Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 mars 2022

Noterat medan dreven rasar

Några exempel på propaganda från onsdagens Aftonsludder. Politiska kommentatorn Hansson uppskattade jag länge, men efter krigsutbrottet har han valt något annat än saklig rapportering. Och på vilket sätt, sen.

Ett är säkert: ingen vet vad som händer i Putins hjärna. Utom då Hansson. Först kokar han ihop en egen åsikt, att Putin tänkt sig försvaga Väst genom tvinga på det en flyktingström (för att skapa missämja mellan stater som Hansson listat ut att Putin tror är egoistiska och småaktiga). Sedan förklarar Hansson att denna plan, som är journalistens eget hjärnfoster, har havererat. Kan gammelmediernas antiryska drev och åtföljande desinformation bli tydligare?

Kort dessförinnan förklarade denna massornas förvillare att HELA VÄRLDEN fryser Ryssland ute. (Ordet "totalt" är viktigt för valet av synonym.) Också detta ett milt sagt tvivelaktigt omdöme.

Hansson är här fallit in i ett svart hål och pratar enbart om SIN värld, dvs. det kapitalistiska Väst. Den gigantiska indiska subkontinenten är t.ex. inte med på Västs "overkill" (de vacklar och söker vara vän med båda USA och Ryssland). Och i Hanssons värld ingår naturligtvis heller inte Kina - världens de facto nya Världsledare. 

Och alla småländer som plundrats av USA:s och Europas omättliga behov, från kolonialismens dagar och till nu, hela denna del av världen ingår inte heller i Hanssons retorik. Det är mycket tveksamt om de ens bryr sig om att Ryssland möblerar om en smula på hemmaplan.

Aftonslöddrets andra direkta vansinnighet denna onsdag ser ur så här:

Drevet mot Putin och hans påstådda galenskap blev snart till drevet mot Ryssland som sådant (läsare får inte tröttna), och nu senast två dagars drev mot de privatpersoner som tjänat på Sovjetunionens sönderfall. 

Men här blir AB bara korkad, för nyheten att resebyrån TUI delägs av en rysk kapitalist blir i själva verket kritik som faller hårt över det västerländska systemet och våra samhällens destruktiva konsumtionslystnad! Svenska mediernas hets över "oligarkerna" hade av en sannfärdig journalist istället blivit en självkritisk artikel om vårt kapitalistiska system!

Man kan mer konfrontativt säga att var och en i Väst som rest med TUI är kollektivt medskyldig till utsugningen av världen och var det redan innan den Rådande Makten piskade upp denna storm i vattenglaset, påpassligt som en motåtgärd mot Putins pusslande med minnet av sitt gamla Sovjet. 

Väst söker uppenbarligen nu dölja all diskussion om världsordning och typ av civilisation och använder folket i Ukraina för att nå sina syften. Detta är verklig kriminalitet! Del i denna brottslighet är, som jag direkt påpekade Kommentariatets uppgift, oavsett i vilket land de verkar (och naturligtvis inte ser det som brottslighet utan som lojalitet): att efter bästa förmåga placera skygglappar på befolkningen så att det inget mer ser än "partilinjen".

Senast Aftonpladdret presterade en ovinklad text var när ett ryskt meddelande om SLUTFÖRT ÅTERINFÖRLIVANDE AV UKRAINA MED RYSSLAND av misstag publicerades i förtid och snabbt drogs tillbaka. Denna fadäs noterade AB och råkade därmed också ge läsaren en sann bild av ryssarnas verkliga motiv: meddelandet hoppades detta skulle vara del av en ny ljusnande tid för världen. 

Dvs, exakt den tanke den här bloggen krängt några år med hänvisning till astrologins tal om Vattenbärarens tidsålder! Har Putin astrologer bland sina rådgivare? President Reagan hade det, och naturligtvis Adolf Hitler!

Om kapitalismen utmärks av allt färre och alltmer sammanslagna jätteföretag, så gäller samma process i den  andliga som i den solkigt materialistiska världen. Nyplatonismens lära om "Vägen upp" innebär att det som på vägen ned fragmenterats i allt fler och allt mindre betydelsefulla "egon", nu buntas ihop igen som de större kollektivsjälar de egentligen är. 

De verkliga Aktörerna på den kosmiska arenan är nu bara en kort sträcka bort. Att dessa finns kommer inte mänskligheten att fatta förrän deras vetenskapsmän återupptäcker åt den, att planeterna i solsystemet faktiskt kommunicerar med varandra. Och att hela universum sjuder av Intelligens bara man slutar låsa sig vid dess visuellt tomma rymd eller kemisternas fåfänga jakt på verkligt liv på materiens nivå.

Om så nationalisten och nostalgikern Putin är omedveten om vad han gör, så bidrar han ändå till enandet av denna samling söndriga egoister (nationalstater) till större enheter. Till sist kommer bara två Spelare att återstå och när de väl kommer till tals då är Vattenbäraren åter hel, som Den Stora kosmiska kropp den visualiserades som i antiken, en sinnebild för alla jordens folk enade (under en världsregering). 

Denna lysande framtid har naturligtvis inte plats för individuella profitörer och allt annat som Västs darwinistiskt påverkade verklighetsbild lovordar. Den ligger betydligt närmare socialism men med de framsteg vetenskaperna den dagen gjort i fråga om stora frågor om hur individuella psyken samkör i det kollektiva Gudsmedvetandet - något helt annat än de sorgliga drev dagens ledare inte ens behöver anbefalla mediernas chefredaktörer.

Kanske behövs den Sista Striden mellan TVÅ motpoler så att återstoden av mänskligheten åter blir EN. Om materialismen fortsätter förhärska blir detta den sämre utgången av den process som nu tydligt börjat ("Vägen upp").

Det faktum att inte en enda svensk kommentator kan anlägga intelligenta perspektiv på bibeln (trots att  tidningarna har gott om artiklar om kärnvapenhotet) visar hur lågt just det här landet fallit. "Vägen upp" är en processen som beskrivs i samband med de Yttersta Dagarna: "Två ska dela säng på den dagen. Den ena ryckas upp och den andra lämnas kvar." 

Nya testamentet ger flera exempel på hur Ändens Tid kommer skära genom alla traditionella linjer (som vänster/höger i vår tid). Det räcker med att se igenom den naiva föreställningen att detta handlar om planetens sista tid. "Att ryckas upp" innebär inte att mänskliga kroppar leviterar upp i iskalla världsrymden till någon "himmel". Detta är psykologiskt språk, det handlar om att vakna från ego-nivån till Översjälens eller Förnuftets (astrologin: Saturnus) nivå! 

De som lämnas kvar i sina sängar är mycket riktigt sängbundna: de komfortsökande materialisterna som inte ser någon mening med att överge sin simpla natur (engelskan förstår vad det handlar om: "creature comforts" - djurbeteenden) och sträva mot ett högre medvetande. Dessa sovande dårar är förlorarna.

Svenskarna som kastat sin gamla religion på soptippen för att shoppa loss, leder till ett politiskt kommentariat som låter som Den Lede själv i demoniseringen av Ryssland (som om krig var något nytt på planeten). De flesta verkar tro att historien startade med FN-stadgarna om de mänsklig rättigheter, i sig att blekt återsken av en mycket mer detaljerad insikt som mänskligheten tidigare besuttit.

Det är därför den här bloggen ensam i Sverige (tycks det, men jag har inte tittat runt) tar Putins invasion med ro. MYCKET STÖRRE problem väntar mänskligheten en bit fram på vägen.


Inga kommentarer: