Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 mars 2022

Mer subtil humor i svenskdrevet mot Ryssland


Expressen hade nyligen en "privat - bara för de troende" betalartikel i genren "svenska mediers hatkampanj mot Putin". Angreppen mot hans psykologiska status vinklas här till kommentarer om hans utseende - den lägsta formen av skitjournalistik även sedd i andra texter om Putin i svenska medier. Noterade även omdömet "gammal och botoxfylld" som ett tidigare lågvattenmärke av unga och helt värdelösa journalister. Denna nya generation förstår inte själva hur lågt de sjunkit i sina tankebanor eftersom Sverige sedan länge är ett akvarium med förgiftat vatten. 

Det är USA-verktyget Margot Wallström som delar med sig av ett minne om Putins "iskalla ögon". Ekis Ekmans artikel i länken hintar om varför Margot framträder just nu: kanske som del i det Nato-USA förbereder för Europa: ett storkrig. Därför är det så viktigt att alla matas från alla håll med uppgiften att Putin är en patologisk fiende. Många svenskar förstår inte vilket enormt informationsspektakel de just nu utsätts för.)

Humorn i det Wallström säger kan nu bara uppfattas av dem som intresserar sig för en äldre världsbild, inte av den moderna plattmarksmänniskan utan vare sig dolda bottnar eller kunskap.Men som "spoiler" kan sägas att den underhållande ironin bäst sammanfattas med den gamla filmtiteln "Look Who's Talking":


Det är nämligen i grunden samma kalla typ hos båda: Solen resonerar i Jungfrun inte mot värme eller känslor utan mot räknenissen Merkurius, som båda har i ständigt avvägande Vågen. Båda har en särdeles effektiv Våg enligt den naturliga zodiaken (dagen som sådan).

Vågens härskare Venus är hemma i sitt positiva tecken. Det tyder på att Wallström upplever Putin korrekt, men hon är så hemmablind att hon inte ser sin egen kallt kalkylerande natur, innefattande karriärism och penninghunger, för vad den är.

Visst kan hennes många år i EU-parlamentet förklaras med att hon - återigen likt Putin - gillar att komma ut i vida världen (energiska Mars i 9e huset för "avlägsna platser") men här är Putin normaljusterad och Wallström en galen extremist: Mars med giriga och karriärhungriga demonen Rahu ovanpå Mars!

Om man kompenserade för olika ögonfärg skulle man bortom svenskans "varmt" bruna blick troligen hitta samma kalla och målinriktade fokus som hos Putin.

På en punkt är dock Putin hårdare eller kallare: och det är i konjunktionen mellan Solen och Saturnus, en av astrologins mest paradoxala föreningar eftersom de står för värme och kyla respektive, och av indier klassa som planetära fiender. Likväl innebär de i praktiken en sval men oerhört koncentrerad natur och kan hittas som otroligt skickliga planerare. 

I jämförelsen är Margots Saturnus just bara den pappersvändande byråkrat hon var under åren i EU: den förvisso mer humanitära Saturnus-i-Vågen är mer intresserad av människor i harmonisk samlevnad än storslagen organisation i sig. Den placeringen kan förklara hennes ytterst oprofessionella anklagelse mot Israel att den är en rättslös mördarstat. (Nog för att det  finns invändningar mot det sekulära Israel och dess totala svek mot sin äldre historia.) 

I det generande utfallet mot Israel spelade säkert Wallströms "psykiska obalans" invid Mars in: Rahu invid krigets herre har en tendens att förstärka orden (och gärna med en hätsk ton i rösten) tills det låter som en karikatyr på den diplomatiska Våg hon förvisso också besitter. Lägg till det att Skytten är en naturligt rätt frispråkig typ och man ser ett problem här. Återigen visar Putins horoskop en mer normal Aggressor.

Av de här två skulle jag föredra Putin vilken dag som helst i termer av kompetens och potentiellt intressant konversationspartner om det inte vore att han f.n. gjort sig omöjlig i Väst.

*****


En naturlig zodiak som den ovan duger inte till mer än att presentera de olika motiven eller idéerna. För en mer personnära analys har Putin en egenhet som jag inte nämnt tidigare men som dök upp i gårdagens Pinsammast i det svenska ryss-drevet. Den hinduiska tanken att två planeter i 150 graders vinkel (räknat från hela tecken och inte planeterna i sig) saknar rak och tydlig kommunikation med varandra. Det är 150 grader mellan 1a egohuset och 6e huset för fienden.

Samma resonemang kan överföras till vilken position i horoskopet som helst. Och ser man till Putins känsloliv i Oxen lider det av att dess disponent eller fundament Venus står sex tecken bort (med den smått hypotetiska Skorpionascendenten är Putins Venus dessutom väl dold i 12e exilhuset så att det är nästintill omöjligt att nå emotionell kontakt med honom om man inte tillhör hans egen mest privata krets - allt tre naturliga "vattenhus" har en tillbakadragen och privat natur). 

Dessa förhållanden ger faktiskt en poäng ytterligare till Wallströms omdöme, om man tänker bort den ytliga kommentaren om "kalla ögon".

Nu är inte alla dessa kontaktglapp lika viktiga. Märkbara för allmänheten lär de vara framför allt där en planet har distinkt personlig innebörd, som genom att stå i första personliga huset eller aspektera det (och därmed dra in kontaktproblemen med sitt fundament i personligheten).

Stämmer emellertid Skorpionen som Putins personlighetstyp hamnar Månen i 7e allianshuset, och då kommer hans glapp mellan känslor och den underliggande balanskonstnären Venus är vara märkbart. Han blir tjurig och envis som en Oxe och i princip omöjlig att att ha med att göra! Oxen vill ha det på sitt sätt och har en mycket fast gräns bortom vilket dess venusianska jämnmod direkt slår över i ilska och tjurrusningar. 

Symboliken ger således god grund för att anta diktatorsfasoner, särskilt om man lägger till Solens extrema principfasthet via konjunktionen med gränsdragande Saturnus. 

Hur kan bloggaren ändå säga att han troligen skulle föredra Putin som umgänge snarare än Wallström? Det har att göra med vilken precision man låter sig nöja med i umgänget. Tomprat om väder och vint eller intressanta diskussioner om kultur, tradition och de ultimata värdena? Degraderar pengar verkligen en människa till helvetets rand? Vad händer om ett samhället gör penningen till sin avgud och gör ekonomister till överstepräster?


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag tänker på Bert Karlssons omdöme om Wallström sedan sin tid i riksdagiset, som gick ungefär så här: "En riktig ragata. Arrogant översittare trots obefintlig bildning." :-) En snabb googling visar att Wallströms enda jobb utanför politiken var på Sparbanken Alfa 1977-79 samt som kamrer på samma bank 1986-87.

DN 28 feb 2011:
"Margot Wallströms uppdrag för FN under 2010 bekostades med pengar som Sida avsatt särskilt för kvinnor som utsatts för sexuellt våld under konflikter."

Proletären 6 aug 2009:
"Inklusive tillägg har Margot Wallström tjänat noga räknat 18,6 miljoner kronor före skatt under de tio åren i Bryssel. Nog lär Wallström vid 55 års ålder ha pengar så att hon klarar sig livet ut.

Men mycket ska ha mer. Så från 1 november får hon ett avgångsvederlag på totalt 4,5 miljoner kronor efter skatt under en treårsperiod. dessutom en pension på 80.000 kronor i månaden från 65 års ålder. Om Wallström lever till 85 års ålder får hon alltså ytterligare 19 miljoner kronor efter skatt som ersättning för sina tio år på EU-kommissionen."

Och skatten blev någon procent, eftersom hon valde att inte skatta i Sverige, utan via den minimala EU-medarbetarskatten, till skillnad från (S) övriga Europaparlamentariker. Hon har också fått stora arvoden från ICA:s styrelse och från uppdrag som mångfaldsdirektör i Postkodlotteriet. Och så var det trean i Stockholms innerstad som Kommunal fixade. Hyra: 32 kronor.

Seaward sa...

Nu när du nämner siffror slår det mig att Wallström figurerat på bloggen tidigare, men jag har inget minne av att det var så generöst tilltagna nummer, minne bara någon hustvist (Mars+Rahu) som gav skandalrubriker. Svensk representativ demokrati = de bästa av folket ser främst om sina egna affärer
:)