Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 mars 2022

Pinsammast så långt i det svenska ryss-drevet

 


När Överheten beslutat att använda precis allt som står till buds för att föra  befolkningen till ett massivt rysshat (så att stödet för väpnad Nato-konflikt är maximalt), då gör den sig ibland själv till åtlöje. 

Som här, när DN försöker späda på det anti-ryska sentimentet genom att göra ett stort nummer av att idrottschefen "Sepp" Blatter säger sig "inte känna igen Putin". Oavsett Blatters egen och uppenbara agenda med denna distansering har DN sina skäl att slå upp nyheten stort.

Men DN består som alla andra svenska medier av ett sånt gäng pappskallar att de inte ens förmår utvärdera Blatters värde som murbräcka. Fifa-chefens omoral och kriminalitet var ju mediestoff för bara några år sedan. Har alla redan glömt det? 

Invid Blatters födelsedag skrev jag bara in några nyckelord för att minnas varför jag ens tittat på horoskopet: "brott, finans, mutor, korruption, bedrägeri. Ekonomisk utbildning, tidig karriär i schweiziska Longines (svindyra urverk)" 

En girig och korrupt skit tror alltså DN ska hjälpa till att spä på svenskarnas rysshat. Wolodarski måste känna sin läsekrets väl. Kanske vet han att en stor del själva är ekonomiska fifflare eller så stockholmsskadade att de anser moral är något passé.

Förklaringen, om den nu kan ses i ett horoskop utan födelsetid, är att Blatters födelsedygn lider av en våldsam blindfläck: Sol ser inte Måne och Måne ser inte Sol. Då kan det bli vad som helst. Se vidare Fredrik Reinfeldts horoskop för mer om när Jungfrun i hus 1 förfaller till egocentriskt självtjänande i samband med bisarra synsätt på Allmänheten och det allmänna goda (Vattenbäraren) som en fiende ("det sovande folket").
 

Att Blatters sinne opponeras av den omoraliska Mars hjälper heller inte. När elementen är Vatten och Jord förenas uppstår rent fysisk hunger efter... det fysiska. En distinkt låg moral kan uppstå och jag har flera exempel på denna bräckliga axel där individerna helt saknat ryggrad och inte kan förneka sig livets goda. Axeln korresponderar trots allt med den fundamentala axel som 6e och 12e huset bildar: Olyckan och Den Onda Daimonen. Själva materialismen gör dem till förlorare.

Och det blir slutordet: DN drar sig inte för att använda demoniskt skadade för att mana sina läsare att tänka som Väst just nu vill (den Nya Tidsåldern med Kina och Ryssland i spetsen måste till varje pris stoppas). Men så upptäckte ju bloggen nyligen att just den sublunära demonen (i Rahus skepnad) styrde tankehöjden i det moderna Sverige.... (Se Dold Daimon del 2)

*****


Efter att jag noterat att den hinduiska astrologin på många sätt var skarpare än den västerländska, förutom att använda den korrekta sideriska zodiak som även västerlänningarna använde under den tidiga grekisk-romerska perioden, köpte jag en tilläggsbok till den innehållsrika "Light of Life". 

Det västerländska författarparet fick inte plats med partnerfrågan, så viktiga för så många, och beslöt ägna en egen bok åt den diskussionen, "Light on Relationships".

Nu kan man betrakta Blatters disjunktion mellan Sol och Måne som ett slags strävsamt par, bara att de bor inom honom så att en förslappad västerländsk skilsmässa blir omöjlig (svenskar skiljer sig i enorm mängd eftersom landets ego-kultur för att de inte växer tillsammans för att inte tala om att tanketaket i Sverige är så lågt att inga par kan utvecklas nämnvärt om de inte har nobla själar som är överfulla av inre skapandekraft).

Det kan ha sitt intresse att höra vad deFouw och Svoboda säger om "6/8 förhållandet" Månens perspektiv är här det störda mot Solen sex steg bort medan Solen inte ser Månen pga. dess "dödsposition" 8 steg bort - tänk 8e dödshuset så klarnar det indiska tänket kring planeternas relativa positioner till varandra. 

De säger i själva verket inget utan citerar den auktoritativa hinduiska texten Brihat Parashara Hora Shastra. Alla hinduiska texter är så kortfattade att man inser vilken no-nonsense-kultur detta är. Amerikanska företag har utnyttjat indier som billiga programmerare av de produkter alla i Väst använder, så tänk när Indien, Kina och Ryssland dumpar sina forna kolonialmakter (Väst) och styr världen mot en bättre framtid. Detta vill inte Sverige och EU se hända!

Här är regeln om planeternas relativa förhållanden (om någon undrar varför de hinduiska aspekterna är så få jämfört med de västerländska är detta förklaringen - "de relativa förhållandena" är som ytterligare ett tolkningsschema att beakta! Den här bloggen har bara då och då noterat "radioskuggan" mellan två planeter och då är det 6/8-relationen det gällt. Några av de "relativa förhållandena" motsvarar i vilket fall vanliga aspekter, som dessa två första:

1/1 = i samma tecken/hus
7/7 = i opposita tecken/hus
2/12
3/11
4/10
5/9
6/8

  • Planeter i förhållandena 3/11 och 5/9 samarbetar med varandra
  • Planeter i 2/12 och 6/8 avböjer samarbete
  • Planeter i 1/1, 7/7 och 4/10 påverkar varandra kraftfullt, men på ett sätt som beror på planeternas inre naturer och styrka/svaghet

Således: Blatters viktiga Sol och Måne låter inte den ena handen veta vad den gör. En "disjunktion" enligt västerländsk terminologi från och med Johannes Kepler som formaliserade tankar som i vilket fall redan fanns i västastrologin.

Den berömde astronomen/astrologens halvsextil var dock en rejäl miss. Redan Ptolemaios och även hinduerna menade att planeter i angränsande tecken också lider av total "radioskugga" och är omedvetna om varandra. Det ger delikata tolkningsproblem när en planets disponent ligger ett tecken bort! Har de "telepatiskt" kontakt eller saknar en planet i detta fall sitt fundament och beter sig rotlöst och utan djupare styrning? 

Även utan känd födelsetid är horoskopet för Schibsteds trotjänare, Aftonbladets chefredaktör Lena K Samuelssons födelsedygn, ett bra fall. Solen i maktorienterade Stenbocken men Saturnus i Vattenbäraren invid. Vet denna strävande Sol VARFÖR den strävar eller är den högre moral Luft-Saturnus i sitt perfekta hemmaläge i Luft-Vattenbäraren något obegripligt eller okänt för Samuelsson? Fastnar därmed en sådan Sol i sitt tillfälliga materialistiska element (Stenbocken = JORD)? I en kommentar som snart publiceras lutar jag åt just det.


Inga kommentarer: