Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 april 2022

DN försöker rädda KD och borgarnas valseger...

 


Den mest falskklingande efterrationalisering jag någonsin läst publiceras av ... DN. 

https://www.dn.se/ledare/emma-hoen-bustos-ebba-busch-gillrade-en-falla-och-alla-trillade-dit/

Ebba Busch tillskrivs smarthet genom en knäpp omtolkning av några fadäser som skulle bevisa partiledarens slughet. Skribenten kunde ha tillagt många andra "incidenter" som snarare placerar Ebba Busch i kategorin obildade idioter. Det finns ingen anledning att tro hennes oförmåga att redogöra för ens tre svenska litteraturklassiker var del i en partistrategi där Busch först levererar någon halvknäppt uttalande för att sedan få ett triumfatoriskt efterspel. 

Och vad hade partiet att vinna på hennes rent pinsamma rättshaverism där hon till sist krigade sig till det pittoreska småhuset? Kvinnan är så här plump och obildad, punkt. Det har inte minst överdomare GW fastslagit.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7dv5P8/leif-gw-persson-sagar-ebba-buschs-uttalande

Noterar hur högermedierna nu smyger in fler och fler röster som i en påtvingad motaktion försvarar Busch åsikt om kulor mot demonstranter. Det är valår och Dagens Nyheter är lika opålitliga som informationskälla som i allt som rör Rysslands krig i Ukraina.

Jag har tidigare misstänkt att själen inuti den kortvuxna Ebba Busch är en gammal romersk makthavare - utseendet matchar bysterna på en eller annan av de galna och grymma kejsare som sakta bröt sönder Romarriket (motsvarande den svenska högern). Det är bara att välja en, det var några stycken utöver Nero som var rena tokstollar.

*****

Hennes horoskop har figurerat mer ofta än det är värt men låt oss pröva makthavarens ultimata symbol Solen som ankare i öster, en solascendent som till skillnad från månascendenten inte beskriver individens inre stämningar och fantasier utan individen utifrån hennes yttre handlingar.

Det är uppenbart att en solascendent troligen stämmer väldigt illa på en av "småfolket", löneslavar ute i landet i sina snävt tillskurna arbetsfunktioner. Men för någon som strebrat sig fram till en partiledarroll kan möjligen solascendenten säga något om KVALITETEN på politikerns kognition (Solen = kognitiv kapacitet) och ev. om handlandet. Nu tappar visserligen Ebba Busch stadigt i opinion och har för övrigt inte varit i närheten av en position att realisera sina solära visioner om landets styre...

Bristen på kända personer med känd födelsetid tvingar bloggen att tillgripa dessa spekulativa och osäkra mån- och solascendenter men de har åtminstone den fördelen att intellektet kan exerceras med hjälp av vad som helst.

Tidigare och med i den naturliga zodiaken har noterats hur denna fullmåne lägger sig mellan 4e Privata och 10e Offentliga eller Makthavarhuset. Busch är född under en strebers fullmåne vilket naturligtvis alltid har sina risker om ambitionen överstiger kompetensen...

Med faktisk ledarascendent visar sig kvinnan via samma fullmåne vara den simplaste populist: Solen i Stenbocken är en diktatorsplacering och i detta fall är den ansiktslösa folkmassan verkligen slätstrukna ja-sägare med mer emotioner än förstånd. Månen är hemma i sitt eget tecken Krabban och representerar en renodlad bild av allmänheten. Bush är en politiker som gärna håller sig med ett osjälvständigt entourage, i vilket DN-artikelns författare tydligen ingår.

Men detta är inte det viktiga i solkartan, även om fullmånen i sig är ett omen om att förhållandet till allmänheten verkligen kan rasa sönder (fullmånen är ett "bära eller brista" - antingen stiger ledaren till en ny nivå av popularitet eller förlorar allt - och vi vet redan vilken kategori Busch tillhör.)

Det verkligt allvarliga är kvaliteten på intellektet - återigen enligt solkartan. Det tredje huset färgas här i en osund nyans av Vatten-grönt och detta trots att Jupiter är i hemmaläge i Fiskarna. Men 3e är ett hus utan moral, ett av de onda husen. Dock säger hinduerna att det typiska underutvecklade mänskliga intellektet går att förbättra, tredje sektorn är potentiellt ett "förbättringens hus", genom t.ex. bokläsning och systematiska studier och allmänt genom livslångt lärande (inte för att passa den nyckfulla Marknadens skiftande behov utan livslång fostran av den egna personen).

Det är här Busch som ledarfigur avslöjar vilken skadeinsekt hon skulle vara i regeringsposition, en fördärvare och så obalanserad att inte bara justitieministerposten skulle vara olämplig. Skälet? Om Jupiter är en tillväxtsymbol går den helt överstyr när den får in det giriga Drakhuvudet (Rahu) i samma tecken och som ett slags förstoringsglas. Jupiter-i-Fiskarna blir en Lustiga Huset-version av sig själv, skev och oproportionerligt uppförstorad. Och förvuxen i sin våldsamma grymhet eftersom också Mars ockuperar 3e. Hon är som Macrons inbillning att vara Jupiter och krigaren Mars i allt hon "tänker"!

Jag saknade tidigare denna detaljerade inblick i Busch intellektuella ledningsdragning men var sanningen nära genom liknelsen med valfri galen romersk kejsare eller möjligen bara egocentrisk patricier som levde bara för sina egna nöjen.

Här har vi alltså en Sol i det typiskt principfasta Stenbockens tecken som helt kollapsat in i en personlig makttripp - vilket den gamla mannen i den stuga hon nu slitit till sig. Undrar om den episoden kommer att förfölja Busch i hennes mardrömmar eller om detta "vattensjuka" intellekt är specialist på självlögner och tillrättalägganden av historien? 

Hur ser 11e idealhuset ut för en Sol-ledare med ett så skevt intellekt (3e - det högre samvetets 9e är det lönlöst att ens analysera när den lägre "smartheten" i 3e är så här avvikande)? Jo, Mars i 3e äger 11e idealhuset som således färgas av Busch märkliga syn på ett välmående samhälle för henne själv. 

Månen i Krabban binder henne nära flocken eller dussinmänniskan men Solen gör att hon vill vara härskaren över dessa och hennes politik blir därför de feta egonas självtjänande politik, dvs ren och skär borgerlighet som tippar ännu mer högerut och börjar komma farligt nära en fasciststat där polisen skjuter skarpt på oroshärdar. (Månen i Krabban står som protektionismens symbol alltid för en större än normal oro för den egna eller egna familjens trygghet, dvs. folkmassans genomsnittliga nivå av låg objektiv fattning till följd av för mycket känslomässighet.)

11e idealhuset i Skorpionen påminner om Mörkrets kvalitet, alltså ett ideal som bygger på starka och oföränderliga ramar, ett statiskt samhälle som ska rädda Ebba Busch från andra med exakt samma mänskliga tillkortakommanden som hennes egna! Kort sagt: en fasciststat styrd av osund tänkande och som ständigt vrider om tumskruvarna allt hårdare eftersom politiken bygger på Mörker och inte Ljus.

När man sedan ser att Saturnus ligger i 11e - den stränga upprätthållaren av lag och den Starkes våldsmonopol (det fula ordet!) - och att detta är fundamentet för hennes Ledar-Sol (Stenbockens härskare), då inser man att loppet är kört. Sverige har fått in sin första maskerade fascist i riksdagen, en som inte är SD-märkt. Men precis som SD-typerna i allmänhet så klantig att hon gjort bort sig gång på gång på gång och numera också är en brottsdömd politiker. Väl rätt unikt i Sverige? 

Det provisoriska solhoroskopet visar sig stämma bara alltför väl vad gäller de yttre effekternas av hennes ledarförmåga och kvaliteten på det hon vill "dela med sig av"...

Inga kommentarer: