Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 april 2022

Rahu och Ketu: demonens huvud fyller svenska folksjälen med vanvett

Hinduisk astrologi menar att Sverige går in i "lilla döden" i november 2022 och erfar några år under Saturnus inflytande. Men det är viktigt att ha koll även på den huvudlösa (halshuggna) demonens bakdel, Draksvansen och vad den symboliserar.

Saturnus period kommer att modifieras till följd av konjunktionen med Ketu i Sverigehoroskopet, och eftersom Saturnus själv är rätt förfärlig på det psykologiska planet blir förstås frågan hur dess Ketu-förvärrade beteende kommer att gestalta sig för en hel nation.

Jag tittade runt på några hinduiska sajter med magert resultat och ingenting alls om nationell astrologi. Som vanligt är engelskan usel (den måste ha sjunkit rejält sedan Storbritannien gav indierna deras land tillbaka) och texterna ser ofta ut att vara plagiat, i stort samma texter flyter runt mellan sajterna. Jag förlorade snabbt intresse för vad hinduerna hade att säga, men sparade tre kommentarer (engelskan "fixad" här och var):

Ketu är en planet som agerar som en tungviktare i alla horoskop ... den kan krossa allt och alla i existens [inget sägs om vad den kan göra med själar utanför jordisk tid och rum...]. Den representerar extremer - såväl skapande och förstörelse [en helt ny åsikt om Ketu för mig!]. Den representerar den Åldriga och Barnet, materia och ande.

Den arbetar och har inverkan som myntets två sidor. Ketu är den Äldsta av planeterna men har ett barnasinne. [Tveksamt! Varför kallar då hinduerna Saturnus för Shani, Den Långsamma, om inte för att han är den verkliga åldermannen! Många hinduiska besserwissers verkar fantisera i ett ämne de är satta att lära ut något om.] Ketu kan vara grym med precision och får utbrott (lynnighet, okontrollerade känsloutbrott) tills den får vad den vill ha ... Så den kan ha två extremlägen med helt olika drag och resultat samtidigt, allt beroende på horoskopet ifråga.

https://www.vinaybajrangi.com/blog/ketu-not-always-destructive/

Ketu representerar mystiska gärningar, sår, lidande, dåligt sällskap, falsk stolthet med mera. Men Ketu står också för moksha [själens befrielse], intresse för filosofiska eller andliga studier etc.

https://templesinindiainfo.com/remedies-to-reduce-the-unfavourable-effects-of-rahu-and-ketu/

Ketus negativa inflytande kan medföra drastiska förändringar i personens utseende. Hans ansikte och tänder kan växa sig längre med tiden.

https://astrobix.com/webcasts/85-lalkitab-remedies-for-unlucky-ketu-vedic-astrology.html

Det sista påståendet tog jag med bara för att det var så bisarrt!

*****

En läsare påpekade nyligen att Ketus motpol, den äregiriga Rahu backade ur Oxen där den kan ha bidragit till en territorialt uppmärksam Putin (Månen i Oxen) att starta sin insamling av förlorad mark för ett framtida Storryssland. 

Våldsamt kraftfulla Rahus entré i Väduren, Sveriges emotionella måntecken, gav redan efter några dagar resultat i omfattande upplopp till följd av Sveriges Ketu-veka Saturnus, landets sekulära förvirring och oförmåga att hantera religionshatare som dansken Rasmus Paludan korrekt (inklusive adressera landets egen inbyggda rasism). 

Mycket mer kommer att hinna hända på folklig nivå och även i regering och riksdag eftersom Månen äger nationalhoroskopets 10e maktsektor. Ta upploppen pga. att Koranbrännaren godkänts av Sverige som ett ont omen för Sveriges Nato-anslutning! Rahu kommer att röra sig genom Väduren  som följer:

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2024
In steps of: 24h 0m
Search for...:
nod.ari
 
Realization intervals (begin - end):
13.04.2022 - 30.10.2023

Det här är en viktig transit för Sverige eftersom Månen ligger i 7e allianshuset. (Hörde jag någon säga NATO-allians?) Den kan ses som en komponent i den Saturnus sub-cykel "Lilla döden" som Sverige kommer att gå in i november 2022 och vidare under hela Rahus passage genom Väduren.

Men lika viktig om inte ännu viktigare är Rahus medfödda position. Den ligger som en genuint ond faktor i Sveriges 3e hus för intellekt och läsförmåga, för medier och kommunikation (tycks göra ett bättre jobb för dem som arbetar med sång och dans, en mer specifik signifikation för tredje).

Under Rahus planetära cykel flera år och en bit in i 2020 (som dasha-härskare) drabbades en mängd tredjehusrelaterade företeelser i Sverige (jag tänker inte rabbla dem alla ännu en gång) och visade hur tydligt nationalhoroskopets Onde Rike Man (verksamt ond Jupiter, som äger tredje huset) var involverad i allsköns välfärdskriser och själv hade problem med de digitala mediernas lönsamhet.


Nu kommer alltså Rahu som transit och aktiverar ännu en gång 3e kommunikationshuset. Jag har redan pekat på den nya svenska propagandamyndigheten som ska hindra folket att "råka läsa dålig information". Myndigheten "föddes" visserligen 1 januari (se horoskop) men DN ägnade den en stor men betalspärrad artikel den 14 april - bara dygnet efter att onda Rahu nått svenska folksjälens Väduren! 

Även AB hade en artikel om Myndigheten för psykologiskt försvar samma dag. Uppenbarligen "pushades" medierna av Myndigheten (eller Staten) att påminna pöbeln om att de läser för mycket rysk "desinformation" och att bara svensk propaganda är okej.

Det kallar jag astrologisk precision och för mig har aldrig indiska statens val av metod för att korrigera den sideriska zodiaken position i rymden varit något problem. Men det finns andra "ayanamshas" som justerar zodiaken många grader annorlunda och för dem skulle t.ex. inte mediernas "nylansering" av myndigheten för kontroll och rening av svenskens tankestoff ha givit ett motsvarande (och tydligt) omen.

Men naturligtvis är Det Glömda Folkets uppror den tydligaste kopplingen till transit-symboliken. Här den 14 april i Norrköping. Morgan Johansson och alla politiker är ytterst ansvariga för att landet klyvts i de Fattiga och de Rika, och resultaten kommer tydligen nu, med demonen Rahu och dess fanatism:

Den polisman som i medierna beskrev att han såg "mord" i blicken på någon demonstrant saknade astrologin att korrekt förstå vad han såg. Bakom svenska Rahu finns en ägare, Elitens grädda och den verksamt onda Rike Mannen (Jupiter). Det är alltså de som givit polisen dess uppdrag som djupast sett stirrade på honom genom fanatikerns ögon! Ett skäl så gott som något att genast dra in de svenska oligarkernas alla privilegier och socialisera landet som det skulle ha gjorts för över 100 år sedan.

*****

Här är en fjärde hinduisk sajt som ger en liten överblick av Rahus transit genom de 12 tecknen. Nyttan är begränsad eftersom de 12 avhandlas som ascendenttecken och dessvärre är texten dessutom ytlig, inte alls den nivå Sideriska söker hålla efter 13 års uppvärmning:

https://www.indiatvnews.com/astrology/rahu-and-ketu-are-transiting-in-aries-and-libra-different-zodiac-signs-will-be-affected-on-tuesday-2022-04-11-768977


Inga kommentarer: