Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 april 2022

Skottskadespecialisten Ebba Busch influens (en teori)

"Detta är ett oerhört uttalande. Att en svensk politiker närmast uppmanar svensk polis att skada ett hundratal personer genom att skjuta skarpt hör inte hemma i en rättsstat", säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz i en skriftlig kommentar till TT.

https://www.expressen.se/nyheter/varfor-har-vi-inte-100-skadade-islamister-1/

Ebba Busch uttalande i P1 Lördagsintervjun om varför inte demonstrerande kvinnor och barn var de (skott)skadade, placerar henne som regeringens nya tomboll efter att konsulten Sabuni tröttnat på sina egna floskler och lämnat politiken. 

Inte bara kan Busch ingenting om svenska litteraturklassiker,  drar sig för att slåss mot en gammal pensionär för att komma åt ett pittoreskt hus hon "kan se sig i" och i samma veva döms för förtal mot en jurist, hon är dessutom den av de borgerliga hökarna som aldrig bör få vara i samma rum som röda knappen som startar världskrig!

Jag har en teori om hur hon kunde kläcka en så egentligen fasansfull tanke och den bygger hennes uppenbara preferens för tjejiga puss & krampartyn under skenande covid-pandemi i kombination med ointresset eller rent av oförmågan att ta till sig text. Såg hon Aftonbladets förstasida häromdagen?

Underrubrik:
Att människor blir sårade är
ett lågt pris för vår frihet

Under förutsättning att Lördagsintervjun spelades in efter att AB:s Peter Kadhammar 21 april försökt en tondöv allusion till "Jag är Charlie Hebdo"-sloganen efter det franska morddramat, har troligen Ebba Busch sett detta pekoral och med sin omvittnade språkliga okänslighet missuppfattat blänkarens underrubrik. 

Med byidiotens rätt tar hon sedan ordet "sårad" bokstavligt och låter det sjunka in i sitt reflekterande Vatten-medium. Använder dock inte sitt förstånd utan släpper ut synintrycket som en implicit uppmaning till väpnat polisvåld som sårar demonstranter (inklusive kvinnor och barn om de är icke-kristna som klubbkompisen Ebba själv). 

Bra teori eller ej, gissa om hon just sänkte högeralternativet inför höstens val. Högerfolk är helt enkelt dummare eftersom de inte vågar se sitt alternativ för vad det är och absolut ska ha allt till individ och inte ser att klasser är en existerande kraft i varje samhälle. 

T.o.m. astrologiskt finns det saker som talar för min teori om Busch stendumma uttalande:

Kadhammar:

Busch:


Kadhammar har skrivit många vassa socialrealistiska reportage men på sistone har han blivit allt mer bitter och reaktionär, och börjar hamna i en sökt utanförskapsposition. Det är inte lätt att bli gammal! Mobbaren eller mobbingoffret är samma bild och Kadhammar har den: sociala Vattenbäraren och svarta Skorpionen i problematisk kombination - och ändå främlingskap för varandra eftersom LUFT och VATTEN inte mixar. 

(Faktiskt, det är fler av de fyra elementens kombinationer som saknar synergi än de som har gagnas av blandningar. I f.d. NATO-mannen och numera NATO-kritikern Jacques Baud såg jag ett besviket VATTEN som likväl höll sig på sin nivå medan LUFT verkade som ren, oaffekterad intellektualitet. Den politiska bedömaren bjuds in till mycket få arenor eftersom hans syn på Västs skuld till Ukraina-kriget inte är det Väst själva vill höra.

I termer av världslig framgång spelar klar tanke mindre roll - världen är korrupt av det extremt partiska Vattenelementet (den biologiska komplexiteten och basen för klanmentalitet). Vatten förstår inte Luft utan måste ha GOD ELD som sin ledare (apmänniskorna runt lägerelden!) - Eld och Vatten har enligt astrologin en viss synergi men blir lätt till simpel populism (se Emmanuel Macron).

Här är Vatten-Skorpionens Mars i Luft-Vattenbäraren och vice versa med Vattenbärarens planet Saturnus. Det här är en smått sociopatisk utanförskapsposition som inte får jämföras med briljanta tänkaren Noam Chomskys födelse i soluppgången med vidhäftande Saturnus i Skorpionen. Kadhammar mixar en svag Måne i det svarta tecknet med lika svarta Saturnus och har därför inga problem att sökt identifiera sig med den helt löjeväckande nollan Rasmus Paludan. 

Det är rätt osmakligt att han föredrar rasisters rätt att förorena folks sinnen framför stökiga antirasister (som ändå bara är frustrationens fysiska uttryck - långt mindre farlig än mentala giftspridare). Bloggen har förr noterat Kadhammars svarta Storkors med Saturnus och psykets/mentaliteten - en instinktiv dragning till den rådande makten, ibland repressiva och reaktionära samhällsmodeller. Här upphäver alltså en småfascistisk trygghetssökare sin röst och försvarar villkorslös yttrandefrihet. Vi människor är verkligen fuskbyggen där många byggbitar hänger snett!)

Kadhammar styrs likt partydjuret Busch av Solen i Krabban som bildar klaniska minoriteter - eller har åsikter om dem! Det finns därför två indikationer om social utstötning och en preferens för sätt att uttrycka sitt utanförskap. Med manlighetens Mars i attack mot kvinnans Venus skulle det faktiskt inte förvåna om mycket av detta särlingskap bottnar i homosexualitet, Aftonbladet satsar ju på den typen av journalister.

Jag påminner mig kvinnomördaren Anders Ekund/Gustavson med Solen i modersprincipens Krabba men modersymbolen Månen i dödens Skorpion. En koll av 426 mördare ger dock svensken och ytterligare fyra mördare med samma sol- och måntecken, en lätt patologisk kombination. 1/12 * 1/12 * 426 mördare borde givit 2,95 stycken och inte 6 (Eklund, Myra Hindley, Chris Cornell, Mark Speight, Gerlandino Messina). Överrepresentationen för denna "typ" är således 100% men datamängden för liten för att dra långtgående slutsatser.

Kadhammar kan pusta ut, apart och sekteristisk måhända men ändå med ord som dolkar snarare än handgripligt dödande. Viss varning dock för att den extremistiska Rahu inflammerar ett redan svart skorpionpsyke! 

För Rahu kan man numera nästan som sinnebild ta USA:s manipulation av Ukraina där den ryssvänliga regimen avsattes vilket ledde fram till Putins krig för att återta initiativet. Frihetsfanatikern Ukraina har Rahu stigande i öster och tankarna går till hinduismens myt om demonen som inte var nöjd med sin position i den sublunära sfären utan vill bli herre på täppan, som en av gudarna.

*****

Ebba Bush å sin sida är, som tidigare noterat, så Vatten-dominerad att intellektuell verksamhet får en begränsad plats i hennes liv. Puss & Kram-kalaset under covid-larmandet är typiskt för ett övermått av tanklöst men känslomässigt Vatten och Charles Carter, den brittiska juristen som sadlade om till astrologi efter att ha hittat Lagens moder, varnade för den Vatten-triangel Busch uppvisar: den beblandar sig för mycket med andras affärer (och trasslar till det för sig) - just som Busch gjort i flera av de skandaler hon producerat och nu senast som inbillad specialist på polismaktens göranden.

Jag grundar teorin om att hon inte förstår nyanser och tar t.ex. underrubriken bokstavligt som en olustig följd av fullmånen: in i det grönskimrande psykets Vatten kommer ENBART synintryck (Solen) som är brunfärgad eller materialiserad data. Dvs. det finns någon i Solen-i-Stenbocken som gärna reducerar världen till nominella eller mätbara värden, tar symbolik för att vara bokstavliga sanningar. Eller som Ebba själv replikerar, hon har ställt ”precis den fråga jag ställt och inget annat". JORD saknar vision, distans och förståelse i avsaknad av "högre" kvaliteter.

Ebba Busch är på det viset en handikappad politiker och det är tur att hon föddes i Sverige, som också är handikappat på ett liknande sätt och bara tar det mätbara som verkligt. Landet styrs av ekonomer och räknenissar och konstnärer och artister gör bästa i att hålla sig lågt och socialrealistiskt om de vill ha någon publik. 

Landet har helt enkelt sänkt tanketaket för att passa de allra mest modest begåvade och reducerat alla krav på tankeförmåga till att trycka på rätt knapp - algoritmer gör jobbet åt den alltmer infantila svensken. I det här landet ska alla känna sig normala och kapabla! IT-fascisterna och Arbetsgivarna håller utan att politikerna fattar något på att skapa en slags arbetszombier, en muterad undermänniska med bara marknadens produkter som fungerande samtalsämnen.


Landets överutnyttjande - i tid och otid! - av Bell-kurvor gör således att de utan egen röst alltid lämnas utanför, liksom de som är smartare än politikerna själva. Men Annie Lööfs "breda mitten" är förstås en enkel om än ovärdig formel för att skapa lösningar åt "den breda massan".

Som kuriosum är Ebba Busch-kombinationen av Sol-Stenbock och Mån-Krabba inte någon höjdare på mord. Bara 2 mördare av 426 med denna kombination, dock båda kvinnor. Erna Wallish var brutal nazilägervakt i Polen och Michelle Martin var vidriga sadist-mördaren Dutroux hustru och medhjälpare.

*****

Bloggarens åsikt om någon undrar eftersom bloggen raljerar om allt på vänster/högerskalan är att det är det islamofobiska Sverige som drev fram våldet hos demonstranterna. Men i samma andetag att Busch ogenomtänkta åsikter är just en byidiots kommentar. Helt klart hade polisen underskattat situationen och hade i tillräckligt antal inte behövt Busch och hennes typiskt mentalitet av typen "låg Stenbock" som ser våld som lösningen på alla problem med "pöbeln"  - se återigen hennes horoskop med Övermaktens Sol-Stenbock i opposition till flockens Mån-Krabba. 

Detta är den elitistiska västerlänningens hierarkiska synsätt och Busch är född att tro hon tillhört något alldeles extra. Det förhåller sig precis tvärtom om man inser att hennes klokhet knappt ens representerar JORD/VATTEN-nivån i skapelsen ("natur"). Det finns också en Övernatur som ser annorlunda på saken. Hennes form av kristen övertygelse har uppenbarligen inget med det gudomliga att göra utan är en själlös diabolisk kopia av den verkliga varan. 

Hennes Saturnus i Skorpionen har ingen släktskap med t.ex. nämnde Noam Chomskys solmodifierade Saturnus i samma tecken. Astrologin är förvirrande eftersom samma position kan få vitt skilda betydelser beroende på sammanhanget.

 

Inga kommentarer: