Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 mars 2022

Sveriges "lilla död" 2022-25 i närmare detalj

Med bara några lösliga gissningar om vad som eventuellt kommer att tilldra sig i Sverige, kommer här en precisering av perioden som i ögonblickets ingivelse döptes till lilla döden

De planetära dasha-cyklerna i hinduisk astrologi kan beräknas till sex nivåer. (dasha = sömmar på en klädnad). Så många nivåer skapar dock röra och inkräktar dessutom på läran om planeternas pågående transiter genom tecknen. Därför verkar ingen hinduisk astrolog gå längre än huvudcykeln och första subcykeln. Därefter gäller planeternas transiter som sista precisering. Dasha-cyklerna visar att tiden för födelsehoroskopet att visa sina inneboende kvaliteter (eller brist på sådana) och transiten fungerar som en trigger.

Eftersom Sverigehoroskopet uppvisar en förvirrad symbios mellan den inhemska Eliten och dunkla intressen i Utlandet bjuder kartan en röra att söka reda ut. Så mycket klibbar ihop med annat och tyder på många hemliga trådar mellan Elitens olika segment. De täta bindningarna till "Utlandet" är i själva verket en partner: USA, så mycket fattade bloggaren redan efter en snabb titt på den sideriska zodiakens sätt att presentera nationen och dess drivkrafter.

Nu kan den senaste insikten om skadan från demonen Ketu/Draksvansen mot landets fundament Saturnus (soltecknet Vattenbärarens ägare är denna Saturnus) också förklaras på ett nytt sätt: att halshuggna demonen (i princip en sprattlande reptilsvans) ligger invid Saturnus kan naturligtvis fattas som att Sverige undertrycker vidden av sitt band till USA. Man spelar distanserad och säger att Nato-medlemskap inte är aktuellt men detta är inte sanningen. Bandet bildas av Saturnus och handelsmannen Merkurius och det ser skamligt nog ut som om Sverige försöker köpa sig USA:s kärlek och skydd!

Därför bör man hellre se denna oklara gränsdragare (Saturnus) som en förtäckt allierad, trots att ärliga allianser utläses ur just 7e allianshuset. Sverige har en lång tradition av lögn och hycklande. Den gamla svenska konflikträdslan.

Inget svenskt medium knystar ens om att detta handlar om den Ekonomiska Världsordningen vari Ukraina (trots drösvis av redovisade behjärtansvärda falla av lidande) bara är en spelbricka. Detta måste väl rimligen merparten av den svenska befolkningen ha förstått, så antingen är befolkningen korrumperad i tyst medgivande eller också håller medierna alternativa synsätt borta ur bild.

Också den nedärvda  paranoian för Ryssen passar bra in på Sveriges minst sagt skakiga fundament - Saturnus, Gränsdragaren som inte klarar sitt jobb (Saturnus är också moralisk ryggrad). Den sideriska zodiaken ger underbetyg åt Sveriges Ledare och det underlag/fundament de har för sitt sätt att leda landet. "Sekularismen" är boven och förklaringen till att landet och dess befolkning blivit ett skämt inför himmelen. 

För verifikation kan man gå till 9e huset för det högsta goda, filosofi och religion. I Sverigekartan drabbas denna högst utvecklade av den mänskliga tankens regioner av en sublunär demonen som förvirrar om sunda saturnus-Gränser för ting och beteenden. I princip varje skandal i Sverige kan återföras på Överhetens brist på sunda värderingar. Sverige blev Huset som Gud övergav eftersom Huset sänkte tanketaket tills det egna tankarna snabbt ekade tillbaka. 

Det blev ett land där blinda leder blinda eftersom den högsta medvetenheten, t.o.m. samvetets röst (9e) förtvinat under landets långa och ensidiga fokus på materiella frågor. Pragmatism har ett pris, Maslows behovspyramid byggdes aldrig klart och svenskar står alltjämt och stampar på botten, i frågor om arbete och ekonomi.

*****

"Lilla dödens" snara ankomst förefaller redan nu kunna gälla svensk militär som det lönnmordiska Sverige (se bara det svenska "deckarundret" inom litteraturen)  kommer att ställas till Nato-USA:s förfogande i höst om Putin gör utnötningskrig av sitt förhastade hopp om en snabb annektering av hela Ukraina. När detta skrivs har regeringen redan tillfört försvaret mer medel och kanske kommer någon av nedanstående perioder att ha direkt koppling till Sveriges gränsdragning, kustövningar eller olustiga incidenter vid gränserna.

Vad mer Saturnus fruktade baksida "Liemannen" kan tänkas åstadkomma blir de säkert tillfälle att återkomma till. Men för nu lät jag datorprogrammet snabbt beräkna några "hot spots" när Saturnus snart när Sveriges soltecken Vattenbäraren, över vilken den basar trots sin störda karaktär. 

Följande listor är självförklarande, jag har sökt de intensiva perioder när Saturnus befinner sig inom samma grad där Sveriges Elit lever ljuva livet i 5e privilegiehuset. Saturnus vandring genom Vattenbäraren är som helhet viktig men jag tror dess kontakt med Jupiter (5e graden), Merkurius (10e graden) och sist Solen (16e graden), alla kan vara viktiga perioder:

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2026
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.aqu
Realization intervals (begin - end):
30.04.2022 - 12.07.2022
18.01.2023 - 29.03.2025

sa.aqu[5]
Realization intervals (begin - end):
21.02.2023 - 28.02.2023

sa.aqu[10]
Realization intervals (begin - end):
 6.04.2023 - 16.04.2023
23.08.2023 -  5.09.2023
 1.01.2024 - 11.01.2024

sa.aqu[16]
Realization intervals (begin - end):
25.02.2024 -  3.03.2024

Not. 5, 10 och 16 refererar till planetens rörelse fram mot den exakta "femgradaren", dvs. 4.01-5.00, motsvarande det s.k. "triggeravståndet" en grad före exakttud. I själva verket förefaller en "het punkt" kunna gå i gång både före och efter beroende på hur övriga planeter står i zodiaken och själva agerar som triggers på ett mottagande horoskop. Det är HELA DEN SINNLIGA FORMEN som är triggern, inte enskilda punkter.

Beträffande ett flertal planeter som bildar mönster på himmelen på ett ungefärligt sätt, någon skjuter över exaktitud och någon saknar en bit, är det troligen så nära man kan förstå Platons eventuella tanke på en idealiserad mellanliggande realitet mellan de i sig formlösa Formernas värld och det sinnliga kosmos.

Åtminstone hävdade Platons lärjunge Aristoteles att mästaren arbetat med vad som på engelska kallas "intermediates" men där jag inte vet om svensk filosofi ens har något ord för denna "matematiska" mellanregion. Om jag inte missminner mig talar Platon själv om "mathematicals" i engelsk översättning, vilka inte är Formerna själva. Det kan vara samma sak som i Aristoteles presentation av läraren, men ta mig inte på orden, dubbelkolla! 

Formerna är namngivna efter de objekt matematiken, geometrin och aritmetiken studerar och introduceras av Platon mot slutet av Staten bok 6, i liknelsen med den delade linjen såsom de objekt matematiska teorem befattar sig med. Ett teorem om t.ex. kvadraten är inte intresserat av den sinnliga kvadraten, sådan som en matematiker eller student kan rita medan de fullbordar sitt bevis, utan av själva kvadraten, dvs. kvadratens Form.

Den här typen av realism enligt vilken matematiska objekt objektivt existerar oberoende av vår tanke och varken i tid eller rum, är kanske bäst känd som platonism.
(Kouremenos - Plato's Forms, Mathematics and Astronomy, s. 16-7)

Att Saturnus rör sig 3 gånger över kommunikationernas Merkurius beror förstås på Saturnus skenbart retrograda rörelse under en tid under denna "lilla dödens period". Att Merkurius själv stod retrograd när Sverige "föddes" ska indikera att landet som helhet har ett problem med sitt kollektiva intellekt, med sin läs- och skrivförmågor. Men det är svårt att göra något vettigt av den retrograda symboliken på nationell nivå. Uppenbarligen kan fortfarande några svenskar både läsa och skriva, trots att de smarta telefonerna nu funnits i 17 år.

Ska man försöka säga något allmänt så är det bara att följa astrologins koppling mellan livsområden och planeterna och minnas att Sverige sedan 1974-horoskopet har en skrämmande dubbelbottnad natur och en förmåga att skriva om gränsdragningar, regler och förordningar som det bäst passar Överheten för tillfället. 

Den transiterande Saturnus kommer således att dra med sig Ketu-störningen in i Elitens 5e sektor och skapa osäkerhet och beslutsångest om "gränsdragningar" om och om igen under de närmaste åren, även i andra frågor än nationsgränserna. För detta är alltså Skarprättaren i egen hög gestalt som kräver mer tydlighet än landets normala hyckleri och dolda spel i syfte att landet själv ska tjäna mest (Ketu-Saturnus).

  • Saturnus passage över Jupiter = Storfinansen synas (Sveriges stora ekonomiska intressen eller intressenter. Jupiter som Kyrkan kan nog räknas bort helt, Kyrkan har sedan länge kapats av HBTQ-sekter.)
  • Saturnus passage över Merkurius = Kommunikationer, resor, handel - strypning av alla merkuriska företeelser talar faktiskt för att Sverige likt den dåre som saknar det högre perspektivet (bortom det sekulära) ger sig in i krig på USA:s sida. Kapitalismen ger sig inte utan strid, blodutgjutelse och nöd är faktiskt vad Kapitalismen visat sig bäst på, med Kommunismen som lika god kålsupare. Världen behöver verkligen en ny spelplan där driftighet bevakas noga och vinstintresse kriminaliseras.
  • Saturnus passage över sin essentiella fiende Solen = landets Ledare får se notan att betala.


Sammantaget: Saturnus passage genom Sveriges 5e hus berövar alla den lilla guldkant svenskarna varit så vana vid under så lång tid. Saturnus "timliga" ankomst till Lyxlirarnas sektor passar dessvärre lite väl bra med ett varaktigt krig i Europa.

Om Saturnus tredje "hot spot": Solen i det saturniska Lufttecknet Vattenbäraren är något av en självmotsägelse så länge inte direktdemokrati är det som gäller, vilket i sin tur krymper Vattenbäraren till små lokala domäner. 

(Solen = individualism, Saturnus = gemensamma eller kollektiva gränser för det individuella, Vattenbäraren beskriver den paradox den extremistiska svensken inte lärt sig ännu: att det inte råder någon motsättning mellan individ och kollektiv. Bara de som insupit en demoniserande världsbild inbillar sig sånt.)

Den globala Vattenbärarens tidsålder som nu är i annalkande kommer att vara en datastyrd "direktdemokrati" där hela världens produktion/konsumtion balanseras utifrån den nya spelplanen.  Det är Kinas system med datorer som beräknar "social merit" som i utvecklad form kommer att kvotera konsumtionskapacitet åt Jordens medlemmar, baserat på i vad mån de levt till Karl Marx perfekta formulering: "insats av var och en efter dennes förmåga" och "åt var och en efter dennes BASbehov". 

Det framtida meritsystemet kommer således att matcha kristendomens tanke om "överloppsgärningar", tanken att den kristne är så egobefriad att han gärna gör lite extra och för det får "sociala poäng" som medger lite mer av vad som nu anses åtråvärt på ett Jordklot som härjats svårt av Naturens Vedergällning mot människan.

Bara några skissartade drag i repris.

 

Tillägg

Det plötsligt uppvaknade intresset för svenskt NATO-medlemskap är förstås ett uttryck för pågående storcykel, när Jupiters oförvägna tillit till sin tursamma natur vilken plötsligt (och med rätta) sätts ifråga då den är "verksamt ond" i Sverigehoroskopet. När bubblor spricker och röjer Sveriges falska välstånd, rusar man snabbt till "mamma USA" och söker gömma sig i hennes kjolar. 

Därvid uppstår den närmast dagsfärska diskussionen om hur "sårbart" Sverige är under en period efter inlämnad ansökan och fram till USA:s faktiska accepterande. 

Notera hur väl denna absurda problemkonstruktion från svenska journalister stämmer med gränsens Saturnus dimmighet till följd av närheten till den halshuggna demonen (demonens Ketu-aspekt). Huruvida denna senaste journalistiska skapelse har fog för sig kanske någon ovan av ovanstående "hot spots" kommer att ge svar på.



Inga kommentarer: