Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 februari 2022

Naturligtvis står även Sveriges myndigheter på de Rikas sida

 


Även Arbetsmiljöverket har ställt sig på de Rikas sida, som behöver fler Fattiga för att säkra den nya svenska modellen, baserad, som på den gamla goda tiden, på Överhetens maktfullkomlighet gentemot samhällets allt fler maktlösa och utnyttjade.

Det är en Ond Reinkarnation Sverige har genomgått och man kan just undra vilken terrorregim eller diktatur dagens Svenska Elit var var i sitt förra liv? En ingående och troligen sista analys av den svenska nationalsjälens dolda krafter följer om cirka två veckor på bloggen, helt enkelt därför att det är att kasta pärlor för svinen att granska det som för folkflertalet är ett hyggligt (och demokratiskt gudbevars) fäderneland  - ursäkta det är Jimmie Åkessons version av hemmahörighet. "EU-land" säger väl de svenskar som ännu inte strukit med i de europeiska vintersportorternas laviner. 

I Stockholm, kan jag informera utsocknes, finns en butik som säljer dyra vintersporttillbehör till storstadseliten. Hur sjuk denna människogrupp blivit framgår av butikens namn, som i översättning blir "lägg till lite natur". Grundtanken är att Egot är fult och förvuxet och lite alpin natur "addar" man bara som kulissvägg i den sjuka världsbild där det egna egot spelar huvudrollen.

Som om butiken anar att namnet kan vara kontraproduktivt vänder en stor sticker på fönstret perspektivet: "få en kick ut av naturen", eller något liknande. Nu tillåts naturen faktiskt ha viss betydelse annat än som solipsistens tillbehör, men det är fortfarande den dekadenta människan som den ska serva med "kicken".

Se inlägget om Annika Strandhäll för den senaste i en lång rad offer för den "sensationalism" som lätt tar över sinnelaget där vettig skolkning saknas.. En extremt vanlig typ och som i princip driver den korttänkta kvartaskapitalisten och de dumme stockholmarna i huvudstadens näringsliv. Se som jämförelse den gamla (från 2010) kommentaren om de som bara har passion nog att brinna för ett kvartal i sänder: NASDAQ-börsens horoskop

Efter den här evolutionsnivån kommer att följa en ny slags mänsklighet som kriminaliserat låga egoperspektiv. Morgondagens människa kommer bara att få njuta livet i samma mån hon gagnar sina medmänniskor. "Algoritmerna" för ett kvoteringssystem utarbetas ännu i Övervåningen.



Inga kommentarer: