Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 april 2022

Saturnus in i Vattenbäraren - startar Mänskligheten 2.0 fredagen den 29 april 2022 ?

 


Transiterande planeters ingresser brukar intressera astrologer i väst. De har det enkelt eftersom den tropiska zodiaken alltid startar vid vårdagjämningen.

Den sideriska, som från sin födelse i babyloniernas riken måste uppdateras med jämna mellanrum, har problemet att det finns så många åsikter om NÄR 0° Väduren inföll. Den årliga justeringen (egentligen kontinuerliga eller sekund-för-sekund) av zodiakens baklänges rörelse och tecknens positioner i förhållande till solstånden har givit flera versioner, av vilken den här bloggen valt Indiens officiella (Lahiri ayanamsha).

Britten Cyril Fagan studerade på 1940- och 50-talet andra fixstjärnor att fästa zodiaken vid men kom ändå fram till nästan samma resultat, hans ayanamsha avviker bara 1 grad från Lahiris. Andra typer avviker ibland MÅNGA grader vilket ställer allt på huvudet för den som nervöst MÅSTE ha ett totemdjur eller tecken att identifiera sitt ego med (vilket naturligtvis astrologin inte alls handlar om, den var ursprungligen ett politiskt verktyg, ett redskap för härskare).

I upptäckten att den tunga Tidens Herre Saturnus just nu står i färd med att lämna sitt negativa härskarläge Stenbocken och träda in i sitt positiva (primära) hem, Vattenbäraren - samtidigt som kickstarten Mars rör sig genom Vattenbäraren, vaknar nyfikenheten om DENNA Saturnus-ingress i Vattenbäraren kan vara då den beryktade Tidsåldern startar? (Enligt Lahiri-korrektionen, som alltid på den här bloggen.)

USA tjuvstartade redan 17 oktober 1967, kan man säga, med debuten för musikalen Hair, och dessutom utifrån den västerländska zodiakens sätt att dra ner zodiaken till jordytan som en slags bondealmanacka som håller tid på tiden att så och skörda. Ingenting befann sig visserligen i västzodiaken i Vattenbäraren vid detta datum, men det oavsett zodiak var det en fullmåne där Saturnus kvävde Månen och samma Måne för hybris-förhävd av det demoniska och makthungriga Drakhuvudet. 

För vännen av tropisk zodiak låg detta störda kollektivpsyke i Väduren, Debutanten, vilket borde ha varit astrologer för att detta inte var "the dawn of Aquarius" som det heter i den berömda sången. Saturnus, Tidmätaren, är "fallen" i Väduren och egoprincipen har väldigt lite att göra med tidens objektiva gång. (Året därpå var det inte längre några blomsterbarn i USA utan raskravaller på rad!)

En anhängare av siderisk zodiak hade istället sett samma märkliga fullmåne i Fiskarnas tecken och därmed en varning för ogrundat fantiserande. Nej, USA:s firande av Vattenbärarens tid saknar lika mycket realism som deras försök att smyga till sig världsherraväldet genom att ha provocerat Ryssland att starta krig!

Men nu är det 2022 och sideriskt når faktiskt Saturnus sitt befästa läge i Vattenbäraren den 29 april på småtimmarna världstid (Universal Time eller Greenwich Mean Time som det hette innan globalismen slog till och kopplingen upphörde mellan tid och kolonialisten vars paroll var "Rule Britannia!"). 

Saturnus kommer faktiskt att repetera sin ingress i Vattenbärarens första grad om någon missade den. Planeten backar kort ur tecknet för att återigen gå in i Vattenbäraren den 15 juni. Med tanke på att Sverige är ett Vattenbärarland (soltecknet) och har våldsamma problem med sin identitet (till följd av Saturnus konjunktion med huvudlösa Draksvansen) är det inte omöjligt att det är vid något av dessa två datum vi ser sista spiken i kistan slås i när något nytt om NATO-medlemskapet sker.

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2023
In steps of: 1h 0m
Search for...:
sa.aqu[1]
 
Realization intervals (begin - end):
29.04.2022  3:00 (GMT) - 25.05.2022 14:00 (GMT)
15.06.2022  5:00 (GMT) - 12.07.2022  9:00 (GMT)

I vilket fall som helst är Saturnus ingress i Vattenbäraren en förelöpare till noterade "lilla döden" (från november i år). Sveriges planetära ödescykler förlöper under den onda svenska Jupiter/Storfinansen - den rasande välfärd och avslöjandet av de rikas fuffens (Ericssons utlandsaffärer med mera) och under denna Jupiter alltså en flerårig sub-cykel under Saturnus eller Liemannens överinseende. Att under den sub-cykeln då få in den transiterande Saturnus i samma tecken som hyser nationens identitet och själva liv (Solen), är på något sätt kusligt ominöst.

Att höra svenska politiker och mediefolk på allvar diskutera NATO-skydd under de känsliga veckor eller månader efter Finlands och Sveriges ansökan om medlemskap och till bekräftelsen och den "sårbarhet" för Ryssen länderna då för en kort period utsätter sig för, påminner faktiskt lite om Saturnus ingress om man påminner sig att ATTACKENS Mars faktiskt redan vandrar genom Vattenbäraren vid Saturnus ingress. 

Det oviktiga ämnet "vill USA skydda oss under denna intervall?" - säger också något om hur landet nu bara består av byidioter till ledare och knappt en klartänkt journalist vågar längre peka ut obalansen i den svenska inrikespropagandan. Alla följer hunsat "partilinjen" och deltar i skränandet efter en tjockare överrock: The American.

(Missa inte USA-kritiken i den filmen där Sverige händelsevis har en liten men föga smickrande biroll och där George Clooney som lönnmördare tar på sig att personifiera ett verkligt sjukt land som mot saftig betalning reser runt och terminerar folk lite varstans, och mot slutet får betala för det. Detta var inte första gången Clooney deltog i filmer som ifrågasätter USA:s präktighet, låt vara att man måste läsa hans rollfigur med rätt glasögon för att se kopplingen. Att Amerikanen placeras i ett rofyllt och underskönt Italien hjälper till att kontrastera Clooneys hemlighetsfulla rollfigur. Flera IMDB-recensenter ser det dock snarare som en lågmäld karaktärsstudie än någon form av politiskt statement. Vilket det förstås är - på ytan.)

I Sverige är ingen fråga för perifer eller ovärdig för att inte tjäna som del i NATO-propagandan och folket är helt oförmöget att se igenom de störa Aktörernas ränker. Skrämma folk med "en oskyddad period" - har Sveriges medier tappat all mänsklig värdighet och koll på den etiska halten i den BILD de tillsammans nu trycker ner i halsen på medborgarna?

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2023
In steps of: 1h 0m
Search for...:
ma.aqu
 
Realization intervals (begin - end):
 7.04.2022 10:00 (GMT) - 17.05.2022  4:00 (GMT)

Från Mars ingress och till dess sista dag i Vattenbäraren är ett kort tidsfönster med astrologins båda naturliga illgärningsmän tillsamman. Detta lär stressa ett Vattenbärarland som Sverige. Koranbrännaren och efterföljande upplopp var kanske det huvudsakliga uttrycket för Mars passage genom vårt identitetstecken detta år, men var inte så säker. När Saturnus ankommer den 29 april väntar 18 svenskneurotiska dagar innan Mars istället trakasserar dem i nästa tecken, Fiskarna.

Ska man gissa att "regeringen" kommer att tillkännage något viktigt om NATO-medlemskapet under dessa 18 dagar? Ett intressant tidsfönster att hålla i minnet i vilket fall och se om och i så fall hur Sverige påverkas.

*****

Jag har inte stött på något annat nationalhoroskop i Vattenbärarens tecken (inte för att jag letat), men ovanstående karta för Greenwichs koordinater (som brukar användas för årliga världshoroskop), innebär säkerligen något nytt för mänskligheten i stort. Se Saturnus och Mars i 1a huset som fundament för Den Nye eller Debutanten - Solen stark i Väduren och Drakhuvudet som just backat in i samma tecken). Passande vore ett besök från utomjordingar (ett favorittema för bloggaren) och kanske lite nya "ground rules" för en hopplös mänsklighet som inte klarar sköta sina affärer.

 

 

Tillägg 16:19

Några timmar efter den här publiceringen kommer kanske ett svar på "tidsfönstret" ovan. Expressen skriver:

Sverige och Finland är överens om att skicka in Nato-ansökningar samtidigt. Det uppger den finska tidningen Iltalehti, som också skriver att detta ska ske redan i mitten av maj.

https://www.expressen.se/nyheter/finland-och-sverige-kan--skicka-ansokning-samtidigt/

Just som Mars gör sig redo att ta farväl av Vattenbärarens tecken och inom det 18 dagars fönster jag fick syn på. Expressen säger också att "Finlands president Sauli Niinistö kommer till Stockholm den 17-18 maj." Han anländer just när Lilla Illgöraren (som verkligen är dålig för Sveriges Vågpersonlighet) står vid gränsen att lämna Sverigehoroskopets "lyckligt lottade Elit" (hus 5) och dimpa i in landets Olycks- och Fiendehus nr 6. Det är här vi blir Rysslands fiende.

Som alla redan visste kommer Sverige att göra sitt korta livs sämsta vägval. Fascinerande dock att det sker just som båda Illgörarna plattat till intelligensen hos våra styrande. Naturligtvis går Sveriges synder mycket längre tillbaka, men sjuk mentalitet kan byggas upp under lång tid för att sedan blomma ut just som astrologin höjer en varningsflagg.

 

Tillägg 2. Efterföljande inlägg innehåller en viktig komplettering.

Inga kommentarer: