Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 februari 2022

Senaste nymånen och Väst mot Ryssen

I inlägget om det muslimska drevet mot svenska kidnappar-staten såg jag denna helg som en het zon. Så synd att jag bara tittade på Sverige! För frågan vem som egentligen hotar Ukraina, "Ryssen" eller USA, är ju en betydligt större världshändelse och DEN tycks ha se sin upptrappning denna helg.

"Eftersom hinduisk astrologi ser alla planeter i samma tecken som "kombinerade", kan man här tala om en smärtsamt utdragen person där vilken planet som helst kan plocka upp tidens onda och sprida det som gift genom hela Vattenbärarens tecken. Så se upp med Jupiter när den når triggeravståndet 1° (eller mindre) från Solen. Det händer lördagen den 12 februari men ge den heta zonen plus/minus någon dag."

Utsagan om en känslig tid begränsas av att den tog sikte på hur Solen-i-tiden närmar sig Sveriges perverterade religionsplanet Jupiter (minns: sekualarismen är också religion, en falsk pseudo-religion i vilken Staten hävdar sig vara den enda guden medborgarna skall hava!). 

Men nymånen skulle kunna gälla även det patetiska informationskriget om vem som hotar vem om också Ukraina, Ryssland eller USA har horoskop som anknyter till gällande nymåne-omen.

Nymånen inträffade den 1 februari i Stenbockens 18e grad.

Granskningen den 21 januari (kort före nymånen) av Ukrainas horoskop visade en obalanserat (och orealistisk dyrkan av frihet som naturligtvis för tankarna till ett orealistiskt barn bland nationerna). Och naturligtvis har det unga landet innevarande Saturnus i sitt negativa hemmatecken Stenbocken. Ukraina genomgår nu sin smärtsamma trettioårskris (Saturnus varv är något kortare men med rätta förknippad med denna mognadskris.) Landet står redo att gå in en mer omdömesgill vuxenhet än de sjuka år kapitalistiska ideal har eroderat den unga generationens alla möjligheter att någonsin bli folk. Det är mycket, mycket unga själar som reinkarnerat till det området på vår jord! Inte alls speciellt kloka själar.

Hur intressant vore det inte att vet något om hur mekanismerna kring återfödelsen faktiskt fungerade, istället för västmediernas envetna försök att blamera Ryssen för allt.

Ukraina har en mycket gles "kombination" av Månen/den ansiktslösa massan och Saturnus men likväl är Månen på plats i Stenbocken och det behövs för att ta en enstaka nymåne på allvar. Endera Solen eller Månen måste finns på plats i värdhoroskopet för att den himmelska transiten ska betyda något.

USA kommenterades på nytt fyra dagar senare, 7 dagar innan nymånen. En minnesuppfriskande titt på den kartan (senast visad här, lustigt nog i anslutning till en fullmåne) ger varken Sol eller Måne i Stenbocken. Däremot den månrelaterade symbolen Ketu för det pris hybrisdrabbade måste betala: de får sina huvuden avhuggna! Så när maktplaneten Saturnus samlar sig i Stenbocken och en nymåne indikerar ett nytt skede, då dras USA:s öde med i Världsödet. 

Extra laddat blir det eftersom det straff USA är i färd att motta ligger placerat i Stenbockens 17e grad, explosivt nära den exakta nymånen. Turligt nog sammanföll inte nymånen med krigaren Mars utan med den försiktiga Saturnus!  

USA befinner sig således i en analog position till Sverige för vilket jag trodde muslimdrevet skulle kulminera denna helg (och kanske gjort det eftersom flera tidningar har artiklar som försöker förstå vad det är som pågår - alla instängda bakom betaldörrar så att Sveriges fattiga inte behöver bry sig om sånt köpstarka medborgare gärna betalar för att få urvattnade svenska rapporter om).

*****

Eftersom USA:s avhuggna Draksvans antyder maktliraren Saturnus förminskade roll när den punkten triggas, är detta en hoppfull nymåne med Saturnus involverad. Ominat vidrör USA:s ömmaste punkt. För svensken blir det väl en källa till stor fruktan när vi inte har den blodbesudlade världspolisen att rusa till när rysskräcken i vågor får oss att kräla runt som besatta av onda andar här uppe i Norden.

Rysslands horoskop har självklart en aktiv Stenbock, något annat vore ett nederlag för astrologin som verktyg. Ryssland nämndes den 18e januari i samband med en fullmåne och en personlig datorkrasch! (Börjar likna en trend: bloggarens omedvetna val att tänka på stormakterna i samband med ny- eller fullmånar...)

Senast ryska kartan (1991-modellen) ritades upp var 2020 i Socialisera hela skiten. Enbart Saturnus hemma i sitt negativa härskarläge i Stenbocken och därtill i 8e dödshuset. Givet nationens vakna sinnelag (Månen + expansiva Jupiter i Eld) är denna svaga placering för Saturnus troligen bäst illustrerad av den ångest Ryssland på senare år har haft över USA:s imperialistiskt motiverade framryckningar på områden innanför Rysslands "komfortzon". Historiska fantomsmärtor i kroppsdelar inte inte längre kallas Sovjetunionen...

Trots att uppenbarligen alla tre nationella horoskop svarar på den kolsvarta nymånen den 1 februari, får den iakttagelsen räcka. Jag är inte politisk astrolog, ett ämne som kräver stor pålästhet i geopolitiska frågor och tidskrävande studier av hur mängder av horoskop för historiska milstolpar indikerar de historiska vändpunkterna.

Ryssens Saturnus är klent placerad för att skydda sina gränser men USA är den som likt Sverige står på Himmelens svarta lista för deras undermåliga sätt att hantera gränsdragningsfrågor. 

Ukraina, med Månen i Stenbocken blir därmed monstermagneten (Månen helt negativ) som tänkbar krigsskådeplats för USA:s hoppfullt sista självförödmjukelse innan dess usla inrikespolitik får dem att retirera till egna inre problem, och, kanske, lägga sitt sista krut på ett förödande krig i Asien där de har mer att förlora ur ekonomisk synvinkel.

Men Kina har en överlägset mycket starkare Stenbock i sitt nationalhoroskop så USA lär gå på pumpen där med.


Inga kommentarer: