Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 mars 2022

Återblick: Världshoroskopet 2022 - efter Rysslands aktivitet

Bortser man från att inlägget enögt stirrande på covid, finns några rader i  "Världshoroskopet 2022", från den 20/12 2021, som stämmer väl med vad som hänt i åtminstone Europa:


Stater har oftare än inte drabbats av svår självförhävelse och fantasier om att ha ersatt de högre himlarna, gudarna och allt det andra. Ateismens credo är som bekant: "människan är alltings mått" men det är just detta som världshoroskopet för 2022 förefaller ifrågasätta med Skorpionattacken mot Vattenbäraren och den sataniska axeln som öppnar för sammanbrott och Dödsriket som en verklig möjlighet i stor skala.

Att den ansiktslösa folkmassan i världen skildras som Månen-i-Skorpionen (Månens tekniskt sett svagaste placering), stärker inte direkt individernas bekvämlighet året som kommer.

...

Militärstater kommer i det välmående Väst att börja poppa upp när allmänhetens trygghet blivit så här klen att ren Terror (Skorpionen/Mars/8e) dominerar världens göranden och låtanden.

....

Individuell frihet är ett koncept som avvecklas, förvisso inte en dag för tidigt. Människan kunde inte hantera sin frihet, arten var inte klok nog.

2022 har en så pass destruktiv karta att man nästan kunde ta den som milstolpe för var och när Förändringen mot nästa massutdöende och sedermera Mänskligheten 2.0 startade. (Men med ettåriga horoskop saknas det inte kartor att vraka och välja mellan om man söker punkten för Paradigmskiftet.)



För den som haft tid att gå igenom all världens nationalhoroskop hade kanske ett varningens ord om Ryssland under 2022 varit på sin plats. 

Rysslands horoskop har en defensiv Skorpion som bara stinger under upplevt hot, men det är just vad som hände i år. Intressant att upptäcka lite i efterhand är Världshoroskopets giriga Rahu, så framträdande i Ukrainas horoskop. 

Men denna demoniska influens befann sig vid Rysslands bildande i Skyttens 17e grad (med nationella identitetssymbolen Solen). Exakt den grad Världshoroskopet - detta Lyckans hjul - betonar via Solens passage under många år! Så varje år är för generationer av jordbor ett år med den potentiella ryssneurosen lurande. 

Och 2022 agerade Putin på denna indikation och visade sitt missnöje med att NATO till och med är inne i "partnerlandet" Ukraina och övar krig mot Ryssen (militärbasen Putin just bombat sönder). 

Den äkta zodiaken (den sideriska) backar hela tiden marginellt. Vid nyår för 100 år sedan låg Solen i Skyttens 18e grad, i år 17e graden och nyår 2122 i 15e graden. 

 

Utvikning. 2122 ser för övrigt ut som ett otroligt år för geologiska katastrofer - eller är det året för Messias återkomst eller en UFO-invasion, året då mänskligheten omyndigförklaras av ett intergalaktiskt råd? 

Det högre vetandets 9e hus/tecken står i ljusan låga detta år och mittemot ett intellektuellt ramverk (Saturnus i LUFT). Intelligensens eller Guds Jupiter står i Hjältekonungens Lejonet och pumpar in energi i Sol-Skytten detta år (ömsesidig reception Jupiter/Sol). Vilket märkligt Världshoroskop! 

JORD-elementet är svårt bränt  och mår riktigt illa detta år (Jungfrun/Olyckan har Merkurius som härskare den ligger i "helveteseldar" detta år). En tanke här är: först när Jordklotet går sönder bevisar slutligen kapitalismen för alla som överlever vad systemet hade för kapacitet. Det betyder inte att kapitalismen har ett sekel på sig att bli miljövänlig utan att vi redan kan ha gått under som art - men det är om 100 år det visar sig hur svår kataklysmen blir...

Apropå de pregnanta meningarna om Världshoroskopet 2022 bekräftas de av Västs och särskilt då Sveriges vettlösa mediedrev. Detta i sin tur ett tydligt tecken på att Överheten i Väst upplever att de förlorat greppet om världsskeendet och därför uppdrar medierna att driva propagandakampanjer ...om Ryssens propaganda. Så får man undersåtarna att titta åt helt fel håll och bygger opinion för ett kommande storkrig som vida överstiger Rysslands ambition att återinförliva Ukraina med sitt territorium.

*****

Solens position i Skytten på nyårsdagen ändras således minimalt från år till år. Men år 2022 är den nära förbunden med nationalistiska Vattenbäraren där expansionstecknet Skyttens härskare Jupiter befinner sig. Det ger året dess särskilda profil. (Vattenbäraren kan också vara större än nationell men bortsett från den onda Kapitalismen som redan nu är ett gäng lyxjägare som skiter i vilket land de lever sin dröm, så är världen alltjämt baserad på Vattenbäraren som en nationalstat. 

Att beskriva Vattenbäraren som kompletta ideologiska system vid denna tid i mänsklighetens historia är bortkastad möda: det finns inget annat att välja mellan än Kapitalism och Kapitalism. Statlig i Kina och alltjämt till viss del i Sverige, eller den dödliga multinationella företagsvarianten. Enskilda små entreprenörer kan ju fortsätta drömma om att de står för den enskildes frihet.

Expansiv Skytt och konceptuell Vattenbärare är händelsevis samma två tecken jag pekade på i kartan för Putins tal (invasionen av Ukraina) och i det för Krim-annekteringen, men då dessa kartor raskt kommenterades hade jag sedan länge glömt världens nyårshoroskop.

Världshoroskopets Mars/Måne i Skorpionen såg jag enbart som covids fortsatta närvaro i befolkningen i stort, men med en del av årsfacit redan i hand, måste man notera att Rysslands Merkurius och Mars i Skorpion faller över samma område. Världen 19-22 Skorpion och Ryssland 18-26. Årshoroskopet för världen representerar alltså en transit (med låg utväxling) som tydligt rör Ryssland.

Här hade årtionden av politisk astrologi kommit in som god hjälp men tyvärr har jag inte den erfarenheten. Intressant är dock att Väst lutar åt att Putin haft mycket dålig information (Merkurius) för sin lätta expansion. Så manfallet (Månen) i dödens Skorpion detta år, möter begripligt Rysslands kombination av information och krig i Skorpionen i 5e huset för Ledare. Detta ska vara ett "lyckligt hus", men frågan är om ett defensivt försvarstecken som Skorpionen alls passar för 5e husets aktiva framryckningar? 

Om så, är det ändå så att Merkurius inte är en planet som Rysslands Krabb-ascendent är helt i linje med. Krabban är instinktiv och egentligen inte lagt åt kyliga kalkyler. Jag har stött på åtminstone en hinduisk astrologi (kvinnlig filosofie doktor i psykologi) som anser att Merkurius bör klassas som en illgörare för Krabban (eller Krabbascendenten). Måntecknets lynniga perioder gör Merkurius analyser till en risk.

För både Ryssland och Ukraina, födda 1991, är förstås årets Saturnus-retur av högsta betydelse. Maktens och gränsdragningarnas planet. Returen är 30-årskrisen där det visar sig vad landet varit värt så här långt. Att Ukrainas hysteriska frihetsfilosofi modell Väst inte skulle hålla var tydligt redan av födelsekartan, att ha demoniska Rahu i 1a huset är en sjuk och rent pervers självbild. Det är också därför världen nu inte kommer till Ukrainas försvar: i det större spelet är det bättre för världen som helhet att Ryssland får ta landet.

Ryssland har också en överlägset starkare Saturnus än Ukrainas rätt passiva Saturnus i 2a förnödenhetshuset (en egocentrisk placering). Det går helt enkelt inte att bräda Ryssens Saturnus i härskarläge i geopolitiska Stenbocken i Saturnus starkaste läge i väster. 

Att Rysslands expansiva Sol-Skytt i "förnedrande" svaga sjätte huset inte skulle acceptera sitt förlorade imperium var ett givet om man tittar på dess starka Gränsdragare. Det är förstås lätt att se symboliken med facit nästan i hand... En parallell för den som orkar jaga datum och horoskop borde vara Tysklands försmädliga nederlag i Versailles-freden efter Första världskriget. Skulle inte förvåna om det finns revanschlusta dold i tillhörande horoskop i det fallet också.


Inga kommentarer: