Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 februari 2022

Galen dspot eller Guds verktyg?

 


Välkände USA-kramaren Wolfgang Hansson (AB) uttalar sig i kör med det mangrant uppradade kommentariat som förfasar sig över Putins tilltag.

Men tänk så här: det Kapitalistiska Väst höll ändå på att köra jordklotet i botten. Klimatmålen skulle aldrig i helvetet nås (och var redan förlorade mål). Detta för att Ekonomister styr världen och inte visa människor. Om nu Putins tilltag eskalerar till världskrig har han bara hjälpt världen över tröskeln till en ny och bättre tidsålder, Vattenbärarens tidsålder, där mänskligheten vuxit upp och inte längre ägnar sig åt rovdrift på naturen.

(Notera hur den goda Vattenbäraren driver starten av Putins invasion av Ukraina - han har framtiden - Jupiters futurism - med sig! Men han står också stadigt i traditionens Saturnus.)

USA är hur nära inbördeskrig som helst och kommer inte att klara två fronter (Kina och Ryssarna) i ett ev. storkrig. Efter nästa storkrig (har jag intuitivt erfarit) har kolossen tappat all förmåga och vilja att vara Nummer 1 i världen. 

Putin skulle i efterhand visa sig ha varit Guds instrument för ett tidigareläggande av den västliga Storfinansens undergång och ger därmed en chans för Jorden att hämta sig medan mänskligheten vänder sig inåt och frågar sig vad den sysslat med sedan "Upplysningen".

Putins tilltag är så långt från galenskap man kan komma, Hansson pladdrar bara förskräckt västspråk efter att Putin tagit alla på sängen. Detta kan vara det perfekta schackdraget i ett mycket större spel än Hansson och världsliga världsledare ens är födda att kunna uppfatta. Deras socialisering in i Västmentalitet ledde till att deras hjärnor regredierade markant. Hör Hanssons förmörkade medvetande uttala sig på det enda sätt Väst kan göra, i förklenande ordalag: "...när jag såg Putins långa tal ... undrade jag över hans mentala hälsa. Han pratade osammanhängande och samtidigt väldigt hotfullt."

Det handlar om ett tidsålders- och mentalitetsskifte för hela mänskligheten. Ingen vet egentligen om det platoniska Storåret är 25.772 år långt. Det finns hinduiska traditioner som uppger 24.000 år och det skulle flytta tillbaka Paradigmskiftet från flera hundra år i framtiden till ... vår tid!

Som Nya testamentet skriver om Harmageddon: "OM INTE GUD KORTADE MÄNNISKORNAS PLÅGOR FÖR DE FÅ GODAS SKULL, SKULLE INGEN ÖVERLEVA". Så: Putins manövrer för att reparera Sovjetunionens forna glans eller Naturens totala vedergällning på mänskligheten (bloggen har t.o.m slumpat sig på det kritiska 2093). Det är bara att välja.

Annat tillämpligt bibelcitat från Uppenbarelseboken: "Se jag ska komma som en tjuv om natten!"

Man kan också uttrycka det så här: det spelar ingen roll om det blir världskrig eller inte. Den nuvarande mänskligheten har haft sin frist och kommer att bytas ut.


Inga kommentarer: