Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 april 2022

Satan när en säkerhetsexpert från Väst breddar ryssfrågan

Ett läsvärt tips till Sideriska gav en detaljerad men dock inte, medger artikelförfattaren, fullständig bild av stegen som ledde fram till kriget i Ukraina. 

https://www.thepostil.com/author/jacques-baud/

Artikeln fick mothugg av en annan bloggkommentator (som jag naturligtvis inte är kompetent nog att helt avfärda eller bekräfta). Senare samma dag ses Expressens Hynek Pallas med emfas uttrycka sin avsky mot Ryssland för Sovjets intåg i hans forna hemland. 

https://www.expressen.se/kultur/hynek-pallas/unken-attack-pa-ukrainska-journalister-av-ekis-ekman-/

Pallas kallar Ryssland av idag för "fascism" och korar det till ena av 1900-talets två "monster", Nazityskand och Sovjetunionen. Naturligtvis glömmer han USA efter 1945 och dess närmast obrutna historia av krig i eller destabilisation av andra länder för sina egna syften. 1900-talet hade definitivt åtminstone tre som periodvis hemföll åt monstrositet, om man ska tala sanning.

Mothugget på bloggen fick mig att titta runt lite, men den f.d. schweiziska översten har så oerhörda kredentialer att hans belackare - i och för sig pålästa kulturskribenter som Pallas - sannolikt inte når upp till hans mantelfåll. Han är en gigant bland säkerhetsanalytiker och har kunskaper svenska kulturskribenter får läsa sig till, en bok i taget av valfri svensk "expert".

Bara ett utdrag: Baud, under 22 år överste i Schweiz armé, ledde "Fredspolitik och Filosofi", en verksamhet vid FN:s avdelning för fredsbevarande operationer (New York 2009-11) och tillika FN:s experter i frågan om säkerhetssektorns reformering, säkerhet och styrning medelst lag. Han har också arbetat för NATO (2013-17) och är författare till flera böcker om underrättelsetjänster, asymmetrisk krigföring, terrorism och desinformation.

Den till engelska översatta texten i första länken trotsar ekokammaren i väst och visar skenheligheten i det som nu pågår i våra medier. Eftersom Baud i övrigt inte verkar finnas tillgänglig på engelska måste man bruka googleöversättning om man vill läsa mer av honom. Hans kunskaper är vittomfattande.

Det finns en lång intervju med Baud från i mars, betitlad "Unlike Westerners, Russians think strategically". En rad säger att "the policy of the United States has always been to prevent Germany and Russia from cooperating more closely” och genast fattar man att området på den här texten är vidare, ytterst om världspolitikens fulspel, och inte bara Rysslands eventuella drömmar om ett Storryssland.

https://solidariteetprogres.fr/actualites-001/jacques-baud-contrairement-aux.html

Den andra av bara två franska kommentarer till ovanstående långa text svarar den första om varför inte denna Bauds överblick är mer spridd:

Colonel Baud is persona non grata in the official media, he does not share the official line of events in Ukraine. There is CENSORSHIP in the media, all journalists know where the red line is. All official media must broadcast the same narrative (on Ukraine, Syria, etc.)

Bauds text om Ukraina från 1 april har kommenterats av gatsmarta figurer på en sajt men några har uppenbarligen svårt att hantera texten, matade som de är av bara den västerländska bilden. Jag noterar åtskillig upprördhet eller affekt på några ställen i Bauds text och det är möjligt att det förklarar att han åtminstone tycks ha sluntit på en punkt där kommentatorn går till hans länkade källa och inte ser samma som i Bauds framställning:

https://news.ycombinator.com/item?id=30965280

Och just detta blir en ingång till säkerhetsexpertens intressanta horoskop. För här finns just tendensen för Vatten att i affekt sätta Luft i rörelse så att känslomässigt engagemang föder det som sägs, snarare än att den intellektuella Luften lutar sig mot ren fakta / Jordelementet.

Å andra sidan är kombinationen av Vatten och Luft just vad man kunde räkna med hos en som ägnar sig åt desinformation och krigföring på flera samtidiga nivåer. Den som lyckas hålla ihop sina element (och vad de står för) kan bli en skrämmande djup och mångsidig människa med kusliga inblickar i det som inte ögat ser.

Luft och Vatten i mild form av dissociation/utstötning

Men det bestickande först: Krigets Mars i konjunktion (±2°) med Algol, Satans stjärna. Givet den fenomenala LUFT-triangeln kan inte detta vara annat än svartlistningen Baud utsatts för eftersom han haft osmaken att påminna om Västs del i det som hänt. Det är också en perfekt symbol för desinformationskrig vilket var ett av ämnena i hans Ukraina-artikel.

Förutom denna jordnära krigare sker allt annat i Vatten och Luft och detta är, tror jag, första gången någonsin bloggen hittat en karta med REN LUFT och RENT VATTEN. Månen i Krabban är ytterst sensitiv och blir än mer så när Solen står i den oerhört empatiska Fiskarna. 

Och affekt märktes i texten där han inte var redaktör nog att radera flera upprepningar när han kom "i stämning". Sorg (Vatten=sorg) över att väst inte gjort något åt Ukrainas förföljelse under 8 år av minoriteter som sökte viss autonomi och fick utstå granatbeskjutning för det. Det hade hänt saker i Ukraina många år innan Väst behagade rulle ut Putinhatet. Baud ger begripliga skäl till Putins agerande under dessa år när Väst teg och låtsades som inget.

Baud har tur med sin sensitivitet för Vatten har inte kontroll över Luften utan snarare tvärtom. Den fenomenala informationstriangeln - kunskap - är det som få Solen i Fiskarna att empatiskt röras över Västerlandets extrema hyckleri.

Denna säkerhetsexpert är som kartan visar så många ljusår högre än västerlänningar att man lätt kan förstå varför han sysslat med FILOSOFI i FN-skrapan. Det här en födelsehimmel man förtjänar sig, inget man bara råkar födas till.

Att LUFT handlar om ideologier (tankefixeringar som "öst och väst") innebär att ett så här gigantiskt intellekt kommer att trampa andra på fötterna och utmana dem med små och ensidiga världsbilder. Det finns faktiskt en varning kopplad till alla trianglar, att de går in på det andra tycker är deras privata marker. I LUFT således "intellektuell egendom". 

Det klarar alltmer vem Baud är - också Dalai Lama hade för övrigt den stora Lufttriangeln som bara kan ta form när Jupiter utgör ena benet - den gudomliga planeten. Även Lama har haft mycket med FN att göra så det är uppenbart att Lufttriangeln är hela mänsklighetens symbol (eller Gud som närvarande som en potential i ett människosläkte som dock ofta dröjer kvar på djurens nivå). Dalai må ha fötts som tibetanernas andliga ledare men Historien vill något större med hans livsöde.

Att han arbetade med fredsfrågor i FN kanske framgår av den ömsesidiga receptionen mellan VENUS och SATURNUS både i den andres positiva hemmatecken. Detta innebär "organisation för fred" eller liknande.

*****

Hynek Pallas recenserade i länk 2 härovan en annan problematisk säkerhetsforskare, Martin Kragh, och finner boken fantastisk. Förmodligen ska man aldrig låta en Sol-Krabba bedöma en annan Sol-Krabba. Det blir jäv när båda drivs av trygghets- och försvarsinstinkten. (Krabban är också en nationalist av guds nåde och raka motsatsen mot det Bauds LUFT representerar.) 

Jämför "verkshöjden" i dessa två mycket mer jordnära typer med den meriterade schweizaren, en enda placering i Luft (hos Kragh) och det är inte ens en drivande planet utan ja-sägaren Venus som här gillar att uppfattas som en intellektuell och säkert uppskattar Tvillingarna/den egna läsförmågan:


Det är väl mycket darr på läppen i Pallas recension - "Ryssen" får honom ur gängorna och texten lider av det. Tankarna går till Jacques Bauds Mån-Krabba och teckets närmast överkänsliga läggning. Minns Jan Myrdal (Sol-Krabba) som också tycktes lite excentrisk, udda, lättstött, och fixerad vid sin barndom och en asiatisk kommunism alla andra förkastat. 

Krabban, utöver den instinktiva försvarsinstinkten, representerar BETINGNING, kommer från en klan och bildar i sin tur en klan. Är det något, förutom snabba bilar, om utgår ett tema i pojkfilmerna "Fast & Furious" är det FAMILJEN. Ofta nog är det klanfadern Vin Diesel som påminner om denna dygd och han är född i...Krabbans tecken. The Rock tackade nej till flera episoder med hänvisning till att Diesel är en manipulativ rackare, också det ett klassiskt drag hos detta zodiaktecken. (Diesels Sol behärskas av Månen i Skorpionen och detta kan mycket väl vara den egentliga förklaringen till det manipulativa draget - Skorpionen visar aldrig vad de egentligen har för plan...)

Vidare gör Pallas gör ett nummer (alltjämt!) av Aftonbladets tydligen felaktiga försök att koppla Kragh till brittisk underrättelsetjänst. Han förbi går förstås med tystnad den faktiskt berättigade kritik som en tidigare bok av Kragh fick från flera håll. "Fantasiprodukter" kallades delar av innehållet, just det som Månen i Krabban är som bäst på.

Som det ibland slumpar sig blev det nu 5 manliga krabbor nästan i följd. Se föregående inlägg om "näringslivets grymhet". Denna grymhet är Krabban om den inte blir förlöst från en högre himmel utan förblir "bara natur" hela livet igenom. Själv är den bara psyke på väg att krascha och absorberas av det materiella och kan indikera själen i dess mest förstummade stadium. 

Minns Tranströmers tidiga dikt: "uppvaknande är ett fallskärmshopp  från verkligheten.... ska ett ljus utveckla sig (hos den fallna själen)? Dikten inkluderar också grönska (om jag inte missminner mig), dvs själens inträde i den vegetativa eller biologiska värld som symboliseras av Vatten.

*****


Tillägg

Noterar i DN att svenska journalisten Kajsa Ekis Ekman haft oflytet att i propgandatider likt Baud gräva objektivt. Hon har likt honom nu stigmatiserats av den skamligt fega tidningen ETC. Den ökanda Azov-militian Ekman skriver om figurerar också starkt i Bauds text (länken överst).


3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Noterar att månnoderna gick över i Väduren-Vågen för en dryg timme sedan. Där har ju Putin Jupiter respektive Venus. Välgörare och illgörare för en Skorpion-AC, men båda i onda hus (om han nu inte föddes 09:30).

Båda Putins sammanhängande presidentperioder har inletts med Jupiter i konjunktion med Solen i Väduren, 7 maj 2000 och 7 maj 2012.

Seaward sa...

Putin har också denna dag (The Guardian) på nytt inskärpt att "åtgärden" mot Ukraina var nödvändig och motiverad ur både Rysslands synpunkt men också för de regioner av angripits att ukrainsk fascistmilis för deras vilja att hålla fast vid ryska som förstaspråk.

Rahus transiter har jag noll koll på men är säkert märkbara liksom de tyngre Jupiter och Saturnus. Men viktigast (Charles Carters regel) är att transiten primärt triggar vad den medfödda positionen bär för omen och Rahus fall, eftersom inget speciellt händer med den i Putins horoskop, dess funktion av förstoringsglas för dess värd. Rahu är i Stenbocken så det är Segerherren Saturnus med Sol som nu kommer i blickfånget, eller fokus på den med allmakt. Det är förstås en kombination som doftar diktator, beroende på om man tror på värdet av starka ledare eller blinds som leder blinda (svensk "demokrati") eller någon annan tanke kring CENTRAL INTELLIGENS (vilket är ett annat sätt att beskriva Putins konjunktion).

Solen och Saturnus är fiender men i saturniska 11e huset är det tydligt att Putin värdesätter Ordningsmaktens planet högst och Solen/intelligensen betjänar Gränsdragaren (Putins dröm om att återupprätta någon form av ordning och reda i världen efter att USA visat vilken förödelse som följer i deras fotspår).

Med Rahu inbackad i Vädurens 30e grad blir det därför intressant att se hur transiterande Saturnus i Stenbockens 29 grad redo att gripa Rebellen i samma ögonblick den förra backar en grad till (alltmedan Saturnus själv skyndar på genom att röra sig framåt). Rahu är i mina ögon den fiende och det hot mot Ordningen Putin hela tiden haft ögonen på (Rahu i 1a ego-huset i Ukrainas horoskop). Ska bli spännande att se om något som avviker från de gångna 6 veckorna när Rahu i transit inom kort "grabbas" av Saturnus i transit. Allt utifrån Saturnus betydelse i Putins karta...

Seaward sa...

FEL AV MIG. Transiterande Saturnus har en 90-gradersvinkel mot T-Rahu omedelbart förestående. Hinduerna godtar även de västerländska aspekterna men tillmäter den lägre betydelse...

Intressant dock att T-Saturnus detta dygn grabbar T-Solen i Väduren (60 grader - hinduiska och västerländsk aspekt). Där är hans officiella uttalande...