Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 mars 2022

Sveriges meste kappvändare? (Principernas Saturnus i lunära Krabban)

 


Något rinner nästan över när jag ser att även Alex Schulman söka axla en slags landsfadersroll - tänker åt svenskarna - i samband med Rysslands expansionssträvan. Människan måste vara förvirrad. Sverige befinner sig sedan många år i sönderfall och han ser bara de senaste tio minuternas rubriker. 

När allt lugnat ner sig kommer den här kappvändarens åsikter att se lika pinsamma ut som mycket annat DN publicerat sedan Ryssen rörde på sig, åtminstone den "fria" läsningen som inte kräver åsiktsregistrering för tillfälligt tillträde till betalartiklar. (Peter Englunds analys av att Putin missbedömt sin uppgift hade varit intressantare än Schulmans poserande, men jag deltar inte i DN:s registreringsfascism och jag offrade heller ingen tid på att läsa Schulman - man lär sig mycket redan av en rubrik!)

I årets början, långt innan Ukraina-krisen hittade jag något helt annat, men som jag först nu tittar närmare på. En charlatan och bedragare som tränade Adolf Hitler i dramatisk talekonst. Paradoxalt nog var han jude men dolde detta för Hitler. Schulman är också jude, men "bara" på fädernet (kvinnans stabilare arvsmassa var inte upptäckt när judarna valde modern som avgörande för den etniska tillhörigheten och eftersom det var en 50/50-chans ska man kanske inte göra för mycket av den matrilinjära positionen).


Eftersom Schulman snart har iklätt sig varenda roll och åsikt - minns någon att han spelade socialdemokrat under tiden han skrev krönikor i Aftonbladet eller ovanstående nyliga "bekännelse" av ha levt sitt liv så här långt med dold skam att till hälften vara europé? - så blev jag fascinerad över den beteendemässiga likheten med Hitlers mentor, som för övrigt poserade som europé även han, närmare bestämt "dansk adelsman". 

Detta måste vara ett av de bästa look-alike-fall bloggen redovisat, men finns några astrologiska kopplingar som "förklaring" till att det kan slumpa sig så här?


Först "danske adelsmannen" Erik Hanussen (egentligen Hermann Steinschneider från Österrike). Här har astro.com ett klockslag. Olycksbådande är att den för arbetsoxen så välgörande Solen mixas med den för Oxen-i-öster omoraliska Mars (en naturlig och för Oxen även verksam illgörare - jämför Fredrik Reinfeldts stigande men tyvärr onda Mars och fantasi om att vara en "stridshingst"). 

Att Sol och Mars båda har eld-natur vilket gör dem till "planetära vänner" gör den här ascendenten komplex och med möjligheten av både favör hos Ledaren/Solen men också aggression/Mars till följd av det person-egna:


Bonniers påläggskalv Alex Schulman:

Eftersom Schulmans psyke/Månen byter tecken strax efter lunch tillhör hans födelsedygn bokstavligen "kappvändarnas skara" men jag ska här föreslå en på bloggen rätt sällsynt spekulativ födelse framåt kvällen.

Skäl: Efter att hans lillebror Calle nyligen sagt något politiskt inkorrekt apropå Sverige som ett struntland - det fanns enligt honom många bättre länder att bosätta sig i - måste storebror Alex nya stolthet att vara europé ses som en tillrättavisning av lillebrodern. Här finns således en auktoritetskamp mellan bröderna och det tycks vara storebrodern som har bäst tumme med Etablissemanget, kan breda ut sig över en rubrik i en stor tidning.

Även om det vore naturligt att se Månen i Lejonet hos båda (som att båda delat hemmiljö/Månen och reagerat snarlikt på den), föreslår jag att storebror Alex har den petiga och smått kappvändande Jungfrun som måntecken. Schulman började också lågt ner i hierarkin, som småslarvig undertextare till många äldre avsnitt av tecknade serien Simpsons. Månen i Jungfrun stämmer också med författarambitionerna som tydligen inte fått höjd och lyckats frigöra sig från hans ego - Jungfrun är känd för att ha svårt att släppa jagiskheten och låta tankarna flyga högt och fritt. Och då blir det bok efter bok om den egna familjen...

Med hypotetiska klockan 18.00 landar Alex Måne rakt på Calles Saturnus i 3e graden Jungfrun, och där sitter en viss låsning av auktoritetsnatur mellan deras horoskop. 

Spekulation är det, inte heller två manliga individer som båda känner som Lejon (Månen är ett bleka återsken av Solen i Lejonet) drar jämnt. Men det är något med storebroderns fåfänga sätt att föra och klä sig som för tankarna till Månen i Jungfrun... Och inte minst: med den besvärade och självkritiska Månen i Jungfrun blir hans halvjudiska härkomst ytterligare en dold besatthet: Solen (identitet) hamnar med denna månascendent i Olyckans 6e hus och i Vattenbäraren (folkslag). Att en så stadig planet som solhärskaren Saturnus här befinner sig i ett vattentecken ger för övrigt "dissociationen" eller en kognitiv dissonans mellan solär medvetenhet och dess fundament för den som ser en indikation i detta.

Bloggaren, för att markera distans till det rasistiska pöbelsverige på Flashback,  har full sympati för det judiska folkets umbäranden genom historien alltefter deras misslyckade uppror mot imperialisten Rom. Överspelat, tänker kanske den helt historielösa, men själar har en så mycket större förnimmelse av Livet än skadeskjutna medborgare i (självvalt) eftersatta kulturer som Sveriges.

Det går dock inte att blunda för att dessa yngre Schulmans uppenbarligen har identitetsproblem, kanske till följd av att de är "oäkta" judar. De hör inte hemma någonstans i den egna uppfattningen. Inte ens tumme med Huset Bonnier tycks hjälpa dem till inre styrka eller meningsfulla sysslor. 

Oaktat det smärre identitetsproblemet representerar bröderna en del av Sveriges dekadenta Elit (Sverigehoroskopets remarkabelt urspårade 5e Lyckohus - allt gott enbart åt den förtrollade inre cirkeln svenskar) och det är intressant att se hur Alex mest liknar en fantasilös Damberg i sitt jordnära plottrande med familjeångestar. 

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/lider-damberg-i-3e-led-for-att-starka.html

Inget verkligt intresse för de stora frågorna med så mycket JORD + VATTEN och ett sinne/Månen som inte kan hantera den egna identiteten/Solen utan i fantasin petar Solen ifrån sig och kanske t.o.m. ser den verksam i olycks- eller fiendesektorn. Att uppleva sin egen själ som Fienden kan inte vara lustigt.

*****

Några ord om charlatanen Hanussen/Steinschneider: hans lyckliga stjärna bar honom inte så långt. Hitler avpolletterade honom och han hittades en frusen vintermorgon död utomhus, sannolikt mördad av SS. Nu är de hellenistiska lotterna för Lyckan och den personliga Daimonen nya för bloggen, men särskilt Lyckopunkten lovar inte mycket gott för en uppenbart äregirig människa som lyckades nå ända fram till Hitler. 

I 12e huset är Lyckopunkten helt utslagen vad gäller världslig framgång och pekar snarast på att martyrium eller döden är hans ultimata framgång i här i världen. den här Lyckopunkten är därför mer av en "olyckspunkt" som drar in hela hans kroppsliga liv i olyckan: Venus med Lyckopunkten pekar mot hans fysiska Ox-kropp (Venus=ascendenthärskaren). 

Givet framgångens Jupiter i 8e korruptions- och dödshuset och angripen av halshuggningens eller bestraffningens Ketu, ser det verkligen inte ljust ut för vilka optimistiska framtidsutsikter denne Hanussen än må ha hyst. Och när man inser att också Liemannen/Saturnus kopplar sitt stora 270-gradersgrepp om Lyckopunkten/Venus ser det rätt kört ut för den här kappvändande bedragaren.

Och det är just Saturnus som bollar tillbaka till ostadige Schulman. För det ser ut som att look-alike-faktorn hänger enbart på den tunna förbindelsen Saturnus i kartorna. En uselt placerad Saturnus i VATTEN-elementet, biologins eller rastillhörighetens element som det hetat förr. Saturnus i Krabban kan tävla med den "fallna" Saturnus i egocentricitetens Vädur som sämsta position för Policy-planeten Saturnus eftersom Krabban per definition står för en minoritets perspektiv, det begränsade perspektiv på livet Hemmets innevånare (förr: kvinnor och barn) har på de stora frågor Saturnus råder över.

Men dubbelgångarnas Saturnus befinner sig inte ens i samma region av Krabban - i början hos den ene och i slutet hos den andre. Det är verkligen en mager koppling med tanke på att snarlikheten är en av de tydligaste bloggaren någonsin fått syn på!

Saturnus disponent är visserligen en merkurisk Måne i båda fallen (om man går på Schulmans hypotetiska månplacering) och förvisso har många merkuriska ansikten vassa eller spetsiga drag.

Krabban sägs ge månrunda ansikten medan Saturnus avmagrar allt och ger ofta skosuleansikten. Ett bra exempel är Ted Danson, amerikansk skådespelare med brittisk härkomst som slog igenom på 1980-talet som korkad kvinnotjusare i tv-serien Cheers

Likt Alex Schulman och den olycklige Hansson spelade även han ögontjänare eller kappvändare i rollen som bartender, och han har ett horoskop där Saturnus i Krabban invid Månen i hemmaläge visar att gammal är äldst - Saturnus tar kontroll över Månen och ger en hög och smal ansiktsform istället för rund. Danson är inte miltals från dubbelgångarna till utseendet.


Kan Saturnus i ett visst zodiaktecken verkligen ha en sådant inflytande? Det saknas information här, inte minst Schulmans exakta klockslag. Ascendenten sägs mest utslagsgivande för kroppens utformning. Men ändå är fallet mystiskt, när jag kom på Danson hade jag ännu inte sett hans horoskop på många år och blev förbluffad över att hitta en tredje Saturnus-Krabba. Dessutom delar de här tre männen djupt sittande ögon, ett drag som ofta återkommer i Krabbans tecken.

Ascendentens betydelse framskymtar av Hanussens horoskop. Han var Hitlers taltränare och Ox-ascendenten råder över ansiktets nedre del och halsen, det område som är som mest aktivt som verktyg för muntlig kommunikation (förutom hela respiratoriska systemet). Det är också "talfel" som Venus med Lyckopunkten i 12e "förlusthuset" tycks ha inriktat sig på medan hans karriär ännu var på gång. Hanussen pysslade också med ockulta ting, som astrologi och hinduisk astrologi placerar denna konstart hos Saturnus (organisation av många komponenter).


Inga kommentarer: