjligen kan en så försjunken mentalitet bejaka att ideologiska strömningar kan påverka många individer - själv är hon naturligtvis fri från yttre påverkanskampanjer från stat eller suspekt desinformativa podcaster! (Hybris blev västmänniskans död, kan jag viska från framtiden.)

Skillnaden dyker upp igen när president Joe Biden låtit amerikansk militär belägra huset där Islamiska Statens andra ledare med familj befann sig och ledaren gjorde det enda rätta enligt sin världsbild: valde martyrskapet för sig och sin familj hellre än överlämna sig till USA:s hundar.

Biden, som företräder den ärelösa världsbilden, kallar al-Qurashi för feg efter sitt heroiska dåd som leder de trogna direkt till Paradiset. Händelsen är en bra illustration av Rudyard Kiplings (Djungelbokens författare)  gamla och av brittisk kolonialism vanställda impression: "Öst är öst och väst är väst och aldrig kommer de två att mötas."

Kipling, född i Indien, upplever smärtsamt sin rasistiska brittiska särart
gentemot den indiska värdnationen och gör fel bedömning.
- Se den brutala störningen mellan Skyttens kolonialistiska
expansivitet och hemmets Måne i statiska Oxen - ett hem
identifierat med 10e "kolonialmaktens säte".

 

Nyheten om terrororganisationens ledares ärorika slut lämnade mig ingen ro och dagen efter tittade jag efter ett födelsedatum. Som man kunde misstänka vet ingen i Väst riktigt, men Wikipedia har åtminstone hittat 1a eller 5e oktober 1976 som möjliga datum. Han kallades "Förintaren" och en bättre sammanfattning än de svenska ges av en fransk nyhetssajt. Det var verkligen en brutal människa och det kan hjälpa välja datum...

https://www.ndtv.com/world-news/dead-isis-chief-was-iraqi-ex-officer-nicknamed-destroyer-2748043

5/10 ger en extrem Jungfru-födelse med 8e dödshuset som en tänkbar karriärtopp (om men i Solen ser livets få definitiva höjdpunkter), och här blir våld mot sig själv och den egna familjen en möjlighet genom den övertydliga placeringen av personliga planeter eller tecken i de onda husen (6, 8, 12):


Sinnelagsascendenten i kalla och konceptuella Vattenbäraren skulle kunna ha varit så bra för en general eller planläggare, men disponenten Saturnus står illa i Vattten-Krabban (de  närmaste) och i Olyckans eller Fiendens 6e hus. 

Detta är en dålig plattform för ett sinnelag, att ständigt ha en grumlig botten av fiendskap som missfärgar känslorna. Dessutom har Månen och Saturnus en ömsesidig reception vilket ger MÖRK PASSION eller Passion för Döden eller det Rigida och Fundamentalistiska (se kartans lek med missfärgade sektorer).

Dessutom, och det här kan vara viktigt, så är krigshetsaren och våldsmannen Mars på plats i 9e huset för det högsta goda och skadar där en i och för sig fin Venus i hemmaläge. Men det är förstås den demoniska äregirigheten (Rahu) som lyfter detta från "överdriven libido" till en bindgalen variant på tro och till och med kriget som högsta goda... Det är nog inte fel att kalla denna trio i 9e för en fanatiker-signatur. Men märk väl att den inte är helt ond: Venus anger tonen, bara att helheten blir för aggressiv och högtflygande i ambitionerna. Så jag, med ålder och måtta ser det här ut som en obalanserad hetsporre som han var...

Intressant är att det här horoskopet på flera ställen antyder en skadad ideologi: Saturnus i ett pissläge, samtidigt som ideologins 11e hus här ägs av frihetens Jupiter som dock står illa i ett fundamentalistiskt tecken (och Oxen är mycket ridig och kan trassla in sig i meningslösa krig över territorier, exakt som andra mot rigiditet tenderande horoskop som det för NATO-tjänaren Stoltenberg visar). Och så det 9e huset...

Utifrån sinnelagets förvrängda saturniska karaktär ses här sjuk ideologisk position vilken naturligtvis är en tacksam måltavla för andra som också saknar sund ideologisk bas eller medborgare som bara grumligt anammat det egna samhällets föreställningar (den som tänker ogrumlat ser att de flesta är lika goda kålsupare). 

Saturnus, som essentiell ägare av 11e huset, tecknar tanken som den förtappade västerlänningen glömt: att vi alla är styrda av en eller annan demonisk eller drivande kraft. Och ju värre glömskan om våra ideologiska höljen är, desto mer lurad kan medborgaren känna sig. Sanningen skulle kunna blotta sig och stå helt naken utan att den grumlade medborgaren förstod vad hon hade inför sig.

I väst gäller som bäst Shoppingmentalitetens tvingande andemakt, i värre fall de krafter som styr politiker med stora ambitioner om mer makt. Huruvida politikerna infriar sin makthunger är en sak som bara kan bedömas av deras exakta födelsehoroskop. Rymmer 10e makthuset tecken på stor framgång? 

Inte undra på att många politiker hemlighåller sina data och i ännu högre grad Direktörerna för stora bolag. Det är ofta lögn att hitta mer än födelseåret på nätet. Dessa kapitalister i vår tid vet att deras verkliga natur kan avslöjas genom himmelens eldskrift och väljer att hemlighålla en detalj som Väst officiellt inte tillmäter någon betydelse eftersom religion och astrologi förklarats gårdagens fantasi. 

*****

Biden framträder i tv morgonen den 3 februari och säger ur amerikanskt perspektiv att de utför sitt politiska mord "föregående natt" vilket i Syrien borde vara småtimmarna den 3 februari 2022 (USA kallar förstås det inte politiskt motiverat mord utan "counter-terrorism"). Se nu hur väl valet av födelsedatum stämmer med den ungefärliga dödstiden:

 


Ledarens död via martyriskt självmord är förstås bara en halv seger för USA (varav Bidens purkna snörvlande om ett "fegt" slut - han ville ha sett USA begå ytterligare ett mord i "demokratins" namn). Men Jupiter betecknar ändå en seger och konjunktionen med Månen denna natt träffar IS-ledarens egen Måne (som också löst kan kopplas till hans familj/hem).

Att dramatik är knuten till denna Jupiter-framgång framgår att Jupiter med denna sinnelagskarta är den goda daimonens (11e huset) vari en våldsam och krigisk urladdning befinner sig: det är IS-ledarens mix av Mars och Venus som återkommer på natthimmelen. Så den symbolik som för USA är deras framgång i eliminationen av en Fiende är samtidigt en framgång för IS-ledaren - men i formen av ett ärorikt självmord. Missa heller inte att Jupiter representerar snabb förlossning från jordelivet i synnerhet som här, där den står med Månen ("livets ingång och utgång").

Den goda daimonens inre krigiskhet i detta spekulativa horoskop påminner om resonemanget om Kiplings imperialistiska felbedömning av oförenligheten mellan väst och öst (som själv tillhörig Översittaren och Kolonialisten). Se 11e huset för ideologi och en grupp enad under samma tankesystem. 

För att upprepa mig något: I Jupiters verktyg Mars/Venus i glödande konjunktion man kan läsa in hur Biden och Quarashi står inför samma situation men gör helt olika bedömning av händelsen. Imperialisten USA (som alltid måste kriga någon eller något för att känna att den lever) ser detta som en lyckad elimination av Ärkefienden för stunden och förvisso knyts expansiva Jupiter och 11e ideologihuset samman. 

Jupiter och "sekundvisaren" Månen disponerar över det omoraliska vanvett som Mars förvirrat sammanblandad med Venus (krig och fred) ger på den politiska arenan i kampen om vem som ska Expandera (Skytten). Men samma konfiguration kan lika gärna gälla Quarishis beslut att hellre dö ärorikt (ett sista egenregisserat fyrverkeri) än lägga sig i händerna på Fienden.

Intressant är också den strax exakta konjunktionen mellan Solen och Saturnus i Stenbocken. I sitt negativa hemmaläge har Saturnus sista ordet eller makten över Solen, så den ytterst fundamentalistiska IS-ledaren (fundamentalism är Stenbockens mellannamn!) väljer Saturnus i rollen som Liemannen hellre än att låta Solen förmörkas av vad han upplever som samma ideologiska rigiditet hos fienden USA. Det finns kanske inte lösning på "Öst och Väst" när båda tror de står för det rätta.

Om något har missfostret IS mer rätt på sin sida eftersom det är en produkt av USA:s mångåriga "utlandspolicy" som skapar den ena Fienden efter den andre, exakt vad kapitalismen behöver för att smörja produktionen av inte minst vapen men också mängder av sidobranscher som inte minst sågs krigsprofitera medan världen såg USA förstöra Irak och t.o.m. vara den Store Satan behjälplig. Heder åt Sverige där eller snarare en ensam men rättrådig individ klart ropade: Men de har ju inga massförstörelsevapen! Men Den Store Satan hade redan ekonomiska planer för det annekterade (åter, i "demokratins" namn) Irak.


Inga kommentarer: