Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 april 2022

Svenska snällversionen av Goebbels propagandaministerium

 


Inlägget är inte något billigt brunsmetande av Myndigheten för psykologiskt försvar eller dess operativa chef Tofvesson. Han har ansvar för att ingen annan propaganda än den svenska statens susar i medborgarnas hörselsnäckor. Goebbels hatade judar och Sverige hatar ryssen, men det är ändå skillnad på de två ansvariga för vad som når allmänheten. 

Goebbels antijudiska smutskastning var aktiv och hans ministerium ansvarade själv för skiten folket utsattes för. Tofvesson ansvarar för en mindre del i Sveriges likriktningsapparat och den består i att snoka upp information som ser legitim ut men ytterst härrör från främmande makt. 

Han är i den meningen passiv, en censor. Den svenska propagandan finns många andra organ som aktivt sköter. Myndigheten deltar bara indirekt i den propagandamättandet av svenska folket genom att agera alarmist och att öka ängsligheten hos ett folk som - det ska gudarna veta - ha hållits så enkla i tanken att de just bara klarar sina tilldelade arbetsuppgifter. Detta krälande på tunnans botten har gjort att folk i gräddfilen kunnat segla runt och byta höga befattningar som det lyster dem.

Tofvesson tillhör med andra ord Etablissemanget som har fått får sig att de har rätten att kontrollera en tänk underklass (klass är bara en tanke man begränsar sig eller andra med, även om den i förlängningen för förödande ekonomiska konsekvenser för de som "tänks" ned till samhällsbotten av dem en bit högre upp).

Faktiskt, här knyts den svenska Överheten åter till Goebbels och det tyska Herrefolket som med svenskimporterad social ingenjörskonst satte igång judeutrotningen snart efter att Goebbels satt till verket med sin demonisering av den judiska befolkningsdelen. Men som sagt: aktiv propaganda. Moderna Sverige som lärt av nazismen begränsar sig numera till att peka ut andras propaganda och att bedyra att man själv enbart sysslar med fakta.

Titta för övrigt gärna på Goebbels karta invid horoskopet för Nürnbergs raslagar som tyvärr råkade hängas på i slutet av ett annat ämne. Långläsning är inte någon het grej i Sverige och i synnerhet olämpligt för den som vill nå ut är att på ett mer intellektuellt sätt variera ämnena. Så gör ingen god progagandist!

Innan SvD klokt slutade kalla vissa söndagsartiklar "Långläsningen" i ett plagiat på The Guardians motsvarighet konstaterade den här bloggen att det SvD kallade "långt" var en tredjedel, ibland en femtedel av den brittiska motsvarigheten. Och det är inte så att svenskan är ett fem gånger effektivare språk än engelskan, nej det är något som tar stopp ganska snart i den svenska tankeutvecklingen...

Och det är klart, när Etablissemanget serverar menigheten fattiga sammandrag av allt kommer med tiden en loj folkmentalitet att uppstå, sådan den visar sig i nationalhoroskopet vid nymodighetslystna Månen-i-Väduren. Den blir snart nog övermätt eftersom dess fundament (Mars-i-Jordelementet) av skilda anledningar inte fungerar värst bra med den absorptiva Månen.


Den svenska folksjälen är som en nyfödd bebis som kräks så fort mamma matar på för mycket. Jämför med Storbritanniens nationalhoroskop och dess Måne i Tvillingarna - glupande aptit efter språk och kommunikation - och språkets alla nyanser. Britterna är mästare på att sticka in småord i varje mening, "quite so!" - de gillar sitt språk och ornamenterar det med kärlek. I Sverige gäller något annat, en gruffig och oförlöst nationalsjäl anas, en som Överheten låtit förbli i mörker (8e dödshuset) medan ett fåtal resursstarka byggde ett samhälle med gott om kryphål för sig själva. Detta har bloggen tydligt nog klarlagt. Nationalhoroskopet stinker.

GOEBBELS:

Grekisk-romersk metod: Goebbels personliga daimon
i kritiska Jungfruns 22a grad i 3e huset och därmed en
perfekt "kommunikatör"med ett budskap baserat
på den "fallna" Venus - idel veklagan över allt judiskt elände..

Goebbels var bara en av de många nazitoppar som "imiterade" Hitler med Månen-i-Skytten. Propagandaministerns placering är dock usel, eftersom Månen samtidigt är Krabbascendentens härskare. Här kan man misstänka hans hälsoproblem (klumpfot och livslånga problem med det förkortade högerbenet). Månen i Ohälsans tecken binder således direkt till den kroppsliga ascendenten och Månens disponent Jupiter ger inget vidare stöd. Den är visserligen en välgörare för ascendenten men svag i Jungfrun och dessutom i det onda 3e kommunikationshuset. Här finns också Solens disponent Venus, fallen och hyperkritisk i Jungfruns tecken. 

En stor del av Goebbels rabiata antisemitism ses här, och det är inte någon vidare bra version av Vågens tecken, detta. Dessutom har jag (små) tecken på genuin men väl dold grymhet när Saturnus (Liemannen) befinner sig i 5e huset som i teorin borde tillhöra den motsatta principen: livets Sol. 

Skorpionen (här i femte) är dessutom ett tecken med stor kapacitet till kallsinnighet redan innan den härbärgerar iskalla Saturnus. När man adderar alla tveksamma omen inser man till sist att detta till sist blir en tvättäkta rasist och en farlig propagandist. Just en sådan Sveriges myndighet för psykologiskt försvar skapades den 1 januari för att värna mot. (Märkligt rätt i tiden för att delta i Stora Ryssdrevet som strax skulle följa. Finns det verkligen något sådant som slumpen?)

Är då Tofvesson rätt man att detektera en Goebbels handstil i material som kommer till det Psykologiska Försvarets Censurmyndighets kännedom?

TOFVESSON:

Tidszonen kan fela en timma när inte födelseort anges i programmet.
I horoskop utan känd födelsetid spelar det ingen roll.


Efternamnet är ganska ovanlighet om med en bostadsadress nära Försvarshögskolan i Stockholm och enkelt pendlingsavstånd till myndigheten i Solna, gissar jag att kartan är rätt. Han ser enligt bild i AB exakt ut som flera av samma årgång, där jag noterat en återkommande tendens till tidigt åldrande. Dessutom är detta samma årgång som Sveriges nytillträdda statsminister Magdalena Andersson och han delar nationalhoroskopets soltecken Vattenbäraren, dvs. den svenska Överhetens rejält avvikande Sverige från det befolkningen känner. 

Med Solen i socialt engagerade Vattenbäraren uppstår samma fenomen som för Andersson, att en ytterst psykologiskt svag Saturnus i VATTEN får problem med att utgöra en stadig bas för Solen eller den kognitiva kapaciteten. 


Andersson: "I Sverige får man uttrycka sina åsikter, smakliga som osmakliga, det är en del av vår demokrati. Oavsett vad man tycker så får man aldrig ta till våld. Det kommer vi aldrig acceptera."

Klarar inte ens att kvalificera yttrandefriheten i en mening utan måste dela upp den på ett sätt som får henne att framstå som att hon säger mot sig själv. Saturnus i duala Fiskarna? Hon skiljer alltså på tal- och kroppspråk vilket ger en mycket egendomlig bild av Sveriges saturniska gränslinjer.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Or9l83/magdalena-andersson-fordomer-upploppen


Faktiskt, det är mindre än man kan tro som skiljer den här propagandahanteraren från Goebbels, utom möjligen illvilligheten hos tysken. Saturnus i irrationalitetens Vatten kan betyda "sjuk in i själen", en nog så viktig indikation om man talar om psykologiskt försvar. Men om betraktaren har problem med att förstå och redogöra för gränser, hur precis blir då bedömningen av det undersökta? Har anas Sveriges ökända godtycke i ännu en skepnad.

På den positiva sidan märks ett sinne på hugget - Mars i Väduren är här en exakt motsats till Sverigehoroskopets rätt loja folkmentalitet. Jag skulle inte som Fredrik Reinfeldt kallat svenskarna "det sovande folket" (men har nog gjort det ibland). Närmare betraktat är dock ett Vädurspsyke "trubbat" av Mars-i-Oxen långt mer rofyllt och inte alls så halsstarrigt och lättantändligt som Tofvessons överdrivna Rahu-Måne, med en underliggande Mars i analytiska Vågen. 

Den här hyperalerta oppositionen är till följd av Drakhuvudet som ett illa tillverkat antivirusprogram som larmar för allting i datorn. Bloggaren installerade för första gången på MÅNGA år ett sådant program och knäppte av det som medföljt i gamla Windows 8.1. Ett modernt antivirusprogram är så korkat att det inte längre kände igen Photoshop av gammal god årgång. 

(Har inte uppgraderat sen 2002 eftersom tillverkaren inte tillfört något väsentligt utan bara gjort programmet mer tungkört - för att matcha senaste snabba datormodellen. Måttet var rågat när de övergick till att "hyra ut" rätten att använda det över nätet. Där gav jag upp västcivilisationens giriga kontrollfingrar och tänker hålla de gamla prylarna rullande så länge det går.)

Virusblockeraren tvingades tänka i säkert 15 sekunder innan det insåg att programmet var legitimt. Överväger att avinstallera det eftersom det trögade ner datorn lika mycket som Microsofts version börjat göra efter sju års uppdateringar av virusdefinitioner... Jag har under dessa sju år aldrig haft en enda virusalert med inbyggda säkerhetsprogrammet, så man kan undra vilka surfvanor virusangripna har - låg penning- och porrmentalitet kan förmodas...

Notera Tofvessons storebrorattityd: Solen i Vattenbäraren står i hans subjektiva fantasi (Månen) i 11e huset, dvs är där ett av de ledande ljushuvuden som tänker ÅT folket och ger dem en ideologi. Det är alltså hur månascendenten föreställer sin insats och uppenbarligen stämmer det väl med hur hans liv utvecklat sig.

Månen i Väduren motsvarar på ett rätt banalt plan folkets sinnelag, men, som beskrivet, skiljer sig genom att via Rahu överreagera för att kompensera för folkets förmodade tröghet och benägenhet att gå på allt. Det är ett perfekt exempel på hur hälsofascistiska Sverige nu också ska in och kontrollera folkets hjärnor efter att ha "fostrat" (indoktrinerat) massorna att vaccinspruta sig så fort Läkemedelsföretagen erbjuder en "uppgradering". 

Bland horoskop med känt datum hittar jag bara en berömdhet som exakt reproducerar den nyutmände Censorns egen eller på Folket projicerade problematik. Månen/Rahu i Väduren opposit Mars ger Englands mest skandalöse konung någonsin, George IV:

"Som prins saknade kung Georg IV ambition, hade ett hedonistiskt och sjaskigt, bisexuellt privatliv. Var impopulär och känd för överdrifter med älskarinnor, alkohol och opium. Vanvettigt oförmögen att hantera pengar och Parlamentet fick upprepade gånger lösa ut honom ur knipa. "
(troligen sammanfattat från texten hos astro.com)

En titt på kung Georges karta visar dock att det är så mycket problem med den att han kanske inte är helt representativ för vår senaste nationella Censor. Ur den större gruppen kartor utan känd födelsetid finns ett ännu äldre horoskop som illustrerat vilket spektrum som kan uppstå t.o.m. den denna graverande usla Rahu-Måne: franske kvietisten och ärkebiskopen François Fénelon (f. 1651). Hans polaritet Väduren/Vågen är identisk med Tofvessons och kvietist passar som hand i handske med en Censor, någon om undertrycker vad som uppfattas som löst och onyttigt pladder! (Den kvietistiska striden inom Kyrkan gällde om man helt passivt - kvietistiskt - kunde växa andligt jämfört med bönerabblande och andra av katolicismen föreskrivna aktiva metoder.)

Å andra sidan finns bland en handfull träffar i gruppen utan känd tid också "den smutsigaste" konservativa politikern någonsin, britten Michel Gove (26/8 1967). Här förmodas det starka Sol-Lejonet spela in i den fula maktspelarens beteende och i kombination med den ytterst principsvaga Saturnus i VATTEN. Min enda minnesanteckning (kopierad någonstans ifrån): "Gove fooled egomaniac Tory Boris Johnson he had his support in succeding David Cameron after disasterous Brexit referendum." Underförstått: högg sedan Johnson i ryggen genom att byta åsikt.

Apropå vaccinuppgraderingen har tanken redan spritt sig till andra säsongssjukdomar när Hälsofascismen i i Sverige uppmuntrar - i statlig radio -  till "uppgraderingar". I roten till denna nya folksjukdom - "uppgraderingssjukan" ligger datorfascismens sjukliga affärsmodell, ett helvete nästan från från början. Varför inte tillverka program som fungerar vid lansering istället för att fortsätta reparera dem i åratal med tillägg? Nu är hela världen i ett trasigt tillstånd och kräver ständiga fixar. 

Detta är nästa synliga uttryck för den onda kapitalismen som en gång nöjde sig med att tjäna grova extrapengar på reservdelar till bilen som förr eller senare blev en nödvändighet. Och delarna var mycket dyra! Eftermarknaden ett lönsamt måste för biltillverkarna.

I nästa skede klumpades elektronik ihop i stora integrerade kretskort så att man i princip fick köpa en ny tv istället för att bara få några komponenter infödda. Minns ett syskons Telefunken på 80-talet och förstämningen när reparatören förklarade att i princip allt utom plastskalet måste bytas ut redan efter 5-6 år - det var på tjock-tv:ns tid, en tidig modell med ett jättelikt kretskort bakom skärmen istället för diskreta och lättbytta komponenter. Kapitalisten hade nu med ilska sett arbetskraften bli så dyr att felsökning och reparation skickades i graven och det ännu större slöseriet på naturtillgångar begynte.

Vinstmaximerarsamhället har varit på väg mot sin död länge nu, och när Sverige nu infört Tankepolis från den 1 januari i år, då är det verkligen inte långt kvar. Dess död kommer att koincidera med världsomspännande händelser som inte någon lokal Tankepolis kan göra ett dugg för att vifta bort.

*****

Avslutningsvis födelsehoroskopet (satt till Stockholm) för Myndigheten för Psykologiskt Försvar. De dova oinspirerande färgerna i husen söker återkalla den klaustrofobiska stämningen i gamla öststatsministerier, även om den framträdande Skorpionen - terrorns och fruktans tecken - passar bra i dovt grön färg (som kan ses i så många väntrum där färgsättningen av ser lugna patienten). (Tänk Alfredsons Tinker Tailor Soldier Spy).

Den smutsiga kulören illustrerar 3e huset som tillhör den "onda" kategorin. Vattenbärarens smutsblå är på samma vis en följd av 6e onda huset och 6e huserar soltecknets ägare vilket också smutsar ner Sol-Skyttens normalt så klara blick. Här är en myndighet som inte ser det sköna i livets rikedom utan bara tittar efter det fula, helt i linje med dess syfte.

Om detta syfte hade de gamla kineserna åsikter, inte minst:

Den visa människan äger inget eget hjärta;
Han tar Folkets hjärta som sitt.
Till den goda människan ger jag mitt bifall,
-Och sålunda fylls han av godhet.
Den sanningsenliga människan tror jag,
Men även lögnaren,
-Och sålunda mottar han sanningsenlighet. ...

Daodejing kap 49

Sverige gör som synes återigen fundamentala fel om syftet är att säkra Folket men helt rätt om Överheten i själva verket bara tjänar sig själv. Passagen ur den daoistiska texten påminner hur generande falskt talet är om ett demokratiskt styresskick. Här råder envägskommunikation från toppen och ned, och nationalhoroskopet visar på samma vis NOLL FLÖDE MELLAN SOL OCH MÅNE. Den ena energin har kapats av rövare, kretsen är bruten, och de ansvariga menar sig nu dessutom vilja "skydda" Folket från "utländsk påverkan". Inte ett ord sagt om det korruptionsmaskineri som verkar innanför landets gränser.

Mycket i myndighetsvärlden rullar med fantasilös formalism igång den 1 januari, vilket (i vår epok) ger många Jungfruascendenter som varje gång pekar mot Merkurius, räknenissar och pappersvändare.

Jungfrun har blivit en äkta byråkrattyp nu sedan den gamla Sekreteraren inte längre är, en vanlig liknelse som jag såg i de första astrologiböcker jag läste. Men tecknet passar förstås alla områden som kräver uppmärksamhet och analys, kemilabb eller en myndighet som lusläser misstänkt speciösa texter - kanske en som denna.

Merkurius själv står med Stora Censuren (Saturnus i Stenbocken) och återigen går tankarna direkt till Goebbels propagandahoroskop. Där var det gravallvarets Saturnus i leken och glädjens 5e. Saturnus i negativt (avvärjande=försvar) härskarläge i Stenbocken är inte mycket roligare, även om det blir en bra byråkrat av de här två planeterna i mixtur. 

Men det intressanta är förstås att svenskarnas "sunda" tankeförmåga måste räddas. Landets soltecken Vattenbäraren dyker upp i 6e huset för Olyckan eller Fienden men Jupiter, framgångsplaneten visar att det inte är Sveriges ideologiska framgång som man står inför. Tvärtom det är den som måste räddas, varför Vattenbäraren samtidigt också kommer att representera alla de tusen och en ideologier (Vattenbäraren = koncept/tankesystem) som Myndigheten nu ihärdigt som en Stenbock klassificerar som Fientliga och Osunda Tankar. (Paralleller med Nazityskland är svåra att undvika! Jag tänker direkt på Hitler och hans sanktioner mot "dekadent konst" - jämför också ETC-debaclet med fegproppen som offrade sin stjärnjournalist för att hon grävde lite i den enahanda Västkören i medierna.)

Att det är myndigheten själv som är det sjuka i detta senkapitalistiska sammanbrott ses av dess 3e intellektshus där återigen Rahu visar att det är något felkalibrerat över hela det tankesätt som driver fram sådana här arbetsplatser. Rahu har INGEN BALANS, det ligger i den giriga demonens väsen. Den har hybris och här är det förstås folksjälen - Månen - som myndigheten betraktar som sjukligare än den själv. Solen i Skytten är myndighetens granskande solöga som "stödd" av en Jupiter i Fiendens läger granskar allt suspekt som skulle kunna leda till att folket dras med en demonens skorpioniska känslor.

Skorpionkänslor är  problematiska för en stat som är till för att undertrycka folkliga upplevelser av annan art än de staten önskar se. Myndigheten har ideologins Vattenbärare och resistansens Skorpion, den senare aktiverad i riktning mot Överhetens ideologi (nu i offerkofta i 6e huset). Här blir det kritiskt för staten eller dess myndighet som mobbar ut vissa (därav "utstötningssyndromet") och tillåter andra - allt för att försvara godkända "fakta" (himlar med ögonen!). Månen kan både stå för hotet att inhemska folkmassor börjar angripa Jupiter-Överhetens privileger att bestämma Narrativet (Vattenbäraren = koncept och narrativ) men också utifrån kommande infiltratörer.

Missa inte att demonins axel spänner över 3e kommunikationshuset och 9e huset som normalt kretsar kring högre vetande, filosofi och religion, men som i ateistiska Sverige i princip bara rör lukrativa kontakter med Utlandet (merkantila Merkurius äger 9e och Merkurius står med Stora Pengars Jupiter i Elitens 5e). Så det är utländsk påverkan på det förmodat sjukliga och lättinfekterade svenska skorpionpsyket Myndigheten ska värna mot. 

Jag säger det: Tankepolisen är här på allvar men det var trevligt att få leva 62 år i ett land där man kunde studera utan att staten hängde över ryggen med sina lönsamhetskrav och sen ta smällen i upptäckten att Sverige närmast praktiserar Yrkesförbud i alla kunskapsgrenar staten inte kunnat locka lönsamhet ur. Det var den här fattigpensionärens udda "svenska upplevelse".

Men den historiska etapp rom nu dragit igång måste rimligen vara början på Sveriges sista sträcka mot sin död. Den som lever då ska hålla noga koll på år 2036 när Saturnus stora cykel (Maha Dasha) rullar igång. Mellan 2036-55 kommer Sverige att reduceras till ett minne blott, en formalitet. Det är visserligen en tidigare period än ett annat kritiskt år, 2093, men Sverige håller just nu på att spela bort alla sina kort och kommer inte att betyda något för någon i världen i morgon.

Ur programvaran Jagannatha Hora

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ven:  1959-10-05  -  1979-10-05
 Sun:  1979-10-05  -  1985-10-05
 Moo:  1985-10-05  -  1995-10-05
 Mar:  1995-10-05  -  2002-10-05
 Rah:  2002-10-05  -  2020-10-05
 Jup:  2020-10-05  -  2036-10-05
 Sat:  2036-10-05  -  2055-10-06
 Mer:  2055-10-06  -  2072-10-05
 Ket:  2072-10-05  -  2079-10-06


Jag måste än en gång understryka att jag inte var politisk astrolog när jag startade bloggen och är det alltjämt inte. Hinduerna har avvikande dasha-system för nationell / politisk astrologi, men Vimshottari tycks också ge resultat på nationell nivå, att döma av bloggens åtskilliga jämförelser mellan Sveriges utveckling och dess planetära cykler.

Hinduisk tradition har kanske blivit överspecialiserad med århundradenas gång och det folkets räkneglädje! Det är bra mer lite "tillbaka till grunderna" då och då, som t.ex. frågan vad det är för slags svensk som tillsätter en Tankepolis som bestämmer över medborgarnas faktaintag.


Inga kommentarer: