Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 april 2022

Putins presstalesman

 


Bara ett stickprov på Putins presstalesman, Dimitrij Peskov, som underströk Putins varning för den vedergällning Ryssland hotar med till följd av det krig USA och dess allierade startat gentemot Ryssland för att förstöra mer än Ryssens plan att återställa ordningen på torpet. Ryssland ska knäckas punkt slut. Det är USA:s gamla kommunisthat som rör sig i den sjukliga nationen i Väst.

 


Finns det någon förståelse eller sympati mellan människor födde i samma tecken eller snarlika grupperingar på himmelen (vilket astrologin tillstår) passar det bra att Putin, Sol-Jungfru har ett språkrör född i samma tecken som honom själv. Jungfrun är en "man av få men väl valda ord" och om Putin själv är knapp som få med Solen och återhållsamhetens Saturnus, funkar hans presstalesmän bra med den stilen: han har istället Månen med självkontrollens Saturnus. 

Och det är klart, Peskov titulerar sig även diplomat, en yrkeskår som måste kunna kommunikation mångfalt bättre än svenska medier och politiker klarar med  mediernas drevbeteende och politikernas i vissa fall rent lögnaktiga och låga själssubstanser som inte alls lämpar sig för politikeryrket.

Intressant nog  liknar Peskovs horoskop (här bara månascendent för känslolivet) Putins karta. Båda männen känner sig existentiellt utsatta (Västhatet och USA:s ständigt framflyttade positioner). I Peskovs fall som att krigets Mars står över honom som en annalkande krigsherre i 10e makthuset. (Att Mars alltid attackerar det egna jaget/hus 1 visar att detta inte kan tolkas som den egna aggressionen utan en extrem härskarpredentent - här: USA/Europa). Hans goda Lejon eller arbetsgivaren Putin står därtill utsatt och besvärad i fiendens eller olyckans tecken. 

Väldigt likt Putins horoskop som hade hela sin existens (Solen) hotad av det svaga 6e huset "i händerna på fienden" men där Putin lyckligtvis hade Månen+Jupiter i Lejonet som ett folkligt stöd som bas för denna försvagade Sol-Skytt (Jupiter fundamentet till Skytten). Det är kanske inget helgon men sannerligen inte någon demon heller. Västhatet är en rökridå för att Putin har stört vissa amerikanska intressen som man bäst talar tyst om...

Peskovs diplomatiska kompetens syns på ytterligare ett sätt: soltecknet Jungfrun har en disponent (Merkurius) som tagit ett steg fram och bygger fundamentet för Jungfruns närvaro, realism och skärpa från Vågen, det klassiska diplomattecknet!

Lägg därtill att Peskov delar ryska nationalhoroskopets i grunden goda folksjäl illustrerad av Månen och välviljan Jupiter i storsinta Lejonet. Diplomaten har istället Venus och Jupiter i Lejonet som definitivt visar att Putin och anhang inte är de monster västmedierna målar upp dem som.

Så varför håller Väst på så här? Astrologin avslöjar dem som fruktansvärda lögnare. Krig är olustigt och åtminstone Sverige är "fredsskadat" men ytterst handlar det om den gamla motsättningen mellan Ryssland och kommunismen mot "det fria Väst" och deras slavbindande Kapitalist (alltid nogsamt förskönad genom tomt prat om "individens valfrihet").

Kriget i Ukraina är ett mycket äldre krig än Putins nuvarande ambition att snygga till Ryssland på kartan som tycks vara den förklaring Väst låtsas som att det handlar om (och inget annat, inget som rör USA:s intressen). Ytterst är det ett krig mellan Gud och Djävulen, där, tyvärr för Väst, vi inte spelar Guds goda roll och Ryssland definitivt inte är Djävulen som utmålat. 

Frågan är mest om några som utkämpar geopolitiska kamper är värda att nämnas i samma andetag som dessa högre storheter. Kryp nere på marken utan andra värden än att berika sig själva och dyrka sina egen händers verk är knappt människor, snarare demoner. En urvattnad avbild av Djävulen förvisso men så ynkliga att de är inte är värda att inkluderas i samma liga.

 

Till sist. Även med dessa ytliga horoskop UTAN födelsetid finns dolda fingervisningar om vilken "art" dagen tillhör. Till skillnad från senantika och otroligt stenbenta metoder menar jag att planeterna bygger "dynamiska" och skiftande buskap. Ta bara Peskovs Måne och Saturnus i Fiskarna. Är detta än känslokall galning? Nej, Månen hämmas visserligen i sina naturliga empatier men Saturnus är inte ond som astrologin tyvärr lite korkat gör gällande. Allt beror vad man talar om. Saturnus tar visserligen livet av alla i den lägre världen förr eller senare, men den är också rättrådighet och förstår gränser och logiken bakom gränsdragningar. 

I diplomatens fall är det faktiskt en fanatiskt bra Mån-Saturnus eftersom ägaren är Jupiter. Och när den Stora Välgöraren Jupiter samverkar med sin vän  lilla välgöraren Venus, kan inte individen sägas vara ond eller ens mordisk. Båda välgörarna innebär att de bidrar med en god grund även då diplomatens känslor är kyliga och besvärande formella. Livets Lejon - livets hjärta - verkar i diplomatens sinne, även om Lejonet står i ett hotat läge i 6e olyckliga huset.

Bara känd födelsetid låter doktrinen om vilka av planeterna som är "verksamt" goda, neutrala eller onda kan preciserar detta budskap, som dock ger höga betyg på Peskov så långt data medger en generell tolkning. 

Detta var på många sätt en bra dag att födas för en Människa, men ingen dag för en "hök".  Se här en variant av många på hur en sådan kan antydas astrologiskt. Huruvida "höken" får fotfäste i personligheten beror mycket på vilken typ av yrke man väljer - det går att leva med hemska signaturer i födelsehoroskopet utan att dessa märks bara man väljer rätt livsväg!

Är då Peskov hökens motbild, den i Sverige nästan aldrig nämnda Duvan? (Sverige är stortillverkare av mördar-krigs-vapen och det är inte konstigt att Duvan eliminerats från svenskarnas uppsättning metaforer.) Nej, så långt vill jag inte gå, Lejonet vill liv men inte ramen för den goda Jupiter/Venus-kombinationen finns alltså Saturnus - "hit men inte längre" - gränsdragaren. Ryssland har redan meddelat USA att de fattar vad USA sysslar med genom NATOS framflyttningar av defensiva vapen som potentiellt kan skicka kärnvapenrobotar in i Ryssland. 

Det mest tänkvärda i den svenska sörjan av låg desinformation från medier och myndigheter förklarade f.d. (och nu besvikna) NATO-medarbetaren Jacques Baud, f.dl hög schweizisk miltärofficer: ryssarna vill inte ha USA:s kärnvapen runt sina gränser för det omöjliggör diplomati och avvärjandet av ett storkrig. USA skiter högaktningsfullt i denna gamla nobla respekten mellan Sovjet och USA och den sista tidsfristen vilken gav möjligheten att avbryta en upptrappningsspiral som kunde sluta i världskrig (se lösningen "i sista sekunden" av Kubakrisen). 

Vill USA äga hela världen? De tycks inte kunna sätta fot i någon världsdel utan att det uppstår problem! Nationens psykologi är sannerligen gåtfull. Min slutsats är att det är näringsprincipen Krabban som helt spårat ut i det amerikanska nationalhoroskopet. "Mammas äpplepaj" har blivit en cancertumör som trycker på nationalsjälens insida och förstör landets mentalitet och relation till andra (förutom de som historiskt bidragit med USA:s nya befolkning och såg till att slakta indianerna eller sätta dem att supa ner sig i koncentrationsläger - USA kallar det reservat).

Så i livs-Lejonets tjänst är även Peskov medveten om att Saturnus kan byta skepnad och manifestera sig som Liemannen. Men Saturnus verkar INOM Jupiter-Lejonets fundamentala korrekta välvilja. Det är inte så goda nyheter för Sverige som representerar en urspårad version av motsatta principen Vattenbäraren där LIV ersätta av SYSTEM. Vattenbäraren fungerar på intellektuell nivå men sämre nere i det jordiska där svenskarna excellerar i omänskligt maskintänkande och reduktion av befolkningen till boskap.

Peskovs karta visar skillnaden mellan en storpolitiker och västmediernas patetiska försök att reducera Putin till en demon (Putins karta håller ungefär Peskovs nivå). 

Titta på svenska politiker och snart nog dyker kartor upp som inte har inom området att göra. Inte konstigt att skrock- eller insiktsfulla envåldshärskare genom historia försök kontrollera eller förbjuda astrologin. Den avslöjar alltför många som INTE är kallade till sina uppgifter utan med intriger och skurkaktighet (så kallat "socialt nätverkande") tagit maktpositioner.


Inga kommentarer: