Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 11 april 2022

Näringslivets grymhet: begär efter liv föder död. Samt: Saturnus i test.

3 härdade män

En sammanfattning i Expressen av ett längre original i amerikansk press resulterade i denna lilla reflektion över den protektionistiska instinktens tecken Krabban, ur perspektiv av liv i denna världen det centrala av de tre Vatten-tecknen.

https://www.expressen.se/nyheter/misstanks-ha-forsokt-morda-elva-halls-fastspand-i-domstolen/

https://edition.cnn.com/2019/01/07/us/camping-father-california-murder-charge/index.html

Men inte bara klantar Expressens rubriksättare till det med "elva mordförsök" som om inte ett faktiskt mord (av de elva) är värre. Rubriken undersäljer mördaren Antony Rauda. 

Dessutom fokuserar texten på att han fängslas i rättssalen till följd av tidigare oregerlighet medan den fulla historien innehåller en i mina ögon mycket mer intressant detalj, åtminstone ur astrologins perspektiv.

Rauda var nämligen hemlös och gissa var han låg i lönn och utförde sina klantiga mordförsök (ett av tio är knappast en mästerskytt)? Jo, vid en campingplats. Han siktade, djupt symboliskt, på andra som upprättat temporära hem för sig själva. Här finns en uppenbar koppling mellan hans egen hemlösa situation och ilskan riktad mot campare, andra som honom i ett temporärt läger.

I nästa skede börjar jag känna igen ansiktet, en ovanlig form på munnen och den spetsiga och förmodligen lite krökta näsan. Han påminner om den vänlige skådisen Willem Dafoe som slog igenom i en roll som Jesus, varpå filmregissören Sergio Leone ska ha utbrustit: "Detta är inte Herren vår Gud utan en mördares ansikte!"

Efter att ha tittat några sekunder på ovanstående bild av Dafoe glider associationerna vidare till Mick Jagger (som redan vid fototillfället "härdats" åtskilligt av livet) och plötsligt står det klart:

Alla tre föddes med Solen i det instinktiva naturdjuret Krabban. Och Krabban har en sub-typ där ögonen visserligen sitter djupt och plirar på omgivningen men där ansiktsdragen är mycket skarpa. Jag har övervägt sekundära faktorer men detta tycks vara en av flera "typer" som tillhör tecknet ifråga.

Med Krabban som soltecken blir också campingplatsen mer begriplig, återigen på ett bildligt sätt. Krabban står för Hemmet (krabbskalet) och för tryggheten, så hemlöshet är troligen förödande för den som fötts för att leva ett liv utifrån detta fundament som får många är så självklart.

Willem Dafoes genombrott som Jesus anknyter som av en händelse också till hemlöshet. Jesus uppgavs ha räknat upp några djurarter som alla hade sina reden eller nästen, men "Människans sinnebild har ingen plats att vila sitt huvud" - kort sagt, vi kopior av den verkliga Människan som alltjämt är kvar i Himmelen har INGET PÅ JORDEN ATT SKAFFA. Planeten Jorden är däremot ett naturligt hem för djurlivet. 

Jesus understryker flera gånger (men så förtäckt att det är lätt att missa det) den två-komponentslära som också Platon uttryckt 300 år tidigare: att själen representerar en annan verklighet än kroppen och alls inte är som Platons avfällige lärjunge Aristoteles ändrade sig och började lära ut: att själslivet bara är en funktion hos en "levande" kropp, dvs samma doktrin som dagens förfallna västerland fixerat sig vid och som visserligen givit massor av kunskap om hjärnan men ändå bara kretsar kring redskapet och inte användaren (själen) själv.

Mick Jagger är en (avdankad) rockstjärna bara för oerhört naiva. Sanningen är att han ända sedan ungdomen varit en förslagen affärsman som prostituerat sina egen kropp - till och med den stora munnen har han gjort till en logotyp som drar in pengar. Hans extrema horbocksbeteende var nu inte det bloggen tänkte på när Krabbans tecken kopplades till Näringslivet eller närighetens attityd, men "trygg försörjning" är vad Krabban som modersymbol handlar om. Kapitalismens alla storbolag (och småföretagare) kan ses som verksamheter som enbart syftar till att trygga sin egen överlevnad, deras produkter och tjänster är helt sekundärt.

Efter Västerlandets undergång i Klimatinfernot som väntar, kommer Krabbans princip att underkastas den strängaste reglering eftersom tecknet inte äger någon som helst självbehärskning - ur Månen springer all vår lägre natur som enbart hänför sig till det ap-djur vi utvecklats från. 

Faktum är att astrologin innehåller insikten om att Krabban måste hållas lågt redan i zodiakens konstruktion, det är den sparsamma och långsiktigt planerande Stenbocken som opponerar den kortsiktiga och periodvis mångalna Krabban och dess uppblossande begär efter näring åt den Irrationella (lägre) själen. Stenbockens härskare Saturnus är den som kommer att dra en gräns för Krabban och den gränsen syns redan i den tidiga människans bosättningar, i upprättandet att ett skyddande campingläger eller ett befäst fort.

Det är den här naturliga rangordningen Stenbocken med makt och Krabban som de enskilda hemmen eller krabbskalen som feminismen med en fnysning kallar "patriarkatet". Problemet är bara att skulle patriarkatet undanröjas behöver Krabbans feministiska princip likväl något annat att identifiera sig mot, men så länge låg instinkt - begäret efter en penis (eller hatet mot den) dominerar kvinnosläktet - kommer lyftet till filosofiskt tänkande aldrig att infinna sig. 

Men detsamma kan sägas om denna Stenbock, detta patriarkat. Så länge det bygger sina privilegier på att hålla folk nere i låga positioner har denna grupp heller ingenting förstått, oavsett hur mycket de (ofta konservativa) åberopar traditionen och rätten till de rikedomar de vunnit på att förslava alla andra.

Sanningen är att den världsliga axeln Krabba/Stenbocken är olöslig, men zodiaken bjuder på en lätt vinkling, så att efter Måne/Saturnus följs av axeln mellan Sol/Saturnus eller Lejonet/Vattenbäraren. Detta är en andlig axel och slipper den sorgliga materialism som utmärker Vatten/Jord-mentaliteten. Eld/Luft är supralunär och känner - åtminstone i teorin - sig själv som en andlig eller himmelsk existensform som bara råkar befinna sig i en lerkropp på Jorden. Eld/Luft-människor kan ofta befria sig avsevärt från materialismens ävlan, under förutsättning att de inte är födda i rent armod. 

Men även då är det Eld/Luft-varelserna som i teorin har förmågan att TÄNKA sig fram till en lösning. Jord/Vatten tenderar till socialrealism som bara söker pussla med givna bitar. Det krävs att stiga ovan månen för att förmå "tänka utanför lådan" (egentligen en kub, symbolen för det materialistiska livet).


De tre männens horoskop bjuder på en besvikelse i fallet Anthony Rauda där enbart dygnet inte ens ger ett helt säkert provisoriskt horoskop. Månen börjar med sju timmar i Lejonet (ett frestande antagande eftersom snarlike Willen Dafoe har sin Måne där), men tillbringar merparten av dygnet i Jungfruns tecken.

Ett som är tydligt är dock att Krabban är oerhört stark i alla tre. Mördaren har hela fyra planeter däri, och inte minst den teoretiskt svåra kombinationen av Solen med dess ömsesidiga fiende Saturnus. Eftersom Saturnus är svag i Krabban uppstår en slitig kamp mot Saturnus dåliga sidor: fattigdom (och kanske hemlöshet). 

Det ser faktiskt ut som att denna gradexakta konjunktion är det mest kritiska i horoskopet. Tecknet är inte optimalt för någondera (Solen supralunär ELD och Saturnus primärt supralunär LUFT). Och det är de sublunära fantasiernas Måne som äger så många som fyra planeter. Men även soltecknets fundament - Månen - är således inadekvat och lever i en psykisk fantasivärld.

Jag tycker mig ha sett många lågt begåvade kriminella ha haft Saturnus i aspekt mot viktiga positioner (t.ex. Solen), och man får inte glömma Saturnus som den "objektiva" planeten, den representerar de ovillkorliga krav omvärlden eller samhället ställer och kommer därför i kriminella horoskop att indikera "lagens långa arm".

 


Men Månen i Lejonet är, som sagt, en frestande tanke. Då blandar sig sinne med aggressionens Mars och det passar fakta bättre. Lejonet är dessutom yvigt och utagerande vilket förklarar varför han var en så dålig skytt. Månen i Jungfrun hade haft känslokyla att sikta bättre. Men Månen med psyket i brand /Mars har ingen precision alls om i affekt.

 

Tillägg

I ännu ett fåfängt försök att använda Räknenissens enda verklighetskriterium för att avgöra vilken position för Månen som är troligast, söker jag i gruppen med f.n. 425 horoskop (exkl. Rauda) för mördare efter antalet med Sol-Krabba och Mån-Jungfru och sedan Sol-Krabba och Mån-Lejon, väl medveten om att Saturnus (Liemannen - minns Putin.) närhet till Solen måste ha en enorm påverkan om horoskopet rör makt över liv och död (kan gälla både för gärningsman och offer).

Månen i Jungfrun: 3 mördare
Månen i Lejonet:  2 mördare

Det var ju inte till värst stor nytta... Med 2 kriterier hade betydligt fler kartor behövts.

Men Solen med Saturnus då? Nu när Putin visat Liemannen nära sin själ (Solen bara 4° kvar till mötet med Saturnus), vad om denna konjunktion? Här kunde man kräva att planeterna måste stå verkligt nära varandra (campingmördaren har dem t.o.m. tätare än Putin, närmast gradexakt så att LIV och DÖD blir som ett...). 

Men jag har datorprogrammet är inställt på det antika sättet, som ser aspekterna gå från tecken till tecken och en konjunktion anses vara allt inom samma tecken (ytterligare lite mer generöst än hinduernas redan väldigt generösa tillåtna avvikelser). Jag är för lat att ändra inställningar och väljer den oerhört primitiva antika modellen. Hinduerna medger att effekten bör bli tydligare ju tätare konjunktionen är, så ger den antika definitionen någon utdelning är det utmärkt!

Denna vida definitionen ger 46 av 426 (inkl. Rauda) mördare med Solen och Saturnus i samma tecken. Snittet är 35,5 och 46 är 28% fler än förväntat, just på gränsen till signifikant överrepresentation. 

Detta är bl.a. en bekräftelse på hinduismens lärosats att Sol och Saturnus är ett möte som "kräver sin man" får att få ut det bästa av. Mördarna i denna grupp visar att inte ens konjunktionen i vid mening är lätt att hantera för de som av någon anledning har klen lycka i livet.

Se inlägg från 2012 med senare tillägg: 1000 slumpdatum - vad räknas som vetenskapligt belägg? Där beslut jag mig (slutligen) för signifikans vid ±30% avvikelse från snittet  trots att ±21% tycktes räcka, visserligen för ett bergfast set (minimala slumpvariationer) om 1000 mätpunkter.

426 mördare är fortfarande en rätt stabil testgrupp men för säkerhets skull en jämförelse med en lika stor grupp slumpgenererade datum:

36 stycken i slumpgruppen ger en exakt matchning av snittet och bloggen tycks ÄNTLIGEN ha fått besked från den förtegna Saturnus. Jag sökte tidigt i bloggens historia flera sätt att få detta stenansikte (Kontrollören!) att visa sin delaktighet i olika sammanhang. 

Tydligen jag börjat betrakta Saturnus som "omutlig" när tiden kom för "mördartesterna". Trots att Saturnus är känd som Döden testade jag vid tre tillfällen enbart Solens resp. Månens position i denna grupp. I tredje och senaste testet 2015 bestod mördargruppen av 311 horoskop så den har växt till sig till ett stabilare dataset.

Med tanke på de tillkomna kartorna (en tredjedel eller 37% fler), kan det passa att undersöka hur fördelningen av Solens och Månens placering i TECKNEN numera ser ut.

    SO MO
ARI 39 27
TAU 38 31
GEM 23 36
CAN 27 31
LEO 42 29
VIR 32 32
LIB 34 36
SCO 44 45
SAG 41 55
CAP 23 39
AQU 45 34
PIS 38 31

Allt har sin tid! Bloggaren jublade i början över att psyket eller Månen verkade stödja den sideriska zodiaken genom att ha en topp i Skorpionen i mördargruppen.

Men genom datatillströmningen knäcktes trenden med ett gäng obskyra nazister för några år sedan - som alla verkade resonera med Hitlers Måne i Skytten. Och  Skytten behåller ledningen över Skorpionen i horoskopen för respektlösa övertrampare.

Snittet är detsamma  och 55 Mån-Skyttar är nu hela 54% högre än snittet och stärker detta sideriska tecken som zodiakens "mördarpsyke". Och läsaren missar knappats vad det innebär: plötsligt är det den västerländska zodiaken som gäller om man antar att "fallna" Månen i Skorpionen är den bästa matchningen. Men det är då man måste fråga sig: har Skytten en hänsynslös sida som helt flugit under radarn? 

De flesta traditioner talar emot det. I den naturliga zodiaken sammanfaller Skytten med "det bästa huset", samvetets, filosofins och religionens 9e hus och i den gamla grekisk-romerska traditionen kallas 9e (tack vare den naturliga kopplingen till Stora Välgöraren Jupiter) "Gudens hus".

Men gudar dödar också, kanske särskilt om det "bara" är Månen som dunkelt mottar en förnimmelse av samvete utan att verkligen äga ett!

Adolf Hitler, Sirhan Sirhan (Robert Kennedys mördare) och Mark Chapman (John Lennons mördare) är alla välkända Mån-Skyttar, men träfflistan startar med den tidigaste födelsen. Här har jag någon gång kopierat från astro.com och glömt infoga att han var mordoffer och inte mördare! Men så mycket ont begick den här aristokraten i sitt liv att han ändå är värd en granskning:

  • George Plantagenet;21.10.1449;11:45;-0:25 ;Dublin IRE; 53n20;  6w15; M;CRIME MURDER British nobility, weak and faithless man, he had unbounded ambition to shine before the world. Tall and handsome.;

 

"En svag man utan tro." Kort sagt Månen i Skytten lyfter fram just bristen på de goda "skyttiga" kvaliteterna även om en födelse till noblessen naturligtvis påminner om Jupiter som "den högsta kasten". (Plantagenet var en kungaätt ursprungligen från Frankrike som förmådde hålla den engelska tronen i 331 år.) 

George Plantagenets karta visar dock att Mån-Skyttens fundament (Jupiter) fungerar illa för honom, brodern som aldrig blev kung:

Månen gradexakt i öster ser ut som en efterhandskonstruktion, men astro.com har AA-rankning och ibland är omina naturligtvis klockrena. Det lägre sinnet dominerar och bloggaren tänker på sin egen Tvilling-Måne nära ascendenten. Men Plantagenet saknade en opposition från Saturnus som kunde ge mothugg och fostra det förfallna lägre sinnet som tillhör den sublunära, sinnliga världen.

Tvärtom är Plantagenets Måne uppenbart usel eftersom fundamentet står undanskymd i 12e huset, en exilens sektor på dubbelt vis här eftersom det råder dissociation mellan angränsande tecken: sinnelaget famlar men finner inte sina rötter!

Men naturligtvis finns en annan och mer misstänkt indikation om mord, det astro.com skriver om en "gränslös ambition att vilja glänsa inför andra". Se 10e makt- och statushuset: ingen vacker syn med iskalla maktspelaren Saturnus och samtidigt den överhettade kombinationen av Mars+Venus. (Detta är rimligen en tydlig inre konflikt eftersom Saturnus söker kallt undertrycka det emotionella eller libidinösa övertryck Mars med Venus bildar.)

Fastän bloggen innehåller äldre försök att hitta statistisk signifikans för Mars "onda" aspekter utan att lyckas, är det svårt att blunda för hur illa Mars i maktfullkomlig position skadar Plantagenets sinne. Båda i prominenta, världsligt tydliga hörnhus: människan måste ha varit olidlig att umgås med och livsfarlig att vara undersåte till. 

Hans intellekt var lika äregirigt och obalanserat som Sverigehoroskopet indikerar: Drakhuvudet i 3e huset i Vattenbärarens tecken. Och 3e husets härskare Saturnus i "dött" inkonjunktläge till sitt eget hus (Saturnus blickar med misstro eller fiendskap sex steg framåt, detta är även känt som 6-8-relationen i den hinduiska astrologins märkliga hopande av olika metoder för att relatera planeter till varandra).

De grekisk-romerska Daimonens lott och Lyckans lott är intressant integrerade i horoskopet men lämnas här utan kommentar. Man kan dock fråga sig vilken "lycka" som kan komma ur ett så obehärskat 3e intellektshus som detta! (Fru och barn dog ifrån honom och hans mentala hälsa sägs ha urartat efter det, och han började smida planer för att avsätta sin bror, konungen och själv ta makten.)

Dessa lotter förefaller kunna ge negativa besked precis som den hinduiska metoden att läsa "god karma" (purva punya) ut 5e huset ibland avslöjar att den goda karman brister i detta liv, vilket sannerligen stämt in för bloggaren vars Sol i 5e borde ha givit stor framgång som kreatör om inte för att Solen är en verksam illgörare för en Tvillingascendent.

För den här aristokraten gällde att välgöraren Jupiter renderas utslagen eller ineffektiv i 12e medan 3e intellektshusets Saturnus INTE är bra för Skyttascendenten. Den är dels en naturlig illgörare för den aristokrat som räknar med räkmacka i alla sina företag men här är den dessutom en VERKSAM ILLGÖRARE och blir svag eller vek även i sin neutrala verksamhet som organisatör, planerare etc. Kort sagt: en arbetsgivare från helvetet och med maktpositionen (hus 10) att låta alla känna av ett måttlöst intellekt (Rahu i 3e).

Att just 3e och 10e är bundna i en dissociativ "icke-förbindelse" ger extra tonvikt åt den hinduiska flaggningen: både dessa är Upachaya-hus, platser som mår väl av att (och kan) förbättras! Gissa om den förbättringen uteblev i aristokratens liv. Hans bror, kung Edward IV lät dränka honom i en vintunna!


PS. Jag noterar på nätet att även en viss greve av Oxfordshire var fascinerad av denna ambitiösa men störda aristokrat (Oxfords släkt, Vere, var också ursprungligen inflyttade fransmän). George Plantagenet figurerade i flera av Oxfords dramer under hans pennamn "Shake-Speare".


3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Syndabocken Sirhan Sirhan missade båda sina skott mot RFK, varpå han brottades ner och avfyrade resterande sex skott, varav fem träffade omkringstående vittnen. Kennedy sköts i själva verket med fyra skott på mycket nära håll bakifrån. Dessa avlossades av Thane Eugene Cesar (1942-02-28, d. 2019), en säkerhetsvakt på Lockheed i Burbank som anställts på Ambassador Hotel bara några dagar tidigare.

Robert F. Kennedy Jr.:

“By his own account, Cesar was directly behind my dad holding his right elbow with his own gun drawn when my dad fell backward on top of him. Cesar repeatedly changed his story about exactly when he drew his weapon. According to the Coroner, Dr. Thomas Noguchi, all 4 shots that struck my father were ‘contact’ shots fired from behind my dad with the barrel touching or nearly touching his body. As my dad fell, he reached back and tore off Cesar’s clip-on tie. Cesar sold his .22 to a co-worker weeks after the assassination warning him that it had been used in a crime. Cesar lied to police claiming that he’d disposed of the gun months before the assassination. Cesar was a bigot who hated the Kennedys for their advocacy of Civil Rights for blacks. I had plans to meet Thane Eugene Cesar in the Philippines last June until he demanded a payment of $25,000 through his agent Dan Moldea.”

Cesars karta ger Mars gradexakt på Algol...

Seaward sa...

Revisionismens tidevarv och alla gamla sanningar ersätts av nya och bättre insikert! Sirhan var ett av de första horoskopen jag sparade. Det var före internet och dagens informationsöverflöd...

En annan krigar-Mars exakt med Algol följer i morgon - en viss Jaques Baud i onåd hos Västetablissemanget, som du kanske känner till. :-) Jag valde där att frikänna honom från Satans angrepp - det är en satanisk Mars han söker peka ut...

Havsörnen sa...

Synkronicitetens tidevarv! Det föll mig aldrig in att kolla upp hans karta. :-)