Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 mars 2022

DN känner flygskam, bokar biljett på Titanic


Helmersons insikter har jag besparat min hjärna under många år. Men när jag såg den här rubriken började jag tänka på primitiva ap-människor och deras migrationer. Kan det vara det djupa artminnet Helmerson åberopar som "naturligt" för den sekulära njutningsmänniskan och en legitimation för fortsatt okynnesresande? 

Eftersom jag lovat mig att sluta läsa onödiga texter är jag inte säker, men gissar att ordandet om "flygskammen" har grävt sig in i någons medvetande och som sedan urvattnas genom att talet om en naturlig mänsklig drift att röra sig och konsumera intryck. Dvs, det Platon och andra filosofer kallat slavar och undermänniskors beteendemönster, sådana som aldrig lärt sig tänka konceptualistiskt utan bara lever på kroppens sinnliga nivå...

Rubriken simmade i bakhuvudet under natten och nästa dag kommer från Expressen en kompletterade idé:

"Sir" Richard Bransons varumärke Virgin (underbolaget Voyages) har konstruerat den ultimata metaforen för Västerlandets snara undergång i sitt vräkiga kryssningsfartyg Valiant Lady. 

Båten har döpts eufemistiskt, namnet syftar egentligen på en prostituerad kvinna, men "valiant" är en hövisk omskrivning som får könet fel. Aldrig att en kvinna kallades "valiant" medan ordet hade sin storhetstid, detta var en kvalitet given män i strid. Givet fartygets många barnförbjudna attraktioner borde det hetat "The Forward (unladylike) Lady", en kvinna som skamlöst tar för sig (även det en åtminstone semi-eufemism).

För mig för den här styggelsen till megabåt tankarna till en omåttlig äldre mänsklighet på Atlantis. Det folket hade förlorat respekten för livets högre ting och ägnade sig åt självcentrerad njutning, alls inte olik kapitalismens barn. Atlantierna ådrog sig gudarnas vrede för sin omåttlighet och deras land sänktes till botten av havet på ett dygn. 

Platons berättelse anses av många som blott en sedelärande berättelse medan andra söker dess geografiska existens innan kontinenten försvann någon gång vid senaste istiden. För några dagar såg jag ett historiskt program med några år på nacken som berättade att den gamla vetenskapliga MYTEN om hur Amerika befolkades slutligen skjutits i sank. 

Det var inte européer som traskade in norrifrån via en tillfällig förbindelse vid Berings sund under sagda istid. Amerika skulle alltså ha befolkats från norr och ner i Sydamerikan under många tusen år. Mot slutet av denna rörelse skulle otillgängliga platser i Brasilien ha nåtts. 

Tyvärr för dogmen har nu bosättningar funnits där de inte borde finnas och som är äldre, t.o.m. betydligt äldre än den 10.000 år gamla "Cloviskulturen". Det talas om civilisation i Sydamerika redan för 50.000 år sedan och fynd på fler ställen än Brasilien finns. Efter DNA-analys av forntida lämningar visar det sig att folk med koppling till Afrika och inte sibiriska folkslag var först i Amerika! 

Förklaringen är att afrikaner kan ha färdats över Atlanten till Sydamerika.

Intressant är dock att varje rimlig tolkning av Platons berättelse utesluter töntteorier som att öar inne i Medelhavet (typ Santorini eller Kreta) skulle ha givit upphov till myten om Atlantis. Platon placerar tydligt den försvunna civilisationen UTANFÖR Gibraltar sund ("Herakles stoder") och nämner dessutom att det fanns land BORTOM Atlantis (Amerika?). Detta tyder på att den mytiska kontinenten låg mitt i Atlanten vilket påverkar tankarna kring fynden i Brasiliens mest otillgängliga trakter (nu torra men en i gången bördiga och perfekta förhållanden för människor och sabeltandad tiger).

Ponerar man ett Atlantis blir de tidiga afrikanernas resa över till "Nya" världen så mycket enklare eftersom båtarna kunde dela upp färden i två delar. Just det, stenmålningar av båtar har hittats på högt belägna klippor vid denna plats i Brasilien, båtar som påminner om egyptiska vassbåtar med en uppåtböj i för och akter. 

Givet att atlantierna sägs ha varit ett hårdnackat folk med teknologi kan man mycket väl tänka sig att afrikanerna har tagits som slavar flera gånger under mänsklighetens långa historia - fynden i Brasilien kan helt enkelt vara en koloni av afrikaner som fördes till Atlantis men lyckades ta sig över till Sydamerika...

Tyske u-båtskonstruktören Otto Muck ägnade likt den amerikanske kongressmannen Ignatius Donnelly mycket tid åt forskning om Atlantis och har nu fått rätt i sin spekulation om direkt kontakt mellan Egypten och Amerika tack vare nämnda stenmålningar.

Den påläste Donnellys namn nämndes dock inte i den seriösa tyska dokumentären från ... ja den nya digitala verkligheten har lett till ett kaos utan motstycke, jag har sett årtalen 2017, 2018 och 2020 för produktionen. Hur är det möjligt att västkulturen kunnat förfalla till den grad att ingen längre vet när en alltjämt rätt aktuell film gjordes? 

Svaret: explosionen av låglönejobb där ingen längre bryr sig eller ens har kompetens att skriva ett datum rätt (den här bloggen har sin beskärda del av felaktiga knapptryck, men skitjobben - skriva programtablåer - är verkligen något för sig. Där ses hur civilisationsrötan har börjat och nonsenssamhället där ingen har någon koll på något - och ingen bryr sig heller - kommit en god bit på väg.

Efter visst famlande - det duggar snarlika titlar - dyker så produktens hemsida upp. Men den säger inget förutom att själva sajten har en copyright-uppgift uppdaterad till 2022. Jag tror att 2018 skymtade förbi i eftertexten.

https://zdf-enterprises.de/en/catalogue/international/zdfeunscripted/history-biographies/the-first-americans

Otto Muck kom fram till att kontinentaldriftsteorin som då var högaktuell saknade en pusselbit som måste vara det försvunna Atlantis. Under havsytan visar sig den sjunkna pusselbit vars högsta bergstoppar når havsytan och är kända som ögruppen Azorerna. 

Genial insikt och helt obegripligt att människor inte följt upp detta (undervattensforskning är förvisso enormt dyr). Istället görs tv-program på rad - alla i kommersiellt turistsyfte - där "upptäckaren"/programledaren undersöker om Atlantis låg än här eller än där... 

Kanske ingen egentligen vill hitta Atlantis, för det skulle ge Platon rätt på en punkt. Och vad om hans tes att korrupta människor straffas av naturen eller gudarna, skulle den i så fall inte gälla alltjämt också den? Plötsligt blir Helmerson och sådana som han barn som aldrig vuxit upp.


Dagens västerlänning är nu så nära den hybris som tog kål på Atlantis att det bara är en fråga om en kort tid innan Naturen hittar på något människorna skulle kalla jävelskap men i själva verket bara är enkel orsak-och-verkan. Naturen har intelligens och tvingas nu återigen reagera på den skadliga människoarten, förutom att människans intelligens sjunkit till den grad att inga gudar finns i den kollektiva västmänniskans föreställning utan bara en natur med sina klimatsystem.

Man skulle t.o.m. kunna gå längre och säga att Naturen ÄR cyklisk så att hela mänskligheten bara är dockor som spelar med i ett spel som redan arrangerats sedan ... Evigheten. Greklands stoiker trodde det, och tog astrologins cyklar som tecken på att det är så tillvaron är konstruerad. Alltings eviga återkomst. Det skulle innebära att högstämda sekulära humanister som säger om nazismen att vi  måste minnas den för att historien inte ska upprepa sig - att denna tanke är produkten av låg intelligens. 

Bevarade minnen eller ej, det förflutna kommer alltid att Återvända! Den store Lögnaren visar sig vara det civilisationssystem som ser tiden som en linje och som predikar "evig utveckling" och "ständig ekonomisk tillväxt". Också det en tanke värdig ett småbarn som ännu inte sett och hört värst mycket. DN har sådana människor som sina läsare.


Tillägg

Söndagsmorgonen ser AB publicera en artikel om något annat än antiryska texter och dessutom något angeläget om västmänniskans fortsatta joggande mot Ättestupan. Perfekt synkronicitet där den texten ifrågasätter ordet "normalt"  och illustrerar perfekt Helmersons "naturliga" drift att röra sig med tekniska färdmedel. 

Rörande den rent skrämmande delen i AB:s klimatartikel, den om "udda" förändringar på Antarktis, kan man alltid påminna sig amerikanske siaren Edgar Cayces eventuellt försenade varning från 1930-talet om att jordens geografiska poler skulle kantra (runt millennieskiftet?) och dränka betydande delar av mänskligheten som råttor. Allt för att återställa den världsbrand människan ställt till med och skapa helt nya klimatzoner för att få eländet på rätt köl igen! 

Efter detta "event" (som en modern svensk som förlorat alla språk skulle säga) kommer den överlevande delen av mänskligheten vara mer än villig att ta till sig ett postkapitalistiskt och globalt styre.


Inga kommentarer: