Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 mars 2022

Bonnier vill också leka krig / Debatten som försvann

Sverige censurerar statlig rysk information för befolkningen medan Bonnier News startar rysk sajt för att sprida "information" (västpropaganda) till ryssarna. 

https://www.journalisten.se/nyheter/bonnier-news-vill-starta-rysksprakig-sajt

Det svenska hyckleriet slår nya rekord och Bonnier har troligen givit Putin ännu mer bränsle på brasan om den nya Fienden Sverige. Därmed kan Bonniers Rysslandshat (för ryssen är hatobjektet intill dess konverterad till västvärderingar) ha gjort Sverige till en av Putins framtida måltavlor. (Se bloggens tidigare spekulationer om de planetära ödescyklerna och inte minst "lilla döden" eller Saturnus snara ankomst som sub-period fr.o.m. november 2022.)

Jag hoppas i så fall Putin nöjer sig med att precisionsbomba Bonnierbyggnader, även om alla som tiger är kollektivt medskyldiga till att Bonnier nu officiellt gått in i informationskriget på Västsidan (fast väl maskerat som "upplysare av ryssarna"). Informationskriget är förstås en del av det totala kriget, det har alla lärt sig nu, sedan svenska medier bytte från nyhetsförmedling till propaganda över en natt.

Sverige har officiellt tappat greppet och Expressen visade med all tydlighet detsamma när kulturskribenten Jens Liljestrand på fult sätt kritiserade en utmärkt observation av Per Wirtén (samma observation även Sideriska gjort från läktarplats): Putins krig har i svenska medier blivit ett enda onyanserat hönsgårdskackel.

Wirtén jämförde tydligt svensk media med hur den amerikanska tillåter sig  självrannsakan - har USA:s närvaro i Europa bidragit till Putins känslor av hot och hans angrepp på Ukraina ? - en reflekterande nivå "fredsskadade" svenska journalister inte längre mäktar. 

Inför denna kritiska överblick väljer Liljestrand att sänka debattnivån ner till pöbelsvensken och kastar tillbaka indignation och affekt i formen av blodslamsor och kroppsdelar han plockat upp från gator i Ukraina mot Wirtén för att "skamma" honom för att han ens ha TÄNKT kring medieklimatet i Sverige. Inte med ett ord försöker Liljestrand besvara den noterade skillnaden i medieklimat mellan Sverige och USA som jag upplever som en hörnsten i Wirténs text. Tvärtom, hans replik ansluter sig till hönsgårdens kackel.

Denna kulturskribent klarar alltså inte ens att möta upp på sakfrågan utan tar sig rätten att vägra tänka rationellt. Liljestrand har nämligen fått blodsmak som en primitiv vilde och hans respons är skenhelig. Varför valde inte den här våldsfixerade människan att snabbt sadla om blir Röda Kors-arbetare på plats om det var på den nivån han fungerade? Vad gör han efter fyra veckor krig på en tidning och dessutom på kulturredaktionen?

Svar kanske kan ges av astrologin (båda kartorna som "naturlig zodiak", som en enkel uppsättning idéer närvarande på himmelen dagen ifråga).

Wirténs födelsedag förvånar inte. Här är den borne skribenten, journalisten eller rapportören - med rätt att obundet se och rapportera om skådeplatsens alla skeenden. Han är typisk merkurier och född i "frisjälen" Tvillingarna. 

Merkurius i  LUFT är den styrka och intellektuella frihet Liljestrand inte förstår och inte kan tolerera. Liljestrand själv är visserligen Skytt, ett expansivt tecken som gärna ser sig som en allvetare och i extremt sällsynta fall - en på miljonen - har det högre gudomliga medvetandet aktiverat. 

Men högre medvetande är alls inte fallet här. Soltecknet är avskuret av en inkräktare som tagit över Liljestrands kropp och knopp - och har besatt honom. Det är krigets och hatets renodlade symbol Mars-i-Skorpionen som här ytterligare förvärras av att demonen Rahu förstärker Mars redan från början stirriga våldstendenser och ger så skeva perspektiv på allt som har med blod och våld att göra att den drabbade förlorar allt omdöme. (Liljestrand går efter uppläxningen av Wirtén vidare och skriver i nästa text lika skenheligt om våldet i Will Smith...)

Denna demoniska inre aggressor förklarar perfekt varför Liljestrand går så hårt åt Wirténs text, Liljestrands medfödda krigstrauma (en djup själslig minnesficka) gör honom oduglig som reporter i oroliga tider. Det är uppenbart också en sida av sig själv han lever i djup omedvetenhet om.

Det är tveklöst också så att Wirtén har fördel av en kosmisk grundning där Ljuset kvalitet till 100% är utmärkt och t.o.m. arbetar på att upplösa Mörkret (skulle även Månen tillhöra Tvillingarna, är detta en sensationellt omdömesgill eller intellektuell och tänkande människa, men vid lunchtid har Månen just gått in i passionerade Krabban, så månplaceringen lämnas därhän hos båda två).

WIRTÉN
 

LILJESTRAND

Liljestrands fientlighet kan också ses på annat sätt än att grundvirket (för journalistik utmärkta Ljusets kvalitet) snedvrids av hans Mörker (konservativ, dogmatisk, eller t.o.m. reaktionär - föga tankar tänkts utanför det samhällsfostran och sedan kanske även arbetsgivaren lärt en att tänka och skriva). 

Det ytterligare perspektivet ligger i att de båda faktiskt är Fiender på något outgrundligt sätt. De representerar helt olika ingång i ämnet (som redan noterat).

Se Wirténs upplysta syn på hatets, krigets och dödens Skorpionen: hans allvarsamma Saturnus däri informeras av den ljust placerade Mars i Fiskarna. 

Fiskarna är det Vatten-tecken som övervunnit Skorpionens intensiva fasa inför döden och faktiskt är redo att omfamna alltings ändlighet - Fiskarna är den krönande insikten i all religion: "ske inte min mänskliga ego-vilja, utan din, Gud". Det är martyriets och de goda själarna som tas direkt till Himmelen eller Paradiset vid sin död en sak.

Liljestrand har typiskt sin gränsdragande nej-sägare Saturnus just i den intellektuella frihetens Tvillingarna, vilket naturligtvis drabbar alla Sol-Tvillingar vilka den struntviktiga Liljestrand, själv gisslan under sin besatt hatiska Mars-Skorpionen avfärdar på Skorpionens typiskt plumpa och osnygga sätt.

De två möts alltså del i Tvillingarnas tecken via de planetära fienderna Solen resp. Saturnus och ånyo i Skorpionen, där Wirtén har en så överlägsen klarsyn att det blir rent pinsamt för Liljestrand som faktiskt är driven av den låg dödsdemon och därmed oförmögen att se och tänka klart kring ämnet. Hans soltecken gör honom ingen som helst nytta utan blir som med Sveriges Jupiter (Skyttens härskare) en tom bullrande tunna.


PS. Liljestrand, upptäcker jag först när inlägget taggats, har tidigare förekommit. Redan 2012, låt vara i förbigående. Tydligen har Sideriska i stort gått igenom Sveriges magra utbud av offentligt folk...

PS2. Debatten försvann inte helt. Ovanstående publicerades innan jag upptäckt att Wirtén tidigare samma dag inkommit med ett genmäle till Liljestrand.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Precis samma fråga som Wirtén tar upp i sin artikel togs också upp av en lyssnare som ringde till ett radioprogram om kriget i Ukraina för några veckor sen, dit "vanligt folk" kunde ringa och ställa frågor till experter i frågan. En östeuropaexpert från Utrikespolitiska institutet höll inte alls med om att västmakternas tidigare agerande på något sätt kunde ha med saken att göra. Lyssnaren exemplifierade då med att hon varit i Polen och sett en militär uppvisning av Nato där. Experten var fortfarande helt oförstående och replikerade bara att det var Ryssland som var anfallaren i detta krig. Punkt. Och där dog den debatten.
Expertens namn var Hugo von Essen, jag kollade hans horoskop (f. 14/7 1994). Lustigt nog har han likt Wirtén solen och merkurius i Tvillingarna. Månen i Jungfrun, så en hel del sattva. Men Mars är i Oxen. Det skulle vara kul att veta födelsetid, för antagligen har den en framträdande roll i horoskopet, eftersom han attityd var så "mars i oxen-aktig" och inte alls präglad av Sattva.
Därför var det intressant att läsa Wirténs artikel, inte minst att få veta att det i självaste USA förs en debatt om just det som radioinringaren tog upp. Men här i Sverige, som inte ens är Nato-medlem (än) är det locket på!

Seaward sa...

Ja "partilinjen" i Sverige är redan bestämd. Beträffande den där Essen kan jag bara säga att salig far klädde en Sol-Oxe bakom Tvillingascendenten. Han var snacksalig säljare och men avancerade snart till säljchef och var vd några gånger. Han hade mycket Sattva/Ljus men där var Oxen påfallande stark (eviga naturpromenader som jag med NOLL JORD hatade). Hans läsintresse NOLL trots flera placeringar i Ljuset. Klockslaget är omistligt för att se vilka valörer som träder fram och "tar för sig". och vad som lämnas som "skräp-dna" i ett visst liv (nu tror jag inte alls det är skräp-dna - det är bara människan som ännu vet så lite).