Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 februari 2022

Enwoldig drevkarl snackar ner begåvad hjärnforskare

 


Tillägg, några timmar senare: Efter det här inläggets publicering gör AB ännu en av sina meningslösa ändringar, kanske för att locka till klick från en annan målgrupp, kanske i respons på något annat i medievimlet. Borta är nu Wold som huvudattraktion (artikeln är densamma):

 

Rättelse till tillägg: publicerade samma minut, ser det ut som att det faktiskt handlar om två skilda rubriker och att ena texten fokuserar enbart på "experten" Wold - virrigt koordinerat drev, AB!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Xq33eg/experterna-rasar-mot-framgangspodden

Nu till den ursprungliga kommentaren till ena eller andra av dessa två texter.

*****

I Sverige kan man vara hyllad forskare i högsta divisionen ("hjärnan") ena dagen bara för att bli förlöjligad nästa. Det är väl den här irrationella och ombytliga tendensen i nationalpsyket som förvägrar landet framgångar i den moderna världen, förutom någon enstaka teknikernörd som knåpar ihop ett nytt sätt (Spotify) att gynna sig själva på musikernas bekostnad - och till en början även det andra utsugarledet, den musikbransch som likt Big Pharma domineras helt av några få globala bolag med närmast oinskränkt makt att suga åt sig vinster.

Viktigt. För Sveriges instabila nationalpsyke, se Sverigehoroskopets ankare - Saturnus - i lättviktiga Tvillingarna och därtill "halshuggen" av Draksvansen. Eftersom Saturnus "äger" Solen/själen i kartan är det som att säga: den här nationen har ingen som helst intellektuell stadga, ingen själslig förankring. Förklaringen till denna djupgående och förödande skada beror förstås på att den primärt drabbat 9e religions- och filosofihuset. Ja, Ateistiska nationer är flera IQ-punkter dummare än de folk som behållit ett projicerat mått på storhet som inte stannar vid människan själv! Helt korrekt för övrigt, för vem är idag så inbilsk som att tro människan skulle vara måttet på alla ting!?

Hjärnforskaren Katarina Gospic fick medial uppmärksamhet så sent som 2016 i SvD. Hon hade då vunnit MENSA:s pris för den profil hon skapat sig genom sitt engagemang för hjärnskärpa. Nu har hon upptäckt att Pfizer med sitt covid-vaccin fuskat sig genom hela den process varmed läkemedel normalt blir godkända. 

Här är då förklaringen till att västvärldens medier samfällt berömt den moderna människan för att så snabbt lyckats utveckla ett vaccin mot en nytt, okänt och därför hotfullt virus. I själva verket ser det mer ut som att Big Pharma tog chansen att skapa sig enorma övervinster genom människans primitiva skräck för det okända - och mediedrevet har minsann inte legat på latsidan för att få sin del av kakan.

Nya svenska översteprästinnan Agnes Wold trädde fram 2020 som en av de framträdande drevkarlar för den nya vaccineringslinjen, och det är intressant att se hur hon nu använder pinsamt maktspråk för att snacka ner Katarina Gospic. Wold är naturligtvis inte dum, hon fattar att Gospics kritik faller tungt över henne själv och andra som så lätt blivit nyttiga idioter åt läkemedelsindustrin (kapitalismens demoniska förmåga att söka vinst i vad som än händer människan). 

Naturligtvis är det i Aftonbladet Wolds förklenande publiceras, den här tidningen har drevat värre än någon annan tidning jag regelbundet kollar förstasidan av. (Alla tidningar har utnyttjat corona, men plumpast och oförsonligast har AB varit. Det är som om hela tidningen lider av svårartad dödsskräck och desperat klängt fast vid vaccinsprutan som sitt enda ljus i tunneln. Så går det när man är Ateist och saknar all tilltro till kroppens inre kreativa förmågor.)

Vid en jämförelse mellan Wolds och Gospics kartor slår det mig att ingen av den kan beskyllas för den typiska nyttiga idioten: människan som med ett överskott av Mörkrets kvalitet gärna tar en defensiv position och försvarar den rådande makten eller samhällsskicket. Mörkrets kvalitet, neutralt fattat, står just för den orörlighet som vantolkad av obegåvade människor uppfattas som "trovärdighet" och därmed "beständighet". 

 

Katarina Gospic, ett rent pingpongspel
mellan Passion (Rajas guna)
och Vetgirighet (Sattva guna)

Agnes Wold, samma grundstomme
lämplig för en vetenskapare men också
en emotionell (Venus) bindning till
den Rådande Makten (Mörkret/Tamas guna)

Som vetenskapskvinnor visar både på mer av Passionens kvalitet men även Ljusets kvalitet - den senare troligen nödvändigt för att den läggning som ständigt söker ny kunskap (en strävan som på inget sätt "vetenskapen" har ensamrätt på). Hör t.ex. Gospic i AB-artikeln upprepa den kända sanningen att vetenskap är ett ständigt pågående samtal. 

Men tidningen känner sin trohet mot en duperad svensk stat och låter drevkarlen Wold få sista ordet, det trubbiga men nedsättande ordbruket: "antivaxxare". Wold har t.o.m. mer Ljus i kartan men också en dos av identifikation med Maktens konservatism (Mörkret). Missa heller inte att Wolds Måne står med undertryckandets Draksvans (Ketu) vilket i värsta fall innebär att hon inte hör sig själv, saknar förmåga att självreflektera. Perfekt början på en karta för en "nyttig idiot". För flera pusselbitar, se inlägget om Wolds horoskop. Där uppmärksammas att helheten dras nedåt av överdrivet mycket Vatten - "biologismens" element.

I Wolds ordval "antivaxxare" hörs hennes medvetna anammande av svensk omognad (eller sin egen? Även Engelska Skolans genererande okultiverade "Barbara" dras hårt ner av närighetens element Vatten). Sveriges bottenlöst obildade snittnivå har populariserat alla former av barnspråk: seriösa ämnen måste ges en ny, juvenil och lättviktig synonym. Så inbillar sig nämligen Överheten att det är enda sättet att kommunicera till massorna. Det började väl med Public Service trotjänare Melodifestivalen som blev mellon (med litet m). Rörelsen till barnspråk hos vuxna är ett tydligt tecken på nationens intellektuella förfall. 

Kanske kan man skylla på de fantasilösa och ordknappa sms-meddelandena som föregick smartfånens ankomst (den stora intellektsdödaren) eller kanske svenskarnas medvetslösa apande av USA:s mångåriga oskick att kapa alla flerstaviga ord på hälften. Alla dessa är språkliga tecken på att Väst just nu regredierar mot ett primitivt grottmänniskostadium - kanske för att ingen kommer att behöva mer än enklaste sortens grymtande när Naturens Vedergällning gjort sitt med den här civilisationen...

*****

 

Överkurs

De tre kvaliteterna kommer från hinduisk Samkhya-kosmologi och skiljer sig radikalt från västerländsk tradition där de simpelt och näraliggande syftar på årstidsskiftena (Kardinal kvalitet), osäkra övergångar (Rörlig kvalitet) och årstidens stabila mellanläge (Fixerad kvalitet). Den västerländska "förklaringen" är rent strunt, ren efterhandsrationalisering. Grekerna missförstod tankarna bakom zodiaken och knöt dess omstart till vårdagjämningen (alltid 0° Väduren) och jordbrukarens intresse för årstiderna. Hinduerna följde det babyloniska originalet och knöt zodiaken till stjärnhimmelens fixstjärnor (där denna tänkta eller abstraherade cirkel förstås hör hemma). 

Är då kvaliteterna ursprungligen också från Babylons tidiga kosmologiska spekulationer, eller är de en tidig hinduisk kombination av astrologin med sin egen metafysik? Här känner jag inte till någon som helst forskning, och det beror på att de arkeologiska utgrävningarna i Assyrien och Babylon/Irak kom av sig under 1900-talet. Än idag finns mängder av framgrävda kilskriftstavlor som bara stuvats in i de europeiska kolonialmakternas museikällare utan att någon undersökt materialet närmare.

Det är bara drygt tio år sedan forskare fann lertavlor undanstuvade i British Museum som avslöjade att babylonierna skapat ett astrologiskt system där forskarvärlden tagit för givet att "termerna" eller "gränserna" var ett av Egyptens självständigt utvecklade bidrag till den västerländska astrologin. Helt klart hade den historiska bakgrunden tappats bort redan i den grekisk-romerska kulturen och sedan har västerlänningarna haft allt om bakfoten och förmedlat samma vanföreställningar i nästan 2000 år. Babylon var först även med detta specifika tolkningsredskap. (Läs om den spännande upptäckten.)

 

Inga kommentarer: