Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 februari 2022

Dagens Elit har en förfallodag (Klimat-Harmageddon)

Den här bloggaren delar samma oskick som den gode Shakespeare, vars dramer ibland obegripligt fransar ut sig i sidoskeden utan sammanhang med den röda tråden. Senast hände det i texten om den harmlösa Astrid Lindgren  - som kunde tänkas locka fram ett klick från vissa med en pro-svensk sinnesförfattning - men där läsaren snart fann sig i en utläggning om Solens kommande justering av människans DNA under en våldsam tid när jordens magnetpoler kastats om så att Jorden under flera hundra år ligger sårbar för kosmisk strålning av olika slag.

Vetenskapsmän tror denna omsvängning av magnetpolerna kan inträffa inom några årtionden men ingen har någon erfarenhet av vad de kan innebära. En del tror massiva utrotningar av livet på jorden har åtföljd tidigare omkastningar.

Vid närmare eftertanke är det kanske ett tänkbart datum för magnetpolernas omkastning bloggen slumpade sig på för inte så länge sedan: Dåraktiga klimatoptimister och naturens Domedag.

Sommaren 2093 är alltså den period "barnbarnsbarnen" bör vara medvetna om. Dessa framtida ättlingar är sannolikt vi själva i en kommande återfödelse. Naturen är knivskarp när den låter mänskligheten få avsmaka vad den själv orsakat. 

Glöm fejkat empatiska tidningsrubriker om den här unga generationens klimatångest, det liv de kommer att få är ingenting mot när VI - de överkonsumerande materialistiska nollorna TVINGAS tillbaka till Jorden och för att inkassera riktigt usel karma. 

(För dålig framtida karma, se Sveriges nationalhoroskop med hela Elit-sektorn stämplad som en "verksam illgörare". Vart steg eliten tar, binder den allt hårdare till en dålig framtida skörd...)

*****

Det tydligaste i sommarkartan för 2093 är Solen, Saturnus och Rahu i konjunktion. Dessa tre markörer är så oförenliga att det ser ut som en krutdurk som smäller av, rejält. Nu finns förstås inget tidigare horoskop för magnetpolernas omkastning. Har bloggaren alls råkat spåra något individhoroskop som skulle kunna vara en mikroparallell av det den framtida smällen? 

Sannolikt nej, för det är fyra faktorer som måste till: den givna spelplanen är Krabban, dvs en biosfär det går att leva i till denna också de tre planetära faktorerna (Rahu är en matematisk punkt men betraktas som en "demonisk" planet).

Men betraktar man zodiaktecknet som givet är det bara tre faktorer:

(1/12 * 1/12 * 1/12 ) * tiotusen sparade horoskop ger sannolikheten av nästan 6 horoskop. Utrustad med denna insikt söker jag samlingen och hopp om åtminstone någon träff vars livsöde skulle kunna likna ett personligt Harmageddon...

Sju träffar stämmer väl med förväntat utfall enligt Siffernissens verklighet...

  • Vidkun Quisling;18.7.1887;12:00, norsk nazistisk landsförrädare
  • Gustav Ludwig Hertz;22.7.1887;12:00, Nobelprisbelönad fysiker
  • Erwin Schrödinger;12.08.1887;12:00, Nobelprisbelönad fysiker
  • Frits Zernike;16.7.1888;12:00, Nobelprisbelönad fysiker
  • Shmuel Yosef Agnon;17.7.1888;12:00, Nobelprisbelönad författare
  • Ossian Dahlgren;19.7.1888;12:00, rasistisk biolog och hycklare (äktade en latina)
  • Selman Waksman;22.7.1888;12:00 Nobelprisbelönad biokemist

Notera att ingen av dessa har Solen, Saturnus och Ketu på rät linje (pregnant!) som det märkliga horoskopet sommaren 2093.

Ändå är det här ett extremt otypiskt resultat och en följd av att jag satt ner flera dagar och sparade ner samtliga Nobelpristagare utom Sveriges förfalskade ekonomipris som Alfred Nobel aldrig uttryckte något önskemål om.

Samtidigt påminner träfflistan om hur långa tidsförlopp det handlar om: minsta nämnaren för Saturnus cirka 28 år runt zodiaken och Drakhuvudets 19 (och Solens årliga varv).

Alla de här Nobelpristagarna påminner om när den västerländska vetenskapen plötsligt fick en energikick "från ovan" som hette duga och skapade denna Nya Sköna Värld (inte!). Bara Sverige underpresenterar med en rasistisk biolog och Norge med en rasist och landsförrädare.

Något mer möte i Krabban (naturen) mellan dessa tre faktorer skedde inte under 1900-talet och först juni år 2093 ser dem komma samman nästa gång, förutom en månad redan 2036 (17 juli - 16 augusti). Det är händelsevis året då Sveriges ödescykler signalerar starten på "stora kylan" (Dasha-metoden).

Mötena i Krabban mellan dessa tre är för tätt förekommande för att kunna peka på magnetpolernas omkastning eller åtminstone oron hos vissa forskare att fenomenet kunde ha med massutrotningar på jorden att göra.

Men om man ser Krabban som det symbol för det naturgivna (det ändliga) och den giriga demonen Drakhuvudet (Rahu) som vill bli som gudarna medan Saturnus är en definitiv gränslinje, är då det inte en perfekt illustration av en mänsklighet som ständigt lider av hybris och avund (gentemot gudarna) och här passerar gränsen för Förbrytelse mot Kosmos lagar? 

Skulle inte alla dessa banbrytande Nobelpristagare kunna motsvara horoskopet för 2093 men i det senare fallet istället naturen som går överstyr till följd av att mänskligheten dragit med Jorden i sin missriktade storhetssträvan?


Inga kommentarer: