Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 23 februari 2022

Joe Biden, president i trubbel

Joe Biden var vicepresident 2009 när bloggen första och enda gången noterade honom för hans "tuffa tag" mot svenska pirater och snåla människor som illegalt laddade ner underhållning. Vid den tiden saknades klockslag och inlägget är obsolet och kan förbigås. Det representerar dessutom bloggarens tidiga bekantskap med den sideriska zodiaken.

https://siderisk.blogspot.com/2009/06/usas-heliga-krig-mot-piratismen.html

Här är det kompletta horoskopet med flera intressanta bekräftelser av det ovett som östs över honom för att vara för gammal att omdömesgillt sköta presidentrollen. (Naturligtvis har han en stab av hoppfullt klartänkta rådgivare bakom sig.)


Mycket möjligt blir Ukraina-krisen det som tar livet av honom. Men han har redan tidigare några rejäla misslyckanden på sin resumé. Jag har bara klottrat ner följande:

Hans förnyade satsning på gamla Obamacare som lett till ett nedknarkat amerikanskt folk. Biden är naturligtvis vän med Big Pharma-folket, som spritt sina opioider ner i USA:s många dysfunktionella städer där industrier och arbetstillfällen som Kapitalisten (Big Pharma m.fl.) flyttat till asiatiska lågprisländer.

Längre bak i hans historia finns en närmast rasistisk vägran att medge bussresor för amerikanska skolelever för att öka befolkningens integration.

Han stödde en lag från 1994 som i backspegeln anses ha skapat USA:s helt vansinniga massfängslande av den färgade befolkningen! Det är helt sant det som sagts, att Demokraterna är Elitens och den lyckade storstadsbons parti. Inte underligt att Trump (med en självisk agenda) fångat upp stora delar av en befolkning som är grundlurad av de Rika.

Dock har Biden trots dessa ställningstaganden som tyder på en sjuk hjärna (och kanske en rasistisk motsättning mellan vita privilegiemänniskor och afrikanska amerikaner) försvarat kvinnors rätt att slippa utstå våld i hemmet. 

Det senare ställningstagande kan vi direkt se som ett uttryck för Hemmet i Olyckans 6e hus (och för den som vill lägga tårta på tårta: Lyckopunkten som ger en paradox: är Olycka Bidens smala tur eller består hans primära lycka i att göra gott för olycksdrabbade amerikanska hushåll? 

I det här horoskopet bortser jag helt från "punkterna" eftersom de skapar svårlösliga konflikter med det hinduiska och hellenistiska synsättet om att husen representerar gott och ont på olika sätt. Som pågående miniserie om "Dold Daimon" understryker, talar det mesta för att västastrologin bevarat två traditioner både gör anspråk på att beskriva samma sak. Bloggaren har ännu ingen åsikt om vilken tradition som ger mest rättvisande resultat.

*****

Saturnus är astrologins ålderman och i sitt starkaste världsliga läge i väster antyds makt först under de sena åren, just som han blev president först som övermogen. Här ser man hur Saturnus opponerar Solens kognitiva kapacitet så att han inte längre är så klar i huvudet som man kunde önska för världens mäktigaste man! Solen är visserligen urstark vid soluppgången, men Biden är gammal och därför väger Saturnus hämning av Solen tyngre.

Att denna åldrige president inte är en entydig tillgång för nationen syns av 10e huset för makt eller renommé. Lejonet i makthuset, anknyter just till hans hämmade lyskraft (Solen) och Trump har inte kunnat förneka sig personangrepp på den punkten.

Men värst i kartan är nog egots infektion: född i soluppgången i Skorpionens tecken till trots (stark egocentrisk härskartendens) inträffar dock en effeminerade eller rent av "könsförvirrad" indikation: en ömsesidig reception mellan Mars (män) och Venus (kvinnor) som gästar varandras härskartecken.

Just Vågen och Skorpionen är maximalt olika och det uppstår en ohelig allians. Denna har setts tidigare hos t.ex. feminister som hatar sin kvinnlighet och vill att staten ska ta mer ansvar för deras barn! Homosexualitet är en tänkbar "effekt" och jag misstänker att Bidens enda rent goda stordåd, det som relaterade till kvinnor, har att göra med horoskopets förväxlingsdrama: den onda demonen spelas här av 12e-husägaren och det är Venus som här flyttat ut i presidentens 1a egohus så att han upplever ondskans frestelser som sina egna tankar! Men även: att Venus ligger honom närmare än Mars. Mars spärrar han gärna in i fängelse (12e = institutioner som fängelser), särskilt färgade män!

Ascendenthärkaren Mars å sin sida, flyttar in i den onda demonen eller den världsliga förlustens hus och det blir rundgång mellan två element som inte förstår varandra: Vatten (instinkt) och Luft (intellektualitet). Det här skulle kunna blir senilitet till sist eftersom "förlust" knyts samman man Bidens kropp och person (inkl. hjärnans åldrande). 

*****

Det är ingen slump att hans 10e makthus innehåller den demoniska överdriftens Rahu (en hädelse mot Gud och himlarna). Notera hur Biden tog Guds namn i sin mun i en kommentar om Putin helt nyss. Det borde han inte ha gjort eftersom Biden själv är född med samma sjukliga äregirighet som syns i USA-horoskopets 9e hus för utlandspolicy. Ukraina är ännu värre däran, och har Rahu i sitt 1a hus och betecknar där en egocentrisk galning som i sin själva kropp (territoriet) förhävt sig mot den universella ordningen (Putin åtgärdar just nu den förbrytelsen och återställer maktbalansen som USA så illa hanterat under sin tid som den enda världspolisen).

Relationen mellan Bidens ego-Skorpion och 10e makthuset är den av en "negativ sensationalism", dvs allt han försöker i rollen som offentlig person, undermineras av Solen i Vatten som tenderar att dölja sig. Det uppstår en slitning mellan person och ämbete och Solen i Dödens Skorpion skulle kunna tyda på en president som dör i ämbetet.

Beaktar man Bidens ålder är hans maktbegär rent kontraproduktiva. Rahu söker förstärka hans egocentriska Sol men som vi redan sett kontrolleras hans liv vid denna tid av Saturnus, som i jämförelse Putin har betydligt bättre tumme med!


PS. Bidens Jupiter i Krabban i 9e är en utmärkt placering och aspekten till Solen har säkert hjälpt honom i yngre dagar. Men nu dominerar som sagt Saturnus över sin komplementära motpol Jupiter. Dessutom har alltid den Onda Demonen stört hans ego/förmåga till korrekt religion (hus 9) och i detta påminner han också om USA:s fanatiska och bisarra 9e religions- och filosofihus. Med samma Skorpionascendent som USA och viktiga planeter i onda hus (6, 8, 12) ser Biden ut som en logisk följd av USA:s perversa senare historia.


Inga kommentarer: