Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 mars 2022

Littorin och Borg skapar åter rubriker


Jag förmodar att Aftonbluddrets nyliga (17 mars) kopiaSVT:s nyhet från 21 januari om att moderaten Sven-Otto Littorin numera är en lobbygangster, att denna senkomna avskrift har att göra med blaskans besatthet av antirysk propaganda på sistone.

För bloggen fyllde dock materialet ett syfte eftersom jag missat Littorins samröre med Beowulf Mining och dess lobbyister Labyrinth (lobbying som en dödens labyrint som lurar in beslutsfattare i irrgångar?).

SVT:s nyhet om Littorin faller in i frågan om Putin kan förklaras med att äregiriga Rahu/Drakhuvudet en tid passerar över Satanshuvudet (onda stjärnan Algol). 

Putin i tiden: äregiriga demonen Rahu möter Satanshuvudet (10 mars)

När Littorin var på tapeten som styvnackad moderat arbetsmarknadsminister i regeringen Reinfeldt (före hans sexskandal), noterade bloggen hur djupt insyltat hans horoskop är med denna onda stjärna. En värdig efterföljare av denna bedrägliga eller grundlurade typ (Satan är en övertygande Lögnare!) är Jimmie Åkesson som garanterat har en fullträff mellan Sol/Algol. 

I fallet Littorin hänger det på hur tidigt i Oxen hans okända månplacering befinner sig - fixstjärnor anses traditionellt verkningsfulla bara ±1° från extrakt zodiakal konjunktion (men jag anar deras närvaro i ödet även vid en lite större avvikelse). 

När det gäller tidiga Oxen sätter dock nästa viktiga stjärna Alcyone en gräns eftersom den äger nionde graden och en viss omkrets före och efter. Här är det istället Plejadernas eller de Gråtande Systrarnas symbolik som gäller - kanske den gråt och tandagnisslan som uppstår efter att ha blivit lurad av diaboliska frestelser...

Lägg till det extra lagret av fixstjärnornas symbolik att redan den babyloniska astrologin kände en mikrozodiak som rullade på inom det stora hjulet och vart tecken, de s.k. dekaderna. Denna metod har bloggen lämnat därhän, eftersom hinduisk astrologi innehåller det i mina ögon mycket viktigare avvägandet mellan planetens position och dess planetära disponent eller fundament.


Ta t.ex. Littorins nymånefödelse i Oxen. Här hänger allt på Oxens härskare Venus och den är inte god för vare sig mån- eller solascendenten. (Venus negativa inverkan elimineras dock om Littorin föddes en timma när t.ex. det positiva Venustecknet Vågen stiger i öster.) Allt Littorin gjort så här långt tyder dock på tt han drivs av en "verksamt ond" Venus ("en prostituerad") vilket både förklarar sexskandalen och hans opålitliga och liderliga utseende (se den suddiga sängkammarblicken på så många foton!).

Detta är en Oxe av lägsta kvalitet, en hedonist. Att han en kort tid var arbetsmarknadsminister (av ond oförsonlig typ som helt går på Arbetsgivarens linje) sammanhänger också med Oxen som arbetsdjur. 

För egen del söker dock Venus slippa anstränga sig och han är urtypen för en korrupt politiker, men så klantig att sexskandalen stoppade den karriären. Nu visar sig samma korrupthet i hans nya liv. Det är helt enkelt vådligt att ha både Sol och Måne beroende på Venus välmående i ett horoskop!

När SVT uppmärksammar hans nya verksamhet befinner sig planeterna som i kartans yttre krets. Mycket passande med så mycket JORD i ett horoskop som befattar sig med gruvdrift, men frågan är som sagt huruvida Littorins eget horoskop svarar på äregiriga demonen Rahus rörelse i tiden. Den backar ständigt och har den 21 januari nått Oxens 5e grad, dvs. just strukit över Littorins Sol (symbol för hans dagaktiva verksamhet och på en djupare nivå hans själ).

Det är uppenbart att den känsliga passagen över Solen antyder att något redan inträffat när SVT publicerar sin nyhet, kanske att Littorins kopplingar redan publicerats i annat sammanhang. Samtidigt påverkar Rahu inte enbart gradexakt utan - precis som i fallet Putin - förmodligen under hela sin vistelse i tecknet. Månnodernas cykel är på cirka 19 år, så detta är en viktig transit för Littorin och hans "oxiga" eller mark- metall- och mineralorienterade natur (hypermaterialism).

Och kartan visar det tydligt: transiten kunde inte vara viktigare eftersom Littorin föddes med Rahu invid Satans korrumperande stjärna och han erfar nu ännu en gång hur hybrisdemonen har fört honom ut på djupa vatten! 

Rahu är stursk i rörelsen uppåt och sedan blir det platt fall (vid Ketu):

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/nW7wg5/littorin-backar-fran-uttalande-jag-gjorde-fel

*****

Bloggaren har haft tråkigt under sossarnas sömniga minoritetsstyre, skurkarna var roligare under moderaternas förstörelse av Sverige. Lustigt nog tittar inte bara Littorin fram under denna hans skadliga transit utan även skandalösa politikern Anders Borg. Han har i sitt senare liv varit rådgivare åt en kapitalförvaltarfond (East Capital, "sno åt dig pengar i österled" - gammal svensk rövarmentalitet med anor från vikingarna). Fondens ryska orientering nu har lett till att svenskar "kanske" förlorat 5 miljarder till följd av kriget i Ukraina. Det är åter Aftonsluddret som står för den kanske-informationen. Publicerad den 18 mars:

 

Här är relationen till transiterna inte lika uppenbar som i Littorins fall. Åter en månascendent i Oxen men oklart var i tecknet. Men vilken är relationen mellan den natala Rahu och dess transiterande version? Transiterande Rahu ligger ett tecken före medfödda Rahu-i-Väduren och saknar därför någon som helst trigger-effekt. Man kanske ska bedöma Cervenkas alltmer populistiska skriverier för AB som en så lättviktig händelse att den inte ens märks på Borgs (eller snarare hans födelsedygns) himmel? Vem förlorar inte pengar när det är krig i världen? (Förutom krigsprofitörer och vapenindustrin så klart.)

Men sakta i backarna! Rahu är inte sin egen utan har som alla planeter en disponent. Som "zoomlins" blir Anders Borgs krigare Mars därför viktig för Rahu-i-Väduren och här går det skakiga horoskopet igång. Medfödda Mars i omfångsrika Vattenbäraren tyder på ett brinnande intresse av att sätta sig in i stora och sammansatta företeelser, här är en bit av en självlärd ekonom vars SVARTA ELD slickar det materialistiska JORD-tecknet Oxen via sin störiga 90-gradersvinkel. Rahus transit aktiverar således denna djupt störda form av rationalism (Luft orienterad mot Jord = den lägre formen av rationalism, dvs motsatsen till Platons tanke om Nous/Förnuftet som den himmelska rationella själen).

Rahus transit öppnar för en "rundgång"  trots att den inte direkt vidrör "rot-Rahu", utan denna medfödda Rahus disponent Mars. Rahus högmodiga strävan  öppnar upp horoskopet på ett sätt som alls inte är uppenbart med mindre man begrundar alla inblandade symboler. Övertolkning? Kanske. Enklare är Jupiters transit genom Vattenbäraren som på samma sätt aktiverar Olyckans Mars med dess natala tendens att störa Borgs materialistiska sinnelag (Mån-Oxen).

Jupiter stämmer dessutom prick in på Fonder eftersom den symboliserar stora kapitalsamlingar/förmögenheter. Detta är faktiskt Borgs viktigaste transit för tillfället, för se var hans natala Jupiter befinner sig: opposit Jupiter i färd.

Och här räcker inte månascendenten till, även om Oxen i hus 1 förvandlar den f.d. finansministerns hand med Stora Pengar till en illgörande Jupiter, just som i Sveriges horoskop. Att Borg har en perverst krypande inställning till de Rika i samhället kan sägas bestyrkt av en månascendent, men hur han agerar i frågor om Stora Pengar ser man inte av kartan, här behövs en födelsetid... 

Men visst kan man hypotetiskt testa en solascendent som just relaterar till den aktiva livsvägen...

 

Den solära ascendenten avslöjar varför Anders Borg var så senfärdig och egentligen en rätt skral finansminister. För nu syns det tydligt att han har konservativa Saturnus som ett ankare på botten och den griper runt zodiaken i en 270-gradersvinkel och hämmar och håller tillbaka Solens styrka och rådliga aktivitet. 

I "äkta" horoskop med känd tid har jag noterat åtskilliga fall av tydlig självrepression när Saturnus stått i det Privatas 4e och ger ett formaliserat, freudianskt Överjag istället för den personliga rollmasken (ascendenten/hus 1). Ett av fallen var en mångårig fotomodell vars fysiska kropp (hus 1) helt reducerats till en skyltdocka i modereportage. Ett annat fall (också kvinnligt) gällde en Vågascendent kontrollerad från 4e huset (det Privata) och Saturnus i Stenbocken. Personligheten var mycket stram, närmast militant auktoritär men samtidigt vänlig (Vågen). Definitivt den "högre typen" av Saturnus i sitt negativa härskarläge i Jord. Hon fostrade barnen väl och en dotter firar nationella framgångar inom en individuell idrottsgren.

Solascendenten indikerar att Borg som handlingsmänniska nu drabbas fullt ut av Saturnus transit genom Stenbocken och hans 2a ekonomihus. Kort sagt: hans lämplighet som ekonomiskt snille påverkas av Ukrainakriget (se Mars + Venus + Stenbocken, en mycket olustig hop som väl motsvarar kriget).

Och man får inte missa att olika årgångar har olika väl hand med den restriktiga, moralistiska och ibland mycket traditionalistiska Saturnus. Borg har en av de svaga placeringarna eftersom Fiskarna symboliserar fritt flöde (av Jupiters typ). Här ser man att hans enda fasta klippa i livet (Saturnus = klippan) är en herrelös skuta som driver runt i Nyliberalismens vredgade storm. Saturnus som Norm blir alltså här den unge Anders Borgs "kapitalistiska anarkism" - han har inte tillgång till någon högre visdom än att tro att marknadens destruktiva och föränderliga beteende är något gott. 

Men destruktion är enbart god om den en gång för alla bryter ner det rådande och öppnar för en högre och smartare spelplan (bortom kapitalismen och alla tankar som drivs av människans näringssjäl). Men har inte Borg förstått, kan kanske inte förstå eftersom födelsen indikerar en Saturnus som slirar runt ner i Begärets kalla och hungrande Vatten, men fylls av (disponenten) Jupiter-Lejonets förhoppning att vara en av vinnarna i den låga naturens kamp. Socialdarwinism har definitivt en nära släktskap med nazismen som sökte hjälpa naturen på traven i bortsållandet av "lägre" livsformer och pusha för "vinnarna".

Anders Borgs onda grundbyggnad döljs således på det allra djupaste planet: i Saturnus veka Vattenposition men påeldad av Jupiter-Lejonet. Det är också denna "sensationalism" som gör hans popularitet för medierna begriplig trots att det bara handlar om ännu en förledd och oduglig svensk i ledarposition. Intressant nog är han dumpat en äldre fru för en ny som är polsk judinna. 

Uppenbarligen har Borg inte tänkt igenom sin ekonomistiska världsbild det allra minsta och inte hans hustru heller. Kanske inger det hopp om mänskligheten: att folk är så dumma att de inte ens förstår att de har en livsåskådning som innebär att de borde söka ta kål på varandra. Skyddade av sin egen ignorans spirar goda känslor som förändrar själarnas kvalitet till det bättre! Kinesiskt ordspråk: "Alla material är tjänliga i en mästares händer."

Bloggaren har ägnat Saturnus - astrologins fundament - en del tankar eftersom hans egen står i Skytten (rörlig och expansiv Jupiter, precis som hos Borg) men istället för att vila på individualismens Lejon har individualismens faktiska död Skorpionen som disponent. Detta är inte så mycket en positiv grundval som en tydlig insikt av närmast buddhistisk typ, att individualism är en ohållbar som plattform. Bloggaren kan såldes säga vara en Anders Borg några inkarnationer längre fram, när kapitalismens dröm och ett vinnande Jag bleknat betydligt och mest ser ut som en barnslig dröm.

Hinduisk astrologi är sträng, när man avvägt planetens position med dess disponent / fundament är det verkligen "en på miljonen" som får klartecken och astrologiskt kan betraktas som en stor själ, en maha atma... 

Jag vet faktiskt inte hur ett sådant horoskop skulle se ut, perfektion finns inte i denna värld och astrologin har krokben som inte går att eliminera. Som t.ex. den västerländska (halvt glömda) läran om "sekt", att planeter är av dag- eller nattnatur och därför helst ska matcha ett dag- eller natthoroskop (Solen över eller under horisontlinjen). Tolkningsregeln hindrar alla planeter för att stå perfekt eftersom Sol eller Måne måste hamna kort om idealet...


Inga kommentarer: