Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 31 mars 2022

162 nazister - bara en typ håller sig för god...

Jag tror aldrig nazis har summerats på bloggen. Många sammanställningar har gjorts och aktiva nazister från Andra världskriget ingick så klart i kategorin "mördare" som jag följde under några år medan datamängden växte.

När jag häromdagen upptäckte att kända pansargeneral Erwin Rommel saknades blev det samtidigt tillfälle till en sammanräkning. 162 har taggats nazister och då tillfogade jag sökkriteret "inte anti-" för att undvika felträffar. 

Av dessa var några berömdheter som uttryckt gillande från nazismen och varav en del sedan tagit tillbaka sin "ideologiska ungdomssynd". Som exempel på den här kategorin naturligtvis regissören Ingmar Bergman men också svensk-amerikanen Charles Lindbergh som gick från flygarhjälte till en samhällets varböld pga. sin pro-nazistiska hållning. Att USA är världens värsta hycklare (delad etta med Sverige) och tog emot och benådade naziingenjörer i mängd eftersom de kunde hjälpe USA till teknologiska framsteg, är en sak för sig...

Något märkligt hände under denna enkla sökning. Bland de 162 inkluderade programvaran den obehagliga politikern EBBA BUSCH !!! Jag läste noga igenom dataposten men här finns i tillagda kortkommentarer varken ordet "nazi" eller "-anti". Men måste fråga sig vilka högre makter som är i omlopp för denna systemfadäs. Jag lät hennes datapost stå kvar inför sammanräkningen, Kosmos i samråd med teknologin kanske vet mer om hennes inre än vad som framkommit i medierna. Det var förvisso otippad brutalitet när hon till sist lyckade rycka åt sig en pittoresk drömstuga från en gammal och svag man...


Så här fördelade sig de 162 (161?) nazisternas sol- och måntecken över zodiaken:

       So    Mo

ARI    19    15
TAU    11    10
GEM    11    13
CAN    15    16
LEO    04    14
VIR    13    15
LIB    18    11
SCO    14    10
SAG    11    20
CAP    16    15
AQU    18    11
PIS    12    12

Med ett snitt på 12 per tecken är datamängden för liten för att ens börja diskutera statistisk signifikans, utom vad gäller den häpnadsväckande underrepresentationen av livsbejakande Solen i sitt enda härskarläge, det positiva Lejonet. De som vill Liv och äger ett rikt mått av kognitiv kapacitet (Solen, här underlättad av sitt hemmatecken) håller sig alltså för goda att låta sig duperas av nazism - t.o.m. i krigstid.

Att Fürhern Adolf Hitler själv var Vädur kanske var en liten stimulans för andra födda i samma soltecken att sälla sig till de mest aktiva, 19 förekomster är dock 58% över förväntat genomsnitt men återigen: datasetet är för litet.

När dock Hitlers månplacering i Skytten ger samma resultat på nattsidan blir men därmot lite förundrad! Det var just en senare sökning av mer okända nazister (lägervakter m.m.) som ställde till med i min fortgående mördarstudie. Från att Månen i dödens Skorpionen innehaft ledningen i ett antal datapåfyllning gav den extra klumpen "sekundära nazis" plötsligt Mån-Skytten en tydlig skjuts framåt. Jag resonerade som att det måste ha varit Hitlers karisma som fick många att KÄNNA (Månen) med sin nya landsfader.

Det här resonemanget är inte oviktigt för Månen i Lejonet som inte visar några av Sol-Lejonets utmärkta klarsyn. Och Månen i Lejonet är naturligtvis inte alls något Lejon utan bra en svag skugga av den verkliga varan. Mån-Lejonet kan fungera mycket väl om horoskopet innehåller en stark Sol, men utan soldirektiv blir Mån-Lejonet en som spelar över och det märks ofta pinsamt tydligt. Mån-Lejonet bland nazisterna har inte samma motståndskraft mot falska solar.

Man skulle kunna kommentera åtskilliga placeringar i listan och hänvisa till astrologin: Solen anses svag i Vågen och därför mer av en samarbetsvarelse. Kan dess höga förekomst (18 st) förklaras med att Hitler hade Vågascendenten och appellerade till dessa solar? Men Solen i Vattenbäraren, en Luft-Sol, ytterligare, har också 18 st och det tecknet är inte aktivt hos Hitler. Däremot var hans vision om ett "Större Tyskland"; ett "herrefolk" och en rasren gemenskap allt tydliga ledord som den sociologiskt och systemorienterade Vattenbäraren kunde tänkas svara på. (Även nazi-arkitektur som ägnas många historiska tv-program passar med Vattenbäraren.)

Däremot är inte död som sådan framträdande: varken Sol eller Måne i Skorpionen är framträdande. Och det stämmer naturligtvis: Hitler var smart nog att dölja sina gaskamrar och systematiska massmord från befolkningen i stort. Att "judeproblemet" slogs upp stort sorterar inte under Skorpionen eller döden utan just under Vattenbäraren och dess idéer om det önskvärda och "goda" samhället. Naturligtvis har Staten tillgång till sitt våldsmonopol (Saturnus/Liemannen) så varje påtvingad samhällsorganisation har en svart baksida. 

Se bara Sverigehoroskopets usla Saturnus och landets rasbiologi som avslutades (påstås det) några år innan Andra världskriget bröt ut, medan avskyn mot kroppslig ofullkomlighet fortlever in i denna dag, förklädd i nya former i detta avlånga land. Inte minst som en självplågande befolkning som försöker leva ut till "snygghetsideal" - marknaden tog över rasreningen med håll och hår och produktifierade den! 

Det är utseendesjukans allt starkare grepp om befolkningens krympande hjärnor under samma tid nyliberalismen seglat upp som är ett annat skäl att misstänka att äkta tyska nazister nu återfötts i pursvenska kroppar. I detta liv får de betala tillbaka sin skamliga människosyn genom att ständigt vara frustrerade över sin otillräcklighet gentemot de ideal marknaden ständigt plågar dem med i reklam och i underhållning. Ond karma kommer ibland åter i små snabba cirklar. Igår judehatande tysk, idag sminksäljande influencer med moderat världsåskådning. Verkligheten kan vara mer fascinerande än någon kan ana, sade Shakespeare.

 

En slags Gestaltpsykologi

Ser man enbart till de tre solplaceringar som attraherat flest nazister är de Väduren (19), Vågen (18) och Vattenbäraren (18). Någon som på rak hand ser vad detta påminner om? 

Sveriges moderna nationalhoroskop. Månen i Väduren, Rollspelet (ascendenten) i Vågen och Solen i Vattenbäraren. Bloggen har ibland återkommmit till tanken att en större del av det nazityska folket nu återfötts i sin favoritland, ariska Sverige. Brutaliseringen i landet har ökat, själviskheten och "satsa på ditt eget varumärke" (nyliberalism) har satt sig hårdare här än någonstans i världen. 

Först Ebba Busch-glitchen och nu detta...

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Ernst Busch, generalfältmarskalk under andra världskriget.

Prescott Bush, finansierade Hitler, grävde som Skull and Bonesmedlem på Yale upp och stal indianhövdingen Geronimos skalle. Far och farfar till två amerikanska presidenter, som bl a finansierade latinamerikanska dödspatruller, bombade sönder Panama och Irak och påtvingade forna socialiststater brutala nylibelara reformer.

På rak arm, så att säga..?

Seaward sa...

Den artificiella datorintelligensen är större än någon kunnat ana. Din extraspaningen tyder på att det finns en dold associtiv logik bakom urvalet!
:-)

(Programmet Zet konstruerat i "nazianstrukna" Ukraina för övrigt.)