Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 23 februari 2022

DN-humor om Ukraina-krisen

 


Det här var tisdagens roligaste tidningsrubrik - oavsiktligt givetvis. Någon redaktionschef motiverar att ALLA får läsa om Ukraina-krisen eftersom det är "viktigt med pålitlig information". 

Visst, pålitlig för den som vill serveras det västerländska propagandaperspektivet enbart. För DN menar väl inte att alla förutom dem själva är svaga att rapportera om rena fakta, som trupprörelser, rita kartor eller referera vad makthavare faktiskt sagt. Nej, det är propagandaprivilegiet DN vill ha, men kallar det på nyspråk för "pålitlig info".

Se högerperspektivet dra ner mot det trygga och pålitliga mörkret för oss som inte vågar tänka i nya banor: https://siderisk.blogspot.com/2022/01/det-politiska-djurets-mognad-i-kontext.html

GRATIS LÄSNING UNDER KRISEN måste ses för vad det är: det finns inget sånt som en gratis lunch. Detta är ett sätt att styra medborgarna i önskad riktning. Att DN tar parti för Nato och USA men de och övriga tidningshus hycklar och talar om Ukrainas rätt att välja sin framtid. 

Dock är detta inget land, bloggen har visat att denna purfärska monstrositet drivs av en orimlig frihetsdemon: Drakhuvudet. Ett sådan människa (eller nation) blir sällan långlivad. Rahu har hybris och kommer att ådra sig himmelens vrede. Putin är uppenbarligen den himmelska viljans verkställare här. Demonen ska nedkämpas, precis som i myterna. Tyvärr drivs USA i sin utrikespolicy av samma giriga demon, och det gör världsläget spänt. Ryssarna mot två galningar, och Sverige saknar av historiska skäl vett att se nyktert på saken.

För första gången någonsin finner jag mig hålla med Trump i något: Putins schackdrag har varit geniala, han är en sann tänkare och strateg, och det insåg bloggen helt nyligen när såväl det kort- som långsiktiga perspektivet i Putins 3e intellektshus plötsligt drabbade mig. (Merkurius och Saturnus ger både kort och långsiktighet - uppenbarligen helt obegripligt för kvartalskapitalismens barn i Väst).


Här föddes - bortom DN:s "pålitliga" demonisering av honom - som en talangfull fältherre. Inga störningar i horoskopbilden av den dekadens det västerländska konsumtionssamhället degraderat sin människospillra (om än mångtalig) till. 

(Kulturers upphöjande eller degraderande inverkan på medborgarna syns inte i deras horoskop, enbart i nationalhoroskopet och horoskopen för de högsta ledarna.)

Någon helt vilsen politisk kommentator menade att Macron samtalade med Putin i anrika och förgyllda rum för att påminna honom om Västs överlägsenhet (och kanske väcka avund). Vilken ytlig och meningslös tanke! Tänk om Putin såg det motsatta i "Jupiter-Macrons" - minns att han var bankman tidigare! - val av plats för samtalet. 

Det jupiteriska välståndets barn är kända för att väcka avund hos en del men misstankar hos andra tt förmögenheten gjort dem veka. Karaktärsstyrka ligger istället i Jupiters motpol, Saturnus. Ibland går det inte att vara objektiv, och den som lierat sig med Storfinansen eller är ett av dess organ är avgjort helt hemmablind. DN är troligen den sämsta informationskälla till krisen som går att uppbringa. 

(Undantaget är DN-Winiarskis analys av Putins tal som var bra, även om man måste minnas att Putin har sin "mind map" som definitivt inte innefattar urgammal historia som redan värkt ut och inte längre spelar någon roll utom för dem som söker argument mot Putin.)

Bloggens kommentarer så här långt till Putins extremt mentala horoskop

Den viktigaste är den senaste, som därtill visar att inte ens en världsledare går fri från "stjärnornas påverkan":

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/drakhuvudets-transit-i-putins-liv.html

Inga kommentarer: