Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 april 2022

Varslet är värre om Sveriges NATO-anslutning: det är dessutom nymåne

 

Placera transiterna ovanpå Sverigehoroskopet!
 

Förra ominat slog in bara timmar efter att jag publicerat prognosen om Sveriges neurotikerbeteende och dess jakt att få bära den amerikanska Överrocken (NATO).

I hastigheten glömde jag nämna den nymåne i Väduren som ligger i luften samtidigt som Saturnus gör entré i Vattenbäraren och slår sig samman med den andra naturliga illgöraren, Mars.

Det är dessutom en partiell solförmörkelse, vilket jag lämnar därhän i detta tillägg eftersom jag inte är värst instuderad i ämnet. Enligt såväl egyptiern Ptolemaios (1a årh.) som hinduiskt synsätt rör den inte Sverige i vilket fall, eftersom det är natt hos oss när förmörkelsen infaller och båda traditionerna kräver att de himmelska omina är lokalt synliga. 

(Jag har i annat sammanhang likväl ställt frågan om sådana omen faktiskt är verksamma i en tid när världen på sätt och vis inlemmats i var specifik lokalitet genom vår förmåga att överblicka Jorden och alla skeenden via nätet och i våra konceptioner... Delar av mänskligheten har blivit om än inte universell i sitt tänkande så åtminstone global på det sekulära västerländska sättet: hela världen min att konsumera.)

https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_eclipse_of_April_30,_2022

*****

Nymånens sätt att beröra nationalhoroskopet visar var och hur den närmaste tiden kommer att drabba landet. Det är "lilla döden" igen och nu ser Sveriges fortsatta existens hotat ut till följd av dess okloka partnerval. Varför? Därför att nymånen har en viss härskare under ytan - och det är Mars som just fått sällskap av överrocken, Liemannen. USA-horoskopet som en mördare, vapenfetischist och livrädd hönsmamma som krigar proaktivt har diskuterats flera gånger på bloggen.

Ingen kan påstå att en nymåne som signalerar projektstart för alla dessa dödsomen - i Sverigehoroskopet! - tyder på friskt tänkande i landet. Men samtidigt får man något muslimskt avslappnat när man ser planeterna obevekliga sätt att positionerna sig: "Om Gud eller Allah vill". Det finns en fläkt av predestination i det som nu händer. Sverige går mot sitt obevekliga öde.

Det är viktigt att minnas att transiterna bara triggar det som bor i horoskopet från första början. En nymåne har också en egen symbolik, Solen är aktiv och Månen passiv men mottagande och realiserande. Solen är ledarna och Månen den ansiktslösa massan som bara är på Jorden att tiga och säga ja till sina herrar (och medierna har med äkta eller fabricerade opinionstester visat oss att vi lätt blev NATO-anhängare genom mediernas långa och enahanda drev.)

Månens del i nymånen kan också antyda att en ny giv kommer att påverka landets insida, dess inrikes angelägenheter. Och Sveriges insida är död och åter död! Förvisso undertryckt och passiviserad genom att Vädursmånens härskare Mars i 8e dödshuset. Missa inte att nymånens disponent Mars alltjämt bildar den konfliktfyllda 90-gradersvinkeln till sitt natala alter ego - så tydligt under de fyra dagarnas tumullt pga. den sinnessvage Koranbrännaren. (Mars period i Vattenbäraren i år listades i förra inlägget.)

Ordningsamma och välreglerade Sverige har var sak på sin plats och t.o.m. döljer Döden för sig själv genom att lägga slutsträckan på ålderdomshem och liken förbränns sedan på krematorier utanför bebodda områden. 

Resultat blir att landet hela tiden bygger en allt större och allt sjuklig skugga i vars mylla kriminellt skinndjupa influencers numera frodas för att forma småfolkets verklighet, och människor med så usel förankring i VAD de ÄR, att Sverige måste vara världens mest könsdysforiska land: det odlar fram förvirrade människor genom sin fantasi att stå för det vetenskapliga,enbart, det nya, det moderna och nämnda villfarelse att kön bara är en social roll.

Sådant är bidraget den sociala ingenjörskonstens förlovade land ger sina medborgare: tomhet och identitetsförlust. Alla krafter i Sverige verkar mot individernas psykotiska förytligande.

Ett annat exempel är Sveriges försök att vara Humanitären genom t.ex. illa förberedda flyktingmottaganden (utan någon som helst plan för integrationen annat än "jobba och konsumera"), Ett sekulärt landet förmår inte bottna i de verkliga realiteterna utan bygger en värld av bara yta och passande beteendemodifierade sociala djur - de som kunde blivit levande människor men slutade som något annat.

Som noterat i förra inlägget gör vi oss i dessa dagar officiellt också till fiende med Ryssland istället för välja en konstruktiv vägen. Men att veta att vi gjort oss till någons fiende kan vara ett gott ting, för kanske vaknar en strömma liv upp i medborgarnas inre av faktum, även om medierna söker piska upp tanklös dårskap så att inte den stora bluffen ska upp upp för befolkningen.

Bluff?  NATO-medlemskapet handlar enbart om ekonomi, Sveriges men framför allt Väst mot det uppseglande Öst. Om detta har en eller flera insatta personer redan skrivit. Jag såg en text i AB som försynt påminde om ett USA som gärna använder andra länders soldaters (via NATO-medlemmarnas ömsesidiga förpliktelser) när det väl hettar till i Sydostasien och USA bränner sitt sista krut på den nya Ekonomiska Giganten. Sverige satsade verkligen på fel häst i det här loppet.

*****

Väl värt att notera på detta egendomliga sammanflöde av transiter som alla matchar Sverigehoroskopet, är att den exakta nymånen inträffar lördagen den 30 april 22:28, efter att finske presidenten rest hem igen efter och just efter att Liemannen har kommit till Sveriges soltecken Vattenbäraren.

Och var i zodiaken sker nymånen? I Vädurens 17e grad, visserligen hela sex grader från Sveriges Måne i 23 graden i 7e allianshuset och därför knappast något omen om total utplåning av ryska missiler till följd av vår nya allierade. Men ändå en nymåne som trycker på att alliansen ingås i passionerade och korttänkta Väduren (tänk Sveriges sjukliga äktenskaps- och skilsmässostatistik). Den kommer därför att ha Mars i 8e dödshuset som sitt fundament. 

Det är inte LIVET Sverige agerade för i sitt beslut, utan för att smörja hjulen i DÖDENS maskineri. Och det är klart, någonstans måste krigsvapnen från Bofors och SAAB användas! USA är den allra mest naturliga partner i världen för Sverige. Se bara dess dödsskorpion i öster och ascendenthärskaren Mars i 8e dödshuset. Lika barn leka bäst. 

Med den här nymånen i 7e partnerhuset upphör bloggens tidigare antagande att gälla: att Sveriges smygvänslande med USA (minns alla Hultqvists mörkande uttalanden) under många år skett genom 9e utlandshuset och nu blir officiellt via 7e. (9e för utlandet och svenska Elitens 5e hus är oerhört nära förknippade med varandra, som ofta noterat.)

Nymånenomen sägs bara äga giltighet en månad, intill nästa inträffande och vad nymånen då utlöser i födelsehoroskopet.


Tillägg - 20 minuter senare

Hinner inte mer än publicera och titta på mediernas dagsfärska förstasidor innan det jag just skrivit återkommer: ryska utrikesministern Lavrov har tydligen också fått feeling för Mars/krig i folkslagens eller t.o.m. den globala mänsklighetens tecken Vattenbäraren i anslutning till den uppseglande martiala nymåne och solförmörkelse som sensitiva själar känner av i god tid innan.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G3RlMl/ryska-varningen-reell-risk-for-tredje-varldskrig


Inga kommentarer: