Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 februari 2022

Putin: långsiktigheten syns i Krim-annekteringens horoskop

Inlägget Dold Daimon del 2 var tänkt som helgens långläsning men tiden är intensiv och jag publicerar här två Putin-inlägg på rad.

Starkt kreativ ascendent (Luft + Eld)
vid annekteringen av Krim

Närmare än ett horoskop för midnatt den 20 februari 2014 kommer man inte. Enligt Wikipedia är detta det datum Ryssland själv satt som starten på återinförlivandet av Krimhalvön till historiskt ryskt territorium. (Källa: förtjänstmedaljer utdelade efter återtagandet.) 

Midnatt ger i bästa fall en rättvisesträvande Vågascendent och ascendenten är densamma både ur Moskvas perspektiv och Kievs (den senare något längre in i tecknet). Dessutom är detta en Våg där härskaren Venus ganska sällsynt är så långt framför Vågen möjligt är i zodiaken. Venus LYFTER denna Våg till ett gigantiskt perspektiv (Vågen en i sämsta fall bara en hedonistisk njutningsmänniska, men Venus i Skytten introducerar ett globalt eller universellt perspektiv på Venus välmående). 

Som om inte det räckte har annekteringens Venus själv en remarkabelt hög prioritet för Ryssland: Venus disponeras av filosofins, hoppets och futuristen Jupiter som själv befinner sig i det filosofiska 9e huset för "det högsta goda". Ryssland vill hela sin själ av allt sitt hjärta! Ja, hjärtat, Solen, står naturligtvis också i Luft och Vattenbäraren symboliserar en konceptuell helhet och inte den västerländska dekadensen med idel ofullbordade livsstilsindividualister (ett EU som drar åt alla håll). 

Solen i Vattenbäraren stöttas fint av själens åstundan (atma karaka) som här är Saturnus i 1a huset (ingen annan planet når så högt som 30e och sista graden i sitt hus). Annekteringen är astrologiskt en absolut legitim och viktig del för den ryska folksjälen! Knappast den slutsats Väst kommer till, vilket visar att astrologin tar parti för Ryssland som uppenbarligen ligger närmare den Universella Ordningen än västerlandet gör.

Detta horoskop ska naturligtvis ses ur Moskvas perspektiv eftersom ett HÖGGRADIGT INTELLEKT (Luft innefattande välgöraren Jupiter) lyser över hela scenen. (Jämför med Dalai Lamas LUFT-triangel och hans som tibetanska folkets beskyddare.) Krim-horoskopet markerar tydligt början på Rysslands återvändande till fornstora dagar och intressant nog är nu äregiriga Rahu på ryssarnas sida, den faktor som var prominent i kartan för Ukrainas (enligt Ryssland illegala) utbrytarnation. 

Men notera Rahus disponent i det här horoskopet: Venus i Skytten med det stora perspektivet. Krim-annekteringens horoskop antyder Mars-attacken som en första spjutspets i en större plan för att restaurera Ryssland.

"Rationalism" eller LUFT som orienterar sig negativt, ned mot JORD, är en viktig detalj i annekteringens  karta. Det är expansiva Jupiter som från vårt högsta goda (9e huset) har sitt fundament Merkurius i ett territorialt Jord-tecken, Stenbocken. Det senare är händelsevis också Världshärskarens symbol.

Rysslands mentalisering kring det egna territoriet stöttas också av Jord, dvs. av "verkliga" faktorer. Planläggaren och organisatören Saturnus står i sitt perfekta läge i rättvisans Vågen och indikerar att Ryssen är medveten om hur landskapet borde set ut för att Stenbocken / herren på täppan ska återskapas.

Visserligen är den välplacerade och höggradigt kapabla organisatören Saturnus i Luft (det ÄR en Luftplanet till sin essens) en diktator i 1a ego-huset. Detta är Rysslands syn på landsgränsens organisation. Men jag har aldrig hört någon i Väst klaga på Margaret Thatchers mentala gränslinjer som gav Västvärlden den nyliberala globala kapitalismen. Den här ismen är också "bara" gränslinjer dragna i blå luft och i 1a huset sällan uttryck för annat än ett egoistiskt perspektiv.

Om möjligt är Thatcher en värre egoist än Rysslands längtan efter fornstora dagar, hennes Saturnus nästan exakt på den stigande graden.  Detta förklarar förmodligen hur hennes personlighet alienerade omgivningen och att hon på ålderns höst gled in senil dimma och begravdes ensam och utan entourage. Tragiskt, givet hur mäktig hon en gång varit. 

(Till sinnesförvirringen hör kanske också ascendenthärskarens veka läge i skorpioniska dunkla Vatten - klart intellekt/Luft och dunkla stämningslägen i Vatten förenar sig illa och kan tydligen också urarta till första hus-fysisk dunkelhet. Första huset är lika viktigt som sjätte ohälsohuset för att bedöma konstruktionskvaliteten hos själens värdkropp - ärftliga sjukdomar bör t.ex. synas som negativ symbolik i barnets 1a hus.)

*****

Den observante kan inte ha missat att EXPANSIONENS Jupiter är en verksam illgörare för Vågen (vars ideal är balans i nuet). Precis som Sverigehoroskopet indikerar för den svenska Eliten, landets ledning och Storfinans! Från Krimhalvöns annekterande startar Ryssland alltså en expansionsprocess som bär dålig karma för framtiden. Men för Ryssland blir deras högsta goda att verka ont via 9e utlandshoroskopet: omvärlden kommer inte att gilla det som startar denna dag.

Med Vågascendenten gäller detsamma för Solen i Vattenbäraren som i Sverigehoroskopet: också landets ledning sår illa och Rysslands Sol (Putin) och dess expansionsprojekt kommer att möta ond karma. Givet hur likt det här horoskopet är det för "klagosångernas torsdag" i Väst kommer troligen Västmakterna att starta storkrig även om mediernas politiska kommentariat inte hunnit dit än. Skillnaden är att horoskopet för 2022-anfallets start mycket starkare bejakar framgång och expansion, och det är förmodligen denna ryska medvind omvärlden inte kan lida.

Därav frågan nyligen om Sveriges 48-årsdag inträffar i anslutning till det mest tragiska beslut Sverige fattar i modern tid: att ta ställning i detta krig mellan ett nostalgiskt Ryssland som har fantomsmärtor efter revolterande provinser och den Store Satan i Väst. Av mediernas skränande och enfaldiga rubriker ("kukhuvudet Putin" - DN visar sitt sanna ansikte) verkar Sverige redan ha utlöst sin dåliga karma.


Inga kommentarer: