Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 februari 2022

Tankeflykt: Magdalena Andersson som krigsherre

 


Så här har statsminister Magdalena Anderssons horoskop (klockslag okänt) inte ritats tidigare. Solen som ascendent (passande för en preeminent ledare) och med fokus satt på de djupa Kvaliteter som närmast undermedvetet påverkar människorna att ta positioner inom spektrat konservativ (Mörkrets kvalitet) eller progressiv (Ljusets kvalitet) eller veligt fladdra runt i den typiskt mänskliga zonen (Passionens kvalitet). Den senare utmärks enligt hinduismen av påverkbarhet i båda riktningarna.

Nu kan förstås inte statsministern ensam besluta om krigsåtgärder men som tankeexperiment är det intressant att se i vad mån hon tillhör den nya svenska Elitens hökar som ser Rysslands invasion av Ukraina som ett bra tillfälle att stimulera även den svenska ekonomin.

Det kan direkt sägas, att i termer av Ljuset och Mörkret är hon ytterst svagt progressiv, men mest passionerat mittemellan allt. Hon är dock INTE konservativ annat än att soltecknet Stenbocken brukar räknas som de som söker bevara rådande institutioner och samhällsskick. Men ... födelseåret har en svag soldisponent: ankaret Saturnus är i sig av Mörkrets (eller permanensens) kvalitet, men den står i Fiskarna som är av ljustypen och därmed stadd i rörelse. Skiftande lojaliteter? Pragmatiskt anpasslig?

Inte heller Månen i Tvillingarna står för en rent kunskapsorienterad och progressiv känsla, eftersom sinnelaget styrs av en passionerad Merkurius, hängiven sina siffror och en betydligt bättre finansminister än landsmoder.

När det kommer till krigets Mars, som råkar hamna som prio 1, i en solär karta, är Mars i Vågen paradoxalt nog mer än villig att kriga - i Passionens kvalitet - om det handlar om att återupprätta Vågens harmoni och rättvisa. 

Anser hon därför att USA har mer rätt än Ryssland i det som händer i Ukraina kommer hennes "progressiva natur" att stötta en  svensk insats (Nato-trupper) och Sverige kan, om hon bestämde, plötsligt vara i krig.

Men som synes är Anderssons humörstarka Mars undertryckt av Ketu/Draksvansen så hon är ett extremt osäkert kort och skulle aldrig fungera i t.ex. rollen som Överbefälhavare. Att hon har nära till ilska (som hon medgivit i någon intervju) betyder inte att Mars är en tillgång på denna himmel och mer än något annat tyder halshuggna Ketu på att hennes krigiska sida inte skulle vinna några dispyter. 

Hon fungerade kanske bäst som systemlojal bevakare av den svenska skattekistan: Solen i materialistiska Stenbocken i harmonisk opposition mot Folkets Förmögenhet (Jupiter i Krabbans tecken).

*****

Jämför gärna en helt annan attityd till Stora Pengar: direkt efter texten om Joe Biden föll min blick på en artikel om skaparen av sadistiska polisfiguren Papi Raul. Han har under livet blivit en med svenska mått storligen nyrik som hemfallit åt later och excesser som följer när svenskar tappat perspektiv och börjar simulera individualism via yttre attribut.

Här räcker det med ett psykhoroskop (Månen i öster) för att se den materialistiska motivationen men också kärnan av elakhet som blev till den onde polisrollen - Felix Herngrens psykhoroskop delar Joe Bidens problem med den "onda demonen", med en viss skillnad: svensken har sitt sinne "fallet" i den kallsinniga Skorpionen och fundamentet (Mars) är också fallen - in i den onda demonens 12e hus.

Men detta i fantasins lunära värld alltså. Det är tur att Herngren hittade en humoristiskt ond polis genom vilken kan kunde åderlåta sina onda inre strömningar. Med vänner är han generositeten själv bedyrar närstående, vilket inte är någon större prestation med rikedomens Jupiter i den lilla kretsens Krabba!

Det är förstås samma framgångens Jupiter som på sikt gav stora pengar, i opposition till den karriärhungriga Solen i Stenbocken uppstår ljuv harmoni, de är planetära vänner som konstruktivt stärker den andra i dess uppsåt. Han är född bara dryga veckan efter Magdalena Andersson och Jupiters STORA PENGAR tycks vara det centrala motivet för båda. 

Eller säg så här: Lyckans stjärna lyste mer eller mindre starkt över födelser till Stenbockens tecken detta år. Jag minns från yngre dagar en kvinna som blev helt outhärdlig som person efter anställning i någon oansenlig roll på ett känt multinationellt företag. Hon började namndroppa VD:s förstanamn i varenda konversation och likt svaga typer av Stenbocken identifierade hon sig fullständigt med makt och storhet. Samma årgång som statsministern och Herngren...

Streberaxeln Stenbock/Krabba (Jord/Vatten) visar således vilken nivå ambitionen har: ren och skär materialism och pryldille eller ren och skär vilja till makt. Herngren-typen är vad Sveriges Elit-fokuserade horoskop alstrar för sin nyrekrytering (5e huset för de svenskar som har flyt): allt mer prosaiska människor lyfts till skyarna av ett allt mer idiotiskt folk som glor på tv-rutan och insuper dessa de "bästa av svenskarna". 

Egentligen utgör den nya Eliten en nygammal och misshaglig klass av självtjänare som tagit sig upp. Detta är borgarmentalitet i ett nötskal.

Se även: https://siderisk.blogspot.com/2018/04/felix-och-den-flata-kommersialismens.html

PS. För en galen version av resursjägarnas kapacitet för sjuka tankar, se brittiske ekonomen Malthus ensidiga horoskop (troligen missad av de flesta eftersom texten börjar med ett "oseriöst" ironiserande om covid-vaccineringarna).


Inga kommentarer: