Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 21 mars 2022

Den tyska folkutrotningen som föregick nazismen

Ett program på AxessTV påminde mig om hur förfärande den europeiska kolonialismen var. Nuvarande Namibia (Afrikas sydspets) såg tyskarna utföra ett folkmord på två svarta folk närapå som provkörning inför nazismens övervåld på andra folk som passade in på ögonblickets trendrätta hat. (Svenskar: se vad medierna gjort med er i ryssfrågan!)

Efter beordrad masslakt på de svarta som motsatte sig de vita Överherrarna skiftade Tyskland tillvägagångssätt och instiftade i slutet av 1904 så vidriga koncentrationsläger att hälften av alla svarta var döda inom ett år av slavarbete. 

Tillfångatagna svarta fick bl.a. skära huvudena av sitt eget folk efter godtyckliga avrättningar, och förpacka skallarna för vidare befordran till Tyskland och rasbiologiska studier...

Känns situationen igen? Nya Moderaterna med Fredrik Reinfeldt gjorde under Fas 3-åren exakt som tyskarna: hyrde ut de förslavade (långtidsarbetslösa) till arbetsgivare som gratis arbetskraft.

Och nu skriker och gapar Europa över att Putin söker etablera en motvikt till Västs "värderingar"! Lite sedesam självreflektion över Europas evolutionära nivå vore på sin plats.


Mycket i dokumentären kretsade kring tyske kommendanten och massmördaren Lother von Trotha som från Europa blixtinkallades med 1.500 trupp (senare förstärkt med 20.000 ytterligare eftersom "negrerna" framhärdade i inbillningen att det var deras land och inte de tyska ranchägarnas).

Tyskens karta är högintressant eftersom Krabbans tecken påminner om de flera svenska rasbiologer som senare verkade i Sverige och där samma "naturens" tecken var en viktig beståndsdel. Trotha kommenterades 2014 vilket bloggaren som vanligt glömt (begripligt, de flesta inlägg skrivs i ögonblickets ingivelse, utan långa instuderingar och ämnet därefter släpps).

Men några ord kan ändå sägas eller upprepas om Trothas horoskop, särskilt som månnoderna tilltagit i betydelse, inte minst efter upptäckten om hur  den södra skadar Sverigehoroskopets Saturnus och degraderar landets omdömesförmåga och allmänt hur att definiera och dra gränser - landet är som en jättebebis i färd med hawaiihockey. 

Det visar sig att också proto-rasisten Trotha en Saturnus/Ketu-kombination och till på köpet drabbar skadan även här samvetets 9e hus, låt vara att tyskens horoskop baseras på en sinnelagsascendent och inte en exakt födelseminut. Men i teorin ska man ändå kunna utläsa något av den känslomässiga attityden till 9e husets olika signifikationer, ungefär som Sverige som nation är totalt likgiltig eller ryggradslös beträffande filosofi och religion ("agnostisk" - ointresserad av att ta ställning - kan det vara en effekt av den förvekligade Saturnus invid Ketu?)


Troligen är det här en av de svåraste psykascendenterna: där Solen ligger svåråtkomlig "bakom ryggen" på Månen och enligt gammal teori har avskurits eller dissocierats. Kvar blir Månen i Krabban som mer än någon annan Reflektor behöver Solens ledning och ljus eftersom Krabban är sublunär och instinktiv. Nu kliver visserligen Solens härskare Merkurius fram i 1a huset och Krabban men helhetsintrycket är ändå en extremt lojal hjälpreda och naturligtvis nationalist ut i fingerspetsarna (Krabbor är obrottsligt lojala sitt folk, sin nation etc).

9e husets härskare Jupiter är dessutom i Krabban och i sin egen lunära föreställning är von Trotha verkligen på den goda tyska sidan, negrerna är bara primitiv ohyra som ska nedkämpas. Och det är här den tyske militären liknar Sverigehoroskopet fast på VATTEN-nivån. Gränsdragaren Saturnus fungerar otillfredsställande här eftersom Ketu/Draksvansen försämrar dess omdöme. Och så öppnas vägen för en rasistisk (VATTEN) massmördare trots att många säkert skulle tycka horoskopet har många fina ingredienser.

Men nycklar här är: Månen - en lågpannad rent kroppslig begåvning som inte alls behärskar någon högre tankeförmåga tar över eftersom Solen inte förmår kontrollera Vattennivåns primitivism. Samma problem repeteras också vid Saturnus/Ketu och som synes är det slut på grundläggande budskap är. Ingen vettig Luft, ingen andlig Eld, och ingen Jord-baserad realism. Om det inte handlade om det första av tyskarnas två folkmord nära varandra i tiden, kunde man tänka på Monty Python-gängets alla satiriska tyskimitationer - galna tyska militärer var favorit särskilt för John Cleese.

Eftersom von Trothas konjunktion mellan Saturnus och Ketu är GRADEXAKT medan Sverigehoroskopets "bara" är tät (ynka två grader skiljer dem), blir det intressant att fundera över hur skadlig den här tillfälliga signaturen är.

Jag ska prova denna "generationssignatur" dels utifrån Trothas position i Fiskarna och dels utifrån den både mer och mindre specifika konfiguration som väger in också Fiskarnas Jupiter i Vatten men tillåter även Saturnus och Ketu en avvikelse från varandra (så länge två kroppar befinner sig i samma zodiaktecken sägs de ha en "kombination" enligt hinduisk astrologi).

1a. Gradexakt konjunktion Saturnus/Ketu i Fiskarna 

Här är i förbigående de möjliga tidsfönstren för Lothas signatur. Sökning från 1/1 1500. Naturligtvis är det inget speciellt med Fiskarnas fjärde grad, sökningen påminner bara om att möten mellan de långsamma faktorerna är mycket sällsynta, bara 3 möten på dryga 500 år:

Search for...:
sa.pis[4] & sa.0.sn
 
Realization intervals (begin - end):
29.08.1642 - 10.09.1642
27.01.1643 -  5.02.1643
11.06.1848 -  1.08.1848
13.03.1996 - 20.03.1996

...och naturligtvis var Trotha enda träffen givet bara tiotusen kartor och de flesta av dem från 1900-talet och senare. 

1b. Utan krav på gradexakthet ("kombination")

  • Isaac Newton;4.1.1643; 1:38, matematiker, fysiker
  • Michael Faraday;22.9.1791, naturvetenskap, upptäckte elektromagnetisk induktion
  • Paul Gauguin;7.6.1848;10:00, så utfattig konstnär att hustrun tog barnen och flyttade hem till sina föräldrar, senare känd för sina exotiska motiv, dock inte förrän ett misslyckat självmordsförsök
  • Lothar von Trotha;3.07.1848;12:00, alltför överhetstrogen massmördare
  • Lourdes Ciccone-Leon;14.10.1996;16:01, celebritetsbarn till Madonna
  • Anonym1;15.10.1996;16:55, adhd-diagnosticerad "problemdotter" med okontrollerat temperament
  • Hailee Steinfeld;11.12.1996;17:26, skådespelare med säregen skönhet (fadern östeuropeisk jude, modern en blandning av filippinskt, afro-amerikanskt och andra inflytanden)
  • Prince Michael Jackson;13.2.1997; 1:07, celebritetsbarn till djupt störd artist, skapat med surrogatmamma
  • Anonym2;25.04.1997; 3:43, dotter i problemfamilj, alkoholiserad mor (som Anonym2 blivit brådmogen mamma för) och far som sedermera begick självmord 

Gömmer sig någon Gestalt i dessa fall?

2. Kombination Saturnus/Ketu med fundamentet Jupiter i Krabban (bara tygellöst Vatten där Saturnus borde propsa på det motsatta, en i teorin förfärande dålig förmåga till självbehärskning, inte minst som Saturnus hos Trotha redan är störd av undertryckaren Ketu):

Ingen utom Lothar von Trotha, men jag räknade få se ett av de anonyma fall som båda sökt självmord, tills jag insåg att det fallet inte hade Saturnus konj/komb Ketu utan "självbestraffaren" Ketu i egohuset, mycket nära ascendenten. 

Så varför inte testa också denna variant eftersom Ketu nu blir i högsta grad en personlig "tillknäpphet" (dataunderlaget krymper från tiotusen till tvåtusen med känd tid):

  • Rex Harrison;5.3.1908; 5:00, skådespelare med hela sex äktenskap, varav en ex-hustru begick självmord i desperation (blotta antalet säger något om  personliga störningar)
  • Anonym1;4.10.1966; 9:25, elegant ung kvinna i Stockholmsvimlet, senare i begravningsbranschen
  • Jannike Björling;12.10.1966; 7:01, celebritet, ex-fru till tennisstjärnan Björn Borg
  • Anonym2;23.10.1966; 7:00, präst
  • Anonym3;8.2.1967; 1:08, självförnekande, suicidal
  • Nicole Kidman;20.6.1967;15:15, aktris, uppenbart full av psykologiska märkligheter hon använt i många udda kvinnoporträtt
  • Vin Diesel;18.07.1967;14:30, platt och enfaldig action-skådis
  • Anonym4;6.09.1967; 9:30, familjefar med 4 barn som "insåg" att han ville klä sig som kvinna (transsexuell), innan det adhd-diagnosticerad

Gestalten dessa åtta tecknar är en med tydliga psykologiska egenheter, och det är fall som dessa som fått mig att inse att HBTQ-spektret ÄR psykisk sjukdom trots att det avdiagnosticerats i Väst (säkert efter mycket lobbyverksamhet). Svårighetsgraden i störningen varierar naturligtvis.

Till sist, abnorma mängder skilsmässor om omgiften är nu inte enbart en svensk folksjukdom (följden av ett hypersekulärt extremistsamhälle). Brittiska skådespelaren Rex Harrisons horoskop visar att det oftast är flera svåra problem som ligger bakom (och då avses inte skådespelarens nästan livslånga blindhet på ena ögat):


En lista av potentiella problem som fått den ena livspartnern efter den andra att ge upp:

  • Yvig Skytt-persona driven av OND KARMA - ascendenthärskaren i Krabban i 8e korruptions- och dödshuset. Huset sägs påverka individens stämningslägen som blir "skorpioniskt" vresiga med oväntade sting eller utbrott.
  • Adolf Hitlers överemotionella mix av Mars och Venus i Väduren och därtill i 5e kreativa eller lekfulla huset (förklarar en del av Hitlers skränande yvighet - hade han satsats på dramatik istället för krig hade kanske världen sett annorlunda ut nu)
  • Månens känslor är egentligen djupa i Fiskarna men här är disponenten Jupiter illa placerad och Månen blir också extremt kallsinnig via närheten till hårda Saturnus. Denna Saturnus är dock i sig utan gott fundament eftersom Fiskarna är allt annat än en stabil bas för stabilisatorn Saturnus. Vilken svår typ att umgås med en längre tid!
  • Rahu, den demoniska aptiten i 7e partnerhuset blir då en kompensation för den låga självskattningens Ketu i 1a huset. En nodaxel utan stabiliserande stöd från goda planeter, läste jag nyligen på en hinduisk sajt, gör inte individen något gott. Så hur bedöma Rex Harrisons stora välgörare Jupiter som kastar en 120-gradare mot Ketu i 1a huset? Jag menar, Jupiter själv står ju i sämsta husposition för effektivitet i verkliga världen (vilket 1a faktiskt existerande kroppshuset och övriga hörnhus indikerar)?

Inför all denna yviga emotionalism (ELD + VATTEN) har skådespelaren turligen Solen och intellektets Merkurius i LUFT och därtill i 3e intellektuella huset. Här är troligen en enorm intellektuell kapacitet att memorera större delar av manus är normalt. Men på den "irrationella sidan" pågår i detta horoskop så extremt mycket att Goethes talesätt kommer för mig: "anden är impotent" (när det kommer sig till köttets biokemiska stormar).


Inga kommentarer: