Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 mars 2022

Mörkrets kvalitet, som när Expressen säljer artiklar genom kjoltyg

 


Debattartikelns författare vänder sig mot både den manliga och kvinnliga rasisten från SD, vilka uppfattar de ljushyade ukrainierna som mer "skyddsvärda" än andra typer av invandrare (läs: mörkhyade). 

Expressen visar sig inte mindre diskriminerande som väljer att sälja in artikeln med förvisso bildsköna men dock rasisten Louise Erixon. Den verkliga mörkermannen Christian Sonesson, sannolikt huvudsaklig författare till texten, lämnas utanför. Kvinnan tjänar alltså bara som klickbete. Liberalt, Expressen!

Rasisternas respektive position i helvetet kan löst beläggas t.o.m. med astrologi på enklaste nivå, kosmos tredelning i "kvaliteter".

Kvinnan är inte särskilt hårt drabbad av obetänksam attitydfixering. Låsta sinnen ÄR helvetet, bör inflikas - många "religiösa" begrepp förstods då som nu som psykologiska realiteter. Alltsedan den mäktiga greken Platon, vad västerlandets bästa medborgare att verkligheten ÄR idéer, inget annat.


Erixons största problem är att hon är så typiskt svensk i sinnet. Hennes psyke är alert, subjektivt och hugger och reagerar alltid personligt på sinnesretningar. Intellektets kopplats aldrig ens på eller anmäler sig bara som en skamsen eftertanke om att reaktionen var impulsiv och överdriven.

Hennes Måne i Väduren har Mars i Oxen som fundament, precis som Sverigehoroskopets indikator för "folket i stort". Vädurens snabba reaktioner är förstås en överdrift, fundamentet Mars-Oxen reagerar inte alls i det längsta och när den äntligen rör sig är det i vredesmod, hat och bufflig aggressivitet. Något har stört kreaturets lugna lunk och den låter förstå att den tillhör bestarnas värld: Mörkrets kvalitet.

Varför Erixon inte är lika djupt sjunken i Helvetet som sin medförfattare syns av två aktiva tecken av Ljusets typ. Men intelligensen eller viljan att skaffa sig kunskap är skadad eftersom Skytten och Fiskarna båda kopplas till Jupiter som här ses i Oxen. En annan förmildrande omständighet är att Ljuset här söker bryta in i Oxen. Dess hus 2 i antiken betraktades som Dödsrikets port, och vissa mer filosofiska astrologer såg VÅR VÄRLD som de dödas rike, Oxens solida kroppslighet är alltså själens "död" och den kommer inte att vakna till sitt eget medvetande igen förrän kroppen slutar fungera. 

Men den lilla ljusgnista Oxens ägare Venus förmår förmedla från sin egen position i Fiskarna får inte överdrivas eftersom Fiskarna själva besmittas av Mörker från sin härskare Jupiter i Oxen. Det är således rundgång mellan kunskap och (korkad) slentrian, Sattva och Tamas, och det gör Erixons horoskop närmast obegripligt utan exakt födelsetid - så att man åtminstone kan placera inom vilka livsområden (hus) dessa extrema pendlingar uttrycker sig. (Ovanstående karta är bara en naturlig zodiak med vart tecken invid sitt naturliga hus.)

*****

Mannen ser som född som ankaret på helvetets botten, samtliga fyra tecken i Mörkrets kvalitet är aktiva och bildar sitt stora kors. 

Den enda ljusgnistan - återigen Solen i sattviska Fiskarna - är på väg att slockna till följd av härskaren Jupiters position i ett dogmatiskt tecken (Lejonet). Man kan därför beskriva detta som en total mörkervarelse och här stämmer nog hinduernas dramatiska beskrivning av Mörkrets kvalitet in: det är mer demon än en människa som tecknas!

Dessa "tamasiska öden" är ofta extremt fixerade vid en fast Ordnung och en orubblig värld. De skulle acceptera t.o.m. en grym diktator framför olusten de förnimmer av Ljusets kvalitet, dvs kravet att tänka självständigt och utan kryckor eller dogmer. Dessa öden tycks från födelsen destinerade att snabbt uppsöka en partiidentitet eller liknande och därinne finna sin trygga och stabila värld. Dessa själar upplever ingen sökande ungdom eller intellektuell frihet.

SD-Sonesson kompletterar väl de personer som larmade och skränade värst när Putins oväntade krig mot Ukraina drog i gång. Det handlar inte som mycket om partitillhörighet eller ideologi utan just om en psykologisk tendens att söka sig till det allra mest bedrägliga: skenet av hållbarhet. Men även gudar dör, informerar hinduismen, det är bara myrorna och människorna som tror de är eviga eftersom så oöverblickbart mycket skiljer en myras livslängd från en guds.)

Se Mörkret dominans i: Det politiska kommentariatets typ

Sonesson, f.d. moderat men sedan ännu lägre fallen, kommenterades för mindre än ett år sedan: https://siderisk.blogspot.com/2021/09/zuckerbergs-nemesis-sjalvet-och-dess.html

 

Inga kommentarer: