Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 april 2022

Ukrainas ryssvänliga president (avsatt genom USA-hjälpta revolutionen 2014)

Svenska mediers hysteriska anti-ryss och NATO-propaganda blir lättare begriplig om man förstår, som bloggaren först nu börjar göra, att USA låg bakom Maidanrevolutionen i Ukraina 2014 där den ryssvänlige presidenten avsattes. 

Följden: det sinnessjukt Rahu-smittade horoskop som det Väst-suktande Ukraina nu har och som Ryssland söker neutralisera (Rysslandshoroskopet har Rahu i 6e fiendehuset och Ryssland har i landets ödescyklar sedan mars i år börjar sin Rahu-period!).

https://siderisk.blogspot.com/2022/01/ukrainas-parodiska-frihetsfanatism.html

Visst är det här ett krig mellan Ryssland och USA. USA låter ukrainarna kriga ihjäl sig men törs inte gå in i kriget själva. Det stora mörkret kommer från USA i än högre grad än Ryssland trots att de senare ser ut att vara boven. De har åtminstone försökt mörka sin imperialism på samma förrädiska sätt, för alla fattar att det har att göra med den ryska imperiedrömmen. Svensken är som vanligt byfånen som låter sig luras av allt USA producerar.

En sökning om USA:s verkliga inblandning i det som nu händer ger denna topprankade artikel som, som vanligt med vänstertänkare, har klarsyn och modet att förstå det Väst inte vågar se om sin sanna natur. USA som världens värsta krigshetsare i modern tid: 

"Nearly a decade on, the 2014 Revolution of Dignity, as it’s known in Ukraine, remains one of the more widely misunderstood episodes of recent history. Yet understanding it is critical to understanding the ongoing standoff over Ukraine..."

https://jacobinmag.com/2022/02/maidan-protests-neo-nazis-russia-nato-crimea

Som tvåa:

"The extent of the Obama administration’s meddling in Ukraine’s politics was breathtaking..."

https://www.cato.org/commentary/americas-ukraine-hypocrisy#

(Obs. Dessa är inte "ryska" eller putiniserade länkar - det är intelligenta amerikaner som ser vad det officiella Sverige inte kan tillåta sig se till följd av "prior commitments".) 

*****

Efter kontrollen av Putins pressansvariges horoskop (förvånansvärt bra), följer här ännu ett stickprov på den östeuropeiska sörja jag knappt fäste mig vid på den tiden jag var politiskt indifferent. Ja, inte ens Maindanrevolutionen kunde jag bedöma och den här bloggen innehöll inte mycket av utrikespolitik tidigare.

Viktor Janukovytj, numera i exil i Ryssland:


Födelseklockslaget som ger en Jungfruascendent är bara C-rankad enligt astro.com, men eftersom middagstid ger samma ascendenttecken blir det ingen skillnad. Dessutom visar 1a husets gräsliga innehåll att tidpunkten troligen stämmer.

För hur bättre beskriva en bortkuppad president i exil än med halshuggningens Ketu i 1a huset och t.o.m. Olyckans Mars där? Ketu är exakta motpolen till den galna Rahu-ascendent som Ukraina sedan gick och skaffade sig och orsaken till att det nu är krig där.

Man kan läsa att Yanukovych var en värsting i unga år och det förklaras väl av den onda Mars i 1a huset, precis som den arrogante unga Fredrik Reinfeldt - vars tid i Moderaterna också slutat i vanära, hans tid vill partiet knappt ens ta i med tång!

Men presidentens biografi visar att han reformerade sig och skaffade sig ingenjörskompens och goda betyg. Att han skulle vara nästintill illiterat är garanterat onda tungors tal. Mars i 1a huset kopplar hans person till 3e kommunikationshuset som också kan stå för sladdriga tungor och omoral - hans egen men reformerbar. Återstår då undergrävande krafters lögner som individen inte mycket kan göra åt. 

Hans egen Sol och Merkurius i 10e makthuset visar tvärtom på en kapabel intellektualitet och man ska minnas att den onda Mars når sin topp runt 28 år enligt hinduerna varpå andra planeter kan ta över, och det är den ambitionen man ser i 10e huset. (Varför Reinfeldt förblev en slem typ beror på att hans horoskop också hade en väldigt korrupt rikemans-Jupiter i 9e huset = korrupta högsta ideal om stora pengar vidmakthåll ego-Mars ondska långt upp i åren.)

Nu läser jag att Janukovytj alls inte var någon fiende till Jupiters stora summor, bara inte EU-vägen, utan via affärsförbindelser med Ryssland. Eftersom den Rike Mannen alltid är en illgörare för arbetaren Jungfrun som ascendenttecken (hans många år som arbetande ingenjör), blir hans Jupiter i fiendens 6e hus mer begriplig: det är Ukraina som del i rikemansklubben EU han värjde sig mot. 

Detta är en mycket friskare (oändligt mycket friskare!) placering än Reinfeldts som involverar honom personlighet i den Onde Rike Mannens värld (ett kort och gissningsvis misslyckat år för Bank of USA direkt efter den politiska perioden). Möjligen var J:s ambition för liten för den mer västfixerade delen av Ukrainas befolkning. Han har den naturligt och för Jungfrun också verksamt goda Venus i 9e huset för samvete eller högsta målsättning. Men Venus representerar bara en bråkdel av de pengar Jupiter bollar med! Och ondskans riken lockade med det Ljuva Livet. Begripligt men ändå rätt sorgligt. Människan är en futtig varelse.

Och vad om Månen i Väduren i 8e korruptions- och dödshuset? Om man ser Månen som FOLKET är detta ett omen om dåligt folkligt stöd. Men innan dess stod Månen för hans fyra första år i livet och allmänt den miljö modern förmådde ge honom. Den var inte bra, eftersom han blev ungdomsbrottsling. Men även detta alltså en position som planeter med god vilja kan övervinna, typ Solen/Merkurius i ambitiösa 10e.

Se det här otroligt typiska Tvilling-beteendent: "His noncommittal stance on joining a Russian-led customs union of former Soviet republics, even when Putin dangled the prospect of even cheaper gas prices, frustrated Moscow." (första externa länken ovan.)

Vad Ketu (den huvudlösa draksvansen) gör i 1a, utöver att beröva honom presidentposten, kan vara att skapa en kroniskt låg självkänsla. Och den lågmäldhet som då följer anstår förstås inte en SOL i maktposition. Ketu öppnar för personliga angrepp mot honom, ytterst "halshuggningen" men långt innan onda tungor som "Putins verktyg" och liknande. Men det är västerlandets egna demoner och vilja att acceptera Ryssland till följd av dess historia. Som de gamla kineserna sade: det är genom din egen misstro DU skapar monstret. Överfört på aktuella förhållanden: varje svensk som gått på mediedrevet är skyldiga till det krig som nu pågår.

*****

Försökte häromkvällen se en repris av actionfilmen London has Fallen men stod inte ut mer än en halvtimma. Då hade filmmakarna i vilket fall hunnit bränna merparten av sin budget på datoranimerade explosioner. Dessa visade med eld och rök hur terrorister - araber som vanligt när USA har ett finger med i produktionen - förstörde i princip varenda sevärdhet i London. Fem statsmän strök med men naturligtvis inte USA:s president (noterar att Japans och Frankrikes ledare singlas ut i sina respektive dödsögonblick, vad det nu ska symbolisera). 

Det som händer sedan är en banal pang-pang-historia där presidenten som värsta cowboyen skjuter sig fri ur terroristernas försök att fullborda illdådet och ta hans skalp. Detta är det klassiska amerikanska narrativet (fast på NATO-vännen brittisk mark). Och sedan undrar USA varför hela världen hatar dem? Ja, utom den godtrogna svensken då.

Men redan innan jag fick nog - en följd av av Ukrainakriget skärpa sinnena - noterade jag en klassisk bit USA-propaganda i den här typen av film. Bara att det var brittiska politiska tjänstemän som arrogant och med ett flin konstaterar att Ryssen avböjt komma till London för att närvara vid premiärministerns begravning (upplägget för filmens terrorattack). "Ingen större förlust", fnyser någon NATO-ansluten britt för hela filmvärlden att absorbera och bygga vidare på det rysshat man förmodligen redan hyste. 

Kom filmen 2016, tänkte jag, måste den ha spelats in året innan och var säkerligen en reaktion på Maidanrevolutionen och Rysslands snabba svar genom annekteringen av Krimhalvön...


Inga kommentarer: