Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 mars 2022

SSU-ordförandens smärtsamma sanning om Sverige

 

SSU-ordföranden skriver en rak och avslöjande debattext i Aftonbladet om korruptionens näste Sverige och det moderna Slaveri svenskarna villigt anammat, kanske för att känna sig snäppet rikare än deras RUT- och ROT-tjänare och i jämförelsen med andra känna att de lyckats i det lilla. Kanske för att komma aningen närmare de livsstilsideal som pumpas ut via medier och reklam och som internaliserats och blivit en piska hos majoriteten av "välanpassade" och grundligt socialiserade svenskar.

Jag var bara tvungen att titta på horoskopet för ordföranden Lisa Nåbo och upptäcker att jag redan för ett år sedan sparat födelsedagen efter att ha reagerat lika positivt på en annan debattartikel, då i Expressen. Och kartan är sällsam och ovanlig. 

Inte minst påminner dygnets karta om att det finns GODA exempel av även de problematiska astrologiska signaturerna, som här det "sociala utstötningssyndromet" (sociala eller ideologiska Vattenbäraren och "utstötta" Skorpionen samtidigt aktiva i ett horoskop). I vissa fall, som här, står symboliken för något individen engagerar sig i och strider för eller mot.

Och när samma himmel också rymmer koppling mellan Lejon och Skorpion - LIV OCH DÖD - då ger "sensationalismen" (Eld och Vatten fräser ljudligt vid kontakt) hur individen gör en skillnad genom sin blotta intensitet!

Saturnus står för normer och debattartikeln invänder sig upprört över de Gränser som onda liberaler som Annie Lööf anser duga åt arbetare på slavnivån, och Nåbo exempliferar med exempel på så låga löner svenskarna accepterar för sina tjänare att ersättarna i princip leder till näringsdöden (Skorpionen ett Vatten- eller näringstecken). 

I horoskopet ser man den ideologiskt motiverade gränsdragaren Saturnus HEMMA I VATTENBÄRAREN som tar stryptag på välmåendets Jupiter invid livskraftens Sol i UTSTÖTTA eller DÖENDE Skorpionen. Här är alltså exakt det tema debattören med Lejonets full rytande (Mars är stark i Lejonet!) vänder sig mot!

Samtidigt står även Venus stark, sitt positiva hemmaläge i balansens och rättvisans Vågen - och det är Sveriges genomkorrupta arbetsmarknad som får Nåbo att reagera med sin korrekt kalibrerade vågskål.

Jämför Sverigehoroskopets skenbart goda Venus men vars fundament (Saturnus) är så söndrigt till följd av konjunktionen med demoniska Draksvansen (Ketu), att Sverige med rätta beskrivits som ett av världens mest extrema länder, kort sagt, befolkningen är i varierande grad lika vansinnig och flummig när det gäller förmåga att konstruera en färdplan (Saturnus) som landets politiker.

*****

Nu kan man fråga varför inte Nåbo går rakt på sak: på det ohållbara ekonomiska system, Kapitalismen, som skapar detta helvete på Jorden för allt större grupper. Det enkla svaret är detsamma som för religionsprofessorn som korrekt identifierade Putins kombinerat religiösa och politiska världsbild och som den här torsdagens P1 Morgonradion gav moteld genom en expert som grävt fram en egen och mindre smickrande religiös gestalt i Rysslands historia än den professorn nämnde. 

P1-experten, vars namn jag inte uppfattade, använde en mängd förklenande beskrivningar av Putins påstådda andliga läromästare och slutade genom att nämna året 2036 som en tänkbar deadline av något slag. Detta specifika årtal  har nämnts i samtal med en färsk rysk lag med vilken Putin kan behålla makten till 2036. 

https://www.theguardian.com/world/2021/apr/05/vladimir-putin-passes-law-that-may-keep-him-in-office-until-2036

Året är viktigt i Sveriges planetära ödescykler, kanske ett kritiskt datum för Sveriges själva överlevnad som nation. Det är då landet går in i Saturnus första huvudcykel, en tid då tiden tycks stanna och gamla skulder förfaller till betalning. Det är i allmänhet en tid då det verkliga värdet visar sig av det landet ägnat sig åt. (Plats för kallduschar med andra ord om landets Saturnus inte varit tipp-topp vid födelsen.)

Religionsprofessorn som dessförinnan uttalat sig i Expressen var en typisk figur i Mörkrets kvalitet, dvs en av samhällets trogna arbetsmyror som ingen revolution vill utan arbetar inom det rådande systemets ramar. Samma gäller SSU-ordföranden - rätt naturligt för en som sökt sig till politiken, som i allmänhet är en konservativ och samhällsbevarande företeelse:

 


Bortom arbete Inom rådande paradigm finns dock en PASSIONERAD Venus som verkligen är för en äkta Våg, äkta rättvisa mellan människor. Att äregiriga demonen Rahu befinner sig här, är ett av de få tillfällen då demonen gör nytta eftersom den söker lyfta Venus värde till skyarna, och Venus i sitt eget positiva tecken är definitivt en tillgång även om ramarna vittnar om Mörker och Ignorans.

Utan känd födelsetid kan inte mycket sägas, men utifrån en allmän karta finns fantastiskt många styrkor här:

Solen med Jupiter = planetära vänner och båda av Ljusbringande kvalitet (Sattva guna). Drivkraft för kvinnan är den djupt kända "skorpioniska" erfarenheten att svälta till döds och viljan att nå Jupiters välmående. Detta är människosläktets djuriska natur, och skulle därför inte behöva vara en mänsklig målsättning utom för dem som drabbas av nämnda Saturnus, sig en fin och stark placering, men här symbol för ond Arbetsgivarmentalitet. 

Men vänd på symboliken och den fungerar lika väl: den utmärkta Saturnus-i-Vattenbäraren är en modern tidsålderns syn på att samhälle eller kultur som har plats för alla och som begränsar eller t.o.m. stöter ut själviska ledartyper som söker berika sig på andra samhällsmedborgare. Solen/Jupiter kan här liknas vid Sverigehoroskopets djupt orättfärdiga Elit (Solen+Jupiter och vinstjagande krämaren Merkurius). 

Och så den urstarka känslan, Månen med Mars i Lejonet och den sunda känslan för vad ÄKTA balans och harmoni vill säga! Måste erkänna att det här horoskopet är påfallande likt mitt eget - det är kanske därför två gånger i rad upplevt en debattext från samma författare som så tydligt sätter fingret på landets fullständiga urspårning. 

Det finns en varning till Sverige i allt detta. Om en i grunden samhällsbejakande reformist i Mörkrets tecken låter så här skarp, vad blir då nästa steg? Om några år kanske det inte längre är  Tamas-dominerade horoskop som tar upp kampen för förändring utan utomparlamentariska Aktivister, illustrerade som  barnen från Ljuset (Sattva guna). Minns geniet Teslas revolutionerande nya idé att ge USA:s befolkning gratis elström, något som inte föll väl ut hos Kapitalisterna! Tesla hade en mycket ovanlig födelse helt i Ljuset, en garanterad upplösare av gamla och nu rent destruktiva ordningar.


Ska Shivas dödsdans över de världar som haft sin tid karaktäriseras som uttryck för Tamas guna eller Sattva guna?

 

Inga kommentarer: