Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 april 2022

Sverigerötan bekräftas. Andra omdöme om Rysslandshoroskopet.

Daniel Suhonen, AB, har läst Andreas Cervenkas domsord över "Girig-Sverige" och presenterar några bärande punkter ur boken vilka ytterligare inskärper hur Sideriska siktets Sverigebild är överraskande korrekt. Trots att den "bara" utgår från astrologins grad av samstämmighet med en försvarlig rad kolsvarta rubriker i medierna sedan bloggstarten 2009.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/g6eGy0/systemfel-att-sverige-har-flest-miljardarer 

Suhonens referat lyfter särskilt fram att politikernas "arbetslinje" är en ren fälla för den naiva svensk som tror ärligt arbete lönar sig. Det här är landet för dem som har medel nog till att börja med för att kasta sig in i finansspekulation. Förloraren får nöja sig med ögonblickets kick medan han/hon förlorar pengar till någon av de unga IT-miljonärer/miljardärer som tillhandahåller riggade spelautomater på nätet. Casinospelens formgivning tyder på att användarnas intelligens likväl stannat på småbarnets nivå (vilket de lyckligtvis inte själva förstår). Det svenska "it-undret" har bygg ansikte och bygger nu på rovfåglar som angriper småvilt på gräsrotsnivå.

Svenska staten håller dessa Fulkapitalister om ryggen genom att villigt hålla kunskapsnivån låg i Sverige, trots återkommande politikerfloskler om "kunskapslyft"  varvade med piskan: "svenska arbetstagare måste vara beredda till oändligt många flyttar och omställningar, allt beroende av vad Kapitalismen driver fram för säsongsblomster och vad de dödar eftersom det inte var lönsamt nog. Svensken är verkligen bara en försumbar bonde på schackbrädet, och jag minns inte när Sideriska först började peka ut Sveriges ledare (Solen) och Rika (Jupiter)  i 5e horoskophuset som hinduerna knyter till LEK & SPEKULATION.

Det är gräddan som är bovarna i den här gisslansituation fåtalet satt befolkningen i, men till femte huset (läs: Stockholm) sällar sig också otaliga Lycksökare från övriga landet, folk som naturligtvis är duperade och stöpta i den materialistiska statussträvan.

Materialism är en av Sveriges legitima Ersatz-religioner nu när landets förståndsnivå sjunkit så lågt att bara det handgripliga (ting) ter sig verkligt för ett folk som blivit förstört av sina förtroendevalda i regering och riksdag. 

Kvar finns bara fickor av resistens, men överlag berättar Sverigehoroskopet att det svenska folket i alla bemärkelser är dött. De ser sig hellre som fastighetsmäklare i New York tack vare medieindoktrineringen. Tönten i den realityserien är givetvis bara en morot och aptitretare för de obetänksamma, de köper hela bilden där Sverige är ett självklart bihang till USA. Vi har mörats för NATO-anslutning bra många år och lagom till Putins Tredje Världskrig dessutom.

Folkmentalitetens kraschlandning ses i Sveriges Måne, allmän symbol för "folkmassan". Placerad i ett ELD-tecken söker landets invånare göra sig synliga (ELD = visuellt)  och samtidens realitysåpor säger mycket om den mest ointressanta människotyp som går att föreställa sig: linsljusen. 

Men eftersom kollektiva månpsyket baseras på Mars i Oxen (JORD), är det lite si och då med svenskarnas "mediamässighet" och grundtonen i JORD avslöjar att det snarare rör sig om tävling i materialism. Månen i Väduren gör nästan alltid misstaget att tro det handlar om att utmärka sig, att stå ut från massan och således är den här psykplaceringen kanske den sämsta för ett nationalhoroskop. Sverige har ingen nationell sammanhållning! Bara Eliten i femte spekulationshuset håller ihop och ser till att sakernas tillstånd inte rubbas. Sverigehoroskopet är en oerhört tydlig bild av de Fattiga och de Rika.

Överheten har faktiskt lyckats skapa perversa mini-kopior av sig själva. Nere i medelklasshelvetet och en bra bit ner i arbetarklassen slåss svenskarna om arbetstillfällen och brödsmulor som är ett rent skämt med vadden Rike Mannen unnar sig. Under en viss nivå är inte konsumtionsdrömmen längre rimlig och det är här det kriminella alternativ-Sverige börjar. En svart värld skapad av Överheten.

*****

Sverigehoroskopet har ägnats så mycket tid på bloggen att dess sanna omen förr eller senare var destinerade att gå i dagen. Den hinduiska läran stämmer, att planeter kan maskerna sig och representera något väldigt annorlunda med hur de själva vill bli kända. Ta t.ex. Dagens Nyheter som för vilken gång i ordningen "låser upp" tidningen för att ge svenskarna chans att läsa sann journalistisk (om Putin och hans aggression mot Ukraina). Det är sant att svenska medier dels beskrivs som en välgörare för landet - Merkurius tillhör de verksamt goda, och den är intimt sammanlänkad med Saturnus som står för Ägarna till alla resurser.

Ägarens symbol är intressant nog infekterad av huvudlösa Draksvansen (Ketu), en symbol för en vilsenhet om vart att gå (eller ren omedvetenhet). Det är lätt att i Sveriges nya öde fr.o.m. 1974 både se en tilltagande ägarkoncentration och därmed en effektivare styrning från Överheten ner till det enkla folket. Men också digitaliseringen som förvandlat mängder av gamla materiellt solida produkter till virtuella. Ägarna slet häcken av sig för att upprätta låsmekanismer för att hålla gratisläsare från nätupplagorna på avstånd.

Men både Merkurius och Saturnus "verksamma godhet" måste ifrågasättas eftersom den förra angrips från båda hållen och belägras av Överhetens "verksamt onda" avsikter, Solen och Jupiter runt Merkurius fråntar medierna mycket av dess autonomi. 

Eftersom 3e intellekts- och publiceringshuset i ett andra omdöme instämmer, demonisk girighet (Drakhuvudet/Rahu) vilar över det svenska medielandskapet, är DN och andras påstående om att vara sanningssägare mitt i den putinistiska propagandan rent nys. Det kapitalistiska grundperspektivet tillåts aldrig in i bilden. Jag har då och då sett att "Putin avskyr den västerländska världsbilden" men förståelsen av varför det är så är det svårare att få grepp om, med mindre man tar Nazi-Tyskland som senaste historiska representant innan NATO för Väst försök att inkräkta på ryskt territorium.

 

*****

RYSSLAND - REVISION 1

Den 20e februari kommenterade jag det moderna Rysslands horoskop via rubriken "i grunden defensivt". Efter över en månads ineffektivt krig i Ukraina kan man fråga sig om Mars i NEGATIVT härskarläge i Skorpionen är olämplig att föra AKTIVT ERÖVRINGSKRIG...

Positionen är fylld av varningar i den astrologiska traditionen och att ha Skorpionen i det utagerande femte huset (Lejonet, Solen = Liv) är på sätt och vis helt bakvänt. Men förklaringen ligger förstås i att Rysslands persona i KRABBAN ger den defensiva och självprotektionistiska tendensen så stark att t.o.m. det kreativa femte huset färgas av slaktartecknet Skorpionen. 

Hur vidrigt Ryssen skulle bete sig i faktiskt krig överraskade mig faktiskt, och jag har funderat på vad, om något, i horoskopet som kan bekräfta Mars-Skorpionen som något av en sadist.

En stark Sol är alltid användbar inte minst för en sund självbild (identitetskänsla), men vad händer när Solen står i 6e huset för Fienden eller Olyckan? Självkänslan sjunker och om Ledaren upplever sig som felfördelad eller i händerna på Fienden (Väst/NATO) handlar det om en trängd Sol som kan tänkas fatta dåliga beslut. Det är viktigt vilket hus Solen befinner sig i och Solen i 5e (lyckan) eller 6e (olyckan) behöver inte kommenteras.

Jag vill nu föreslå en justering av det tidigare sagda: Ryssland har en skadad eller till och med förnärmad ledar-Sol genom husplaceringen och det blir inte bättre av att den giriga demonens Drakhuvudet kombineras. Om Solen är Putin (ett rimligt antagande trots att förre rådgivaren till Putin ser honom som en produkt av systemet snarare än ett unikum. Det här låter som en avhoppare till Väst skulle låta, så att Aftonslöddret stängde in artikel bakom betaldörr inom ett par timmar må vara okej - färre blir skadade av texter som går Västs ärenden på det sättet.

Solen skulle således beteckna "duman" i Rysslands fall (historiskt är astrologins sol kungen enbart, men kan gälla närhelst ledarskap diskuteras). Och Drakhuvudet är girigt så ett "revanschistiskt Ryssland" troligen blir den mest rättvisande läsarten. (Minns Solen som identitetsmarkör.) Och ryska folket är med Solen i detta företag, för det är ju även deras identitet saken gäller. Månen är det fundament Putin (eller duman) bygger makten på. 

Solen i Skytten ägs av Jupiter invid Folkets Måne i Lejonet. Skillnaden med Sverige är som natt och dag: I Sverige är folket felfördelat och redskap för den Rika Eliten och dess eviga självberikande. I Ryssland - som DN kallar både det ena och det andra - är tvärtom folket bärare av en annan slags rikedom än den svenskarna förstår sig på. I ryska horoskopet finns ett samband mellan nöd och själslig rikedom som är fullständigt frånvarande i Sverigehoroskopet. 

Vi har valt att sopa vårt fattiga förflutna under matten och lever hellre i nuets fantasi om det bästa av alla folk i den "relativt bästa" av styresskick: skendemokratin. (Det finns ingen demokrati i Sverige när solsidan har det så bra och månsidan slåss om sådana futtigheter.)

MEN... Solen med Drakhuvudet är inte helt friskt. Det är "för mycket". Se bara hur SVT:s programchef lider av ett perverst känsloliv: Månen och Drakhuvudet där psyket är som mest oskyddat från skada: Månen "fallen" (från nåd) i Skorpionens tecken. Bara en människa med så avvikande uppfattning om vad som är rätt och sant kan påtvinga hela svenska folket licensavgifter för att gayifiera massorna med dragshow-underhållning som nästa folknöje. 

Sverigehoroskopets förstörda gränsdragare Saturnus-med-Draksvansen förklarar hur landets otroliga likgiltighet för historiens lärdomar och insikter leder till den så kallad svenska extremismen (i många avseenden)! Med ett så dysfunktionellt land är det inte konstigt att Statstelevisionen blandar högt och lågt utan andra avsikter än att smörja marknadssamhället varifrån produktifieringen av allt mellan himmel och jord utgår.

I en fungerande nation som verkligen är på väg någonstans, fungerar Saturnus inte så här osedligt och SVT skulle ha en programansvarig med förmågan att göra kvalificerade urval. För missa inget: det handlar om att stöpa den formbara massan i en viss riktning. Klubbar och privata tillställningar räcker så gott för subkulturer: dekadenta särartsbeteenden behöver inte marknadsföras av Staten.

Drakens huvud och dess svans är långt viktigare än jag någonsin kunde tro när den här bloggen startade 2009 och Rysslands Sol+Rahu i 6e huset är förmodligen boven till Ryssens ofärdiga invasionsförsök av Ukraina.

Att Ukrainas eget horoskop skriker av den fanatiska utbrytaren Rahu (som ville blir som gudarna [Västerlandet] enligt den hinduiska legenden) spelar förstås in, men det Ryssen nu gör är dess eget solära överaktivitet inifrån dess psykologiskt trängda och hotade 6e hus. Putins sista grandiosa display visade sig förödande. Det är uppenbarligen inte Putins Ryssland den amerikanska siaren Edgar Cayce talade om på 1930-talet utan ett senare historiskt skede mänskligheten inte nått fram till ännu.

Måste påminna om Rysslands planetära ödescykler. Inom ramen för INRIKESPOLITIKENS MÅNE (där Månen natalt står med expansionens Jupiter!) gick Ryssland den 6 mars in i Rahus sub-cykel. Det är här invasionens galna fas inträder. Drakhuvudets vansinne kunde alltså ses både i Ukrainas besatta försvar och i de ryska truppernas godtyckliga våld. Ytterst är det Putin - Rahu-Solen i olyckliga sjätte huset som indikerar en dålig anfallare. Lägg till det nationalhoroskopets Mars-Skorpion med dess smått sadistiska underton (Skorpionen är zodiakens Vedergällare!) och en dyster bild framtonar.

RYSSLANDS CYKLER:

Vimsottari Dasa:

 Moon MD:  2020-10-08  -  2030-10-09

  Antardasas in this MD:

  Moo:  2020-10-08  -  2021-08-07
  Mar:  2021-08-07  -  2022-03-06
  Rah:  2022-03-06  -  2023-09-08
  Jup:  2023-09-08  -  2025-01-05
  Sat:  2025-01-05  -  2026-08-08
  Mer:  2026-08-08  -  2028-01-06
  Ket:  2028-01-06  -  2028-08-07
  Ven:  2028-08-07  -  2030-04-05
  Sun:  2030-04-05  -  2030-10-09


I skenet av månnodernas tydliga effekter kommer bloggen att försöka testa Rahu och Ketu i några olika sammanhang. Detaljer kommer senare.


Inga kommentarer: