Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 februari 2022

Putin: personliga planetära ödescykler

Inlägget Dold Daimon del 2 var tänkt som helgens långläsning men tiden är intensiv och jag publicerar här två Putin-inlägg på rad.

*****

En av mörkermännen i svenska status quo-medier har förklarat Putin vara en galen despot och "tyckt" sig se något osammanhängande i hans psykes funktionssätt (en mörkerman som ingick i den grupp Nato-kramare jag tog stickprov för en tid sedan). Även DN föll in i samma propagandaspel och låter en "expert" undra över Putins vett. Eftersom jag hade noterat den oerhörda intelligens som Putins födelsehoroskop röjer, kan man som utslagsröst använda den hinduiska traditionen med planetära cykler.

Är Putin inne i en period som på något sätt trycker på eller stressar IQ-relaterade punkter i hans födelsehoroskop? (Förutom att ett sådant här väpnat företag skulle tynga vem som helst svårt - minns rasisten Churchills bördor under 2a världskriget!) 

Metoden är Vimshottari, eller som astrologiprogrammets tillverkare säger, "passande för Kali Yuga, när mänskligheten nått sitt absoluta bottennapp i intelligenshänseende". Detta fall in i ignorans om livets lagar innefattar också kommentariatet - så vem finns kvar att bedöma vad som verkligen händer? Dala Lama har minglat med New York-societeten så länge nu att han väl tappat allt minne av sin andliga uppgift...

****

Här följde fel beräkning och kommentar pga. min miss av det amerikanska AM/PM-formatet. Kalkylen gällde för en födelse 12 timmar tidigare. Följande text är nyskriven.


Eftersom Mörkrets kvalitet dryftats ofta I samband med den Rådande Ordningens verktyg eller nyttiga trotjänare, kan det vara intressant att först notera hur Putins fördelning på de tre kvaliteterna är perfekt. Idealmänniskan har balans mellan innovativt Ljus, Mörkrets konservatism och däremellan den Passionerade zon där människor stöter och blöter vad som nu sysselsätter dem.

Putins stenansikte är dock något normalbegåvade hänger upp sig på. ”Har han inte sett lite galen ut på sistone?” Skorpionen som rollspel är ett pokeransikte att dö för och passar dessvärre lite för bra in på ”Putin giftmördaren” som Väst gärna presenterar honom som, när han inte själv startar sitt stora projekt med att återskapa ett Storryssland.

Intressant med hans Skorpionascendent är att den är upplys inifrån av Ljusets kvalitet, där ascendenthärskaren Mars befinner sig. Detta betyder att, även om Krigaren blir en verksam välgörare för honom, så påverkas denna i sig mörka Eld-planet positivt av dess disponent. Jag kan faktiskt inte tänka mig ett bättre fundament för ascendenthärskaren än filosofins och religionens Jupiter som är av Ljuset och i Mars andra tecken, Väduren. Det ger en ömsesidig reception mellan ascendenthärskaren och dess fundament. Tala om stabilt psyke!

Men ändå kanske inte helt. För hans intellekt står här i Passion, men undertryckt sådan. Merkurius i Vågen är visserligen intellektuell och stärkt av Venus i hemmaläge, men den här delen av helheten utspelar sig i den världsliga förlustens 12e hus, även känd som den onda demonen eller instinkter som leder fel. En vansinnig tur att inte detta är Putins viktigaste budskap om det egna psyket.

Psyket som sådant brukar annars tecknas av Månen som här ligger i sitt bästa tecken, ytterst stabilt i ”tröga” Oxen.  Men ett litet frågetecken för hur klipplikt stabil han är även här: Månens disponent är Venus, som ju har rollen som den onda demonen här. Putins syn på Balans (stormaktspolitik!) är avvikande.
Jämfört med den felberäknade karta som tidigare kommenterats i detta inlägg är den korrekta versionen faktiskt sämre på flera sätt. Ändå tycks det goda och det onda ta ut vararadra, som i de flesta horoskop. Tänk, Putin är bara en vanlig människa!

Men en sak förblir konstant oavsett födelsetimma: den stelhet men också långsiktighet som naturliga fienderna Solen och Saturnus sammantvingade i opposition ger. Detta är en känslokall själ, men oerhört rationell (Saturnus). Dessutom är Saturnus mycket bättre placerad än Merkurius och då båda är logiker tycks den Gamle (Saturnus) ta över när Merkurius gått in i förlustens 12e hus. Solen/Saturnus ockuperar istället den goda daimonens 11e hus.

Men här är ett aber som blir tydligare med den omräknade kartan: den goda daimonen är Merkurius inburad i 12e och därför inte effektiv. Men vad värre är att Solen och Saturnus inte hjälper upp situationen i 11e: Solen är en acceptabel planet för Skorpionascendenten men Saturnus är en verksam illgörare. Det betyder att världssamfundet överlag förkastar hans sätt att dra gränser (Saturnus) eller hans ideologi (11e) bakom invasionen.

Det nya horoskopet är mindre gynnsamt på alla sätt men rätt typiskt en krigsherre. Slitningarna på himlen är inte akuta men understryker vilken gåtfull och svårbegriplig människa Putin är. Tolfte huset visar att han är en extremt njutningslysten människa, vilket han förstår har en mörkläggande Skorpionascendent som skyler. Venus som den onda demonen visar att hans inomvärldsliga intressen och passioner är skadligt starka för honom själv.

11e och 12e bör inte vägas mot Lyckopunkten och Daimonens punkt. Jag blir alltmer övertygad om att metoderna, som ger olika resultat, ursprungligen var separata och man får välja, i insikten att astrologin avslöjar sig för att just bara vara metoder människan uppfunnit.

Valde man istället punkterna eller lotterna, ser det genast ljusare ut för Putin. Hans personliga daimon är stark och perfekt placerad i femte huset som är ett gynnsamt hus (Solens ”naturliga hus”). Som om inte det räckte står daimonen och Putins själ (Solen) i direkt kontakt via opposition. Detta är definitivt ett omen om en man som har en högre intellektuell nivå aktiverad och som västerlänningar mycket sällan uppvisar. Men åter: även Daimonens lott i Fiskarnas ser ut att undergrävas eftersom det lyckliga femte husets härskare Jupiter själv trillat in i sjätte olyckliga huset.

Kanske är det Putins grubblande över Rysslands fornstora dagar som se i den här komplicerade röran av Tur och Otur, god och dålig karma.

Lyckans lott i Krabba i 9e religionshuset visar att Skorpioner i gemen håller Krabban/Månen eller den biologiska, sinnliga existensen som det högsta goda. Som bäst betyder nog det här att Putin är genuint mån om folkets välmående och trygghet – han är en slags modersfigur eller en som varnar landets trygghet. Och där knyter det här horoskopet ihop med det gamla felberäknade som hade Krabban i 1a och förklarar att även den slutna och defensiva Krabban stämde bra med Putins rollspel.

*****

Något om Putins ödescykler enligt den rättade födelsetiden.

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Moo:  1951-07-11  -  1961-07-11
 Mar:  1961-07-11  -  1968-07-10
 Rah:  1968-07-10  -  1986-07-11
 Jup:  1986-07-11  -  2002-07-11
 Sat:  2002-07-11  -  2021-07-11
 Mer:  2021-07-11  -  2038-07-11
 Ket:  2038-07-11  -  2045-07-11
 Ven:  2045-07-11  -  2065-07-11
 Sun:  2065-07-11  -  2071-07-12

Här är inte annekteringen av Krim och anfallet mot Ukraina inom samma periodhärskare. Krim 2014 var Mästerbyggaren Saturnus, men attacken mot Ukraina under Putins kanske sämsta period: Merkurius, den Goda Daimonen tillfångatagen av den Onda Demonen. Eller mer allmänt: det idealistiska och sociala 11e har tagits gisslan av 12e huset och dess hotande förluster. 

Putin var uppenbarligen allvarligt bekymrad över NATO-USA som lurat land efter land med Coca Cola och tingel-tangel och försvagade Rysslands position än mer. Borgerliga skribenter som viftar bort NATO-aspekten är fullständigt förlorade i sin självlögn. Putins märkliga ultimatum angående EU- och NATO-anslutningar stämmer väl in på denna planetära period som faktiskt ger flera  kommentatorer rätt: Merkurius i 12e är tecken på "nerver". 

Tyvärr för Putin ser Merkurius cykel inte bra ut - långt sämre än den felaktiga prognosen för en födelse 12 timmar tidigare (som fyllde detta inlägg under två dagar). 

Det är knappt mödan värt att studera huvudcykelns undernivå, detta är frankt talat en pissig period och även om Putin inte ser vålnader kommer fienden USA krypande mot honom via hans 12e hus för hotande världslig förlust. Men av ren nyfikenhet följer här Merkurius (kommunikationsoviljans period) subperiod för Ukraina-krisen:

Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  2021-07-11  -  2038-07-11

  Antardasas in this MD:

  Mer:  2021-07-11  -  2023-12-08
  Ket:  2023-12-08  -  2024-12-05
  Ven:  2024-12-05  -  2027-10-06
  Sun:  2027-10-06  -  2028-08-11
  Moo:  2028-08-11  -  2030-01-09
  Mar:  2030-01-09  -  2031-01-06
  Rah:  2031-01-06  -  2033-07-27
  Jup:  2033-07-27  -  2035-11-03
  Sat:  2035-11-03  -  2038-07-11

Samma omen på nästa nivå, som alltid vid huvudcykelns fösta subcykel. Merkurius problem är som starkast denna tid.

Men även en tredje cykel kan inspekteras när de två första säger samma sak:

Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  2021-07-11  -  2038-07-11
  Merc AD:  2021-07-11  -  2023-12-08

   Pratyantardasas in this AD:

   Mer:  2021-07-11  -  2021-11-14
   Ket:  2021-11-14  -  2022-01-03
   Ven:  2022-01-03  -  2022-05-28
   Sun:  2022-05-28  -  2022-07-12
   Moo:  2022-07-12  -  2022-09-25
   Mar:  2022-09-25  -  2022-11-15
   Rah:  2022-11-15  -  2023-03-24
   Jup:  2023-03-24  -  2023-07-22
   Sat:  2023-07-22  -  2023-12-08


Visserligen börjar problemen redan under Ketu = halshuggningen (av Rahu-ambitösa Ukraina, Putins ultimatum i dec 2021). Men den militära insatsen startar under Venus som, som vi sett, inte är en god planet för Skorpionascendenten, vars slutenhet är exakt det motsatta spelet mot Venus/Vågen och skapar missförstånd. Skorpionen-Putin tycker förmodligen "samförståndslösningar" är vanära för honom själv och så blir alla Vågen-frågor potentiella "världsliga förluster". Skorpionascendenter kan vara oförsonliga, men det intressanta med Putins är att Mars ligger i Sattva-kvaliteten. Detta är en högintelligent militär fältherre.

Han drivs enligt den tredje cykelnivån av den onda daimonen denna tid och det är faktiskt vad världens kommentatorer bestämt sig för i sitt plötsliga intresse för Putins psykiska hälsa. Minns dock att Gud använder även Hämndänglar och demoner för att driva spelet vidare... Många vet inte ens att deras liv bara är symboler och vägmärken i andras liv! Kineserna visste hur komplex  Naturen var tusentals år innan västerlandet började leka med ord som "stokastisk" eller "kaosteori".

Så även om Naturen skickade covid på västmänniskan för att få henne att ge upp sin rovkapitalism (mänsklighetens stora problem, inte att Putin vill ha tillbaka Ukraina), och även om Naturen använder Putin för att kasta käppar i världens ekonomiska hjul, är det tveksamt om den Fördömda Arten kommer att göra någon helvändning. Efter Putin kommer fler missöden att drabba den "fria" världen tills dess den dukar under eller inser sin ohållbarhet och byter ut hela spelplanen för civilisationen.


10 kommentarer:

Susanne sa...

Bara en liten randanmärkning som info: Putin delar födelsedag med Ralf Edström, den gamla fotbollsstjärnan och nickspecialisten. Men den senares födelseklockslag är förstås okänt.

Seaward sa...

Hyllad bolltrollare - allt jag minns från barndomen. Men en titt på Wikipedia påminer om att han Anfallsspelare - pst. Putin.

Han skulle ev. kunna likställas med Putins "långsiktighet". Synbarligen belagt av två senast publicerade mundana horoskopen där särskilt Vattenbäraren (Folket - först det ryska men vem vet, därpå kanske Nya tidsålderns globala befolkning) och Skytten (expansion) turas om att ha de viktiga hus 1 och 3, jaget och intellektet.

Susanne sa...

Idag kommenteras Putin i UNT av en professor i freds- och konfliktforskning, där jag tycker man kan dra paralleller till Putins horoskop. Hans långsiktiga perspektiv omnämns även av professorn, och därför vill denne heller inte kalla honom storhetsvansinng eftersom han planerar långt i förväg, men däremot att han har storhetsambitioner. Han säger också att det verkar som om Putin har mindervärdeskomplex, och det är säkert något man kan ha med Ketu vid ascendenten. Och nu vill enl professor Wallensteen Putin ge Ryssland samma ställning som före 1914, för då var landet jämställt med England Tyskland och Frankrike, och nu vill han att Ryssland ska behandlas som jämbördigt med USA. Och där har vi "Den andre" med Rahu i 7:e.
Putin må vara ett verktyg för en högre intelligens, men själv drivs han otvivelaktigt av mindre nobla motiv.

Seaward sa...

Det där med egots motiv och vad den personliga daimonen vill skulle kunna bli ett separat inlägg! Korsar man regelvidrigt hellenistisk metod med den hinduiska metoden är ju 11e husägaren en verksam illgörare för det personliga jaget. En daimonsiskt ledd person kan därför göra rätt ur högre perspektiv och ändå ådra sig människors censur.

Av egen erfaren och minnet av ung kärlek ger jag dig rätt i tanken om Ketu i 1a huset: mindervärdeskomplexet jag snart upptäckte i det fallet var att den unga kvinnan ständigt ritade fantasisedlar med sig som som centralt placerad drottning !!!

Nu säger västtraditionen (Charles Carter) att en stark Merkurius/intellektet kan råda bot på det mesta, så i Putins fall uppstår därför frågan om Ketu i 1a väger tyngre än det starka 3e, och jag tror hans nuvarande huvudcykel (Saturnus) besvarar den frågan: medfödda Saturnus/Merkurius hanterar den sublunära demonen. Jag ser Saturnus som drivkraften i hans företag och inte nodaxeln.

Att koppla hans sjunde hus-Rahu till viljan att Ryssland ska nämnas i samma andetag blir i så fall inte det överordnade motivet, men kan förstås spela in...

Susanne sa...

Jag undrar var du hittat Putins födelseklockslag? Astro.com anger 9.30 fm men det är DD. Astrotheme anger inget klockslag, men har uppenbarligen använt samma tid, för på båda ställena hamnar den tropiska ascendenten på 3gr Skorpionen. Alltså en siderisk vågascendent.
Jag tycker annars att ascendenten i protektionistiska Kräftan med Ketu passar så bra - mindrevärdeskomplex och kort - 1,68m...

Seaward sa...

Läst källnoteringarna hos astro.com. Jag övervägde länge och väl innan jag satsade på denna uppgift:

Richard Nolle quotes Boris Izraitel in Russia for 1:00 PM, with a note that "the time is from Putin's private conversation with an unknown reporter who then passed this information to a friend, S. Klimov. Kilmov described the reporter as one of the most reliable sources in his hunt for celebrity birth data."

Seaward sa...

PS. Med Putins attack visar sig denna uppgift stämma väl med hans pågående Saturnus-period. Dashas baseras på Månens nakshatra-indelning och kräver alltså att man vet exakt var Månen står vid födelsen för att kunna avgöra de planetära perioderna. 13.00 och Saturnus period stämmer perfekt så vitt jag kan bedöma.

Jag noterar att du gärna vill se honom lida av ett komplex trots att hans Saturnus-Merkurius är det starkaste man kan tänka sig för en statsman eller fältherre och i mina ögon helt slår ut enkla egoproblem. :-) Men låt säga att noderna (båda) är viktiga eftersom de involverar hans egen förstahusperson (se samlade svenska medier söka Keu-halshugga genom att frånkänna honom allt förstånd)

Susanne sa...

Nu blir det ännu virrigare... I Astro.com står ju mycket riktigt 1.00 PM alltså 13.00. Men då faller ascendenten i Skorpionen! Vid kl 1 på natten, alltså 1.00 AM, faller däremot ascendenten i Kräftan.
Enda chansen för att kartan ovan ska stämma är om det har blivit ett missförstånd någonstans, så sagesmannen menade kl 1 på natten men att det har ändrats till 1 på dagen, kanske pga språkförbistring eller liknande. Infon verkar ju ha vandrat i åtminstone 4 led.

Seaward sa...

Visst har du rätt. Det är jag som skrivit av astro.com felaktigt.

Skorpionen stämmer ännu bättre med hans defensiva yttre och hemlighetsmakeri. Frågan blir bara vad hans planetära perioder visar sig vara, Sol/Saturnus i Jungfrun i 11e är intressant, då 11e är sociologiskt/ideologiskt.

Men sammanhållande Saturnus (Sovjetdrömmen?) och innanför "polisramen" en utbrytandets Rahu/Ukraina var är en sorg, det stämde fint med tidens pressade dynamik.

Det här inlägget kommer jag skriva om vid första bästa tillfälle. Jag tror alltjämt på den här uppgiften (13.00) Tack för att du såg AM/PM-problemet.

Susanne sa...

Jag var nästan besviken för att jag upptäckte felet, för som sagt, asc med ketu och rahu i 7:e passade ju bra... Men sanningen måste ju fram ändå :-)
Tänkte också på att skorpionen iofs också passar, med de egenskaper du nämner, alltså stenansikte och mörkläggning. Och varit spion dessutom!