Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 april 2022

Sanna Marin rusig av hybris inför partnerskapet med imperialisten USA

 


Finlands premiärminister gör samma misstag som ukrainarna vid USA:s frammanipulerade revolution som bröt med Ryssen.

Drakhuvudet eller den giriga demonen gör henne uppblåst och stursk, tuff nog att pika Putin som han var för tio-tolv år sedan! Fotot av macho-Putin är gamla, gamla nyheter och som alla andra hade roligt åt bilden.

Utfransning. Hakelius i Expressen var inte mycket bättre han, och återanvände nyligen samma slitna bild i samband med att Macron knäppte upp sin skjorta och fejkade en folkets president. Och okej den här bloggaren har också sina memorabla minnen. Det är alltid samma tragikomiska känslor vid återbesök av Reinfeldt & Borg (PR-byrån) och deras framgångsrika destruktion av landet, ett återskapande av de Fattiga och de Rika som socialdemokratin inte längre har någon ambition eller folkligt mandat att rätta till. För många i Sverige tjänar på att leva korrupt, på andras bekostnad. Tragedi för att deras Nya moderaternas period innebär Sveriges slut som i något avseende förebildligt land för världen. Komik därför att det närmast var mirakulöst hur sådana clowner kunde nå Makten.

Jag inser direkt att Sanna Marin MÅSTE ha hybrisdemonen stark i sitt horoskop, normala människor tappar inte greppet så lätt, inte minst innan NATO-medlemskapet ens blivit verklighet. Tänk om Putin varit en verklig slaktare (som västmedierna hävdar nonstop) och svarat på Marins oförrätt med några missiler mot Helsingfors? Hon spelar högt och det är typiskt antingen ett vansinnigt illa kontrollerat 5e hus för chanstagare och gamblers, men också horoskop - som Ukrainas - där Drakhuvudet (Rahu) dominerar kartan.

Marins karta kommenterades nyligen i "Lycklig eller Nato?", men här en återblick för en erinran av Rahus position:

Inte underligt att bloggaren missade den. Rahu står ensam i Väduren och förefaller inte spela någon större roll, men födelsetiden är alltså okänd. Skulle t.ex. Venus/Ketu i Vågen stiga i öster uppstår en manodepressiv tendens där självundertryckande Ketu varvar med hybrisens Rahu i väster. Samma axel skulle bli framträdande även i den vertikala ledden (alla är hörnhus).

Men inte heller med Rahu i någon annan världslig position är den utan sin inverkan. Rahus funktion är att kraftfullt förstärka dess tillfälliga ägare, och i Väduren (zodiakens barn eller nybörjare) är förstås självhävdelsens eller krigets Mars det som blåses upp. Och det vill sig inte bättre än att Mars intar en "6-8-relation" och står i Jungfrun, med Rahu framför i åttonde steget. Detta innebär en akut omedvetenhet om varandra, det motsvara egots hus 1 i relation till egot-som-dött i hus 8. 

Det är nu (har jag läst) allvarligt om månnoderna inte knyter an till något stabiliserande och tillåts "stiga upp som maktpretendent" bara för att halshuggas 14 dagar senare när månen rört sig fram till Draksvansens matematiska position. Som sagt, i lättviktiga horoskop kan månnoderna ge en bipolär tendens. Sanna Marins Venus står rätt i Vågen, men är ändå en partnersökande typ som saknar självständighet. Marin ville nödvändigt ha med Magdalena Andersson (vars horoskop har en Saturnus som heller knappast är någon klippa).

Så Sanna Marins nodaxel är fladdrig pga. partnerfixeringen, men än värre är att ambitionens Rahu är krigisk i Väduren men har sin herre Mars avskuren via 210-gradersvinkeln. Sanna Marin har inte tillgång till någon som helst "jävlaranamma" och det är därför fotot ovan berättar om en substanslös och fånig liten flickdröm. Ett land med ledare av den digniteten är avgjort i behov av allianser med någon betydligt starkare.

*****

Inte många timmar efter Expressens skitnyhet om finskans armhävningar tycks Aftonsluddret påbörja tillnyktringen efter lång och oupphörlig ryssdemonisering. Man publicerar en extern och utmärkt text av Frida Stranne som beskriver sig som konfliktforskare med specialitet USA:s ändlösa rad krigsförbrytelser i modern tid.

Det är en bra text som på punkt efter punkt liknar den här bloggens reaktioner på mediebevakningen av kriget i (eller om) Ukraina, trots att undertecknad betecknar sig som politisk idiot med långt sämre grundkunskaper än en med kontinuerligt fokus på ämnet krigsförbrytelser.

Men detta visar också hur enkel sanningen om Ukrainakrigets verkliga dimensioner är, för den som bara lägger ner några timmar av lyssnande och tänkande i den händelse svenskmediernas hojtande börjat stinka misstänkt underdånig inför Marvel-hjälten USA. (USA = den tvivelaktiga vapentillverkaren Tony "Järnmannen" Stark - filmseriens ansvariga lyckats sticka in mer USA-kritik i Hollywood-rullarna än svenska medier är kapabla till i dessa tider!)

Läs absolut "Dubbelmoralen får mig att tappa andan" av Frida Stranne!

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/wO2Ek5/frida-stranne-om-bevakningen-av-rysslands-invasion-av-ukraina

Och nu kommer det fascinerande, som visar att horoskop bara är klädedräkten men egentligen inte säger så mycket utan den "inkommande själens" tillfällighet i världen. Stranne har samma överskott av Mörkrets kvalitet som regelbundet avslöjar reaktionära krafter bland journalister som har att bevaka vår värld. Mörkrets kvalitet tycks där binda till status quo och den rådande ordningen.

Dessa varelser blir nyttiga verktyg för den USA-favoriserande regeringen, som setts i ett antal fåniga AB-artiklar där journalister eller s-politiker "tänkt om". Senast var det Shekarabi som "lutade" åt NATO-medlemskap och därmed Sverige som en manskapsresurs när USA bedriver krig via ombud/proxy. De plägar ofta göra detta för att kunna driva sina underminerande projekt utanför åtminstone den loja allmänhetens medvetenhet.

Men Stranne har helt tydligt gjort Mörkrets kvalitet - den rådande Makten - till sitt studieobjekt och den grova och okunniga kvaliteten faller inte som en skugga över henne. Istället finns här en intressant ömsesidig reception mellan Krabbans och Lejonets härskare (Vatten och Eld = USA:s ständigt rubrikskapande involvering i all världens krigsskådeplatser?) En engagerad eldsjäl med Krabbans moderliga preferens för fred?


Samtidigt finns en påtaglig nykter och realistisk del av en sublimerad krigare i rationella Stenbocken och rationalitetens Saturnus i jordnära Oxen. Dessa bra JORD-positioner ger en stadig grund att betrakta Eld-Vatten-urladdningarna som krigets galenskap, alternativt som den nattliga återfuktningens Måne söker släcka den dagenergiska Eld-Solens alla bränder! 

Temat med korset i Mörkret träder därmed tillbaka för Strannes egen del och blir mer ett tema hon reagerar på. Kungavärdiga stjärnan REGULUS i Lejonet har inte fått något omnämnande på länge, men när den med nära förenar sig med intellektets Merkurius, är det ingen tvekan om att ominat är till hjälp för Strannes klara tanke som dessutom bottnar i Lejonets Sol placerad i empatiska Krabban!

Instucket i sista sekund: Jag fick just höra om USA:s vice statssekreterare, Victoria Nyland, som är ansvarig för USA:s destabilisation av de länder både Ryssland och USA vill komma åt. Utan känd födelsetid av denna hök med en ukrainsk farfar (gissa var sympatierna ligger vad än USA sysslar med?) blir kartan dubbelt osäker eftersom också Månen/psyket byter tecken just före lunch. 

Men det kan kvitta. Det intressanta är den motbild den amerikanska imperialisten ger till den svenska specialisten på USA:s krigsmentalitet. Där Frida Stranne har det beundransvärda Lejonintellektet med kungavärdiga Rahu, där har Victoria Nyland istället krigets och omoralens Mars "välsignad" av kungastjärnan Regulus! Kan en maktgalen och aggressiv amerikansk politiker beskrivas bättre? 

Hennes tonfall hörs tydligt i en intervju hon givit ryska nyhetsbyrån TASS. Hon vidhåller stenhårt att enbart Ryssland/Putin är den klandervärda och backar inte en meter. Klassisk gangstermentalitet och den närmast patologiska hårdkoktheten var tydlig under perioder 1961 då Saturnus på hemmaplan i Stenbocken dödar Jupiters bidrag av flexibilitet.

Accepterar man Månen i Vattenbäraren (samma som USA:s nationalhoroskop) förstår man mer eftersom hennes psyke då hamnar med månnodsaxeln tillsammans med denna kungen av gangsters. Vilken obehaglig planetkonfiguration!




*****


Personligt tillägg

Faktiskt, den mest intelligenta väninna jag någonsin känt var född samma år som Frida Stranne, men kanske med oturen fullborda det stora Mörkerkorset. I detta fall befinner sig Mars i Vattenbäraren, och aktiverar den fjärde och sista armen i Mörkrets kors.

Hon var synsk, men hade tyvärr blandade sig personliga problem in och hon institutionaliserades för en tid innan ansvariga insåg att diagnosen "paranoid schizofren" var felaktig. Hon hade bara en extrem känslighet och livliga föreställningar (rätt fixerade dessutom, i linje med det mörka korset). 

Sverige kan vara världssämst när det kommer till det psykiska och det sammanhänger med landets rasbiologiska jakt på friskt ariskt blod och "normalitet" och givetvis den vansinniga materialistens tes att medvetande SKAPAS av hjärnan snarare än att hjärnan är något slags filter för en större verklighet bestående av RENT MEDVETANDE. 

Exceptionella psykiska gåvor gränsar mot religion och filosofins områden och där har som bekant Sverige inte ett dyft att komma med, har ingen spetsforskning utöver det materiella synsättet. Dessutom har en aktiv religionsfientlighet vaknat  åtminstone sedan 9/11-terrorn. De dumme svenskarna har satt likhetstecken mellan islam och terrorism och i detta som vanligt imiterat det segregerande USA (det extremt fula beteende de första nybyggarna från Europa snart började tillämpa på urbefolkningen).

Det var helt klart att väninnan var extremt perceptiv även framåt i tiden, för hon förutsåg med många år en tydlig benskada jag senare ådrog mig. Till definitivt friska intuitioner hörde också de fåtal tillfällen där vi i samspråk över telefonen upptäckte att vi delat samma nattdröm, drömt på samma tema samma natt, utan något föregående samtal som lett medvetandena in på spåret. Vid drömjämförelserna visade sig intressant att vi drömt som egna individer och inte bara delat ett motiv, för drömmarna skilde sig åt, som när två individer reagerar olika på samma situation.

Denna människa var också den enda som kunnat addera obehagliga sanningar till bloggarens flera drömmar om ett tidigare liv som handelsfurste i staden Fez i Marocko cirka 1000 år tillbaka. Hon förklarade sig tvärsäkert sig ha varit barnbarn den gången (vilket kanske förklarar vänskapen aldrig övergick i sex i "det svenska livet" - själar kan bevara inbördes relationer av respekt och kyskhet mellan liven). 

Det f.d. barnbarnet konstaterade att "man aldrig kom ur det där huset" med vilket hon avsåg att handelsfursten var en skrämmande åldring som höll sina kvinnor inomhus - där de skulle vara! (Av egna drömmar hade jag redan erfarit handelsmannens inre funderingar och självförebråelse över att kunna så lite om "sitt folks ryktbara filosofer". Kunskapsbristen åtgärdades först i "det svenska livet" tusen år senare, via en småkurs om islam på universitet och ett intresse för relationen mellan det islamiska Spanien och nordöstra Afrika.)

Väninnan kände inte till det, men i detta liv föddes bloggaren till en blivande Storkrämare (svensk försäljningschef för några ledande europeiska varumärken, t.ex. tyska AEG:s vitvarudivision). Vid bloggarens födelse var fadern ännu bara ett enkelt butiksbiträde. Som farsgubben såg tillbaka på sitt liv: 1960-talet var en tid i Sverige då vem som helst kunde bli något om man bara hade klättrarinstinkt. Sverige var verkligen de lågutbildades paradis och det socialdemokratiska samhällsbygget var i princip klart då.

 

4 kommentarer:

Susanne sa...

Nuland är född samma dag som prinsessan Diana. Även hon med vattumansmåne då hon var född på kvällen, och hon var ju oerhört populär i USA.

Seaward sa...

Ska man av den observationen också dra slutsatsen att brittiska hovet delvis hade rätt, att Diana var "stenhård" i sin vägran att kompromissa med hovets seder?

Diana var så att säga en HÖK i underläge efter äktenskapet. Nuland ("new land", banal namnändring från det ursprungliga) är spegelvänd, hon har anslutit sig till den dominanta makten och gillas.

Jag syftar inte enbart på Månen i Vattenbäraren utan på den aggressiva självhävdelsens Mars, som i någon mån var Dianas inte känslostatus (många Månen opp Mars skyller ifrån sig och låtsat att det är "den andre" som står för all turbulens).

Passande med USA, som ju en Måne i Vattenbäraren men också en problematisk aggression (Skorpionascendentens Mars instängd i klaustrofobiska 8e dödshuset - krig och död som vill ut).

Susanne sa...

Jag upptäckte sen att Diana lustigt nog även hade samma sol- och ascendenttecken som USA. Inte underligt att hon blev populär! Och Nuland har alltså samma sol- och måntecken som det land hon tjänar - så passande!

Seaward sa...

Det stämmer! Hon hade stundtals en mycket mörk blick som nästan såg anklagande ut. Skorpionen finns även med blont hår (deras mörka rykte till trots).