Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 februari 2022

Korruptionen i Ericsson och Sveriges många OS-guld

Typiskt ett korrupt lands nyhetsförmedling:
nyhet av stor betydelse dör på ett dygn
pga.aktörens betydelse för landet

De två aktualiteterna i blogginläggets rubrik måste rimligen återföras på Sveriges medfödda lyckoplanet Jupiter i lyckosamma femte horoskophuset. 

Men hur går en skandal och en medvind ihop med den nästan nattsvarta historia om den självtjänande överheten som denna blogg härlett ur 5e huset?

Ericssons återkommande problem med företagets korruption är knappast annat än uttryck för Sveriges "verksamt onda" Jupiter medan svenskarnas alla guldmedaljer väl knappast kan vara annat än Jupiters goda sida.

Hinduisk astrologi trasslar sig ur problemet med att även en verksamt ond planet ger, om den är en naturlig eller essentiell välgörare (vilket Jupiter är), ett visst mått av de goda effekterna. Det blir en dr Jekyll och mr Hyde-influens där man aldrig riktigt vet om det goda ansiktet är äkta eller om det blir sura efterföljder till det man litade och hoppades på. 

Det stämmer perfekt med den godtrogenhet och till och med dumhet som tillskrivits svenska folket utomlands. Har för övrigt någon svensk i Hollywood spelat något annat än tvivelaktiga (moraliskt etc) filmroller? Det har förklarats med svenskarnas usla förmåga till trovärdig engelska och först Alexander Skarsgård vände denna trend med - typiskt nog - rollen som AMERIKANSK SOLDAT. (Amerikansk militarism = "det goda" i de mest kommersiella och intetsägande av Hollywoods alla produktioner.)

Ericssons korruption är bara alltför typisk den svenska Elitens falska sätt att berika sig, men alla OS-gulden måste bero på något mer, något som triggar det goda Sverige ändå producerat som nation. Jag tänker på laganda, bättre representerad när det socialdemokratiska Sverige byggde bort den mest iögonenfallande fattigdomen under 1900-talet. Solen i horoskopet är nationens hjärta och i Vattenbäraren är detta i grund och botten en social symbol för ett socialt land. 

Det är först efter 40 års nyliberalism men ser Sverigehoroskopets VERKSAMT ONDA SOL OCH JUPITER bekänna färg (återskapandet av 1800-talets de Fattiga och de Rika framträder åter som grundplanen). Men det faktum att årets vinter-OS inträffar när Jupiter under sin 12-åriga cykel drar igenom Vattenbäraren triggar Sverigehoroskopets energiska Sol, som väl kan knytas till framgångar där det krävs energikrävande eller kroppslig ansträngning. 

Trots att landets ascendent är Vågen, som föredrar harmoni och jämvikt och därför gör de energiska planeterna till "verksamma illgörare" (faktiskt alla: Mars, Solen och Jupiter), så är Sveriges Sol och Jupiter "lyckligt lottade" genom placering i 5e huset. 2022 var därför ändå ett  bra år för "solära" verksamheter, som t.ex. idrott.

Har inte kamp- och konkurrensmomentet (Mars) någon del i medaljregnet? Nej, det verkar inte så. Mars är ingenting jämfört med den primära energikällan Solen. Så Jupiters transit genom Sveriges soltecken visar var lagerkransen (Jupiter = hedersutmärkelser) tenderar att hamna.

*****

Redan 2011 kommenterades L.M. Ericsson, grundaren till en mekanisk verkstad som med tiden blev världskända varumärket Ericsson. 

Det är bara att inse att t.o.m. detta avlägsna födelsehoroskop för firman antyder den korruption som nu är så tydlig. Men redan grundaren själv omvittnade företagshoroskopets märkliga personlighetsklyvning ("dissociationen" där Skorpionen och Vattenbäraren hålls helt åtskilda). 

Jag såg just att grundaren valde att låta sig begravas i en omärkt grav utifrån tanken att hans verk var det som skulle leva vidare och inte hans namn. Ett märkligt exempel på "dissociationens" sätt att tvinga isär vad som i vissa fall kunnat vara delar som verkar som en harmonisk helhet.

Syns då någon långsiktig korruptionen av företaget i födelsehoroskopet från 1876? Helvete ja! Det är ren demoni, vilket jag inte såg lika tydligt 2011 när jag bara hade ägnat det hinduiska tänket några år...

Det fruktade Storkorset i Mörkrets kvalitet

Vid första granskningen hade jag ännu inte börjat undersöka den onda stjärnan Algols inverkan men här har den en abnorm inverkan. Med registreringen av den mekaniska verkstaden som aktiv från den 1 april gäller midnatt som födelsetimma  och visserligen förutspås verksamheten fantastisk framgång genom lyckoplaneten Jupiter (maximalt stark i öster) och Lyckopunkten i 10e huset för prestige och offentligt anseende. (En lång text om bl.a. Lyckopunkten ligger härnäst att publiceras, fast den lika lite som fixstjärnorna används i hinduisk astrologi).

Men se ascendenthärskare som ska hantera alla denna rikedom (Jupiter) som är knutet som ett löfte till firmans födelse: Mars är en planet som har en typisk verkstadsvibb - sågs intill vår tid moderna och historielösa tid som symbol för järnhandlar. Tillsammans med Venus bildar den "horbockens syndrom", en alltför vulgär beteckning insåg bloggaren och bytte till "förhöjd libido".

I Arbetsoxens tecken tecknar denna libido en outtröttlig förmåga till arbete och det tycks också ha krävts (jag har hittat flera fall av "nymfomani" med samma signatur i Oxen). Kanske den från början fattige Ericsson inte var något naturligt snille, men att utveckla telefonen tog honom tydligen en evighet, trots att flera redan varit igång med uppfinningen sedan åtskilliga årtionden. (Möjligheten för en svensk i Sverige att bedriva industrispionage var förmodligen inget vidare vid denna tid.)

https://www.loc.gov/everyday-mysteries/item/who-is-credited-with-inventing-the-telephone/

Men korruptionens ande - Satans stjärna Algol - ligger besvärande nära den här överenergiska arbetaren i Oxen och som den underminerande kraft Algol är, drabbas naturligtvis också "tillväxtplaneten" Jupiter mittöver. Dessa är uppenbara indikationer på en korrumperbar natur (eller företagsklimat).

Dessutom är spelplanen i grund av typen Mörkrets kvalitet med ett enda och tydligen viktigt undantag. Hade enbart mörkret regerat hade detta inte varit en uppfinnares  horoskop utan mer av en bevarare av tradition. Mörkrets kvalitet månar om tradition och kontinuitet, vare sig ärbar eller skamlig (se Jimmie Åkessons horoskop för ett en politiker med  en enda fråga på hjärnan ("hur bevara Sverige svenskt?").

Men Solen i Fiskarna, fastän knappast ett intellektuellt tecken (Vatten har inget med intellektet att göra) är dock del av Ljusets kvalitet, den kunskaps- eller lösningsorienterade kvaliteten som inte räds tänka nytt. En kvinna svårt skadad av sin sexuella förbrytare till far hade exakt detta "horbockslibido" med Satan i 7e och Solen i ljussökande Fiskarna. Hon spårade visserligen med tiden ut och blev lesbisk men det var ändå ett försök till att lösa sin traumatiserande upplevelse i barndomshemmet.

Tyvärr saknade det anonyma fallet den framgångsrika Jupiter som syns i verkstadshoroskopet, men som naturligtvis inte kan skydda sig mot Algols korrumperande inverkan. Algol i ett världsligt framskjutet hörnhus kan vara  väldigt svår att värja sig mot, vilket moderna Ericsson nu erfarit med en aktie som föll 14% efter företagets försök att mota bort en ännu större skandal genom att själv formulera "berättelsen" (påpekat av en expert i svenska nyheter).

Det är förstås en tillfällighet men den mekaniska verkstadens "ankare" Saturnus, ytterst stark i sitt positiva tecken Vattenbäraren och i framskjuten hörnposition (låt vara det svagaste av de fyra hörnen), anknyter nära till det moderna Sverigehoroskopets bultande solhjärta i samma tecken.

Givet den kända födelsetid för detta företag, går det att med start 1976 låta programvara räkna fram till gällande planetär ödescykel. Företaget har redan avverkat ett helt varv enligt dasha-metoden och befinner sig nu i andra andningen.

Spektakulärt! Ericsson befinner sig den lättkorrumperade Jupiters period - samma som det moderna Sverige just nu genomgår. Ericsson som världsberömt varumärke bekräftar således via de framgångsrika sataniska angreppen på företagets förmögenhetsplanet att Sveriges onda Jupiter verkligen är i verksamhet. Naturligtvis kan Ericsson ha en mörklagd tidigare historia  (mörkläggning - Tamas guna - tycks vara företagets mellannamn) men de senaste årens skandaler befinner sig inom företagets rådande Jupiter-cykel som alltså startade tidigare än Sverige).

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2009-12-16  -  2025-12-16

  Antardasas in this MD:

  Jup:  2009-12-16  -  2012-02-01
  Sat:  2012-02-01  -  2014-08-17
  Mer:  2014-08-17  -  2016-11-22
  Ket:  2016-11-22  -  2017-10-29
  Ven:  2017-10-29  -  2020-06-27
  Sun:  2020-06-27  -  2021-04-14
  Moo:  2021-04-14  -  2022-08-17
  Mar:  2022-08-17  -  2023-07-23
  Rah:  2023-07-23  -  2025-12-16

Internrapporten från 2019 hade aldrig kommit till allmän kännedom om inte grävande journalister fått svetten att lacka på företagsledningens pannor så att DN den 15 februari kan kungöra deras version, som reducerar problemet till några medarbetares fuffens.

Detta ledningens kapning av den hotande skandalen faller som synes under Jupiters sub-cykel Månen - symbol för den ansiktslösa massan eller de anställda under ledning av Solen. Månen är naturligtvis verkligt illa placerad den också i företagets födelsehoroskop: 8e huset för gammal dålig karma som måste ligga och härskna ytterligare en tid.

Men hur kan en nygrundad mekanisk verkstad ha "gammal dålig karma" från sitt första andetag? Det måste vara grundarens karma som här förs över på företaget och kanske är det inte konstigare än att värmlänningen Lars Magnus Magnusson var en fattig man. Den sataniska axel som ligger från Öst till Väst (Skorpionen/Oxen) är ju den sataniskt vilseledande materialismens axel och den som upplever fattigdom som en sporre till ansträngning är redan från början karmiskt belastad. En sådan verksamhet har orena målsättningar. 

Min gissning är att Ericsson bara hade pengar och välstånd i skallen redan från början. Den häpnadsväckande låga och dominanta materialismen i Jupiter opposit Mars-Venus (och Satan) visar att tankehöjden var noll hos denna företagsamma själ. 

Inte underligt att han inte ville ha någon utmärkt grav. Arbetsoxen är perverst låst till sin självuppfattning (som Överheten tutat i honom) att bara hans faktiska arbete är något värt, och att han själv bara är ett kugghjul som lätt kan bytas ut mot ett annat. Satans perversion av företaget långt innan den blev världsberömd bestod därför i den Onda Kapitalismens hjärntvätt av de enkla svenskarna. Horoskopet för denna verkstad är ett perfekt exempel på varför svensken än idag inte har något att sätta mot Överheten.

Svenskarna är krökta och duperade och har accepterat sin obildade mutism sedan Ericsson och andra aktörer tystade dem för gott genom att påföra dem små bärbara telefoner. En listig förberedelse på det verkliga slaveriet: att inte ens ha ett hem eller en arbetsplats som bas, att förvisas till sina fötter i evig rörelse till nästa gig eller projekt med bara en smartphone som förbindelse till verkligheten verkligheten = Arbetsgivaren). 

Härska genom att söndra massorna med telekom-manicker.

Vilket viktigt horoskop Ericssons är för att förstå hur det kunde gå så illa för Sverige! Håll utkik efter en lång text om Sveriges "personliga daimon" om ett par veckor.


PS. Hinduiska sajter och astrologiprogram slarvar bort en diakriten, en prick under bokstaven s. Dessa ska ljuda som "sh"  eller kanske lite hårdare men inte som ett rent s. Jag har brukat ändra stavningen på dessa cykeltabeller men från nu orkar jag inte med det. "Dasa" ska uttalas "dasha" och typen "Vimsottari" ska låta som "Vimshottari".

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag kollade upp ett par av Ericssons styrelseordföranden. En som jag kände till sedan tidigare, Arvid Lindman, amiral tillika statsminister (han som var utrikesminister 1917 när Lenin passerade Stockholm på väg till revolutionen och Lindman liksom lokala fackföreningar skramlade in generöst med pengar till Lenin som kunde köpa sig nya skor och en dyr kostym på Paul U. Bergströms herrekipering vid Hötorget). Och så nuvarande styrelseordförande, belgaren Ronnie Leten, tidigare Atlas Copco. Båda visar sig ha Rahu i Skorpionen. Leten har även Solen och Saturnus i tecknet, samt Månen och Mars i Fiskarna. Om någon vecka är transiterande Rahu på bågminuten i konjunktion med Algol.

Min bil är f ö inköpt (då två år begagnad) den 11 juli 2003. Graden intill nodalreturen nu i tredje graden Oxen gick bränslepumpen sönder när jag skulle åka hem från jobbet natten till den 22 januari. Bilen bärgades till närmsta verkstad där den blev stående i en vecka och jag kom hem åtta timmar sent. Sista mars är sista dag för besiktning och lampor som inte får lysa gör att den inte bör gå igenom utan svindyr reparation som inte kan läggas på en bil som häromdagen passerade 40 tusen mil. Förra året fick jag änglahjälp. Lamporna slocknade, jag åkte till besiktning direkt, bilen gick igenom och sedan dess har de lyst!

Ericssons VD Börje Ekholm har du skrivit om 2011, ser jag. Jag bara noterar att det du uppfattade som kärvar om fyra streck och multiplikationstecken på Ekholms slips är loggan för New York Yankees (Y ovanpå ett N) och korslagda baseballträn.

Wallenbergbolaget Ericsson har telekominfrastrukturen i 184 länder. D v s kontrollen över bankernas transfereringar, techbolagens nätavgifter och underrättelsetjänstens övervakning. Här har vi ett bolag som kunnat avlyssna allt ända sedan tiden då de gav ryske tsaren ebenholtstelefoner med gulddetaljer. 184 länder, helt utan mutor. Fantastiskt!

Seaward sa...

Denne Leten verkar vara en knepig typ, med fienderna Sol och Saturnus hoptryckta och med överdriftens Rahu! Just sån styrelseordförande man kunde tänka sig givet ett suspekt storföretag. Bra info, stärker tesen att myggorna dras till lampan.

Månen i Fiskarna kanske du minns från en gammal spaning som gav lätt överrepresenterad bland VD-typen i Jupiters vatten (runt tiden för "Simma med hajar" boken som granskade kapitalisterna i Londons sunkiga bankvärld).

God tumme med nodaxeln där (tumme upp/tumme ned), trots att bilen nästan gjort sitt. Djur och ting svarar också på astrologi. En bekant visste dagen när hennes nya hund föddes och jag deklarerade (med viss tvekan) att den dessvärre var en depressiv sort som behövde livas upp(Måne + Saturnus, minns inte tecknet). Den lätt ofärdiga kvinnan schabblade bort tiden för dressering och fängslade hunden för hela dess liv i munkorg, hon hade inte fått pli på dess skällande på allt och annat utomhus. Kan leva mig in känslan av den hunden med käften Saturnus-blockerad stora delar av dagen. Depression eller Repression bara förnamnet. Nu är hundens själ tillbaka i hundhimmelen och åter fri.

Tack för det vidgade perspektivet på Ericsson - det är verkligen remarkabelt hur den bortom-demokratiska bygget ser ut. Inte konstigt att nyheten om korruptionen försvann efter en pliktskyldig rapportering i DN och tv-nyheterna...