Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 april 2022

Skrapa på Sveriges tunna fasad och plattityder och fram skymtar en...

A platitude is a trite, meaningless, or prosaic statement, often used as a thought-terminating cliché, aimed at quelling social, emotional, or cognitive unease. The statement may be true, but its meaning has been lost due to its excessive use. 

Wikipedia

Nils Funcke är yttrandefrihetsexpert. I tisdagens morgonradio P1 fortsätter han med samma haranger som Överheten bestämt att driva in bakom pannbenet på folk: det var kriminella element som sågs i påskens fyradagarstumult. Det handlade inte om protester mot Koranbränningen. (Att en medieexpert ens skulle knysta om Sveriges strukturella problem visavi de fattigaste av de fattigaste, invandrarna, är förstås inte att tänka på). 

Med denna officiella lögn tycks Funcke få sätta pricken över i:et i bokslutet som än en gång bekräftar statens religionshatiska och i synnerhet islamfientliga linje med start i 9/11-katastrofen som fick varenda västerlänning att gå in i en medvetslös tidsloop och tro det återigen handlar om att fördriva muslimerna från Spanien.

I kraftiga ordalag fördömer rikspolischef Anders Thornberg våldsverkarna.
– Vi har starka misstankar att de har anknytning till de kriminella gängen, säger han.
Statsminister Magdalena Andersson skriver att upploppen är en attack mot ”hela vårt samhälles demokratiska värderingar”.

https://www.expressen.se/nyheter/efter-upploppen-presstraff-med-rikspolischefen/

Ingen tänkande svensk köper denna massiva insats för att hjärntvätta svenska folket med överförenklade svar som ger "bilden" av vad som hände. 

Men Polisen jobbar dubbla skift för att säkra "gangsterteorin" och distansera Sverige från alla anklagelser från utlandet (se längre fram) om Sveriges favorisering av anti-muslimska sentiment:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0GyqQG/aklagarens-teori-om-upploppen-kan-finnas-samband

Men medierna har också givit pliktskyldig plats åt kritiker som hävdar att Polisen lägger ner mer krut på att urskulda sig och sprida rökridåer vid tvivelaktiga insatser än analysera och förbättra sin verksamhet. Och Cantwell i AB hittar återfinner sina bäringar:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/bGvw45/det-racker-nu-paludan

Statsministern har i bloggarens ögon redan visat sig oduglig till mer än rapa upp PK floskler, "fördömer oroligheten" och "demokratiska värderingar". Anderssons substanslösa Saturnus-i-Vatten har nyligen kommenterats, men se upp - det är den lättviktiga Saturnus som lättast slår över till diktatorsfasoner! Fruktan tillhör Saturnus väsen och i ostadigt Vatten ökar planetens dåliga sidor kraftfullt.

Flera inlägg, nästan på raken, har tittat lite djupare på de våldsamma protesterna mot att hatiska rasister ges tillstånd av Polisen att håna minoriteter, och när det sedan förutsägbart blir problem statsministern spelar en enbart formell roll.

Intressant är dock att f.d. SÄPO- och nuvarande rikspolischefen i diverse uttalanden låtit rent ömklig och skyllt på att Polisen inte fått "växa" i tillräcklig grad (alternativ formulering till att de inte fått "mer resurser") och därför inte var rustad för det som hände. 

Sanningen är att horoskopet snarare tycks peka på "fel man på fel plats". Han har en Gråterskas horoskoptyp (både Sol och Måne i Vatten), vilket knappast är vad man förväntar sig av Högsta Befälet för den civila ordningsmakten.

Hans horoskop kommenterades 2017 i De 3 musketörerna till Sveriges räddning från den galna muslimen!, en uppenbart raljant rubricering som dock visar att Thornberg tycks ha haft problem med Koranens folk även tidigare.

Märk väl att horoskoptypen är helt rätt i vissa sammanhang, bara så fel i detta. Jag hänvisar till det äldre inlägget som verkar ha summerat typen rätt väl. Sol i Krabban med  Måne i Fiskarna är en typisk husmorstyp (kanske krögare) och har inget utanför köket/hemmet/bostadsmarknaden/detaljmarknaden att göra. Absolut inte med situationer som kräver våld-mot-våld. För det är Krabban och Fiskarna för sentimentala resp. empatiska. 

Ett ytterligare problemen är att Mars och Venus delar tecken: "ska jag kriga eller fredsmäkla?" En sådan inre konflikt om vägvalet kan bara inte en polischef ha, det blir varken hackat eller skuret.


Med en sinnelagsascendent blir det dock nästan oförlåtligt att som jag gjorde 2017 inte ens nämna att psyket detta dygn är skadat av den huvudlösa Draksvansen (Ketu) !!! Det går inte att överskatta innebörden av en Måne med nedsatt empati. Horoskopet liknar snarast de Rikets Fiender Thornberg jagat både under tiden i SÄPO och som rikspolischef. Det i sin tur minner om bloggens äldsta funderingar över varför jurister hade horoskop som såg ut som brottslingars. Det är nödvändigt kom jag fram till eftersom juristen rör sig bland brottmål år in och år ut.

Metafysiskt kan det bero på att de har brottsliga tidigare liv bakom sig och i DETTA LIV bestämt sig agera på den andra sidan. Själen känner inte moral den på förenklade nivå polischefen och statsministern lär sig om den i skolans samhällsundervisande ämnen, många själar kan och väljer också "upplevelser" relativt fritt. 

Trots själens kursändring inför detta liv visar stjärnhimmelen alltjämt "ingångsvärdena" och det är en djup soppa av kriminalitet som signaleras i ovanstående psyk-karta: se bara psykets dubbla problematik: huvudlösa Draksvansen (= insiktslös om de egna känslorna) och till det Månen avskuren från sitt fundament, Lagen eller samvetets Jupiter, här belägen i det oåtkomliga 8e dödshuset. Och det blir ännu värre för Jupiter i sin tur baserar sig på Venus i Fiendens eller Olyckans onda 6e hus och under attack från aggressorn Mars!

Vad i hela friden hade rikspolischefen för slags barndom ??? (Månen = 0-4 år)

Inte konstigt att Polisen har problem med dessa omen som utgår från Högsta Befäl. Då hjälper det inte att månpsyket själv fantiserar om en maktposition i tionde huset... (Saturnus som lagens exekutiva arm - militär och polis).

*****
*****


Under tiden fördöms Sverige av islamiska länder i världen för sin primitiva "yttrandefrihet" som inrikes öppnat för djävlar och demoner och för övriga världen enbart tjänar som ett varnande exempel.


https://www.middleeastmonitor.com/20220418-iran-slams-sweden-over-quran-burning/


https://www.al-monitor.com/originals/2022/04/middle-east-denounces-sweden-riots-break-out-over-quran-burning

Al-Monitor citerar Magdalena Anderssons lama försvar för den sekulära omoral som Sverige gjort till påbud "du har full rätt att skita på din nästas dyrbaraste ägodel" och som släpper människans lägsta sida fri. MiddleEastMonitor fnyser hörbart åt vad Sverige anser vara "freedom of speech".

Den stackars Magda, född och fostrad i ett intellektets U-land kan inte ens skilja vänster från höger, hur ska hon hantera "lilla döden" i november i år och flera följande år om hon ens överlever så länge som politiker?

"Lilla döden"-prognosen är bara är en principiell indikation och man själv får klä på den i tänkbara utfall. Till de tänkbara utfallen måste man nog från och med nu räkna med ett välplanerat terrorattentat från någon militant muslimsk grupp i utlandet... 

När allt kommer omkring är Saturnus Skarprättaren som beivrar moraliska överträdelser(och det duger inte att hänvisa till någon överordnad paragraf om tryckfrihet när hela den mänskliga erfarenheten vet mer). Sverige har dessutom väldiga problem med sin Saturnus till följd av att den rör ihop rättvisa med demoniska och feberyra föreställningar. 

Rättare sagt, landet lyder sedan Regeringsformen 1974 under Domen och Saturnus koppling till demonen visar att landet står på väntelista för halshuggning (i någon eller flera former) till följd av den korruption av religiöst sentiment som redan varit under utveckling i takt med att socialdemokratins materialism positionerade sig som en pseudo-tro för samhällsbyggarna. 

Hos den breda massan blev det bara ett klartecken för att jobba, äta, dricka och svina. Konsumtionstemplens era. En dekadent nation av ekonomer som inte alls brydde sig om den psykiska dimensionen.

Sverige är idag så här extremt eftersom det är demonangripet. Detta var den häpnadsväckande följden av bloggens jakt på landets "personliga daimon" (andevägledare) i februari:

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/dold-daimon-i-horoskopet-2.html

Det visar sig att det avmytologiserade Sverige bara inbillar sig syssla med förnuft och realism (Saturnus och Merkurius utan störande inslag), för i materialismens avtackande av högre verkligheter har landet öppnat sig för det värsta den osynliga världen har att erbjuda och fått en demonisk vägledare istället för en god daimon! 

Det är denna demon som nu hörs tala ur myndighetspersoner som inte vill kännas vid Sveriges försyndelse i tillåtelsen för rasister att provocera fram våld. Som Al-Monitor konstaterade just före Magda-citetet: "The Swedish government has not apologized for Paludan’s activities".

Den tjurskalligheten från svenska myndigheter är ett klartecken för Vedergällning om ni frågar mig! Se motsvarande tilldragelser och dess följder internationellt... Om inte Sverige agerar kommer andra att skipa rätt och göra Saturnus arbete. "Lilla döden".

Kompletterande inlägg:

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/sveriges-lilla-dod-2022-25-i-narmare.html

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/sveriges-lilla-dod-borjar-transiterna.html

 

PS. Bloggarens position i dessa frågor kommer av något som besvärligt som en födelse i Sverige under en fungerande Saturnus, en fungerande rättskänsla som närmar sig den universella lagens perspektiv (objektivt rätt och fel, bortom korrupta nationers skeva uppfattningar). 

Men en fungerande Saturnus kommer man ingenstans i det här landet, med mindre man opererar på planetens simplaste nivå och väljer att bli teknikingenjör, politiker eller polis. Men sånt lyder under Saturnus i död JORD, en blek skugga av den levande supralunära Saturnus.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Ja, att försvara brännande av religioners heliga böcker, vilka det än är, med ”yttrandefrihet” är i paritet med att försvara barnpornografi med att yttrandefriheten måste värnas, vilket gjordes av somliga för några år sen – det var ju en stor debatt om detta innan lagen mot barnpornografi slutligen klubbades.

Och man behöver inte vara polis för att förstå att om man släpper in en högerextremist att bränna Koranen i invandrartäta områden blir det bråk och oroligheter. Lagutrymme finns ju för att neka tillstånd, som GW Persson har påpekat.

Jag läste nyss en intervju med America Vera-Zavala där hon påpekar just enögdheten i debatten, och det gäller generellt tycker jag, inte bara i den här frågan. Artikeln (i UNT) ligger bakom betalvägg, men hon säger bl a: ”jag tycker man måste föra en diskussion om flera saker samtidigt och nu för vi en diskussion där det bara handlar om bilbränning.” Hon får också frågan vad hon menar med dubbelmoral apropå ett uttalande på FB: ”Med dubbelmoral avser jag att det plötsligt finns en väldigt positiv inställning till vissa flyktinggrupper medan man inte vill ha hit andra. Vi har elever här som kom till Gottsunda när kriget i Ukraina bröt ut. Nyanlända från Syrien och Mellanöstern där kriget är pågående. De märker ju att en grupp passar in men inte de andra. Det är som att det bara finns ett krig.”

Jag tycker att brännande av religioners heliga böcker, vilka det vara må, bör falla under brottsrubriceringen Förargelseväckande beteende. Låt alla säga vad de vill offentligt, men inte göra vad de vill offentligt. Och framför allt bör polisen inte ge demonstrationstillstånd till ökända bråkmakare som uppenbarligen bara är ute för att ställa till jävulskap. Paludan jublar säkert över den debatt som uppstått.

Seaward sa...

Amen till allt detta och även om jag inte vet mycket om lagboken (förutom vad man kan ana sig till av Sverigehoroskopet) låter den här föreslagna rubriceringen utmärkt, den stämmer faktiskt på pricken.

Utfransning om lagboken: faktiskt symbol för Sverige är inte Jupiter utan 9e husets tillfälliga ägare Merkurius som rymmer den otydliga Saturnus-med-Ketu, men fundamentalt ser ut som en lagsamling skriven för landets besuttna: Merkurius i kläm mellan de verksamt onda Jupiter och Solen. Som jag sagt tidigare är Sverigekartan tydlig: landets ägs av ett fåtal och folket är visserligen prominent / hörnhusplacerad måne, men ack så pacificerad (fundamentet Mars i defensivt tecken i undanskymt hus), vilket borde göra det desto enklare för de få att kontrollera massorna.