Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 21 februari 2022

Astrologin bakom de svenska okynnessjukskrivningrna

 

SVERIGE - VAR FINNS DEN VERKLIGA MAKTEN?


AB:s politiska kommentator Ingvar Persson diskuterar den omänskliga terror den svensk sjukförsäkring kommit att bli under landets långvariga högervridning. Hans beskrivning är knappast ny:

Svenska politiker drivs...av idén att de flesta som behöver sjukskriva sig skulle kunna gå till jobbet om de bara ville.

Persson använder ordet "simulant" för den uttalade misstro mot befolkningen som de så kallade folkvalda tycks ha tagit från Överhetens förakt för Underklassen - särskilt sedan politikerna blev broilers utan verkliga arbetslivserfarenheter.

Det är är förstås intressant ur astrologiskt perspektiv, bloggen har pekat på hur väl Sverigekartan matchar läpparnas bekännelse, "allt makt utgår från folket", genom att 10e (nominella) makthuset ägs av Månen, symbolen för den anonyma folkmassan som Sverige använder för sitt fulspel när den låtsas vara en demokrati. 

De verkliga makthavarna har sedan längre överlistat det demokratiska styresskicket och ser till att "bädda in" sitt eget folk i (nominellt) opposita partier och inte minst lobbyverksamheten, så utbredd att folket tröttnat på det som efter filtrering hörs i inrikes nyhetsrapportering.

Tragiskt ger nationalhoroskopet både folkstyret i 10e riksdags- och regeringshuset och de verkliga makthavarna i 5e elit- och spekulationshuset underbetyg. Skälen är ser dock vitt skilda ut. 

(I påbörjade miniserien om "den personliga daimonen" ska del 2 emellertid upptäckta skrämmande bottnar i nationalhoroskopet.)

Ja, svenskarna är benägna till okynnessjukskrivning. Överheten har där en poäng. Men ingen talar om anledningen. Överheten betraktar med med förakt (se Persson) landets Underklass och den senare gör som gamla tiders tjänare hos den välbärgade familjen: smyger åt sitt ett silverbestick då och då. 

På den slavarbetarlinje ("arbetslinjen") man finner sig i som född till landet (eller hitflyttad) får var och en kompensera sig bäst han/hon kan, t.ex. genom en kanske inte helt motiverad sjukskrivning då och då. Man måste helt enkelt ladda om batterierna i ett land så pinsamt fixerat vid att klämma lönsamhet ur varje förlupen sekund.

Det intressanta är därför inte att svenskarna via folkliga Månen i Väduren visar sig ha en krank bas i Vädurens härskare Mers (energi), som ligger lägre än den perversa hyperaktivitet som Mars i hemmaläge i Väduren kan innebära. Detta är bara en följd av det svenska vinstintresset. 

Tog man bort det skeva prestationsperspektivet kan det folkliga fundamentet (Mars-i-Oxen) snarare liknas vid landets äldre natur (jämför 1809 års nationalhoroskop): "man tar saker med ro". Det är ett på många sätt betydligt trevligare budskap än det som avslöjas i Elitens femte sektor, där de verkliga myglarna håller till.

För detta elitens eget fifflande, se hundra och ett tidigare inlägg som diskuterar landets "verksamt illgörande" Sol, Jupiter och lättkorrumperade och därefter ränksmidande räknenisse Merkurius. 

Det är därför man som på barnens skolgård kan skandera: "Den som sa' det va' det" när Överheten börjar hacka på Underklassens "simuleringar".

*****

Relaterat om de verkliga tjuvarna i 5e elithuset: 

Senast på tv-reklamen såg jag ännu en meningslös "app" som ska "hjälpa" användarna att se hur galet de överbelånat sig. Men kan t.o.m. sortera lånen i appen utifrån hur hög räntan på vart och ett är. Med "appen" följer något vagt löfte om att den skulle kunna hjälpa konsumtionstorsken. 

Att se hur det svenska "IT-undret" från förr planat ut och lagt sig på denna skandalöst låga nivå är en tragedi för Sverige. Men tänker återigen på den falska välstånds-Jupiter som mellan 2020-36 kommer att exponera Sveriges alla bluffmakare - de simulerande - i Elitskocken.

Nästa reklamfilm jag såg var om möjligt ännu värre: några rent kriminella söker sälja MÅNADSPRENUMERATIONER PÅ "KALORIFRITT TE" för hutlösa pengar (tyckte mig se runt 400 kr för en "månadskonsumtion"!). 

Jovisst är te-drickandet en stor bov när det gäller övervikten i den fattiga Underklassen! 

Här är klassisk medelklass (med lite kapital att investera) som söker blåsa dem ett par pinnhål ner på klätterstegen (ekorrhjulet). Ett bra exempel ur vardagen på vilket själviskt skitland Sverige blivit under fyrtio nyliberala år. Svenskar (och knappast något folk) klarar "frihet" som den definieras av kapitalismen - man blir korrupt över en natt. Särskilt om landet likt Sverige sopat undan all religion och filosofi - landet i sin hysteri över covid-sprutor är i realiteten världens mest sårbara för mentala infektioner. 

Se inte minst den växande HBTQ-smittan som inom en generation kommer att ha knäckt landet eftersom ingen längre  vet vad som är verkligt eller hur man hittar tillbaka till det naturliga. Lyckligtvis har svenska rasbiologiska Tekniker vid den tiden fulländat landets gamla dröm: om fabriker som framställer barn åt staten. Sen kan folk roa sig med vilka gender-bokstäver de vill. Nya arbetsslavar säkras av Teknologin och dess lika förvirrade tillskyndare.

Men seriöst, att det finns kriminella med både hög och extremt låg intelligens är känt, men att inte Sverige tagit itu med sitt fullständigt förvildade näringsliv är bara beklämmande. En god Stat har granskare av nya produkter som söker tillträde på marknaden. Tydliga straff för oärliga bluffmakare och klippare. För det är just dessa som också innefattas av Sverigehoroskopets femte Elit-hus, just för sektorns grundbetydelse "lek och chanstagning". 

Femte sektorn är den individualistiska mentalitetens höjdpunkt - i Sverigehoroskopet har den kollektiva Vattenbäraren klämts in Lejonets eget hus (trångt!) så att vi har hatt göra med en kollektiv eller social grupp som tydligt ringas in som högfärdiga lyxlirare med kungliga pretentioner. De lever i en annan verklighet än Månen/folket men har lurat på de senare att de har "demokratisk makt". 

Mot denna oansvariga skyddade verkstad av Finans- och Företagselit och de härmapor som innefattar både medelklassen och den övre medelklassen behövs verkligen det motsatta 11e huset som tar ett större perspektiv på saken: ett ansvarigt samhällsperspektiv. Inte för inte såg den grekisk-romerska astrologin det kollektivistiska 11e huset som en symbol för samhällsandan eller landets daimon (se nyligt och långt inlägg om den personliga daimonen).

Uppenbarligen gör inte det svenska samhällets myndigheter ett bra jobb. Kanske bör rätten att fritt etablera en ny verksamhet dras tillbaka. Bedragarna som säljer te till överpris är ett gott exempel på det. Reklamfilmens produktförespråkare är för övrigt ett nöje att se: ingen av dem är det minsta trovärdig och ur deras munnar rinner ren lögn om det billiga te produktägaren garanterat egenimporterat från vilket låglöneland som helst och "pimpat" med slogans som ska appellera till bärare av den svenska hälso- och utseendeneurosen.

 

Inga kommentarer: