Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 februari 2022

Putins tal till Ukraina, krigets Mars och hybrisdemonen Rahu

 


Som synes ett "perfekt" horoskop för starten på den partiella eller kanske totala invasionen av territorium som ryssarna anser vara en del av deras folksjäl.

Tidpunkten 05.00 var enligt The Guardian Ukraina-tid, men tidningen glömde ta hänsyn till att Ukraina har två tidszoner! Jag valde här Kievs tid men östra Ukraina har rysk tid (+3 timmar rel. GMT), vilket skulle ge Skorpionen i öster.

Oavsett tidszon spelar attackens eller t.o.m. krigets Mars en huvudroll. Stigande i öster i Skytten faller åtskilliga pusselbitar på plats, bitar som nyligen antytts i andra blogginlägg. Utbrytaren Ukraina ur Sovjetrepubliken hade t.ex. hybrisdemonen Rahu på Skyttascendenten och här syns alltså en "Skytt-attack".

Vidare står Mars förvirrat sammankopplad med Venus vilket gör att Väst ser "krig" mellan Putin (också detta avslöjat tidigare på bloggen) ser "Venus" - en operation som återställer balansen som gick förlorad med Sovjets sönderfall. (Putin använder liksom Väst en godtycklig historisk linje - var och en blir salig på sin egen tro.)

Den oupplösliga krutdurken Mars/Venus pekar vidare: Venus är disponent över just hybrisdemonen Rahu som f.n. står gradexakt med Satans eller Åklagarens stjärna Algol i Oxen, i Fiendens eller Olyckans 6e hus. Ingen kan missa dramatiken i denna karta, men jag avstår från att försöka identifiera vilken symbol som gäller Nato-USA (Ukraina är bara en spelbricka) och vad som ska föreställa Ryssland. Antydningar finns f.ö. i flera tidigare inlägg.

För blixtkrigets start, om man får kalla det så, notera att Skyttascendenten ger den geniala Putins hjärna speglad i kartan: Skyttascendenten (Putins tal och det som följer) är inte bara Eld utan inspirerad Eld, illuminerad Luft-planering. Den blå fläcken påminner om att Skytthärskaren Jupiter f.n. befinner sig med Solen i Luft-Vattenbäraren i 3e intellektuella Luft-huset. En bättre överbefälhavare kan man knappast tänka sig, speciellt som Solen och framgångens Jupiter f.n. stödjer sig på en tungt territoriell gränsdragare vid namn Saturnus, som sig bör i ett Jord-tecken och mycket territoriala andra huset (tänk Oxen som styrd av bonden plöjer sin jord).

Till skillnad från t.ex. den onda rikemans-Jupiter som dominerar Sverigehoroskopet och blockerat svenskarna från deras gudagivna fulla tankeförmåga, är Putins tal och följande militära operation en GOD JUPITER, en GOD VATTENBÄRARE som ser hela sitt folk (Vattenbäraren). Horoskopets ascendent stöttar alltså Putins synsätt och inte Västs demonisering, helt enkelt eftersom Skyttascendenten bevarar den fundamentalt goda naturen hos sin härskare Jupiter. Skillnaden mellan svensk intellektualitet och Putins går inte ens att börja diskutera, det skiljer ljusår. En möjlig förklaring kommer i morgondagens inlägg om "Sveriges personliga daimon".


Inga kommentarer: