Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 7 april 2022

Hyra ut barnleksaker till vuxna: en återvändsgränd för strebers

[Skrivet 29 mars men undanlagt.]

En babysparkcykel-vd för vars varumärke VOI en låglöneslav någonstans har tillverkat för lata svenskar, har tröttnat på näsvisa journalister. Han föreslår en slags it-lösning där förföljda entreprenörer och andra typer av kapitalistsvin kan få ge sin sida av saken i händelse de ställs mot väggen. 

Dessutom ska denna statsägda service få sätta betyg på journalisternas ärlighet.

Det gillar inte AB-reportern som förmedlar nyheten nerifrån landets kloaksystem, utan menar att betygsättande ger obehag och påminner om "auktoritära länder".

Tvärtom, menar Sideriska, Fredrik Skyddshjälm har en god idé. Men låt oss pröva hans kvaliteter först av alla.


Det där med kloaken var avsiktligt formulerat. Jag hade redan noterat att Cykelhjälm hade den sataniska axeln i horoskopet och som fysiologiskt anknyter anus med just kloakerna och underjorden.

Den sataniska axeln är ibland så oinspirerad att man får intrycket av en psykologisk imbecill, och så långt har AB-reportern uppfattat saken rätt om VD:ns usla hantering av media. 

Men här är det värre än bara en seg flegmatiker som vill se pengar rulla in med hjälp av babycyklarna medan han själv sitter still och ser bankkontot växa. Det är en galen variant av Putin som antyds av kartan för detta dygn!

Från diktatorns karta känner man igen den makthungriga Stenbocken där saker sätts på sin spets eftersom Saturnus detta år är hemma i sitt negativa härskarläge samtidigt som Solen - dessa två ömsesidiga fiender! - passerar genom tecknet. Det är med andra ord en humorbefriad översittartyp i dess fulla prakt. Och därtill sataniskt materialistisk! Jag måste vidhålla från inlägget om Putin att Solen och Saturnus, trots att de inte alls utvecklar någon synergi, har förmågan att planera stort och långt (förutsatt att deras experter har korrekt information - ett problem Putin tydligen hade).

Men av som tippar hela lasset här är den demoniska axeln Rahu/Ketu som lägger sig längsmed den karriäristiska klättraraxeln Krabba/Stenbock. Girigheten på position, makt och pengar når abnorma mått med Drakens huvud i Stenbocken, men Rikedomen tecknas av Jupiter i Krabban mittöver, och där syns en förutbestämd bestraffning för alla hybris i Stenbocken. Troligen kommer straffet i redan i detta liv (eller möjligen i helvetet och därpå ett följande skitliv på jorden). 

Men jag tror att Draksvansen med rikedomens och överklassens Jupiter, visar att fet rikedom bara är att glömma. Något kommer att ske med babysparkcykelbranschen som motsvarar den halshuggna svansstump som ligger med drömmen om Gigantiska Pengar. Och då talar jag inte bara om den minskning av skräpets mängd i som redan beslutats om. Cykelhjälms skräp kommer att sina helt och hållet och det kan ha med alliansen Ryssland och Kina att göra... Väst håller ju på att göra sig till oförsonlig fiende med morgondagens världshärskare, och det tack vare överflödet i Väst av kapitalister av den typ som detta horoskop illustrerar. 

Framför allt kommer den sanna Jupiter - den verkliga överklassen - aldrig att acceptera sådana som Cykelhjälm, och det hjälper inte att ha flyttat till Östermalm som nästa logiska steg i karriär- och samhällsklättringen. Det finns frågetecken för varje sataniskt plågade öde (minns sataniska axeln i uppblåsta Löwengrip och hennes fantasiimperium). Om Hjälm åtminstone haft vett att satsa på en mindre förargelseväckande produkt.


Bonusspaning

Med bara 10.000 kartor går det inte att precisera värst mycket. Men jag väljer söka på Solen i Stenbocken med dess aptit på rikedomarnas Jupiter som hägrar i Krabban och lägger till att halshuggna Draksvansen måste ligger i Krabban. Det är tre kriterier och eftersom noderna roterar långsamt i zodiaken är det ett givet att träffarna troligen kommer att bli få. 

När jag testar med Solen i härskarläge i Lejonet och Jupiter med Draksvansen i Vattenbäraren visar sig bara en träff - på 1700-talet. Den kombinationen har alltså inte ens förekommit i modern tid pga. Jupiters och nodernas långa omloppsbanor. Men Solen i Väduren och Jupiter/svansen i Vågen gav 4 träffar och det var 1911 inne i den period där datasamlingen börjar bli lite tätare...

Att bara hitta Cykelhjälm och två till är därför ingen indikation på detta är en dålig himmel för billiga karriärister, utan bara att datamängden behövt vara så mycket större. I vilket fall...

  • Anna Sorokin aka Anna Delvey;23.01.1991;12:00
  • Fredrik Hjälm (Hjelm);9.02.1991;12:00
  • Emma Roberts;10.02.1991; 0:00

Det är inte utan ett litet leende man noterar Cykelhjälm omgiven av först och främst de senaste årens mest omskrivna bedragerska, ryskan som fejkade societetskvinna och duperade mången korkad New Yorkare.

På sin andra sida har den här lycksökaren till babysparkcykeluthyrare filmbranschens kanske mest obegåvade aktris, Emma Roberts. Hon är mer berömd för vilka kläder och vilken frisyr hon har för dagen än något hon gjort på film. Hon delar en abnormt stor mun med släktingen Julia Roberts. Om hon har Julias arroganta attityd (i yngre år), vet jag inte, men Julia var som bekant född fattig trailer trash men tog sig upp på klättrarstegen (Stenbock/Krabban).

Här är alltså tre formalister (Stenbocken) av vilka bedragerskan redan blivit "halshuggen". Återstår Cykelhjälm. Emma Roberts vet jag inte vad som skulle kunna terminera hennes dragning mot Jupiter som Stor Rikedom eller möjligen bara "celebritet". Kanske att hon blir gammal och ful och "förra årets modell" för den skoningslösa skönhets- och klädbranschen. Hon har börjat föda barn som försäkring mot en avtagande popularitet.

Hjälm och Emma Roberts - inte mycket till
lookalike-faktor förutom grundläggande
kranieform (panna, käklinje). Hjälm verkar försöka
ett Julia Roberts-leende men utan att nå ända fram.

Inga kommentarer: