Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 mars 2022

Leif "Fan" Östling uttalar sig. Om höga skatter som vanligt


Som noterat i inlägget från 2020 ångrade förra chefen för Svenskt Näringsliv enbart svordomen i "Vad fan får jag för mina skattepengar?" 

När han nu kommer gnolandes på samma visa - en kapitalistisk skattehatare med enbart en sträng på sin lyra - slår det mig att Putins känning av giriga Drakhuvudet vid satansstjärnan Algol även kan hjälpa i Östlings fall. Bristen på klockslag gör att Vädurens slut eller Oxens början är lika möjliga för Månen/psyket. 

(Östling låtsas senast tala om ineffektiva och resursslukande myndigheter men det är samma gamla själviska omsorg om den egna plånboken som vanligt. Han har dessutom Lögnarens sätt att "glömma" att Sveriges tappade positioner i "välståndsligan" har med nyliberal skattesänkarpolitik att göra: ett lands välstånd mäts inte enbart av hur fet den individuella plånboken är och Östlings "lösning" har fått Sverige att totalt sätt bli ett sämre land än det var1970. Algol/Satans sätt att bedra om vänta på allt märks tydligt i debattexten.)

Nyliga gissningen att den onde Ericsson-chefen hade en svår känning av månnodernas "uppgång och fall" (här: förlustens Draksvans) kunde verifieras tack vare noggrannare nätsökning från en läsare än vad jag kostade på mig. Den korrekta hypotesen om Solen med Ketu och gav faktiskt en tydlig förnimmelse av att horoskop verkligen är skrämmande klara - förutsatt att individerna verkligen utmärker sig för något. 

Kort sagt, samma insikt statistikern Michel Gauquelin redan på 1960-talet gjorde. Bara för de främsta inom vald profession återkom samma astrologiska signaturer med signifikant frekvens. För yrkesutövare som inte gjort sig något namn försvann trenden och slumpens vita brus tog över. Han testade bl.a. kategorierna författare, läkare och idrottare.

Även Sven Otto Littorin har nyligen upp i rubrikerna på ett sätt som stämmer med månnodernas rörelse - se föregående inlägg. Frågan är alltså om inte även Östling har en sataniskt infekterad Måne i början av Oxen, inte minst pga. det här tecknets tendens att vara tålmodig i det längsta för att när gränsen är nådd slå över i bindgalenskap och aggression. 

Oxen är ett lust/olust-tecken och saknar i sig de mänskliga Luft-tecknens vilja att kommunicera och lösa sociala eller ideologiska motsättningar. Istället lunkar oxen vidare och upplever friktion intill att topplocket flyger. En välkänd beskrivning av detta zodiakteckens "inre funktionssätt". Det skulle passa Östling utmärkt att ha Oxen med Satanshuvudet (stjärnan Algol) eftersom han i efterhand inte ångrade sin kapitalisms själviskhet utan bara ordet "Fan" eller Satan. Det ordet var "the bulls' eye" för honom, vilket kanske säger en del.

När han tillskrivit Expressen och den 21/3 får sitt sedvanliga skattehat publicerat, befinner sig det ständigt backande Drakhuvudet i transit alltjämt i Oxens 2a grad. Det skulle passa perfekt att Östling under gångna veckor  - medan noden stryker över Satans stjärna i 3e graden - Medusas huvud med kryllande ormar till hår enligt en annan tradition - bygger upp Fans vanvett i huvudet och till sist får ett  gallstensanfall utlöst av hans vanföreställningar om skattesystemet.

 

Månen i Oxens början, varför inte i 2a graden (klockan 4 på eftermiddagen) är ingen omöjlighet och Oxen som sinnelagsascendent har den "fördelen" att just Drakhuvudet hamnar med aggressionens Mars i 2a huset för privatekonomi. "Vad fan får JAG för MINA skattepengar?". Oxen som sinnelagsascendent bekräftas således av denna själviska och aggressiva mentala verksamhet kring 2a husets "egna resurser".

Den här spekulationen är dock lösligare än lyckträffen med Ericsson-chefen eftersom även en Måne i Väduren flyttar fokus till Mars som nu är disponent över psyket (tillsammans med Drakhuvudet/Rahu). Så den placeringen plockar förstås upp den pågående Rahu-transiten lika väl... Med Månen i Väduren tappar dock disponenten koppling till just ekonomihuset och blir istället en allmän irritabilitet och hyperkritisk tendens i tredje intellektshuset. Skillnaden är dock hårfin och duger inte att fatta något beslut från.

Antar man i vilket fall ett sinnelag i Oxen, med näsa för stabilitet i den egna ekonomin och stadigt tillflöde av resurser (= förespråkar minimal statlig "åderlåtning") kastar hinduisk astrologi in den extra problematiken att Oxen inte är vän med sin härskare Venus. 

Oxen, ett Jord-tecken, ska arbeta och inte rofyllt eller hedonistiskt njuta som Venus tenderar till. Venus disposition ger ett lättjefullt kreatur så rätt medicin för Östling är att sluta gnälla på skattesatserna och ta i och jobba hårdare om han nu har sådana väldiga njutningsbehov.

Faktiskt, man kan gå ett steg till i jakten på Östlings skattehat: Venus i Lejonet är på nåder av Lejonets Sol. Venus njutningar är helt beroende av just Solen som är en symbol för det dagliga slitet (och en god kraft för sinnelaget/Månen i Oxen).

Här står dessutom Solen med Stora Pengars Jupiter, vilket betyder att Östling potentiellt är en HÖGINKOMSTTAGARE eller dagligen rör sig i den Högsta Kasten. Det är den här mixen som framkallar den kverulerande Jungfrun - ett ganska själviskt tecken om inget förlöser det från sina småaktiga synsätt och överblickar helheten. 

Jupiter, fastän egentligen den Stora Välgöraren är i praktiken en "verksam illgörare" för Oxen i öster (och på känsloplanet i en månascendent i Oxen). Oxen ska arbeta och producera välståndet och inte sitta på mottagande sidan som en Pamp. (Oxen har alltså BÅDA de naturliga välgörarna som "prövningar"!) 

Mån-Oxen gör att Östling KÄNNER att något är fel med Rikedomar han sliter ihop från sin ledande solposition, känner att de skulle vara ännu större, och det är förstås Månen med Satan som fuckat upp hans perspektiv och värderingar fullständigt.

När Rahu (hybrisdemonen) blandar sig i genom passagen på himlen just nu, förvärras förstås denna Djävulens förledelse efter "mer, mer, mer". Varken mån- eller soltecknet är normalt giriga så Östlings födelsedag (i den här hypotetiska versionen) representerar sammanflödet av en mängd ogynnsamma faktorer.

Sanningen är att Östlings karta varken är mycket bättre eller sämre än någon annan (jo, lite värre är det faktiskt). Hinduisk astrologi syns rätt mollstämd men är en påminnelse om att liv på Jorden är prövosamt och vägen till gudars sätt att tänka och verka är ohyggligt lång för denna ap-hybrid. Djuret dominerar hos de flesta människor och t.o.m. analytiker som Jungfruns tecken har ofta dolda bottnar som drar själen ner mot materialism och tankestilar som är...föga gudomliga.


PS. Behöver det påminnas om att Sverige inte vägleds av någon god personlig daimon eller statlig skyddsgud utan tvärtom av sublunär demon som direkt kan kopplas till näringslivets Vatten? Se den utförliga analysen i: Dold Daimon del 2

Sverige har en nästan världsunikt låg tankehöjd jämfört med andra västländer, och har krympt befolkningen till ett gäng pengafixerade slavarbetare. Inga samtalsämnen alls fungerar om något utanför konsumtionskarusellen som medierna roterar med ena handen och höjer ett varnande finger för med den andra! 

T.o.m. tidningarnas musikrescensenter har sedan många år tvingats prostituera sig och enbart bevaka Stora Musikbolagets senaste megasläpp (samma artist och samma hit i global release). Sverige är idag ett dött, själlöst land vilket stämmer väl med den sublunära Draksvansen, ett huvudlöst väsen som lämnar plats åt tokar som Östling och i allmänhet inte vet hur den ska ställa sig till en raskt annalkande värld med nya Aktörer.

Inga kommentarer: